Tisková konference AC Sparta Praha (kon.) | Tisková konference Liverpool FC (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference Liverpool FC

cz Streda 06.03.2024, 20:00Tlačové konferencie
     
    Oficiální část tiskové konference právě skončila. (20:25:31)
     
    Jürgen Klopp o důležitosti zápasu se Spartou ve srovnání se zápasy proti oběma týmům z Manchesteru: Pokud vím, zítra hrajeme jen proti Spartě, aktuálně je pro nás nejdůležitější zítřejší zápas. Nevyhráli bychom Carabao Cup a nedošli takhle daleko v FA Cupu ani v Evropě, kdybychom dávali nějakým soutěžím nižší důležitost. Možná by to bylo chytré, ale já jsem v tomhle asi hloupý. My chceme uspět vždycky a děláme pro to maximum.
     
    Jürgen Klopp o setkání s Brianem Priskem v Lize mistrů: Setkali jsme se, a pokud si dobře pamatuji, trošku jsme se u čáry pohádali o stylu hry soupeře. Bylo to docela drsné. Viděl jsem zápas proti Galatasarayi, což také nebyl přátelák. Už jde o play off, všichni jsme ambiciózní a oba dva tu máme svůj úkol, nejsme tu od kamarádství.

    Není důležité, jak hrál před lety, ale jak hraje teď. Je velmi působivé, že po devíti letech dovedl Spartu k titulu. Obecně jsou dánští trenéři velmi kvalitní, ale podle dvou zápasů nikoho nepoznáte.
     
    Jürgen Klopp o povolání Mo Salaha do reprezentace: To se rozhoduje jinde, to já neovlivním. Uvidíme, co stihne odehrát. Po dvou dnech tréninku by běžně nehrál, ale v této situaci uvidíme, jak ho využijeme.
     
    Jürgen Klopp o Mohamedu Salahovi: Už trénuje s týmem, je plný energie, ale ještě uvidíme. Jsme rádi, že s námi přijel, ale musíme na něj dávat velký pozor, protože jsme v náročné fázi sezony. Netýká se to jen jeho, ale i dalších hráčů.
     
    Jürgen Klopp o Vladimíru Šmicerovi a Patriku Bergerovi: Oba jsou legendami Liverpoolu. Většinu zápasů legend nevidím, protože máme zrovna přestávku a jsem na dovolené. Oba dva se udržují v kontaktu s Liverpoolem a jejich povídání o klubu bude zajímavější. Liverpool je speciální klub, který na své legendy nezapomíná, proto se v něm stále cítí dobře. Vím, že ve Spartě je legenda Dortmundu pan Rosický. Je to tak? Vidíte, ale my tu nejsme kvůli setkávání s přáteli, ale kvůli zápasu. Omlouvám se paní překladatelce za dlouhou odpověď. (úsměv)
     
    Jürgen Klopp o Spartě: O Spartě víte mnohem více, než vím já. Spartu jsme sledovali v náročném týdnu, kdy hráli dvakrát proti Slavii. Jednou vyhráli, jednou remizovali a udrželi náskok. Pod novým trenérem se věci změnily, po dlouhé době vyhráli titul. Mají svůj styl, hrají ve velké intenzitě, ale ještě nehráli s námi. Samozřejmě je ale potřeba uznat, že Sparta je ve velmi dobré situaci a rozpoložení.
     
    Jürgen Klopp o Dominiku Szoboszlaiovi: O sestavě mluvit nebudu, ale jsem rád, že je Dominik zpátky. Měl velmi bolestivé zranění, proto jsme na něj čekali, jinak by se vrátil dříve.
     
    Alexis MacAllister o posledních letech: Poslední roky pro mě byly hodně turbulentní. Zažil jsem i horší časy, ale jsem moc vděčný své rodině, která mě podporovala. Vyhrál jsem mistrovství světa, což není jednoduché. Aktuálně jsem v Liverpoolu, kde je úžasné hrát a žít. Spousta skvělých hráčů a lidí. Užívám si to a jsem velmi šťastný, kam se moje kariéra ubrala a užívám si to.
     
    Alexis MacAllister o zápasu se Spartou: Víme, že to bude těžký zápas, doma jsou neporaženi. Viděli jsme video, víme, co nás čeká, ale soustředíme se na sebe. Bude proti nám stát dobrý tým, proto nás čeká velmi těžká bitva.
     
    Alexis MacAllister o zachování klidu: (Vstupuje Jürgen Klopp: Kdyby to bylo tak jednoduché, dělám to taky.) Prostě jenom hraju fotbal, což mě baví. I když jsem mladý, mám dost zkušeností a snažím se na hřišti přemýšlet, kde jsou spoluhráči a s míčem se dobře rozhodovat. Možná působím klidně, ale v hlavě jedu na 200 procent.
     
    Alexis MacAllister o spolupráci s Darwinem Núňezem: Můj vztah s Darwinem je velmi kladný. Když jsme se poprvé potkali, okamžitě jsme si začali rozumět a přenesli to na hřiště. Zaznívají hlasy, že je dobrý díky spolupráci se mnou, ale není to pravda. Hraje na vysoké úrovni, trénuje velmi tvrdě a pro náš tým je velmi důležitý.
     
    Do tiskového centra přichází trenér Jürgen Klopp a záložník Alexis MacAllister.
     
    Výprava Liverpoolu s Jürgenem Kloppem v čele už je na Letné, takže za pár minut můžeme začít!
     
    Salah míří do Prahy!

    Liverpool ještě před odletem zveřejnil soupisku, která bude k dispozici pro zápas na Letné. A mezi vybranými nechybí ani útočník Mohamed Salah, u kterého lze očekávat, že do zápasu zasáhne alespoň z lavičky, aby po zranění nešel rovnou do víkendového duelu proti City.

    Soupiska Liverpoolu: Gomez, Endo, Van Dijk, Konate, Diaz, Szoboszlai, Nunez, Mac Allister, Salah, Adrian, Gakpo, Elliott, Tsimikas, Robertson, Clark, Gordon, McConnell, Kelleher, Koumas, Quansah, Bradley, Musialowski, Mrozek.
     
    Svěřenci Jürgena Kloppa ještě po obědě trénovali v Liverpoolu, načež se přesouvají na letiště a zamíří do Prahy. Přílet jejich speciálu je naplánován kolem půl osmé, tudíž se dá očekávat drobné zpoždění tiskové konference.
     
    Zdravím všechny fanoušky fotbalu! Svátek se blíží, už zítra se Sparta na Letné postaví anglickému Liverpoolu, jehož tisková konference začíná nejdříve ve 20:00.

    Daniel Ryl