Augsburg – Fürth 2:1 (kon.) | Bielefeld – Lipsko 1:1 (kon.) | Dortmund – Hertha 2:1 (kon.)
Leverkusen – Freiburg 2:1 (kon.) | Mainz – Frankfurt 2:2 (kon.) | Mönchengladbach – Hoffenheim 5:1 (kon.)
Stuttgart – Kolín nad Rýnom 2:1 (kon.) | Union Berlín – Bochum 3:2 (kon.) | Wolfsburg – Bayern 2:2 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
2:2 (1:2)
Bayern Mníchov
cz Sobota 14.05.2022, 15:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Nemecká Bundesliga • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítám vás u online přenosu ze závěrečného 34. kola Bundesligy. Společně se zaměříme na duel mezi WfL Wolfsburg a Bayern Mnichov. Úvodní výkop je naplánován na 15:30.
     
    BAYERN MNICHOV
    Hosté jsou již jasnými mistři, takže jim v utkání o moc nepůjde. Bayernu se povedlo ve 33 duelech zaznamenat 76 bodů, což je aktuálně o deset víc než druhá Borussia Dortmund. Mnichovští fotbalisté nasázeli v průběhu ročníku 95 branek, čili motivaci mohou hledat v kýžené stovce, což ale nebude úplně jednoduchá záležitost. Zvláště vzhledem k posledním duelům, které favorit soutěže příliš nezvládl.

    Posledních pět utkání
    12. dubna | Bayern – Villarreal 1:1
    17. dubna | Bielefeld – Bayern 0:3
    23. dubna | Bayern – Dortmund 3:1
    30. dubna | Mainz – Bayern 3:1
    8. května | Bayern – Stuttgart 2:2

    Nejlepší ligoví střelci Bayernu
    34 – Robert Lewandowski
    13 – Serge Gnabry
    8 – Thomas Müller
    7 – Leroy Sané
    6 – Kingsley Coman
     
    VFL WOLFSBURG
    Domácí fotbalisté se v 18členné tabulce nacházejí na 13. příčce se ziskem 41 bodů. Je definitivně jasné, že sestupové starosti nemají, naopak ještě mohou přeskočit hned tři týmy a skončit na desáté pozici. Museli by ovšem vyhrát a navíc k tomu spoléhat na ostatní výsledky. Wolfsburg nemá v závěru ročníku ustálené výkony, ba naopak střídá poměrně vysoké porážky s vysokými výhrami, byť v posledních dvou kolech v jejich zápasech branky příliš nepadaly.

    Posledních pět utkání
    9. dubna | Wolfsburg – Bielefeld 4:0
    16. dubna | Dortmund – Wolfsburg 6:1
    22. dubna | Wolfsburg – Mainz 5:0
    30. dubna | Stuttgart – Wolfsburg 1:1
    7. května | Köln – Wolfsburg 0:1

    Nejlepší ligoví střelci Wolfsburgu
    8 – Lukas Nmecha
    6 – Max Kruse, Wouter Weghorst
    4 – Maxmillian Arnold, Jonas Wind
    3 – Ridle Baku
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY
    Pokud se chceme podívat, kdy naposledy fotbalisté Wolfsburgu porazili Bayern, musíme se vrátit do roku 2015. Tehdy na začátku srpna ovládli Superpokal, ale až na penalty. 30. ledna 2015 se na domovském stánku Vlků urodila poslední ligová výhra nad Mnichovem. Výsledek 4:1 tenkrát podtrhl dvěma góly Bas Dost a Kevin De Bruyne. Za Bayern byl na hřišti například Xabi Alonso či Claudio Pizarro.

    Od zmíněného superpoháru spolu oba celky odehrály 15 utkání, domácí hned čtrnáctkrát prohráli a jednou dokázali vybojovat bod za remízu. Bayernu se povedlo dvakrát vyhrát 6:0 či 4:0.

    I v tomto ročníku šlo o jednoznačnou záležitost. V rámci 17. kola se oba kluby potkaly v Allianz Areně týden před Vánoci. Bayern svému soupeři nadělil čtyři kousky a ze zápasu udělal jednoznačnou záležitost.

    17. kolo | Bayern Mnichov – Wolfsburg 4:0
    B:
    7. Müller, 57. Upamecano, 59. Sané, 87. Lewandowski.
     
