Sassuolo – Neapol 0:2 (kon.)
koniec
U.S. Sassuolo Calcio
0:2 (0:2)
SSC Neapol
cz Piatok 17.02.2023, 20:45 • Mapei Stadium – Città del Tricolore, Reggio Emilia • Talianska Seria A • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný páteční večer. Vítám vás při sledování předehrávky 23. kola italské Serie A, u zápasu mezi Sassuolem a Neapolí.
     
    US Sassuolo Calcio

    Sassuolo nemůže být s dosavadním průběhem sezóny spokojené. V tabulce nejvyšší italské soutěže okupuje až patnáctou příčku, přičemž náskok na osmnácté místo, na němž figuruje Hellas Verona, čítá pouhých sedm bodů. Svěřenci kouče Dionisiho nicméně zabrali a v posledních čtyřech utkáních bodovali, naposledy remizovali 2:2 na stadiónu Udinese. Střelecké produktivitě mužstva vévodí pětigóloví Davide Frattesi a Domenico Berardi.
     
    SSC Neapol

    Fotbalisté Neapole řeší o poznání příjemnější starosti, mají velmi slibně nakročeno k zisku titulu, čímž by přerušili 33let trvající čekání klubu na tento úspěch. Jen totální kolaps by snad Spalletiho družinu o triumf mohl připravit. Sice je sezóna kousek za polovinou, ovšem náskok už je patnáctibodový, bylo by tedy trestuhodné takový náskok promrhat. Neapol navíc udržuje stabilně skvělou formu, v lize vyhrála šestkrát za sebou a nemusí je mrzet ani senzační vyřazení z poháru na úkor Cremonese, to by naopak mohl být ku prospěchu věci. Kromě Serie A Neapol zůstává součástí Ligy mistrů, příští týden změří síly v rámci osmifinále s německým Frankfurtem. Nejlepším střelcem týmu je Victor Osimhen s 18 trefami.
     
    Úvodní sestavy:

    US Sassuolo Calcio: Consigli – Zortea, Erlić, Ruan, Rogério – Frattesi, López, Henrique – Bajrami, Defrel, Lauriente.
    Náhradníci: Pegolo, Russo – Álvarez, D. Berardi, Ceïde, L. D'Andrea, G. Ferrari, Harroui, Marchizza, Müldür, Obiang, Pinamonti, Thorstvedt.
    Trenér: Alessio Dionisi

    SSC Neapol: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Kim Min-čä, Oliveira – Anguissa, Lobotka, Elmas – Politano, Osimhen, Kvaracchelija.
    Náhradníci: Gollini, Marfella – Bereszyński, Demme, Gaetano, Jesus, Lozano, Ndombèlé, Østigård, Rui, Simeone, Zedadka, Zerbin, Zieliński.
    Trenér: Luciano Spalletti

    Rozhodčí: Colombo – Galetto, Tolfo.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních zelených dresech. Také hosté vsadili na klasiku, pro páteční předehrávku oblékli dresy barvy modré.
     
    3
    Za nákopem k pravé lajně spěchal Chviča Kvaracchelija. Neúspěšně. U balónu sice byl jako první, ale hrál ho až za postranní čárou.
     
    4
    Na pravém křídle dostal hodně prostoru k centru Matteo Politano. Hledal Victora Osimhena, jehož Rogério pokryl na jedničku.
     
    5
    Svěřenci kouče Spallettiho nikam nespěchají. Kontrolují míč kolem polovině hřiště a trpělivě hledají mezírku v soupeřově defenzivě.
     
    6
    Lídr italské soutěže útočí zatím jenom z pravé strany. Znovu centroval Matteo Politano, v tomto případě přímo do rukavic připraveného gólmana.
     
    7
    Dobrou práci odvedl směrem do defenzivy Matheus Henrique. Zachytil sprint Victora Osimhena a ve skluzu posunul míč ke spoluhráči Lópezovi.
     
    8
    Maxime López příliš dlouho váhal s rozehrávkou. Došlo k jeho zdvojení a Eljif Elmas jej povalil k zemi. Tělem, takže rozhodčí správně nechal ve hře pokračovat.
     
    9
    Po pravé lajně se rozebíhajícího Andrého Anguissu viděl Giovanni Di Lorenzo. Přihrávka ve skluzu mu ovšem vůbec nevyšla, spoluhráči přihrával za paty.
     
