Bayern – Schalke 6:0 (kon.) | Bochum – Augsburg 3:2 (kon.) | Frankfurt – Mainz 3:0 (kon.)
Union Berlín – Freiburg 4:2 (kon.) | Wolfsburg – Hoffenheim 2:1 (kon.) | Dortmund – Mönchengladbach 5:2 (kon.)
koniec
1. FC Union Berlín
4:2 (3:0)
SC Freiburg
cz Sobota 13.05.2023, 15:30 • An der Alten Försterei, Berlín • Nemecká Bundesliga • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    80
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Hosté sice měli tlak, ale gól dává domácí tým. Ten využil hodně otevřené obrany soupeře, Becker v přečíslení poslal přihrávku po zemi před odkrytou bránu a AJSA LAÍDÚNÍ měl už poměrně snadnou práci.
     
    70
    Freiburg právě vstřelil branku!
    VINCENZO GRIFO to zkusil "panenkovsky" a vyplatilo se. Frederik Rønnow udělal pohyb a na míč už poté nestačil dosáhnout.
     
    56
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Hostům se daří snížit a vykřesat naději. MANUEL GULDE si na hranici malého vápna vyskočil na centr a hlavou odehrál míč za bezmocného Frederika Rønnowa, jenž zůstal stát na místě.
     
    38
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Domácí vzápětí přidávají třetí gól. Po rozehrávce standardky se Knoche zmocnil míče na pravé straně, poslal jej volnému SHERALDU BECKEROVI, jenž střílel prudce po zemi na bližší tyč. Mark Flekken nebude mít po této brance úplně čisté svědomí.
     
    36
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Union navyšuje své vedení. SHERALDO BECKER si vyměnil přihrávku se spoluhráčem a poté tváří v tvář strážci hostující svatyně poslal míč mezi jeho nohama do sítě.
     
    5
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Na úvodní gól se dlouho čekat nemuselo. Becker dokázal vybojovat míč na levé straně vápna, kolmou přihrávkou po zemi na střed jej adresoval spoluhárči, KEVIN BEHRENS si balón zpracoval na levačkou a poslal přízemní střelu přesně do vzdálenějšího dolního rohu brány, kam gólman hostů nemohl dosáhnout.

    Petr Frömel

    Góly: 5. Behrens (S. Becker), 36. S. Becker (Knoche), 38. S. Becker (Knoche), 80. Laïdouni (S. Becker) – 56. Gulde (Grifo), 70. Grifo (pen.)

    Karty:   15. Khedira (UNB), 33. Behrens (UNB), 36. S. Becker (UNB) – 90+5. Gregoritsch (FRE)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 6:6. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 18:13.
    1. FC Union Berlín: Rønnow – Doekhi, Knoche, Leite – Trimmel (C), Schäfer (63. Thorsby), Khedira, Haberer (71. Laïdouni), Roussillon (86. Gießelmann) – Behrens (63. Siebatcheu), S. Becker (86. Leweling).
    Náhradníci: Grill – Jaeckel, Juranović, Michel.

    Tréner: U. Fischer.

    SC Freiburg: Flekken – Kübler (32. Sallai), Ginter, Gulde – Sildillia (53. K. Schmidt), Keitel (53. Gregoritsch), Höfler, Günter (C) (46. Weisshaupt) – Doan, Grifo (82. Jeong Woo-yeong) – Höler.
    Náhradníci: Atubolu – Ezekwem, Eggestein, Petersen.

    Tréner: C. Streich.

    Rozhodca: M. Fritz – D. Schaal, M. Pelgrim