Taliansko – Česko 1:9 (kon.) | Grécko – Slovensko sk 4:2 (kon.)
koniec
Grécko
4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Slovensko
Sobota 22.06.2024, 18:15 • Lonza Aréna Visp • Majstrovstvá sveta mužov
     
    Po hodoch býva bolenie brucha. V piatok schytalo Haiti dvanásť gólov, dnes sme len ťažko hľadali strelcov. Grécko vyťažilo z minima maximum. Nebolo také aktívne v počte striel, no za to efektívne. Rozhodlo v tretej tretine dvoma gólmi. Naši chlapci majú v nedeľu voľno a v pondelok večer vyzvú Kanadu. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (20:06:10)
     
    Koniec zápasu.
     
    44:41
    Teplický zakončil a všetci dvíhali ruky nad hlavu! Hneď nasledovalo sklamanie, keďže neskutočný Ekonomakis nepustil loptičku do siete!
     
    43:48
    Jakub Takáč ideálne naservíroval loptičku Štefankovi do stredu útočného pásma! Ekonomakis jednoznačne odmietol možnosť strelenia nášho kontaktného gólu!
     
    43:00
    Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.
     
    42:34
    Hrozil nám rozhodujúci gól, ale výborne sa vrátil do defenzívy Ivan Gajdoš. Po druhom príchode do pásma nás Gréci poslali preč. Od našej bránky sa rozbieha Korbáš.
     
    41:00
    Brankár Peter Buliš ostáva na striedačke! Namiesto neho naskočil Boris Oravec! Slovensko hrá power-play!
     
    41:00
    Slovensko oddychový čas!
     
    41:00
    Súboj telo na telo bol teraz nad sily gréckeho hokejbalistu Arkalisa. Jeho súperom bol na zadnom mantineli Minárik. Nevyzeralo to nebezpečne, no náš obranca sa zachoval športovo a adresoval ospravedlnenie otrasenému protihráčovi.
     
    40:44
    O zníženie sa pokúšal útočník Jaroslav Martinusík. Prudká strela však neplatila na Ekonomakisa.
     
    40:33
    Zakázané uvoľnenie nášho mužstva. Nasleduje vhadzovanie pred Petrom Bulišom.
     
    38:46
    Slovensko hrá s piatimi hráčmi.
     
    37:17
    Grécko dalo gól! Pobuda, bohužiaľ, predčasne odchádza z trestnej lavice. SOTIRIOS ATHANAOPOULOS zvyšuje grécke vedenie na 4:2. Zámer bodovať v tomto zápase sa nám výrazne komplikuje. Asistencia: Peter Abbandonato.
     
    37:03
    Náznak potýčky! Alvo dôraznejšie dohrával! Naši po ňom vyštartovali! Toto ale malo krátke trvanie a všetko je v poriadku!
     
    36:46
    Grécko oddychový čas!
     
    36:46
    Nastáva nepríjemná situácia pre našich hokejbalistov. V oslabení budeme hrať 44 sekúnd a dá sa očakávať, že budú nesmierne ťažké.
     
    36:46
    Oravec (SR) – vrazenie na mantinel
     
    35:30
    Pobuda (SR) – podrazenie
     
    34:39
    Sobol výborne bránil zakončenie súpera. Následne jeden z našich hráčov odstrelil loptičku do hľadiska. Gréci sa dožadovali trestu, rozhodcovia k tomu nepristúpili.

    Ivan Harčár

    Góly a asistencie: 14. Alvo (Tsingelis), 30. Abbandonato (Athanaopoulos), 34. Barbas (Amanatidis), 38. Athanaopoulos (Abbandonato) – 13. Straka (Hryzák, Korbáš), 27. Straka (Korbáš)


    Grécko: A. Ekonomakis – Goulakos, Lazaris, Arkalis, Xanthopoulos, Athanaopoulos, Costopoulos, Kostopoulos, Adamou, Kakivelis – Arkalis, Alvo, Tsingelis, Abbandonato, Karageorgos, Kuczmarski, Amanatidis, Anagnostopoulos, Barbas, Taskas, Kakivelis, Amanatidis, Chiminian.
    Tréner: Alex Bovoletis.

    Slovensko: Buliš – Zelenka, Šulík, Minárik, Salajka, Cifranič, Sobol, Gajdoš, Tomečko – Pobuda, Vozár, Korbáš, Štefanka, Revaj, Hryzák, Piják, Šatka, Straka, Martinusík, L. Olejník, Oravec, Takáč, Teplický.
    Tréner: Milan Rampáček.