Třinec – Motor ČB 2:3 (1:3 po s.n.) | Litvínov – Vítkovice 5:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta Praha 1:2 (kon.)
Plzeň – Olomouc 5:4 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 2:3 (kon.)
koniec
HC Kometa Brno
2:3 (0:0, 1:1, 1:2)
HC Energie Karlovy Vary
cz Piatok 09.12.2022, 18:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga (ČR) • 27. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    HC Kometa Brno:

    Veselo není ani v Brně. Kometa se po reprezentační přestávce propadla ze 3. místa až na 7. příčku, což určitě není nic, čím by se chtěli ve druhém největším městě země prezentovat. Za poklesem brněnské formy stojí zejména mizerná produktivita, byť stále se modrobílí mohou pyšnit jednou z nejvyšších úspěšností střelby v extralize. Na konkurenty to však nestačí, z posledních pěti utkání zvládla Kometa jediné, když udolala Olomouc v samostatných nájezdech 1:0.

    Naposledy brněnský tým v domácím prostředí slavil tři body 18. listopadu proti Plzni. Od té doby vystavuje své pověstné fanoušky zkoušce trpělivosti. Ti museli snést další hořké sousto, když v neděli vyprodaná Winning Group Arena přihlížela triumfu pražské Sparty v poměru 6:2.

    Kometa se stále může opřít o silné přesilové hry, jejich úspěšnost však také klesá. Z obávaných 36 procent jsou Brňané aktuálně na stále respektovaných 27.78 %. Brnu by s produktivitou měly pomoci jeho výrazné individuality. Petr Holík je s 21 asistencemi nejlepším nahrávačem extraligy. Luboš Horký se s 13 trefami řadí mezi nejlepší střelce nejvyšší soutěže. Hned 2x se proti Karlovým Varům letos prosadil Kim Strömberg a na souboj s bývalými spoluhráči se jistě těší i Jakub Flek (9+3).

    Brno před sezonou výrazně posilovalo defenzívu, obránci se však zatím k navýšení produktivity přidávají jen sporadicky. Tomáš Kundrátek má bilanci (2+3), Jan Ščotka v letošní sezoně ještě neskóroval (0+5) a totéž platí i o Marku Ďalogovi (0+4).

    V brankovišti se v posledních zápasech doslova točí Dominik Furch s Markem Čiliakem, oba maskovaní muži už letos nejednou předvedli, jak umí Kometu podržet, k vítězné radosti by určitě ocenili, kdyby zabrali zejména hráči v předních řadách.
     
    HC Energie Karlovy Vary:

    V Karlových Varech bylo v posledních dnech celkem rušno. Nejprve klub uskutečnil výměnu s Mladou Boleslaví, když za Davida Bernada získal zpět do svých řad zkušeného Matěje Stříteského. Ještě větší ohlas však vyvolala výměna, která se uskutečnila na prahu aktuálního týdne. S Energií se po téměř čtyřech sezonách rozloučil kapitán Tomáš Vondráček, který se už předem rozhodl, že smlouvu na západě Čech neprodlouží. Kroky zkušeného bojovníka zamířily na východ Čech do Pardubic, odkud Energie získala talentovaného útočníka Filipa Koffera.

    Forma Karlových Varů upadá, po nadějném startu se západočeský tým znovu v tabulce propadá, aktuálně sídlí na 11. místě tabulky, ale poslední Kladno ztrácí s dalšími konkurenty z Litvínova a Českých Budějovic pouhé čtyři body. Západočechy srážejí zápasy na domácím ledě, v tomhle ohledu jsou nejhorším týmem soutěže. Podobně jako Kometa i Vary evidují z posledních pět utkání pouze jediné vítězství, dosáhly na něj v duelu s Motorem (3:0). Pak ale Karlovy Vary doma nestačily Liberci (0:2) a v poslední konfrontaci bylo nad jejich síly i Kladno (1:4).

    Po odchodu Vondráčka přebírá ve Varech kapitánské céčko reprezentant Jiří Černoch (5+6). Týmovou produktivitu pak vede s 20 kanadskými body Tomáš Rachůnek (5+15). Roli nejlepšího střelce plní v týmu trenéra Davida Bruka Petr Koblasa (12+4). Pozor si brněnská obrana bude muset dát i na Ondřeje Beránka (7+4).

