Bayern – Schalke 6:0 (kon.) | Bochum – Augsburg 3:2 (kon.) | Frankfurt – Mainz 3:0 (kon.)
Union Berlín – Freiburg 4:2 (kon.) | Wolfsburg – Hoffenheim 2:1 (kon.) | Dortmund – Mönchengladbach 5:2 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
5:2 (4:0)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 13.05.2023, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Ještě tu máme jeden gól, Borussia dnes zvítězí tříbrankovým rozdílem! Tečku za střeleckým zápisem tohoto utkání dělá GIOVANNI REYNA, který po volném kopu Guerrreira uklidil odražený balón za ležícího Olschowského – 5:2!
     
    85
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Po poločase to vypadalo, že hosté dnes Signal Iduna Park opustí s debaklem, ale nakonec se zdá, že zde uhrají celkem úctyhodný výsledek! Netz přihrávkou zleva připravil střelu pro LARSE STINDLA, Kobel na zakončení nedosáhl – 4:2!
     
    75
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Máme sníženo! RÁMÍ BINSIBAJNÍ se nenechal rozhodit ohlušujícím pískotem a zakončil přesně za Kobela, čímž zatím bezchybného domácího gólmana připravil o čisté konto – 4:1!
     
    32
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Tohle už debaklem nezavání, tohle už debakl je! Souhra Malena se SEBASTIANEM HALLEREM znovu zafungovala přesně podle scénáře: první jmenovaný našel přihrávkou z pravé strany toho druhého, který následnou tečí nasměroval míč přesně mezi tři tyče. Olschowsky loví ze své klece balón s pořadovým číslem čtyři – 4:0!
     
    20
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Je vidět, že žlutočerní chtějí do Mnichova poslat jasný vzkaz! Na Signal Iduna Parku je zaděláno na debakl, Mönchengladbach po necelých dvaceti minutách prohrává už o tři branky! Tentokrát se na střeleckou listinu zapisuje SEBASTIAN HALLER, který zachytil Malenovu přihrávku a patičkou nasměroval míč do sítě – 3:0!
     
    18
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Exekuce nařízeného kopu se ujal JUDE BELLINGHAM, který se nemýlil a zakončením na levou stranu zvyšuje domácí náskok! Olschowsky sice spadl tím správným směrem, ale míč mu smolně prošel vedle nohou – 2:0!
     
    5
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Žlutočerní se po opatrném vstupu do utkání prosazují hned z první slibnější akce! Hallerova střela se od bránícího Binsibajního odrazila pro hosty nešťastně na nehlídaného DONYELLA MALENA, který balón následně nasměroval za naprosto bezmocného Olschowskyho – 1:0!

    Michaela Koláriková

    Góly: 5. Malen, 18. Bellingham (pen.), 20. Haller (Malen), 32. Haller (Malen), 90+4. Reyna – 75. Binsibajní (pen.), 85. Stindl (Netz)

    Karty:   77. Binsibajní (MNC), 90+4. Kramer (MNC)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 13:8. Střely mimo: 20:5. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 10:12.
    Borussia Dortmund: Kobel – Ryerson (59. Guerreiro), Hummels (C) (59. Özcan), Süle, M. Wolf – Brandt (68. Reus), Can, Bellingham – Adeyemi, Haller (79. Moukoko), Malen (68. Reyna).
    Náhradníci: Meyer – N. Schlotterbeck, Passlack, Modeste.

    Tréner: Edin Terzić.

    Borussia Mönchengladbach: Olschowsky – Binsibajní, Elvedi (82. Jantschke), Friedrich, Lainer – Koné (75. Netz), Weigl – H. Wolf (46. Itakura), Neuhaus (68. Kramer), J. Hofmann (C) – Ngoumou (75. Stindl).
    Náhradníci: Sippel – Scally, Herrmann, Thuram.

    Tréner: Daniel Farke.

    Rozhodca: Schlager.

    Diváci: 81 365