Tisková konference tenistky Terezy Valentové (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference tenistky Terezy Valentové

cz Utorok 27.02.2024, 14:00Tlačové konferencie
     
    Tisková konference právě skončila.

    Na počtenou se s vámi loučí David Sokol. (14:32:26)
     
    Miroslav Malý o účasti Valentové na letošním Livesport Prague Open: "S Terkou letos počítáme, loni dostala divokou kartu, získala zkušenosti a doufáme, že letos předvede stejný, nebo, doufejme, lepší výkon."
     
    Miroslav Malý přitakává a dodává: "Po Říčanech zvažujeme ještě dva turnaje mezi dospělými, tak uvidíme, jak se sezona vyvine."
     
    O plánech na účast na grand slamech: "Ještě nevíme, Roland Garros ano, dál nevíme."
     
    O nejbližších plánech: "Probírali jsme, jestli mi dají kartu na 75 do Říčan. Byla bych moc ráda, chtěla bych si tam zahrát."
     
    O kariéře matky Terezy Valentové v rychlostní kanoistice: "Mamka byla namakaná, ukazovala mi fotky a já jsem se divila, že to je ona. Sem tam se na to ptám, baví mě to, a vždycky, když mi to vypráví, nevěřím tomu."
     
    Miroslav Malý doplňuje: "Jsem moc rád, že Tereza u nás prošla všemi věkovými kategoriemi a klub ji dovedl až mezi dospělé. To je cíl baby tenisu takhle vychovat hráče."
     
    "Trvalo dlouho tátu porazit, podařilo se mi to až tak tři roky nazpátek."
     
    O vzpomínkách na začátek a cílech: "Začínala jsem u nás v Hloubětíně, tam jsou kurty kousek od toho, kde bydlíme. Táta tam hrál a hraje doteď, je to srdcař. S mámou jsme se na něj vždycky chodily dívat a jednoho dne jsem si řekla, že ho chci porazit, já jsem takový soutěživý typ. Šly jsme s mamkou na kurt, já jsem si vzala malinkatou raketu a začala jsem to jen tak posílat. A pak kamkoliv jsme šli na procházku, měla jsem s sebou raketu, která byla větší než já. Nedávala jsem si asi žádné cíle, to přišlo až postupem času. Do toho jsem dělala gymnastiku a pár let hrála basketbal."
     
    Na Spartě je nové regenerační centrum: "Je to super, navrhli jste to skvěle. Byla jsem tam už dvakrát na masáži a budu tam chodit furt, moc se mi to líbí."
     
    O rehabilitačních praktikách: "Máma říká, že co čekáte, to musíte vrátit. Regenerace je důležitá, obzvlášť když hrajete na vysoké úrovni. Snažím se tomu věnovat hodně."
     
    O zdraví: "Zatím vše dobré. Na posledních turnajích mě začala trochu bolet záda, musela jsem skrečovat debla, abych se šetřila na singla. Ale bylo to prý jen svalové zranění, takže už vše v pořádku."
     
    Limit pro ženské turnaje je šestnáct: "Asi se to dá vyčerpat, záleží, jak se komu chce a jak je zdravý."
     
    Rozdíl mezi ženami oproti juniorským turnajům: "Některé juniorky zápasy pak ke konci vypouští, když hodně prohrávají. Mezi ženami tím, že se hraje o peníze, bojují až do konce, stalo se mi, že soupeřka lítala po kurtu i za stavu 0:5."
     
    Miroslav Malý dodává: "Trenér a tým načrtnou první návrh, jdou za mnou, doladíme to a předneseme ho Terce. Do toho zasáhnou občas rodiče, protože to musíme uzpůsobit kvůli škole, ale zatím jsme se vždy domluvili."
     
    O preferovaných destinacích: "Teď jsem měla možnost na patnáctky jet do Monastiru, nebo do Španělska, tak nakonec pan Malý a trenér rozhodli, že pojedu do Monastiru. Nevybrali vůbec blbě, jsem za to ráda. Někdy je šance si něco vybrat, ale jedu tam, kam se dostanu."
     
    O skládání herního programu: "Probíráme to s panem Malým a s trenéry a rodiči. Snažíme se to dobře rozvrhnout. Mám omezené turnaje mezi dospělými, tak tam chceme dát i nějaké juniorské turnaje, abych pořád hrála zápasy."
     
    O preferencích singlu či deblu: "Větší priorita je pro mě singl, ale ráda si zahraju i debl."
     
    O posledním turnaji: "Kurty tam jsou pomalejší, měli jsme i těžší míče, což je náročné na ruku. Počasí je tam dobré, ale celkem dost fouká vítr, pár dnů byla vichřice. Je fajn, že je všechno v jednom resortu, jen seběhnete pár pater dolů."

    David Sokol