    Energii pak od startu soutěže doprovází také marodka, utkání na Kladně nedohráli obránci Michal Plutnar s Ondřejem Dlapou, prvně jmenovaný je přitom nejproduktivnějším karlovarským obráncem (2+8). Roli produktivního zadáka tak v Brně bude muset převzít Tomáš Havlín (1+8), trenéři se určitě budou spoléhat i na zkušeného Lukáše Pulpána (1+5). Brankoviště Karlových Varů ve větší případů střeží Štěpán Lukeš s procentuální úspěšností zákroků na hodnotě 89.94 s nepříliš lichotivým průměrem 3.05 obdržených branek na jeden zápas. Zkušenější Vladislav Habal zasáhl do devíti střetnutí, úspěšnost zákroků má nad 90 procenty, průměrně inkasoval 2.63 branky na utkání.
     
    BRNO vs. KARLOVY VARY

    Hezký páteční podvečer z Brna! Dnes se pod Špilberkem utkají týmy, kterým se posledních pět zápasů příliš nepodařilo. Kometa uspěla pouze jednou a to navíc v samostatných nájezdech nad Olomoucí. Karlovy Vary si vyšláply pouze na České Budějovice. Na prahu druhé poloviny základní části tak budeme svědky, jak si to Kometa s Energií rozdá o potřebné pozvednutí sebevědomí.

    Vzájemné duely v sezoně 2022/2023

    1. kolo
    Brno – Karlovy Vary 6:1
    14. kolo
    Karlovy Vary – Brno 2:3sn
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Furch (Čiliak) – Ščotka, Ďaloga, Kučeřík, Hrbas, Gulaši (A), Holland, Němec – Flek, Holík, Horký (A) – Kollár, Strömberg, Koblížek – Zaťovič (C), Zbořil, Šalé – Dufek, Süss, Kratochvíl.
    Trenér: Pešout

    HC Energie Karlovy Vary: Habal (Lukeš) – Huttula, Pulpán (A), Bartejs, Stříteský, Rulík, Havlín, Tureček – Rachůnek (A), Gríger, Koffer – Koblasa, Černoch (C), Kohout – Redlich, Jiskra, O. Beránek – Kofroň, Kružík, Chalupa.
    Trenér: Bruk

    Rozhodčí: Ondráček, Šír – Gebauer, Hlavatý.
     
    Před startem utkání bude ještě oceněn brněnský útočník Petr Holík, který dnes odehraje svůj 700. zápas v rámci české extraligy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Holík suverénní na úvodním vhazování a domácí tým zakládá první útočnou akci.
     
    00:26
    Ščotkovi přeskočil puk na modré čáře hůl a dopředu se hnal Gríger, hosté postupovali ve třech na jednoho, ale karlovarský útočník prováhal příležitost uvolnit své spoluhráče a jeho střelu Furch dokázal vyrazit!
     
    01:28
    Kometa aktivně napadá rozehrávku hostů.
     
    01:38
    Až nyní se Energii podařilo ideálně rozehrát , střelu Redlicha však přizvedl brněnský obránce do ochranné sítě.
     
    01:42
    Ihned po vhazování pálil od modré čáry hostující obránce Rulík, Furch byl připraven zasáhnout a vhazování se opakuje.
     
    02:19
    Máme zde první vyloučení dnešního utkání, dvě minuty za faul kolenem obdržel Martin Zaťovič, Energie tak bude mít příležitost otevřít skóre.
     
    02:45
    Rachůnek zachytil vyhození Ščotky a Vary pokračují v kombinaci.
     
    03:00
    Z voleje vypálil Koblasa, Furch puk vyrazil, hosté stále svírají oslabenou čtveřici domácích.
     
    03:23
    Sledujeme drtivý nápor Karlových Varů, po zakončení Koblasy propadl puk Furchovi a skákal na brankové čáře! Energie stále drží kotouč.
     