    Úvodní sestavy:

    VfL Wolfsburg: Casteels (C) – Baku, Lacroix, Brooks, van de Ven – Arnold – Schlager, Gerhardt – Wind, L. Nmecha, Kruse.
    Náhradníci: Pervan – Białek, Lukebakio, Bornauw, M. Philipp, Mbabu, Roussillon, Steffen, Vranckx.

    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Stanišić, Upamecano, Hernández, Davies – Kimmich, Goretzka – Gnabry, T. Müller, Musiala – Lewandowski.
    Náhradníci: Früchtl – Choupo-Moting, Nianzou, Pavard, O. Richards, Sané, Vidović, M. Tillman.
     
    Začátek utkání se o něco málo posune, protože dýmovnice z domácího kotle tomu brání.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hosté pomalu kombinují na polovině hřiště. Snaží se přihrávkami odkrýt prostory v defenzivě Vlků.
     
    3
    Dobrá akce Bayernu. Kimmich oslovil kolmicí Gnabryho, jenž tvrdou střelou trefil jednoho z bránících hráčů Wolfsburgu. Vzrušení bylo ovšem zbytečné, protože fotbalista Mnichova byl v ofsajdu. Míč pro domácí.
     
    4
    Musiala napadal rozehrávku domácích, ale balon se mu získat nepovedlo. Wolfsburg se ale zatím přes polovinu hřiště nedostal.
     
    5
    Opět byl v akci Musiala, který neobehrál Kruseho. Přihrávka domácího hráče ovšem mířila zpět na kopačky Bayernu.
     
    6
    Hosté výrazně přidali. Kimmich zahrával rohový kop, který sice domácí dokázali ubránit, jenže míč se poté odrážel kolem vápna, až ho z hranice napálil Goretzka. Zblokovaná střela mířila do zámezí, aut pro Bayern.
     
    7
    Další dobrý míč od Gnabryho. Lewandowski se dral k hlavičce, ale byl ubráněn. Hosté nyní svírají svého soupeře v jeho vápně.
     
    8
    Musiala vypálil z levé strany z hranice vápna, Casteels byl pozorný a s nepříliš důraznou střelou si dokázal snadno poradit. Domácí brankář uvede míč do hry.
     
    9
    Müller poslal z levé strany nadýchaný centr do vápna, kde ho jemně tečoval Goretzka, jenže bohužel pro Bayern zasáhl fantasticky Casteels!
     
    10
    Z následného rohu se nic nebezpečného pro domácí neurodilo. I nadále jsou ovšem Vlci pod tlakem, Bayern rychle přebral míč.
     
    11
    A opět výtečný Casteels! Lewandowskimu se míč odrazil přímo proti noze ve vápně, polský snajpr neváhal a ihned pálil. Brankář VfL balon vyrazil na roh.
     
    12
    Opět se hostům z rohového kopu nepovedlo ohrozit branku soupeře. Na centrovaný míč si vyběhl brankář Wolfsurgu a snadno ho ze vzduchu sebral.
     
    13
    Gnabry je nadále vidět, z pravé strany poslal do vápna střílený centr, na nějž ovšem jen těsně nedosáhl Musiala! To mohla být snadná branka pro fotbalistu hostí, kdyby ovšem balon trefil.
     
    14
    Domácí se snad poprvé dostali k blízkosti branky Bayernu a ihned si vybojovali rohový kop. Ten zahrává Arnold.
     
    15
    Tak to byla obrovská smůla pro Wolfsburg! Arnold zahrál rohový kop fantasticky na malé vápno, Lacroix si na míč naběhl a hlavičkou trefil pravou tyč branky! Neuer se jenom ohlédl, s tímto by nic nemohl udělat.
     
    16
    Mnichovští v klidu drží míč na polovině soupeře, po předcházející šanci Wolfsburgu zklidňují hru.
     
    17
    Další centrovaný míč Gnabrym z pravé strany byl Arnoldem odvrácen mimo nebezpečné území. Přesto mají hráči Bayernu k dispozici již čtvrtý rohový kop.
     
    17
    Bayern právě vstřelil branku!
    Kimmich poslal do vápna výborný balon, na který si na přední tyči naskočil JOSIP STANIŠIĆ, jemuž se povedlo trefit hlavou ideálně. Mladý chorvatský obránce zapisuje svůj první gól v Bundeslize – 0:1!
     
    19
    Fotbalisté Bayernu i po vstřelené brance pokračují ve zvýšené aktivitě. Míč tentokrát po centru zprava skončil v zámezí a do hry ho výkopem uvede brankář domácích.
     
