Tisková konference před startem BARUM CZECH RALLY (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference před startem BARUM CZECH RALLY ZLÍN

cz Piatok 26.08.2022, 14:35Tlačové konferencie
     
    Konec tiskové konference. (14:56:53)
    Sestřih z ranní kvalifikační zkoušky, kterou ovládl Jan Kopecký
     
    Filip Mareš, soutěžní jezdec Entry Engineering – ATT investments: "Je skvělé být zpět na Barum Rally. Je to jeden z vrcholů sezony. Loni jsme skončili třetí a v roce 2019 druzí. Nemůžeme si klást menší cíle než podium. Naše výkony mají progresy a přeci jen bychom byli rádi těm nejrychlejším. Záviset to bude i na počasí, takže se nebude rozhodovat pouze na trati, ale taky v servisu při nasazení pneumatik."
     
    Ing. Jan Regner, ředitel Barum Czech Rally Zlín: "Začínám 51. ročník po otci, který to dotáhl do 50. ročníku. V 16:00 začne ceremoniální start a večer proběhne městská erzeta.

    "Spousta posádek má v paměti pneumatiky Barum, takže doufám, že to brzy bude i tato značka, která bude na závodních autech a nejen značka Hoosier."
     
    Ing. Libor Láznička, Ph.D, jednatel společnosti Continental Barum: "Barumka má 51 let za sebou. My slavíme 50 let od otevření otrokovické pneumatikárný. Jsme dlouhodobým partnerem a budeme doufám i dlouho pokračovat. Přeji letošní berumce, ať dobře dopadne, ať diváci mají pěkné sportovní zážitky."

    "Na jednom voze v servisní zóně, která se nachází v našem areálu jsem viděl pneumatiky Hoosier, takže jsem rád, že jedna z našich koncernových značek bude na trati."
     
    Ing. Radim Holiš, hejtman Zlínského kraje: "Barum Rally patří mezi největší a nejzajímavější události v kraji, podle čehož se odvíjí i podpora. Ať organizační v prostorách Baťova mrakodrapu a jiných prostor, ale i finančně. Pomáhali jsme vyjednat podporu od státu, aby byla minimálně stejná jako loni, což se povedlo."

    "Přeji všem, aby si závod užili. Aby byl bezpečný a do cíle všichni dorazili ve zdraví."
     
    Tisková konference začíná.
     
    Samotná rally má za sebou ranní kvalifikační zkoušku, ve které byl nejrychlejší Jan Kopecký se Škodou Fabia Rally2 Evo před Simonem Wagnerem a Filipem Marešem se stejnými vozy. Do jedné vteřiny se ještě za ně stihl zařadit Erik Cais s Fordem Fiesta R5 MkII.
     
    Jako první přijde na řadu večerní a později už i noční speciální rychlostní zkouška, která jezdce provede centrem města Zlín. První závodníci se na trať vydají ve 20:45 a až jako poslední trať okusí favorit závodu Jan Kopecký.

    Sobotní program zahájí RZ Březová s atraktivními pasážemi ve Slušovicích. Následovat bude 24,32 km dlouhá zkouška Držková a Semetín s cílem na Vsetíně.

    Neděle bude atraktivní pro Zlíňany, kteří se mohou těšit na blízké testy. Jezdci se nejprve projedou po zkoušce Bunč. Lesní průjezdy a sjezd k hradu Malenovice budou předcházet náročné RZ Pindula, po níž poznáme vítěze.
     
    BARUM CZECH RALLY ZLÍN startuje! A před slavnostním startem na zlínském náměstí, který proběhne v 16:00, je ještě na řadě tisková konference v prostorách Baťova mrakodrapu.

    Tiskové konference se zúčastní:
    Ing. Jan Regner, ředitel Barum Czech Rally Zlín
    Ing. Radim Holiš, hejtman Zlínského kraje
    Ing. Libor Láznička, Ph.D, jednatel společnosti Barum Continental s.r.o.
    Filip Mareš, soutěžní jezdec Entry Engineering – ATT investments
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:30.

    David Šimon