    03:53
    Až nyní Brno dokázalo vyhodit a posílá na led čerstvé síly.
     
    04:10
    Západočechům se v závěru přesilové hry nedaří dostat do útočného pásma, puk znovu míří k Habalovi.
     
    04:19
    Brno hraje v plném počtu.
     
    05:32
    Kometě se znovu nepodařilo usadit v útočném pásmu, Energie předvádí zodpovědnou defenzívu a brankář Habal se zatím nemusel nijak vzrušovat.
     
    05:56
    Naopak na druhé straně je rušno, z hranice brankoviště teď dorážel Jiskra, Furch dokázal znovu puk zastavit a bude se vhazovat před jeho brankou.
     
    06:19
    Kollár vyrazil do protiútoku podporován Strömbergem, ovšem finální přihrávka byla na finského útočníka ve službách Komety až příliš dlouhá a ze slibné akce domácích nic nebylo.
     
    06:56
    Obrovské zmatky v obraně Komety, kterých se teď snažil využít Kohout, jeho bekhendové zakončení však pozorný Furch dokázal zastavit a drží domácí tým na nule!
     
    07:25
    Holík se teď dostal ke střele z osy hřiště, ještě Habalovi clonil Horký, karlovarský brankář však jistě vyrazil pokus brněnského útočníka betonem.
     
    08:32
    Obranu Varů se snažil pozlobit Dufek, sám ale toho příliš moc nezmohl a Habal si bližší tyč pohlídal.
     
    09:10
    Hollandova rozehrávka byla zcela nepřesná, zakázané uvolnění stěhuje hru znovu před branku Komety.
     
    09:24
    Rachůnek se teď snažil nahozením ze středního pásma uvolnit nového spoluhráče Koffera, ten ale neměl dostatečnou rychlost a zakázané uvolnění se pro změnu píská na straně hostů.
     
    09:55
    Kometě se nedaří přechod přes střední pásmo, domácí tým trápí nepřesnost v přihrávkách.
     
    10:11
    Po přihrávce Koblasy pálil Černoch, z pravého kruhu ale trefil pouze připraveného brankáře Furcha.
     
    10:14
    Stříteský pálil ihned po buly, Furch dokázal střelu zkušeného zadáka Energie vyrazit, hosté však stále drží kotouč v útočném pásmu.
     
    10:28
    Pulpán neudržel puk na modré čáře a hosté musí vyklidit útočné pásmo.
     
    11:10
    Kohout dobruslil vyhozený puk a díky jeho práce ještě zakončoval Tureček, karlovarskému obránci však střela příliš nesedla a Furch měl snadnou práci.
     
    12:00
    Energii se teď nepodařilo ideálně rozehrát, nejprve díky tomu zakončoval z mezikruží Zbořil a následně domácí kapitán Zaťovič, který trefil tyč karlovarské klece!
     
    12:55
    Energie se opět zkonsolidovala a krouží v útočném pásmu s kotoučem, mezitím zaznívá z brněnských tribun pískot.
     
    13:23
    Po přihrávce Huttuly pálil z voleje Koffer, Furch zasáhl proti jeho prudké ráně vyrážečkou, tlak hostů však pokračuje.
     
    13:52
    Nahození Bartejse byl Furch nucen zastavit, následuje komerční přestávka a poté vhazování v obranném pásmu Komety.
     
    14:10
    Koblasa vyslal další prudkou ránu, Furchovi pomohl bránící Holland, jenž zablokoval střelu karlovarského kanonýra.
     
    14:56
    Kometa opět nezvládla přechod přes střední pásmo, puk opustil ledovou plochu a vhazovat se bude v neutrální zóně hřiště.
     
    15:30
    Komplikace pro Kometu, domácí budou čelit druhé přesilové hře Karlových Varů, které jsou v první třetině zcela jasně aktivnějším týmem.
     
    15:32
    Po vhazování míří puk do karlovarské třetiny, hosté musí začít od vlastní branky.
     
    15:53
    Gulaši teď čistým hitem zastavil karlovarský postup, za což si vysloužil potlesk domácích tribun.
     
