Tisková konference AC Sparta Praha (kon.) | Tisková konference Liverpool FC (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference AC Sparta Praha

cz Streda 06.03.2024, 13:30Tlačové konferencie
     
    Oficiální část tiskové konference právě skončila. (14:01:47)
     
    Kaan Kairinen o žádostech kamarádů z Finska: Mám k dispozici jen čtyři lístky, ale rodina i kamarádi budou sledovat zápas ve Finsku. Řada z nich fandí Liverpoolu, takže to bude velký zápas.
     
    Ladislav Krejčí o vzpomínkách na střetnutí Sparty a Liverpoolu v roce 2011: Nevybavím si vůbec nic, protože sparťanem jsem od dvaceti let, předtím jsem byl Zbrojovák. (úsměv) Tento zápas si užiju mnohem víc.
     
    Ladislav Krejčí: Ukazovali jsme si různé varianty, které mohou nastat. Víme o nich a snažíme se být co nejvíce připraveni.
     
    Kaan Kairinen o přípravách na těžko čitelnou sestavu Liverpoolu: Jak říkal už trenér, nemá to takový vliv. Vy víme, že mají hodně kvality na každé pozici i na lavičce. Přípravy jsou ale stejné, nic moc se pro nás nemění.
     
    Ladislav Krejčí o případné konfrontaci s Mo Salahem: Kdyby se to podařilo, byl bych velice rád. Jak jsem říkal po každém zápasem v Evropě, je to jediná šance, jak se porovnávat s těmi nejlepšími hráči. I proto to všichni chceme, chceme si tyto souboje vyzkoušet celkově i individuálně.
     
    Ladislav Krejčí: Už jsme dokázali, že náš progres je velký a pořád se posouvá. Co se našeho programu týče, věřím, že to bude podobně cítit většina kluků. Jste sice unavenější, ale v zápasech se cítíte mnohem lépe, protože to zažíváte pravidelněji a pravidelněji. Jste připraveni, což je pro mě pozitivní a cítím se před zápasem lépe, než kdyby tam byla třeba týden pauza.
     
    Kaan Kairinen o dalších týdnech: Náš progres je úžasný. Od doby, co jsem ve Spartě, je progres obrovský. Děláme velké kroky a tyto týdny pro nás budou největším testem naší síly.
     
    Kaan Kairinen: Taky jsem nikdy nebyl fanouškem Liverpoolu, ale je to největší zápas mé kariéry. Těším se, bud to pro mě největší zkouška.
     
    Ladislav Krejčí o vztahu k Liverpoolu: Určitě je to největší soupeř, proti kterému budu hrát. Je to tým, na který se dobře kouká, ale není to tým, kterému bych fandil odmala.
     
    Ladislav Krejčí na stejnou otázku: Já je věším v kabině, proto je viděl. (úsměv) Určitě si někdo bude chtít dresy vyměnit, ale to budeme řešit až po zápase.
     
    Kaan Kairinen o výměně dresů: Viděl jsem v kabině u kapitána pár dresů, takže Salaha nejspíš dostane kapitán. (úsměv)
     
    Kaan Kairinen na stejnou otázku: Kaan souhlasí. (úsměv)
     
    Ladislav Krejčí o výjimečnosti zápasu: Vnímám to hodně. Zájem byl už o lístky na derby a tohle je jediná věc, která je nepříjemná, že ji musíte řešit. Jsem rád, že co nejvíce blízkých ji bude moci prožít se mnou a se Spartou. Je pozitivní, že jsme odměněni my i fanoušci takovým soupeřem a atmosférou, které nás čekají.
     
    Ladislav Krejčí o důležitosti prvního zápasu: Jsme si vědomi, že se v Evropě doma cítíme lépe. Postupně si dokazujeme, že můžeme porazit kohokoliv a výsledek bude velmi důležitý do odvety.
     
    Kaan Kairinen o náročném programu: Samozřejmě je dobré si odpočinout, když máme takhle nabitý program. Jsme připraveni a odpočatí, ale i po Liverpoolu nás bude čekat řada dalších těžkých zápasů.
     
    Brian Priske o vyprodaných vstupenkách hostů na Anfield: Fantastické, je to krásné! Máme fantastické fanoušky. Vstupenky rychle mizí i na ligové zápasy, takže není překvapením, že vyprodali vstupenky na zápas v Liverpoolu. Jsme jim vděční.
     
    Brian Priske o ztrátě výhody domácí odvety: Nic se nemění, přípravy jsou stejné jako před všemi evropskými zápasy. Je možná trošku jiné mentální nastavení, ale příprava zůstává stejná. Víme, kdo proti nám stojí a budeme vědět, jaký výsledek potřebujeme v odvetě. I teď nás ale poženou skvělí fanoušci dopředu a uhrajeme dobrý výsledek.
     
    Brian Priske o vzpomínkách na zápasy proti Liverpoolu v dresu Portsmouthu: Mám jen špatné. (úsměv) Prohrál jsem tři ze čtyř zápasů, které jsem proti nim odehrál, ať už jako hráč nebo trenér. Nic pěkného.

    Daniel Ryl