NY Rangers – Carolina 2:3 (kon.) | Washington – Columbus 6:7 (po pr.) | Philadelphia – Florida 6:3 (kon.)
NJ Devils – Minnesota 1:2 (po pr.) | Buffalo – Nashville 3:7 (kon.) | Boston – Ottawa 2:1 (kon.)
Montreal – Tampa Bay 3:2 (kon.) | NY Islanders – Toronto 7:2 (kon.) | Winnipeg – Arizona 2:1 (kon.)
St. Louis – Detroit 2:3 (0:1 po s.n.) | Dallas – Seattle 4:5 (po pr.) | Anaheim – Calgary 1:5 (kon.)
Vancouver – Vegas 3:4 (kon.)
koniec po predl.
Washington Capitals
6:7 (3:1, 2:2, 1:3 - 0:1)
Columbus Blue Jackets
cz Streda 22.03.2023, 00:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    62:43 Jack ROSLOVIC - 6:7
     
    62:43
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hosté ve Washingtonu vítězí! Obrat dokonali v prodloužení. Do přečíslení 2 na 1 se dostali Johnny Gaudreau s JACKEM ROSLOVICEM. Prvně jmenovaný táhl akci na pravém křídle. V útočném pásmu nahrál před branku Roslovicovi a na jeho prudkou ránu k pravé tyčce přesouvající Lindgren nedosáhl. Asistence: Johnny Gaudreau.
     
    61:09
    Kuzněcov našel rozjetého Ovečkina. Ten si pustil puk z bekhendu na forhend a zamířil vedle vzdálenější tyčky!
    59:13 Boone JENNER - 6:6
     
    59:13
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hosté při hře bez gólmana srovnávají na 6:6! Kent Johnson chtěl z levé strany nahrávat přes brankoviště. Do přihrávky lehal obránce Sandin, od něhož se však puk odrazil pro domácí tak nešťastně, že doputoval na zadní tyčku k BOONEOVI JENNEROVI a tomu stačilo před odkrytou klecí správně nastavit čepel hole. Asistence: Kent Johnson a Patrik Laine.
     
    58:42
    Teď už je branka Columbusu prázdná! Hosté v útočném pásmu.
    55:24 Nick JENSEN - 6:5
     
    55:24
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí strhávají vedení na svou stranu! NICK JENSEN napodobil hostujícího obránce Adama Boqvista a také on si připisuje druhý gól v zápase. Jensen se ocitl na pozici levého křídla. Šel do souboje s Gudbransonem, který ho zdánlivě vytlačil z ideální střelecké parkety. Zadák Caps to však zkusil bekhendem už z hodně ostrého úhlu a trefil se na bližší tyčku nad pravé rameno Tarasova – 6:5. Charlie Lindgren.
     
    51:07
    Jenner ztratil puk v útočném pásmu. Obránce Peeke pak navíc nezvládl bruslařský souboj s Anthonym Manthou. Ten v situaci 2 na 1 nahrál na druhou tyč Craigovi Smithovi, proti němuž se včas přesunul Tarasov!
    48:35 Emil BEMSTRÖM - 5:5
     
    48:35
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hosté srovnávají skóre! Patrik Laine měl puk na modré čáře, odkud vymyslel krásnou bekhendovou přihrávku na levý kruh. Tam měl napřaženo EMIL BEMSTRÖM, který vypálil z první a vymetl bližší horní růžek. Přesouvající se Lindgren gólu nezabránil. Asistence: Patrik Laine a Johnny Gaudreau.
    46:37 Adam BOQVIST - 5:4
     
    46:37
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hosté jsou v kontaktu! Lane Pederson nahrál na levý kruh ADAMOVI BOQVISTOVI, který švihem vymetl bližší horní růžek nad lapačkou v opačném gardu chytajícího Lindgrena. Druhý gól pro obránce Modrých kabátů v tomto zápase – 5:4. Asistence: Lane Pederson.
     
    44:58
    Šance hostí! Z levé strany střílel Johnny Gaudreau. Lindgren puk vyrazil ke Kirillovi Marčenkovi, který z úhlu dorážel do boční síťky.
    39:53 Nick JENSEN - 5:3
     
    39:53
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí dávají gól do šatny! Skvěle to udělal Nic Dowd, který z pravého křídla zamířil za branku. Tu objel a poté uvolnil krásnou přihrávkou NICKA JENSENA, který měl na ose volný prostor. Mohl tak v klidu zamířit a Tarasovovi navíc zaclonili výhled vlastní spoluhráči – 5:3. Asistence: Nic Dowd a Tom Wilson.
     
    38:27
    Matt Irwin napálil z mezikruží tyčku! Hosté pod velkým tlakem.
     
    38:05
    Kuzněcov nahrál k levé tyčce T. J. Oshiemu. Tarasov v poslední chvíli zachránil pravým betonem!
     
    36:10
    Výborný zákrok Daniila Tarasova! Ovečkinovu střílenou přihrávku tečoval Dylan Strome, ovšem padající Tarasov vyrazil kotouč zpátky do hry.
     
    35:23
    Kočkovanou mezi Tomem Wilsonem a Erikem Gudbransonem vyřešili rozhodčí oboustrannými tresty za hrubost.
    35:01 Jack ROSLOVIC - 4:3
     
    35:01
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hosté přesilovku využívají! Kent Johnson nahrál z pravého kruhu na osu JACKOVI ROSLOVICOVI. Ten vyslal střelu po ledě, kterou asi měl Lindgren pokrýt. Domácímu gólmanovi však kotouč proklouzl pod levým betonem a skončil až za brankovou čarou – 4:3. Asistence: Kent Johnson a Nick Blankenburg.
     
    33:34
    Vyloučení v týmu Washington Capitals:
    Matt Irwin – 2 min., podrážení.
     
