Tisková konference Úseku alpských disciplín SLČR (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference Úseku alpských disciplín SLČR

cz Štvrtok 13.10.2022, 10:00Tlačové konferencie
     
    Tohle je z dnešní tiskové konference vše, děkuji za pozornost. (10:44:54)
     
    Ladislav Forejtek: „Budeme spokojeni s jakýmkoliv bodováním ve Světovém poháru. To je náš cíl.“
     
    „Sölden je jeden z mých nejméně oblíbených Světových pohárů, ještě jsem tam nebodoval. Místo toho budu pokračovat v přípravě,“ vysvětlil Krýzl, proč se nepředstaví na úvodní zastávce SP.
     
    „Holkám tuhle možnost strašně závidím, byl by to vrchol mé kariéry. Chtěl bych to někdy zažít, bohužel se mi to asi nepoštěstí. Je to svátek českého lyžování,“ posteskl si Kryštof Krýzl.
     
    „Chtěli bychom pořádat Světový pohár každé tři nebo čtyři roky. V letech, kdy SP hostit nebudeme, bychom chtěli uspořádat alespoň Evropský pohár,“ oznámil předseda úseku Ladislav Forejtek.
     
    „Teoreticky bychom mohli postavit na start SP ve Špindlerově Mlýně šest Češek do každého závodu. Musí ale splnit závodní kritéria,“ zmínil se Fiedler.
     
    „Bylo to složité. Letošní rok byl specifický, byl nejhorší stav evropských ledovců v historii lyžování. Byla jen dvě tréninková místa v Evropě, v Itálii a Švýcarsku. Větší výpravy odjely na Nový Zéland nebo do Jižní Ameriky. My jsme na to neměli finanční prostředky, nakonec jsme zvolili Švýcarsko,“ dodal.
     
    „Reprezentanti dostanou vybrat, jestli se zúčastní společné přípravy, nebo raději budou trénovat individuálně,“ řekl nový šéftrenér reprezentace Jan Fiedler.
     
    „Velkou část příprav jsme cílili na rychlostní disciplíny. I s ohledem na mistrovství světa se více zaměříme na kombinaci,“ dodal.
     
    Kryštof Krýzl: „Proč jsem ještě neskončil? Hodně jsem nad tím uvažoval. Už jsem se chtěl posunout, ale nějak se to zase semlelo. Rozhodlo srdce, i fyzicky se cítím nezvykle dobře. V loňské sezoně jsem potvrzoval vysokou výkonnost, bohužel se mi to nepodařilo přetavit do Světového poháru. Chci to ještě zkusit.“
     
    Jan Zabystřan: „Na lyžích se cítím dobře, kondiční příprava byla kvalitní. Doufám, že letos se to obejde bez zranění. Rád bych ukázal, co ve mně je.“
     
    Gabriela Capová: „Převážně jsem trénovala doma, po sezoně mě trápilo koleno. Musela jsem podstoupit operaci. Doufejme, že vše bude v pořádku. “
     
    Adriana Jelínková: „Mám novou trenérku, nový tým. Všechno je pro mě nové. Přestup byl skvělý, ještě nikdy jsem se takhle necítila. Opravdu se těším na novou sezonu,“ řekla lyžařka, která doposud reprezentovala Nizozemsko.
     
    Na úvod setkání bylo poblahopřáno Kryštofu Krýzlovi, jenž včera oslavil 36. narozeniny.
     
    Přeji krásné čtvrteční dopoledne! V Praze se dnes od 10:00 uskuteční tisková konference Úseku alpských disciplín SLČR, a to i za přítomnosti reprezentantů Kryštofa Krýzla, Adriany Jelínkové, Gabriely Capové a Jana Zabystřana.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:00.

    Michal Hladký