Frankfurt – Bielefeld 0:2 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
0:2 (0:2)
DSC Arminia Bielefeld
cz Piatok 21.01.2022, 20:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Nemecká Bundesliga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:36:37)
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 10:3. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 7:10.
     
    Páteční předehrávku 20. kola německé Bundesligy ovládl Bielefeld, který překvapivě zvítězil na stadiónu Frankfurtu 2:0.

    Oba góly padly v průběhu prvního poločasu. Nejprve v 5. minutě skóroval Patrick Wimmer křižnou přízemní střelou z levé strany šestnáctky, načež náskok Arminie pojistil ve 27. minutě Alessandro Schöpf poté, co jej Wimmer našel parádním centrem rabonou, na středopolaře pak již čekal snadný úkol. Domácí měli více ze hry, ale srazila je marnost v koncovce. Vytvořili si hned několik gólových příležitostí, leč síť za Ortegou nezvládli rozvlnit ani jednou.

    Svěřenci kouče Kramera zásluhou zisku tří bodů poskočili pryč ze sestupového pásma na 14. místo. Frankfurt zůstává osmý, po víkendových zápasech mu ovšem hrozí propad až na 10. příčku.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Arbitr Reichel rozdal v závěrečných sekundách hned tři žluté karty naráz. Nejprve Kostićovi, jenž zbytečným gestem reagoval na odpískání útočného faulu, a dále Paciênciovi a Nilssonovi, mezi nimiž došlo k menší roztržce.
     
    90+3
    Marnost Eintrachtu v zakončení dokonale podtrhl Rafael Borré. Po nepovedeném obranném zákroku Castra byl sám před gólmanem. Ortega se skvěle roztáhl a zakročil pravou nohou, to ovšem nic nemění na faktu, že šla střela umístit mnohem lépe.
     
    90+2
    Andrés Andrade zaváhal, když za záda pustil Ragnara Acheho. Následoval přetažený centr na Filipa Kostiće, který z úhlu minul prostor u bližší tyče.
     
    90+1
    Domácí tuší, že dnes to na body nevyjde. Sice pokračuje jejich kombinace na útočné polovině, nicméně koncovka nepřichází, Ortega mezi třemi tyčemi klidně.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Individuálně Filip Kostić neuspěl. Pěkně si přehodil míč přes Jacoba Barretta Laursena, načež k němu bleskově přiběhl Amos Pieper, toho již Srb přehodit nezvládl.
     
    88
    V defenzivě jistý Joakim Nilsson. Správně očekával, že z pravé lajny přiletí do pokutového území Bielefeldu vysoký míč, Kostiće s přehledem přehlavičkoval.
     
    87
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Dajči Kamada, přichází Ajdin Hrustic.
     
    86
    Dajči Kamada si všiml rozběhnutého Lindströma a adresoval mu pas. Dánský fotbalista zvládl zpracování, ale přetlačovanou s Pieperem prohrál.
     
    85
    Jenže domácí dělají příliš mnoho chyb. Gonzalo Castro zachytil nahrávku po levé lajně a stejným prostorem vyslal do brejku Klose, jeho kličku na střed vypíchl Ndicka.
     
    84
    S malou domů si Kevin Trapp nedělal těžkou hlavu. Rychle zkontroloval situaci okolo a balón přenesl k lajně na volného Sowa. Frankfurt může opět přemýšlet nad útočením.
     
    83
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Florian Krüger, přichází Jacob Barrett Laursen.
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Masaja Okugawa, přichází Robin Hack.
     
    82
    Za Frankfurt pálil Ragnar Ache. Oproti soupeři lépe seřídil mířidla a zleva zakončoval technicky na zadní tyč. Ale příliš slabě, Ortega proto neměl moc práce.
     
    81
    Skákající balón napálil Alessandro Schöpf z pravé strany šestnáctky na bránu. Kevin Trapp vůbec nereagoval, velkou rychlostí letící balón prosvištěl vedle levé tyčky.
     
    80
    Žlutá karta pro Makota Hasebeho. Japonský fotbalista nezvládl zpracování, aby následně podrazil Klose, ten by možná postupoval sám na bránu.

    Milan Huppert

    Góly: 5. Wimmer, 27. Schöpf (Wimmer)

    Karty:   51. Rode (FRN), 80. Hasebe (FRN), 90+4. Kostić (FRN), 90+4. Paciência (FRN) – 73. A. Andrade (BIE), 90+4. J. Nilsson (BIE)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 10:3. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 7:10.
    Eintracht Frankfurt: Trapp – Tuta, Hinteregger (46. Hasebe), Ndicka – Chandler (74. Ache), Rode (61. Paciência), Sow, Kostić – Lindström, Kamada (87. Hrustic) – Borré.
    Náhradníci: Ramaj – Ache, Hasebe, Hrustic, Ilsanker, Jakić, S. Lammers, Paciência, A. Touré.

    Tréner: Oliver Glasner

    DSC Arminia Bielefeld: Ortega (C) – Brunner, Pieper, J. Nilsson, A. Andrade – Wimmer (73. G. Castro), Schöpf, Vasiliadis (61. Kunze), Okugawa (83. Hack) – Serra (61. Klos), Krüger (83. Laursen).
    Náhradníci: Kapino – G. Castro, E. Fernandes, Hack, Klos, Kunze, Lasme, Laursen, Ramos.

    Tréner: Frank Kramer

    Rozhodca: Reichel – Bandurski, Borsch