    20
    Obraz hry se ani v posledních minutách nemění, opět je na míči Bayern, tentokrát na polovině hřiště.
     
    21
    Útočný faul znamená přerušení snažení Bayernu, provinil se napadající Musiala. Míč pro domácí.
     
    22
    Hernandéz byl Nmechou tvrdě zasáhnut kopačkou, žlutit se nebude, ale míč se vrátí zpět na kopačky Mnichova.
     
    23
    Hráči Bayernu znovu kombinují na vlastní polovině v pomalém tempu, snaží se otevřít prostory kryté bránícími hráči Wolfsburgu.
     
    24
    Další krásná akce hostí. Müller dostal balon na pravou stranu, navedl si ho do vápna, odkud přihrál pod sebe na penaltu, kde byl nabíhající JAMAL MUSIALA. Devatenáctiletý rodák ze Stuttgartu míč krásně uklidil na zadní tyč. Branka ovšem pro ofsajd neplatí!
     
    25
    Bayern je nadále při chuti, míč má na kopačkách a míří do dalšího útoku.
     
    27
    Po krátké sekvenci, kdy míč drželi hráči Wolfsburgu, se opět hraje před vápnem domácích. Müllerovi se tentokrát nepovedlo odcentrovat přes bránícího protihráče.
     
    28
    Brejk Wolfsburgu vypadal velmi zajímavě. Z pravé strany poslal nadýchaný centr do vápna Schlager, Kruse se ovšem k míči nedostal, protože ho na roh odvrátil Stanišić.
     
    29
    Dobrá standartka od Wolfsburgu. Po Arnoldově rozehrávce se k hlavičce dostal Lacroix a po dalším centru i Brooks, ani jeden z nich ovšem na branku nemířil.
     
    30
    Casteels výborně vyběhl proti centrovanému míči a přikryl ho v rukavicích. Nyní vykopává kupředu, kde o balon bojuje Kruse.
     
    31
    Nyní si ofenzivní hráči Bayernu moc nerozuměli, Müllerův dlouhý míč na Gnabryho skončil v zámezí.
     
    33
    Ve třiatřicáté minutě nadále sledujeme aktivitu Bayernu, nyní si ovšem delší čas nedokázali hosté nic vypracovat. Wolfsburg se ani k míči zatím dostat nemůže.
     
    34
    Sotva jsem to dopsal, tak po brejku domácích musel být Neuer na pozoru. Nmecha zakončoval zpoza vápna a jen těsně minul branku!
     
    36
    Nmecha držel balon na polovině hřiště a po jednom ze soubojů upadl, faul se nakonec nepíská.
     
    37
    Nyní byl aktivní Lewandowski, dovedl míč do vápna a poté zblokovaným centrem vybojoval pátý rohový kop pro Bayern.
     
    38
    Ještě před zahráváním rohového kopu dostává žlutou kartu trenér Wolfsburgu Florian Kohfeldt (WOF, trenér).
     
    39
    Po rozehrávce rohového kopu se neudálo nic nebezpečného v pokutovém území Wolfsburgu. I nadále ovšem pokračuje územní převaha Bayernu.
     
    40
    Goretzka posílal do vápna zajímavý centr, jenže Daviesova hlavička nebyla z těch povedených. Mnichovští jsou nadále na míči a mohou pokračovat v akci.
     
    40
    Bayern právě vstřelil branku!
    Tohle už bude platit! Müller poslal z pravé strany výborný míč do pokutového území, ROBERT LEWANDOWSKI si tradičně naskočil a hlavičkou usměrňuje za bezmocného brankáře Wolfsburgu – 2:0!
     
    42
    Chvilku po vstřelené brance se do další zajímavé příležitosti dostal Lewandowski, zkoušel to z levé strany zabalit na zadní tyč, ale branku minul.
     
    43
    Nmecha (WOF) úplně zbytečně dojel rozehrávajícího Upamecana nedaleko pokutového území Bayernu a vidí zaslouženě žlutou kartu.
     
    44
    Chvilku se nehraje, Upamecano potřebuje ošetřit.
     
    45
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Máme sníženo! JONAS WIND dostal ideální přihrávku do pokutového území, otočil se a levačkou na zadní tyč mířil přesně. Velkou pochvalu za skvělou přihrávku jistě dostane Kruse.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta, hosté jsou na soupeřově polovině.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou velmi zajímavý první poločas, po kterém míří do kabin spokojenější hosté. Ti měli od začátku ze hry více, byť v největší příležitosti se za stavu 0:0 zjevil domácí Lacroix, jenž trefil hlavičkou tyč. Skóre otevřel svým prvním gólem v Bundeslize obránce Josip Stanišić, chvilku po něm se radoval i Musiala, ale ten byl v ofsajdu. Pět minut před koncem první půle Robert Lewandowski krásnou hlavičkou zvýšil, jenže gól do šatny vstřelili i domácí, konkrétně to byl Jonas Wind, kdo stanovil nynější výsledek.
     