    16:13
    Jan Süss se ve vlastním oslabení rozjel osamocen vstříc karlovarské brance, ke zklamání cele areny trefil tyč Habalovy brány, už podruhé tak brněnský hráč dnes trefil brankovou konstrukci!
     
    16:45
    Poměr sil na ledě se srovná, dvě minuty za držení nafasoval Matěj Stříteský.
     
    17:23
    Kometa je při hře ve čtyřech aktivnější a poprvé v dnešním utkání uzavřela soupeře v obranném pásmu.
     
    17:30
    Začíná zkrácená přesilová hra Brna.
     
    17:52
    Od modré vypálil Hrbas, jeho střela však skončila mimo a podél mantinelu se puk svezl až do středního pásma.
     
    18:21
    Horký poslal puk na Holíka, ten vypálil z pravého kruhu mimo.
     
    18:41
    Další střela z voleje v podání Holíka už mířila přesně, Habal si chvíli nebyl jistý, zda puk zastavil a o dorážku se ještě pokoušel Zaťovič, obrana Energie teď s vypětím všech sil krizovou situaci ustála.
     
    18:45
    Energie hraje v plném počtu.
     
    18:57
    Zakázané uvolnění hostů dává domácím možnost ještě prodloužit útočný nápor.
     
    19:21
    Kometa v závěru první třetiny kontroluje kotouč a je teď i v plném počtu hráčů aktivnější.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina souboje dvou trápících se celků nám úvodní branku utkání nepřinesla. Aktivnější po většinu průběhu úvodní periody byli hosté z Karlových Varů a brankář Furch se rozhodně nenudil. Energie měla navíc možnost dvou přesilových her, ale neprosadila se. Kometa mohla z minima těžit maximum, když dvakrát orazítkovala tyčku Habalovy brány. V závěru první třetiny však Brňané přeci jen zabrali a dali najevo, že se soupeřem ze západu Čech chtějí srovnat tempo. Druhá dvacetiminutovka odstartuje pod Špilberkem v 18:51.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Karlovy Vary se ihned nahrnuly do útočného pásma.
     
    21:55
    Energie v úvodu motá Kometu v obranném pásmu, blízko úvodní trefě byl Gríger, Furch dokázal puk udržet před brankovou čárou.
     
    22:32
    Kometa poprvé v rámci druhé třetiny zahrozila a Habal teď předvedl parádní semafor, když vychytal Süsse. Celé akci Kometa předcházela hrubá chybě v karlovarské rozehrávce.
     
    22:48
    Horký si teď nedokázal ideálně zpracovat puk, Karlovy Vary se však osvobodily pouze za cenu zakázané uvolnění.
     
    23:29
    Koblížek teď svižně zavedl puk do útočného pásma, ale přihrávka na spoluhráče v bílém dresu mu nevyšla.
     
    23:58
    Gríger teď připravil palebnou pozici pro Rachůnka, tomu střela ideálně sedla, ovšem připraven zasahovat byl i brněnský brankář Furch.
     
    25:12
    Kometa se snažila sevřít Energii v obranném pásmu, střela Gulašiho však branku minula a puk se po mantinelu svezl až do obranné třetiny Brna.
     
    26:23
    Kučeříkovo nahození se snažil tečovat Holík, ale karlovarská obrana byla připravena blokovat.
     
    26:39
    Ani střela Koblížka se teď neujala a Habal opět díky svým obráncům nemusel zasahovat.
     
    26:59
    Střelu Kollára teď pro změnu přizvedl Stříteský, defenzíva Energie pracuje velmi dobře.
     
    27:15
    Po střele od modré čáry v podání Havlína Furch znovu úspěšně zasáhl a následuje komerční přestávka.
     
    27:26
    Karlovy Vary jsou ve druhé třetině znovu aktivnějším týmem a snaží se v útočném pásmu najít recept na brankáře Furcha. Kometa útočí spíš z rychlých brejků.
     
    28:24
    Hollandovo nahození nedokázal Kollár trefit, takže se píská zakázané uvolnění Brna a hra se znovu stěhuje před Furcha.
     
