Manchester City – Everton 3:0 (kon.) | Tottenham – Leeds 2:1 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
2:1 (0:1)
Leeds United
cz Nedeľa 21.11.2021, 17:30 • Tottenham Hotspur Stadium • Anglická Premier League • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Tottenham ukázal charakter a otočil stav zápasu na svou stranu, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. (19:25:53)
     
    Sledovali jsme výborné utkání, kterému nic nechybělo. Leeds se v prvním poločasu dostal do vedení a byl možná i lehce lepším týmem. Ovšem po poločasové přestávce to Tottenham rozbalil a dvěma góly otočil stav zápasu na svou stranu. Především začátek druhého poločasu patřil Hotspur, kteří pořádně tlačili na pilu, a tak zapisují tři body do tabulky.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutou kartu uviděl také Kalvin Phillips (Leeds), který zastavil pronikajícího Sona Hunga-mina, jenž mu udělal parádní kličku a mířil se spoluhráči do otevřené obrany.
     
    90+3
    Už běží třetí minuta nastavení a závěrečný tlak hostujícího mužstva stále nepřichází. Tottenham byl chvíli na balonu, jenomže jej na útočné polovině lacino ztratil.
     
    90+1
    Prvním potrestaným hráčem na domácí straně je Emerson (Tottenham), který zastavil rychle se rodící akci Leedsu.
     
    90+1
    K postranní lajně znovu přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou nastavovat ještě čtyři minuty.
     
    89
    V závěru zápasu trenér Conte hecuje fanoušky na tribunách, aby jeho celku ještě pomohli. Leedsu už moc času na vyrovnání nezbývá.
     
    88
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Lucas Moura, přichází Dele Alli.
     
    87
    Střídání v týmu Leeds United: ze hřiště odchází Joe Gelhardt, přichází Stuart McKinstry.
     
    86
    Na levé straně se uvolnil Jack Harrison, jehož centr se domácí obraně podařil odvrátit. Tottenham následně udržel balon a očividně šetří cenné vteřiny.
     
    85
    Na hranici šestnáctky si balon více na střed prohodil Daniel James, jehož pokus levou nohou zamířil na připraveného domácího brankáře. Hugo Lloris stále drží Tottenham v těsném vedení.
     
    84
    Hráči v modrých dresech se snaží ještě něco vymyslet. Především Tyler Roberts je hodně vidět, avšak tentokrát jej o balon obral Lucas Moura.
     
    83
    Hostující mužstvo se nacházelo na útočné polovině a Tyler Roberts obloučkem přihrával do šestnáctky. Jenomže jeden z hráčů nepokračoval v pohybu, a tak se bude kopat od branky Hotspur.
     
    81
    Jsme v poslední desetiminutovce normální hrací doby a Tottenham je stále v těsném vedení. Dalo by se říct, že v posledních minutách kontroluje hru.
     
    80
    Son Hung-min zachytil přihrávku soupeře a středem postupoval blíže k pokutovému území. Těsně za ním se napřáhl, ovšem zamířil hodně nepřesně.
     
    79
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Sergio Reguilón, přichází Ryan Sessegnon.
     
    78
    Tottenham potřebuje uklidnit hru, a tak kombinoval na vlastní polovině. Následně nepřesný pas letěl na levou stranu, avšak Leeds u balonu dlouho nevydržel.
     
    77
    Za obranu si naběhl Tyler Roberts, který měl plné nohy práce, protože balon už opouštěl hrací plochu. Přihrávku před branku si ale pohlídala obrana Hotspur.

    Michal Luxa

    Góly: 58. P.-E. Höjbjerg (Lucas Moura), 69. Reguilón – 44. D. James (Harrison)

    Karty:   90+1. Emerson (TOT) – 30. Gelhardt (LDS), 65. Forshaw (LDS), 67. Cooper (LDS), 90+4. Phillips (LDS)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 3:7. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 11:12.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Tanganga (68. D. Sánchez), Dier, B. Davies – Emerson, P.-E. Höjbjerg, Winks, Reguilón (79. R. Sessegnon) – Lucas Moura (88. Alli), Son Heung-min – Kane.
    Náhradníci: Gollini – Alli, Bergwijn, Doherty, B. Gil, Ndombèlé, Rodon, D. Sánchez, R. Sessegnon.

    Leeds United: Meslier – Dallas, D. Llorente, Cooper (C), Struijk – Phillips – D. James, Forshaw (72. T. Roberts), Klich (59. Firpo), Harrison – Gelhardt (87. McKinstry).
    Náhradníci: Klaesson – Cresswell, Drameh, Firpo, S. Greenwood, McCarron, McKinstry, T. Roberts, Jenkins.

    Rozhodca: Marriner – Long, Ledger