    10
    Netradičně na pravé křídlo sběhl Victor Osimhen. Z otočky centroval naslepo, přičemž trefil prvního clonícího konkurenta.
     
    11
    Zaútočit umí i domácí. Levou stranou nabral vysokou rychlost Nedim Bajrami, Amiru Rrahmanimu však utéct nedokázal.
     
    12
    Neapol právě vstřelila branku!
    Favorit skóruje už během úvodní čtvrthodinovky! Oliviera vybojoval míč pro CHVIČU KVARACCHELIJU, který zavelel k parádnímu sólu. Využil skutečnosti, že před ním Erlić couval až do vlastního vápna, dvacetiletý Gruzínec z jeho hranice vystřelil neomylně po zemi k pravé tyčce.
    12. Chviča KVARACCHELIJA - 0:1
     
    14
    Mohlo být okamžitě srovnáno! Armand Lauriente si na levé straně připravil prostor pro zakončení, které Amir Rrahmani tečoval do protipohybu brankáře Mereta, toho zachránila pravá část brankové konstrukce.
     
    15
    Hráči v modrých dresech nyní mohou kombinovat s ještě větším klidem. Vstřelili důležitý první gól, teď je na soupeři, co vymyslí.
     
    16
    Momentálně nemá co vymyslet, protože domácí nadále běhají bez balónu a s presinkem to příliš nepřehání, kolem poloviny hřiště nechávají soka hrát.
     
    17
    V těsném ofsajdovém postavení byl nachytán Victor Osimhen, na nějž nasměroval nákop Stanislav Lobotka. Pomezní rozhodčí prokázal výborné oko.
     
    18
    Standardku v podobě rohového kopu vybojoval Matteo Politano. Balón ještě stihl na hrací ploše a šikovně nastřelil blokujícího Rogéria.
     
    19
    Standardka favoritovi nevyšla a domácí vystartovali do protiútoku. Jmenovitě Armand Lauriente, jenž táhl míč dobrých třicet metrů, aby ho Mathías Oliveira nakonec odzbrojil ve skluzu.
     
    20
    Na levé straně šestnáctky si zpracoval míč Grégoire Defrel a volil z druhého doteku přízemní střelu na zadní tyčku, tu těsně minul.
     
    21
    Jak vidno, Chviča Kvaracchelija umí zahrát i směrem dozadu. Dostihl váhajícího Matheuse Henriquea a zaznamenal výborný obranný zákrok pravou nohou.
     
    22
    Znovu v akci Matheus Henrique, jenž s vypětím všech sil udržel balón na hrací ploše. Hrál naslepo za sebe, našel jenom konkurenta Elmase.
     
    23
    Chviča Kvaracchelija si narazil s Mathíasem Oliveirou, načež hledal pasem do brány Eljifa Elmase, jemuž zkřížil cestu pozorný Martin Erlić.
     
    24
    Přetaženým centrem Armand Lauriente hledal Nedima Bajramiho. K soupeři se výborně stáhl Mathías Oliveira a hlavou prodloužil kulatý nesmysl do zámezí.
     
    25
    Skoro to vypadá, jako kdyby Neapol chtěla domácí mužstvo uspat. Stále platí, že hraje s velkou rozvahou a nahrává si převážně kolem půlicí čáry.
     
    26
    Na tyče máme vyrovnáno! Ruan mizerně načasoval výskok, což hrálo do karet Victor Osimhen. Nigérijský útočník zprava udělal poslednímu obránci kličku do středu, aby následně vystřelil mimo dosah gólmana, ale zároveň do pravé tyče.
    26. Osimhen napálil pravou tyč
     
    27
    Rychlá odpověď domácím nevyšla. Rogério sice vyslal zajímavý nákop za defenzivní linii, jenže Maxime López vystartoval příliš pozdě.
     
    28
    S malou domů si Andrea Consigli poradil na jedničku. Po rychlém zpracování volil oblouček přes Osimhena k lajně na osamoceného Zorteu.
     
    29
    Slovenský reprezentant chtěl hrát směrem dopředu, jenže neměl na koho. Proto středopolař zapojil do hry stopera Kim Min-čä.
     