    28:31
    Karlovy Vary právě vstřelily branku! Energie se dostává do vedení a nutno říci, že zaslouženě. Západočeši si šli trpělivě za úvodní brankou v utkání, kterou nakonec po zmatku před brněnskou brankou zaznamenal ONDŘEJ BERÁNEK. Asistence: Tomáš Redlich, Vít Jiskra.
    28:31 Ondřej BERÁNEK - 0:1
     
    28:48
    Brněnské publikum se dožaduje vyrovnání, Ďaloga přihrávkou od mantinelu hledal hůl Horkého, ten však na hranici karlovarského brankoviště puk netrefil.
     
    29:48
    Energie po úvodní brance trochu polevila, její nepřesná rozehrávka končí icingem.
     
    30:04
    První formace západočeského celku však znovu otočila hru a kombinuje v útočném pásmu.
     
    30:35
    Na druhé straně se po přihrávce od Gulašiho dostal ke střele z levého kruhu Šalé, jeho střela měla potřebnou razanci, ale postrádala přesnost.
     
    31:04
    Rachůnek zachytil nahození Hollanda, Brňané se však bleskově do útočného pásma vrátili, když zakončoval Kratochvíl, trefil však pouze připraveného brankáře Habala.
     
    31:41
    Karlovy Vary se snaží odmítnout snahu o vytvoření brněnského náporu a znovu přidaly na rychlosti, aby se puk držel mimo dostřel jejich branky.
     
    32:36
    Stříteský teď vyzval k další střele Beránka, Energie dlouho svírala Brňany v obranném pásmu a z tribun domácí areny se znovu ozývá pískot. Následuje komerční přestávka.
     
    32:55
    Tuhé souboje o puk jsou teď k vidění v obraném pásmu Brna.
     
    33:07
    Kometa nakonec poslala puk pouze na zakázané uvolnění.
     
    33:35
    Koblížek otočil hru a vyzval ke střele Strömberga, Habal bez problémů zasáhl proti střele z voleje druhého jmenovaného.
     
    34:25
    Gulaši teď musel zatáhnout za záchrannou brzdu, když ve slibném úniku zastavil hákováním postup Koblasy.
     
    34:36
    Kometa právě vstřelila branku! Brňané vyrovnávají ve vlastním oslabení! Na pravém křídle nastartoval svou jízdu JAKUB FLEK a v útočném pásmu nekompromisně zavěsil pod horní tyč karlovarské branky. Asistence: Martin Zaťovič, Radek Kučeřík.
    34:36 Jakub FLEK - 1:1
     
    34:51
    Karlovy Vary pokračují v přesilové hře, střela v podání Rachůnka skončila v ochranné síti.
     
    34:53
    Zaťovič šikovně vyhrál buly a znovu to vypadalo nadějně pro Jakuba Fleka, tentokrát však obrana Energie dokázala včas reagovat.
     
    35:26
    Kometa zatím výborně zvládá oslabení, puk znovu míří až k Habalovi.
     
    36:04
    Varům se stále nedaří dostat do útočného pásma, v přesilové hře zatím nic moc nepředvedly.
     
    36:25
    Kometa hraje v plném počtu.
     
    37:26
    Kružík se teď dostal ke skákavému puku na levém kruhu, jeho prudkou ránu Furch vytěsnil špičkou lapačky.
     
    37:54
    Zakázané uvolnění hostů, Kometa se snaží využít euforie z první vstřelené branky a v závěru druhé třetiny zatlačit na obranu soupeře.
     
    38:33
    Karlovy Vary odmítají nápor domácího mužstva a daří se jim zatím držet Kometu na uzdě.
     
    39:16
    Gríger vyzval ke střele Koffera, ten měl už slibnou pozici, ale připraveného Furcha neprostřelil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dějství je za námi a konečně jsme viděli i branky. Nejprve Karlovy Vary využili své převahy a zásluhou Ondřeje Beránka otevřely skóre. Energie měla nadále více ze hry, ale trestuhodně ve vlastní přesilové hře neuhlídala Jakuba Fleka, kterou svou jízdu na levém křídle zakončil parádní trefou pod horní tyč. Kometu vyrovnávací branka nabudila a v závěru druhé třetiny jsme sledovali vyrovnaný hokej. Třetí třetina slibuje dramatické pokračování dnešní bitvy, započne v 19:43.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Rachůnek postrádal rychlost při snaze překonat útočnou modrou, ale ani Kometě se nepodařilo dostat do pásma.
     