    STATISTIKY
    Držení míče: 35 % – 65 %
    Střely: 6 – 13
    Střely na branku: 1 – 7
    Rohové kopy: 2 – 5
    Ofsajdy: 1 – 2
    Fauly: 2 – 5
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Kimmich předal míč Gnabrymu, jeho centr ovšem Lewandowskiho ve vápně nenašel.
     
    48
    Hosté pokračují tam, kde skončili. Na hřišti vládnou, ale zatím se jim nepovedlo ve druhém poločase prověřit brankáře soupeře.
     
    49
    Nepřesný centr z levé strany dokázal snadno zachytit Casteels.
     
    50
    Lewandowski trefil Lacroixe kopačkou do nohy, domácí stoper vykřikl velmi hlasitě, ale už se ze hřiště sbírá a bude schopen pokračovat.
     
    51
    Domácí delší dobu drželi míč na polovině Bayernu, po centru z pravé strany ovšem Neuer nemusel zasahovat, protože mu pomohla obrana.
     
    54
    Obrázek hry se nemění, tentokrát však drží míč Vlci. Nicméně napadání Bayernu je opravdu vysoké, takže se Wolfsburg nemůže nikam daleko dostat.
     
    55
    Mé tvrzení platilo jen chvilku, Kruse centroval z pravé strany, jenže jeho míč byl příliš vysoký a ve vápně na něho nikdo nedokázal naskočit.
     
    57
    Upamecano výborně našel Müllera, toho o balon rychle obral Arnold. Wolfsburgu ale útočný brejk nevyšel po nepřesné přihrávce z levé strany.
     
    58
    Domácí drží ve druhém poločase míč na kopačce rozhodně častěji než v tom prvním. Bude jim to k něčemu?
     
    58
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Je srovnáno! MAX KRUSE byl ve správný čas na správném místě. Šikovný domácí fotbalista měl práci snadnou, stačilo mu přesně trefit prázdnou branku. Z levé strany poslal nádherný balon van de Ven, jemu patří minimálně půlka gólu – 2:2!
     
    60
    Střídání v týmu Bayern Mnichov:
    ze hřiště odchází Thomas Müller, přichází Eric Choupo-Moting.
     
    60
    Lewandowski měl na kopačce gól! Výborná akce na jeden dotek končila střelou polského kanonýra z hranice vápna. Casteels dokázal jeho pokus chytit.
     
    61
    Gnabry nedokázal z pravé strany přes van de Vena odcentrovat, vybojoval alespoň rohový kop. Z něj se však neurodilo nic nebezpečného pro Wolfsburg.
     
    62
    Aktivní Gnabry si na pravé straně převzal míč, navedl si ho do vápna a vystřelil. Balon byl sražen – další roh pro Bayern.
     
    63
    Hosté nyní zamkli svého soupeře v jeho pokutovém území, Musiala to zkoušel z pořádné dálky, jeho rána byla sražená.
     
    65
    Po dalším centru z pravé strany si pro míč doběhl Casteels.
     
    66
    Střídání v týmu Bayern Mnichov:
    ze hřiště odchází Serge Gnabry, přichází Leroy Sané.
     
    68
    Hosté kombinují na své polovině a do hry se zapojil i brankář Neuer.
     
    69
    Sané dostal přihrávku za obranu, míč doběhl a následně předával před branku na Lewandowskiho, jenže balon byl sražen na roh.
     
    70
    Rohový kop hosté nezvládli, pro míč si snadno doskočil Casteels. Ten bude rozehrávat výkopem.
     
    71
    Krásnou akci Bayernu šperkoval přihrávkou Musiala na Lewandowskiho. Polský kanonýr si míč navedl ve vápně ke střele, kterou ovšem zblokoval Brooks.
     
    72
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg:
    ze hřiště odchází Yannick Gerhardt, přichází Aster Vranckx.
    ze hřiště odchází Mickey van de Ven, přichází Kevin Mbabu.
     
    76
    Čtvrt hodiny před koncem utkání. Za poslední minuty jsme větší šanci neviděli, hosté však mají více míč na svých kopačkách.
     