    30
    Výborně proti obrannému odkopu odcouval Giovanni Di Lorenzo. Navíc ukázal dokonalý přehled ve hře, když míč hlavou sklepl na střed osamocenému kolegovi.
     
    31
    Armand Lauriente jeden na jednoho přetlačil Elmase, jenže hned mu cestu zatarasil Kim Min-čä, proto domácí hráč přihrával směrem dozadu, čímž celou akci zbrzdil.
     
    32
    S velkým přehledem si splnil povinnosti do defenzivy André Anguissa. Tělem odstavil Grégoireho Defrela a pomohl si zpětnou přihrávkou brankáři.
     
    33
    Neapol právě vstřelila branku!
    Svěřenci kouče Spallettiho odskakují do dvoubrankového náskoku! VICTOR OSIMHEN obdržel nákop za obranu od Rrahmaniho. Z pravé strany šestnáctky posléze vypálil z ostrého úhlu, čímž Consigliho dokonale zaskočil, brankář trestuhodně nechal prostor u bližší tyče.
    33. Victor OSIMHEN - 0:2
     
    35
    Znovu domácí chtěli přispěchat s rychlou odpovědí. Armand Lauriente vyslal do vápna střílený centr z levého křídla, Grégoire Defrel na něj těsně nedosáhl.
     
    36
    Na druhý gól v utkání měl políčeno Victor Osimhen. Po centru z levé strany přeskočil Ruana, střelu hlavou ale usměrnil jenom do boční sítě.
     
    37
    Do vnitra vápna obdržel přihrávku Eljif Elmas. Zradilo jej však zpracování, brankář Andrea Consigli bleskově vystartoval a míč konkurentovi sebral z pod nohou.
     
    38
    Matheus Henrique měl v plánu rozvíjet akci, jenže neměl na koho. Proto musel nahrávat z poloviny hřiště až gólmanovi, což nesl hodně nelibě.
     
    39
    Další akce Sassuola byla o poznání zajímavější. Maxime López z levé strany centroval po zemi do vápna, Kim Min-čä v poslední chvíli odvracel nebezpečí před Defrelem dlouhým odkopem.
     
    40
    Ještě není rozhodnuto, domácí se vrací na dostřel! Frattesi poslal přihrávku do vápna a měl velké štěstí, že Oliveira po kontaktu s Defrelem zaškobrtl a balón tak propadl až k ARMANDU LAURIENTEMU, ten z bezprostřední blízkosti píchl míč mimo dosah Mereta.
     
    41
    Arbitr Colombo ještě řeší celou situaci s videorozhodčím.
     
    42
    Gól neplatí! Defrel ani náhodou Oliveiru nefauloval, jenže soka rozhodil a rozhodně se zapojil do hry v momentě Frattesiho nahrávky na Laurienteho, kdy stál v ofsajdu. Právě pro postavení mimo hru nakonec kontaktní branka nemohla být uznána.
    42. Gól Laurienteho neplatil pro Defrelův ofsajd
     
    43
    Pořádně nahněvaný Armand Lauriente si v pokračující hře neodpustil směrem k arbitrovi Colombovi zbytečnou poznámku, odměnou mu je žlutá karta.
     
    44
    Proti centru z pravé strany vystartoval dopředu gólman Andrea Consigli. Ital s velkým přehledem lapil hrací předmět do rukavic.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu dvě minuty.
     
    45+1
    Útočný faul odpískán Rogériovi. Brazilec se vytáhl na útočnou polovinu, kde ve snaze o vypíchnutí míče trefil pravý kotník Elmase.
     
    45+2
    Hosté v závěru úvodního dějství ještě kopali standardku. Chviča Kvaracchelija centroval na hlavu Victora Osimhena, jehož slabé zakončení schoval Consigli do rukavic.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Úvodní dějství potvrdilo papírové předpoklady. Favorizovaná Neapol vstřelila Sassuolu dva góly a míří za navýšením již tak výrazného náskoku na čele tabulky. Skóre střetnutí otevřel ve 12. minutě Chviča Kvaracchelija, který završil sólo z poloviny hřiště přízemní střelou z hranice vápna k pravé tyči. Aktuální podobu dal výsledku ve 33. minutě Victor Osimhen, jenž z pravé strany šestnáctky dokonale zaskočil Consigliho střelou z ostrého úhlu. Domácí vstřelili branku ve 40. minutě, avšak Laurienteho trefa nemohla platit z důvodu v ofsajdu stojícího Defrela.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:49.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě. Oba celky tak pokračují v původním rozložení.
     