    41:41
    Šalé individuálně zavezl puk do útočné třetiny, díky tomu se jeho spoluhráči mohli rozmístit, nakonec střílel Hrbas, ale rána mu vůbec nesedla a Energie okamžitě vyhnala Brňany ze své obranné třetiny.
     
    42:29
    Zakázané uvolnění Karlových Varů.
     
    42:44
    Slibná příležitost Karlových Varů! Chalupa postupoval do přečíslení s Kružíkem, nakonec to zkusil prvně jmenovaný bekhendem, Furch si prostor na bližší tyči pohlídal.
     
    43:42
    Tutová příležitost také na druhé straně! Koblížek si počkal na najíždějícího Zaťoviče a šikovně mu předložil puk, brněnského kapitána však skvěle vychytal brankář Habal!
     
    44:13
    Kollár posílal puk vzduchem před branku Varů, Šalé se jej snažil trefit, první však úřadovala lapačka Habala.
     
    44:33
    Brno si zahraje přesilovou hru, probíhá signalizovaná výhoda domácího mužstva.
     
    44:40
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Ondřej Beránek – 2 min., hrubost.
     
    44:57
    Hostům se podařilo odehrát puk do středního pásma.
     
    45:32
    Kometa právě vstřelila branku! Kometa poslala do přesilové hry pět útočníků, od modré čáry nahodil puk Zbořil, Habal pouze vyrazil na ANDREJE KOLLÁRA, jenž karlovarského brankáře z bezprostřední blízkosti překonal. Kometa v přesilové hře otáčí skóre ve svůj prospěch. Asistence: Martin Zaťovič, Adam Zbořil.
    45:32 Andrej KOLLÁR - 2:1
     
    46:16
    Horký dobruslil nahozený kotouč a poslal puk Flekovi, ten se snažil okamžitě střílet, Habal vyrazil.
     
    46:44
    Další střela Fleka, která mířila mezi betony karlovarského brankáře, Habal si však tento prostor pohlídal a vyrazil. Kometa je po obratu ve skóre aktivní.
     
    47:37
    Zbořil poslal puk na Koblížka, oba borci se ocitli v přečíslení dva na jednoho, nakonec Koblížek vypálil a Habal znovu podržel Energii.
     
    47:52
    Na druhé straně musel po delší odmlce zasáhnout Furch po střele Koblasy, následuje komerční přestávka.
     
    48:30
    Brňané si vytvářejí převahu a krouží s pukem v útočném pásmu, činí se zejména formace v čele se Strömbergem.
     
    49:25
    Karlovy Vary právě vstřelily branku! Je vyrovnáno! V karlovarské premiéře se prosazuje útočník FILIP KOFFER, který obdržel přihrávku od Grígera, zkušeně si počkal až mu přejede bránící Gulaši a pak zakončil přesnou střelou k tyči. Asistence: David Gríger, Tomáš Rachůnek.
    49:25 Filip KOFFER - 2:2
     
    50:12
    Karlovy Vavy mohly jít znovu do vedení, obrana Brna zcela opomněla Beránka, ten však z bezprostřední blízkosti nepřekonal Furcha!
     
    51:16
    Luboš Horký teď předvedl pohlednou individuální akci, když se prokličkoval skrz obranu Varů až před Habala, k dokonalosti chybělo brněnskému útočníkovi přesnější zakončení, když branku Energie těsně přestřelil.
     
    51:44
    Kometa se snaží znovu přitlačit, činí se její první útočná formace, Flek však střílel mimo.
     
    52:22
    Po ofsajdové situaci domácího týmu následuje komerční přestávka.
     
    52:22
    Dnešní utkání sleduje 5012 diváků.
     