    77
    Upamecano (BAY) je prvním hráče hostí napomínaným žlutou kartou. Bylo to za nebezpečný zákrok na polovině hřiště.
     
    78
    Wolfsburg měl výhodu, jenže ji nijak využít nedokázal. Faulovaný hráč se stále svíjí na zemi, ale nejspíše se bude brzy zase pokračovat.
     
    79
    Zajímavý míč nyní kroutil Choupo-Moting do vápna. Lewandowski naskakoval, ale netrefil. Přesto hosté pokračují v akci.
     
    80
    Musiala poslal z pravé strany střílený centr do vápna, na něhož ovšem nikdo z jeho spoluhráčů nedokázal reagovat, domácí odvrací.
     
    81
    Střídání v týmu Bayern Mnichov:
    ze hřiště odchází Joshua Kimmich, přichází Gabriel Vidović.
    ze hřiště odchází Alphonso Davies, přichází Omar Richards.
    ze hřiště odchází Manuel Neuer, přichází Christian Früchtl.
     
    82
    Sané vyslal do úniku ve vápně Choupo-Motinga, jeho rána mířila ovšem vedle!
     
    83
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg:
    ze hřiště odchází Max Kruse, přichází Maximilian Philipp.
    ze hřiště odchází Lucas Nmecha, přichází Bartosz Białek.
     
    84
    Do závěrečné desetiminutovky jdeme s pořádně překopanými sestavami. Dokáže někdo z obou celků vstřelit třetí branku? Šanci na to měl před chvilkou Choupo-Moting, jenže jeho pokus byl sražený.
     
    85
    Bayern si s dalším rohovým kopem dobře neporadil. Obrana centrovaný míč dokázala odvrátit.
     
    86
    Jsou to hosté, kdo je v posledních minutách výrazně aktivnější. Goretzkův centr ovšem nebyl z těch přesných, Bayern pokračuje v útočné akci, protože Vidović vybojoval autové vhazování nedaleko rohového praporku.
     
    87
    Richards (BAY) je druhým hráčem Bayernu potrestaným žlutou kartou. Bylo to za faul zhruba na půlce, kdy nebezpečně zajel do soupeře.
     
    88
    Sané nyní mířil od poloviny hřiště sám na gólmana, vběhl až do vápna, kde ovšem levačkou vystřelil vedle! Tohle musí fotbalista jeho kvalit zakončovat lépe.
     
    89
    Faul Wolfsburgu na polovině hřiště, takže se k míči opět dostávají Mnichované. Ti pokračují vstříc brance soupeře.
     
    90
    Musiala vběhl do pokutového území, kde si míč navedl na střelu, která byla velmi nepřesná.
     
    90+1
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg:
    ze hřiště odchází John Anthony Brooks, přichází Sebastiaan Bornauw.
     
    90+2
    Rozhodčí nastavuje tři minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Utkání končí remízou, kterou domácímu celku vystřelil v 58. minutě Max Kruse. Ten navázal na trefu Jonase Winda z pětačtyřicáté minuty. V první půli dvakrát skóroval Bayern, ale jak již bylo zmíněno, oba celky si body dělí.
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 2:10. Střely mimo: 8:15. Rohy: 2:12. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 5:10.
     
    Já vám děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (17:30:57)

    Milan Šplíchal

    Góly: 45. Wind (Kruse), 58. Kruse (van de Ven) – 17. Stanišić (Kimmich), 40. Lewandowski (T. Müller)

    Karty:   38. Kohlfeldt (trenér) (WOF), 43. L. Nmecha (WOF) – 77. Upamecano (BAY), 87. O. Richards (BAY)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 2:10. Střely mimo: 8:15. Rohy: 2:12. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 5:10.
    VfL Wolfsburg: Casteels (C) – Baku, Lacroix, Brooks (90+1. Bornauw), van de Ven (72. Mbabu) – Arnold – Schlager, Gerhardt (72. Vranckx) – Wind, L. Nmecha (83. Białek), Kruse (83. M. Philipp).
    Náhradníci: Pervan – Lukebakio, Roussillon, Steffen.

    Bayern Mníchov: Neuer (C) (81. Früchtl) – Stanišić, Upamecano, Hernández, Davies (81. O. Richards) – Kimmich (81. Vidović), Goretzka – Gnabry (66. Sané), T. Müller (60. Choupo-Moting), Musiala – Lewandowski.
    Náhradníci: Nianzou, Pavard, M. Tillman.