    48
    André Anguissa sběhl k pravé lajně, kam dostal vysokou nahrávku od Di Lorenza. Směrem dopředu však neměl na koho, proto akci zklidnil pasem dozadu na Oliveiru.
     
    49
    Na druhý gól v zápase si dělal zálusk Chviča Kvaracchelija. Z levé strany šestnáctky zkoušel technický pokus na zadní tyč, trefil záda clonícího Erliće.
     
    50
    Znovu v akci Chviča Kvaracchelija. Tentokráte povedeným stříleným centrem našel Mattea Politana, jenž nepropálil početný houf fotbalistů před bránou.
     
    51
    Po zisku míče Stanislav Lobotka píchl hrací předmět na Victora Osimhena, jenž musel rychle jednat a balón píchl výrazně vedle levé tyčky.
     
    52
    Přestože domácí defenziva ví, čeho je Victor Osimhen, tak mu dává až nečekaně dost prostoru. Nigérijec získal míč ve vápně, tvrdou střelou zkontroloval Consigliho pozornost.
     
    53
    Na žluté karty máme vyrovnáno. Z hostujících řad ji obdržel Eljif Elmas který zastavil slibně se rozvíjející brejk soupeře stažením za dres Laurienteho.
     
    54
    Nedim Bajrami tělem odmítl Stanislava Lobotku a z pravé strany šestnáctky poslal míč na střed, kde Rogério vyskočil do vzduchu příliš pozdě.
     
    55
    Protože neměl komu nahrát, tak Maxime López vypálil. Ostrý projektil zblokoval obětavě padající obránce Kim Min-čä.
     
    56
    Úspěšný zákrok si může odškrtnout Alex Meret. Rána Rogéria nebyla nijak zvlášť prudká, navíc směřovala do středu brány, Ital tak měl snadnou práci.
     
    57
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio:
    ze hřiště odchází Grégoire Defrel, přichází Andrea Pinamonti.
     
    58
    Střídání v týmu SSC Neapol:
    ze hřiště odchází Matteo Politano, přichází Piotr Zieliński.
     
    59
    S vypětím všech sil, ale přece Matteo Politano ještě stihl míč na hrací ploše. Vzápětí udělal Rogériovi kličku a domácí obránce soka fauloval.
     
    60
    Standardní situace hostujícího mužstva brankou neskončila. Centr směřoval na hranici malého vápna, kde Matheus Henrique přeskočil Rrahmaniho.
     
    61
    Ofenzivní složku celku podpořil Rogério. Právě on pálil zleva a z poměrně velkého úhlu, Alex Meret šel k zemi včas.
     
    62
    Pohybem si řekl o míč za obranu Piotr Zieliński. Dostal jej a z prvního doteku centroval z pravé strany do vápna, před Osimhenem úřadoval Martin Erlić.
     
    63
    Na levém křídle si udělal prostor k centru Armand Lauriente. Míč lehce tečoval bránící Amir Rrahmani, brankář Alex Meret sebral balón do rukavic.
     
    64
    Útočným faulem se provinil Maxime López. Cítil, že Stanislav Lobotka úplně netuší, co s míčem, jenže místo vypíchnutí hracího předmětu trefil pravé lýtko konkurenta.
     
    65
    Neapol zkouší zklidnit hru trpělivou kombinací kolem polovině hřiště. Takový obrázek jsme hodně viděli hlavně v první půli, ve druhé už domácí dokáží soupeře vysoko a účinně presovat, čímž tuto variantu znemožňují.
     
    66
    Nadir Zortea zkontroloval postavení spoluhráčů ve vápně a centr poslal do prostoru, kde naskakoval Andrea Pinamonti, míč usměrnil hlavou vedle pravé tyče.
     
    67
    Hodně nepovedený oblouček za obranu v podání Lópeze. Nedim Bajrami sice reagoval, avšak dostihnout míč na hrací ploše neměl šanci.
     
    68
    Slibný volný přímý kop pro Sassuolou. Piotr Zieliński při rozehrávce a ztratil stabilitu a na zemi těsně za šestnáctkou podrazil Frattesiho, k odpískání faulu přidal arbitr Colombo i žlutou kartu.
     