    52:53
    Karlovy Vary právě vstřelily branku! Energie po komerční přestávce uzamkla domácí tým v obranném pásmu a její nápor zakončil povedenou střelou pod horní tyč svou druhou trefou v utkání ONDŘEJ BERÁNEK. Asistence: Vít Jiskra.
    52:53 Ondřej BERÁNEK - 2:3
     
    53:26
    Brněnská formace se Strömbergem, Kollárem a Šalém znovu dělá problémy hostující obraně.
     
    54:08
    Karlovy Vary tentokrát vyhodily jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    54:23
    Po nahození Ščotky nedokázal Habal udržet puk a dorážet mohl Holík, ale ve slibné pozici promáchl.
     
    54:51
    Zbořil vyzýval Koblížka, ten však z voleje nedokázal přesně zamířit. Kometa je však v tlaku a usiluje o obnovení vyrovnaného stavu.
     
    55:53
    Horký poslal slibný pas na Fleka, ten se rozjel vstříc útočnému pásmu a snažil se založit kombinaci Brna, obrana Karlových Varů však zatím s domácími stíhá a snaží se zabránit závěrečnému náporu.
     
    56:37
    Energie zabezpečila obranné pásmo a zatím zvládá úspěšně bránit jednobrankový náskok.
     
    56:59
    Narušit obranný val hostů se snažil individuálně Koblížek, ale jeho střela z pravé strany přesná nebyla.
     
    57:32
    Luboš Horký měl na holi vyrovnávací branku, ale Habal se skvěle roztáhl a vychytal brněnského kanonýra!
     
    57:42
    Oddechový čas pro tým HC Kometa Brno.
     
    57:42
    Kometa jde do akce v šesti, Furch zůstává na střídačce!
     
    58:02
    Horký v další tutové příležitosti po předložení puku od Zaťoviče, bránící hráč Varů se však vrhl do jeho střely a Energie zatím zuby nehty drží těsný náskok!
     
    58:28
    Zakázané uvolnění hostů.
     
    58:36
    Rulík znovu vyhodil jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    59:00
    Kometa vyšachovala obranu Varů, Horký tentokrát na zlatém podnose připravil vyrovnání pro Zaťoviče, ten však trestuhodně minul odkrytou branku Energie!
     
    59:25
    Střelu Hollanda zablokoval Kohout a puk míří do obranného pásma Brna.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Karlovy Vary si z ledu brněnské Komety odvezou na západ Čech všechny body a v dnešním souboji dvou trápících celků si mohou pozvednout sebevědomí. Kometa nejprve na startu třetí třetiny skóre otočila na svou stranu, když přesilovou hru využil Andrej Kollára. Západočeši však předvedli charakter a dokázali nepříznivý stav zvrátit. Nejprve vyrovnal při premiéře v karlovarském dresu Filip Koffer a poté vítězně zavěsil druhou brankou v utkání Ondřej Beránek.

    Z mé strany je to dnes vše, děkuji vám za pozornost při sledování přenosu a z Brna vám přeji hezký páteční večer i další adventní víkend.

    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni:

    Vladislav Habal (KVA)

    Jakub Flek (KOM) (20:21:38)

    Jan Tajzler

    Góly a asistencie: 35. Flek (Zaťovič, Kučeřík), 46. Kollár (Zaťovič, Zbořil) – 29. O. Beránek (Redlich, Jiskra), 50. Koffer (Gríger, Rachůnek), 53. O. Beránek (Jiskra)


    HC Kometa Brno: Furch (Čiliak) – Ščotka, Ďaloga, Kučeřík, Hrbas, Gulaši (A), Holland, Němec – Flek, Holík, Horký (A) – Kollár, Strömberg, Koblížek – Zaťovič (C), Zbořil, Šalé – Dufek, Süss, Kratochvíl.
    Tréner: Pešout

    HC Energie Karlovy Vary: Habal (Lukeš) – Huttula, Pulpán (A), Bartejs, Stříteský, Rulík, Havlín, Tureček – Rachůnek (A), Gríger, Koffer – Koblasa, Černoch (C), Kohout – Redlich, Jiskra, O. Beránek – Kofroň, Kružík, Chalupa.
    Tréner: Bruk

    Rozhodca: Ondráček, Šír – Gebauer, Hlavatý

    Diváci: 5012