    31:32
    Další krásná kombinace domácích! Na jejím konci vybízel Anthony Mantha ke skórování Jevgenije Kuzněcova, proti jehož střele se Tarasov bleskově přemístil!
    30:36 Sonny MILANO - 4:2
     
    30:36
    Washington právě vstřelil branku!
    Tohle byla domácí paráda! Sonny Milano dostal puk za obranu. Místo, aby se natlačil do koncovky, vracel před brankou zadovkou puk Nicklasovi Bäckströmovi. Ani ten nestřílel, místo toho nahrál SONNYMU MILANOVI a ten u tyčky doklepával do prázdné klece – 4:2. Asistence: Nicklas Bäckström a T. J. Oshie.
     
    28:10
    Vyrovnání měl na holi Boone Jenner! Hostující kapitán dorážel do poloodkryté branky, ale nedokázal přehodit Lindgrena, který se v brankovišti roztáhl!
    26:57 Adam BOQVIST - 3:2
     
    26:57
    Columbus právě vstřelil branku!
    Teď už se ADAM BOQVIST prosadil! Na modré se dostal k puku po vyhraném buly. Na pravé straně pak objel Ovečkina a z ostrého úhlu dokonale zaskočil brankáře Lindgrena, který šel do rozkleku a kotouč mu prolétl kolem hlavy za jeho záda – 3:2. Asistence: Emil Bemström a Cole Sillinger.
     
    23:57
    Nick Blankenburg poslal puk až na tribunu. Hostující obránce dostal dvě minuty za zdržování hry.
    16:45 Eric ROBINSON - 3:1
     
    16:45
    Columbus právě vstřelil branku!
    Také hosté skórují! Lane Pederson se z levé strany natlačil před brankoviště. Puk se po jeho akci odrazil k ERICOVI ROBINSONOVI, který orazítkoval pravou tyčku. Puk se od ní odrazil do zadní části Lindgrenova betonu a od něho zamířil za brankovou čáru – 3:1. Asistence: Mathieu Olivier.
    16:00 Conor SHEARY - 3:0
     
    16:00
    Washington právě vstřelil branku!
    Opět se ale prosazují domácí! Rasmus Sandin vyhrál na levém kruhu souboj s Jennerem. Následně puk posunul mezi kruhy, odkud ho napálil k levé tyčce Tarasovovy branky CONOR SHEARY – 3:0. Asistence: Rasmus Sandin a Alexej Protas.
     
    10:58
    Dobrou šanci měl Nic Dowd. Tarasov dokázal v pádu zachránit!
    08:10 T. J. Oshie - 2:0
     
    08:10
    Washington právě vstřelil branku!
    Caps krátce po reklamní pauze navyšují svůj náskok! Od modré čáry vypálil Martin Fehérváry a puk tečoval za Tarasovova záda T. J. OSHIE – 2:0. Asistence: Martin Fehérváry a Sonny Milano.
     
    07:59
    Nahození Alexandra Ovečkina od pravého mantinelu tečoval někdo z bránících hráčů. Puk dokonce propadl za záda Daniila Tarasova, ovšem hostující gólman ho ještě stačil včas zalehnout! Následuje reklamní přestávka.
    05:12 Alexandr OVEČKIN - 1:0
     
    05:12
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají vedení! Tom Wilson našel křížným pasem Alexandra Ovečkina. Ten z pravého kruhu ještě posílal pas na vzdálenější tyčku, kam si sjížděl Dylan Strome. Těžko říci, zda puk usměrnil do odkryté branky on, nebo hostující obránce Nick Blankenburg. Oficiální zdroje už každopádně uvádějí jako střelce ALEXANDRA OVEČKINA. Asistence: Tom Wilson a Dylan Strome.
     
    03:07
    Dylan Strome se dostal do samostatného úniku. Zkusil kličku do bekhendu, po níž puk házel do protipohybu přesouvajícího se Tarasova. Ten však stačil kotouč vytěsnit vedle pravé tyčky!
     
    02:04
    Nick Jensen tvrdě střílel od modré. Tarasov puk vyrazil jen k Nicklasovi Bäckströmovi, jehož dorážka prošla mezi betony brankáře Columbusu, kotouč však proklouzl těsně vedle tyčky!

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 6. Ovečkin (Wilson, D. Strome), 9. Oshie (Fehérváry, Milano), 16. Sheary (Sandin, Protas), 31. Milano (Bäckström, Oshie), 40. Jensen (Dowd, Wilson), 56. Jensen (C. Lindgren) – 17. E. Robinson (Olivier), 27. A. Boqvist (Bemström, Sillinger), 36. Roslovic (K. Johnson, Blankenburg), 47. A. Boqvist (Pederson), 49. Bemström (Laine, J. Gaudreau), 60. Jenner (K. Johnson, Laine), 63. Roslovic (J. Gaudreau)


    Washington Capitals: C. Lindgren (Fucale) – Jensen, Sandin, Fehérváry, Alexejev, G. Carlsson, Irwin – Wilson, D. Strome, Ovečkin (C) – Cr. Smith, Kuzněcov, Mantha – Oshie (A), Bäckström (A), Milano – Protas, Dowd, Sheary.
    Tréner: Peter Laviolette

    Columbus Blue Jackets: Tarasov (Hutchinson) – Gudbranson, Blankenburg, Peeke, Berni, A. Boqvist, Bayreuther – Marčenko, Laine, J. Gaudreau (A) – Roslovic, Jenner (C), K. Johnson – Bemström, Sillinger, L. Foudy – Olivier, Pederson, E. Robinson.
    Tréner: Brad Larsen

    Rozhodca: Hebert, Halkidis – Berg, Murray

    Diváci: 18 573