    69
    Exekuci standardní situaci si vzal na starosti Nedim Bajrami. Kulatý nesmysl poslal přes zeď, ovšem začal padat příliš pozdě, proletěl nad břevnem.
     
    70
    Aktivní hra Rogériovi přinesla kýžené ovoce. Giovanni Di Lorenzo přihrával pod tlakem naslepo, našel pouze prostor, kde se nacházel protihráč Ruan.
     
    71
    Victor Osimhen už si dokázal, že umí skórovat z téměř každé pozice. Znovu pokoušel štěstí z velkého úhlu, tentokráte rozvlnil jenom boční síť.
     
    72
    Vysokou rychlost nabral středem hřiště Piotr Zieliński. Doběhl až na útočnou polovinu, kde ho viditelně podrazil Davide Frattesi.
     
    73
    Po nepovedeném centru Di Lorenza uzavíral situaci na zadní tyči Kim Min-čä. Musel zrychlit, aby balón udržel ve hře, stopl ho na lajně a pod tlakem volil na jistotu pas dozadu na Rrahmaniho.
     
    74
    Zhruba z dvaceti metrů vypálil André Anguissa. Gólman Andrea Consigli měl situaci pod kontrolou, hrací předmět nechal proletět nad břevnem.
     
    75
    Do vnitra vápna dostal centr Davide Frattesi. Místo očekávaného zakončení sklepával na Rrahmanim obsazeného Pinamontiho.
     
    76
    K odvážné rozehrávce sáhl brankář Alex Meret. Mezi dvěma presujícími fotbalisty propasíroval míč ke Slovákovi Stanislavu Lobotkovi.
     
    77
    Z dobré pozice kousek za velkým vápnem zakončoval Nedim Bajrami. V poslední chvíli proti němu vystoupil Kim Min-čä a míč zblokoval do zámezí.
     
    78
    Střídání v týmu SSC Neapol:
    ze hřiště odchází André Anguissa, přichází Tanguy Ndombèlé.
     
    78
    Střídání v týmu SSC Neapol:
    ze hřiště odchází Chviča Kvaracchelija, přichází Hirving Lozano.
     
    79
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio:
    ze hřiště odchází Nedim Bajrami, přichází Emil Ceïde.
     
    79
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio:
    ze hřiště odchází Matheus Henrique, přichází Kristian Thorstvedt.
     
    80
    Od pravé lajny si Emil Ceïde navedl míč blíže středu. Vzápětí zajímavě kroutil míč na zadní tyčku, ten kolem ní těsně proletěl. Alex Meret měl teď velké štěstí.
     
    81
    Žlutému trestu neunikl Maxime López. Přímo před zraky hlavního rozhodčího skopl k zemi Lobotku, proti verdiktu ani nezkoušel protestovat.
     
    82
    Victor Osimhen prodloužil míč za sebe a chtěl utéct do úniku. Osobního strážce ze hry vyřadil, jenže cestu mu výborně zkřížil Ruan.
     
    83
    Ve tváři Frattesiho se zračí bezradnost. Domácí fotbalista hledal cestičku do vápna, přes trojici protihráčů ji však nenašel.
     
    84
    Zničehonic na trávník usedl Victor Osimhen. Drží se za pravý zadní stehenní sval. Jeho zranění by bylo velkou komplikací pro Neapol, které se blíží důležité utkání Ligy mistrů proti Frankfurtu.
     
    85
    Střídání v týmu SSC Neapol:
    ze hřiště odchází Victor Osimhen, přichází Giovanni Simeone.
     
    85
    Střídání v týmu SSC Neapol:
    ze hřiště odchází Eljif Elmas, přichází Alessio Zerbin.
     
    85
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio:
    ze hřiště odchází Davide Frattesi, přichází Agustín Álvarez.
     
    85
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio:
    ze hřiště odchází Maxime López, přichází Pedro Obiang.
     
    86
    Stanislav Lobotka vymyslel zajímavý pas k pravé lajně na Hirvinga Lozana, jenž měl před sebou posledního konkurenta, kličkou na střed Nadira Zorteu neobelstil.
     
    87
    Lídr soutěže nechává soupeře kombinovat na útočné polovině, ovšem zároveň daleko od pokutového území. Alex Meret je blízko k zisku čistého konta.
     
    88
    Žolík Kristian Thorstvedt ještě mohl zdramatizovat koncovku. Zleva dostal do nohy parádní střílený centr, levačkou ale vypálil z prvního doteku mimo tři tyče.
     
    89
    Giovanni Simeone viděl Mathíase Oliveiru, avšak adresoval mu příliš dlouhou přihrávku, levý bek dostihl míč až za postranní čárou.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    90+1
    Přes Lozana si Andrea Pinamonti píchl balón do vápna, jenže okamžitě u něj byl Kim Min-čä a ukázkově tělem protihráče poslal k zemi. O faulu nemohla být řeč.
     
    90+2
    Sassuolo tuší, že si na domácí půdě žádné body neponechá. Nadir Zortea místo spěchání do ofenzivy zapojil do hry nohama brankáře Consigliho.
     
    90+3
    Váhajícího Tanguye Ndombèlého odstavil Martin Erlić čistým způsobem, chorvatského stopera naopak nedovoleně atakoval presující Giovanni Simeone.
     
    90+4
    Lídr italské nejvyšší v soutěži v poslední vteřinách přidává ještě třetí kousek! Spolupráce dvou střídajících fotbalistů zafungovala dokonale. Lozano od pravé lajny dokonale nacentroval na hlavu GIOVANNIHO SIMEONEHO, za zakončením k pravé tyčce se Consigli jenom podíval.
     
    90+5
    Ale pozor, branka neplatí! Arbitr Colombo dostal od videorozhodčího informaci, že asistující Lozano dostal nahrávku do ofsajdu.
    90+5. Centrující Lozano stál v době nahrávky na svou osobu v ofsajdu
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté Neapole ukázali, že na čele italské nejvyšší soutěže nejsou náhodou, v předehrávce 23. kola zvítězili na stadiónu Sassuola 2:0.

    Důležitý první gól vstřelil ve 12. minutě Chviča Kvaracchelija, který po sólu z polovině hřiště skóroval z hranice velkého vápna přízemní střelou k pravé tyči. Pojistku hosté přidali ve 33. minutě, kdy Victor Osimhen ránou z ostrého úhlu dokonale zaskočil gólmana. Kontaktní gól domácí vsítili ve 40. minutě, avšak trefa Frattesiho neplatila pro ofsajd Defrela. Druhý poločas se nesl v poklidnějším duchu, hosté si kontrolovali náskok a v nastaveném čase dokonce přidali třetí zásah, ale i v tomto případě zasáhl VAR, na Simeoneho gól hlavou asistující Lozano stál v ofsajdu.

    Svěřenci kouče Spallettiho udělali další důležitý krok směrem k zisku titulu, na čele disponují před druhým Interem už osmnáctibodovým náskokem. Sassuolo zůstává na patnáctém místě, na sestupové pásmo má k dobru sedm bodů.
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 6:8. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:10. (22:57:29)

    Milan Huppert

    Góly: 12. Kvaratskhelia (Oliveira), 33. Osimhen (Rrahmani)

    Karty:   43. Lauriente (SAS), 81. López (SAS) – 53. Elmas (NEA), 68. Zieliński (NEA)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 6:8. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:10.
    U.S. Sassuolo Calcio: Consigli – Zortea, Erlić, Ruan, Rogério – Frattesi (85. Álvarez), López (85. Obiang), Henrique (79. Thorstvedt) – Bajrami (79. Ceïde), Defrel (57. Pinamonti), Lauriente.
    Náhradníci: Pegolo, Russo – D. Berardi, L. D'Andrea, G. Ferrari, Harroui, Marchizza, Müldür.

    Tréner: Alessio Dionisi

    SSC Neapol: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Kim Min-jae, Oliveira – Anguissa (78. Ndombèlé), Lobotka, Elmas (85. Zerbin) – Politano (58. Zieliński), Osimhen (85. Simeone), Kvaratskhelia (78. Lozano).
    Náhradníci: Gollini, Marfella – Bereszyński, Demme, Gaetano, Jesus, Østigård, Rui, Zedadka.

    Tréner: Luciano Spalletti

    Rozhodca: Colombo – Galetto, Tolfo