Trenčín – Ružomberok 1:1 (kon.)
koniec
AS Trenčín
1:1 (1:1)
MFK Ružomberok
Piatok 13.08.2021, 20:00 • Mestský štadión Trenčín • Niké liga • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:00.
     
    Vítam všetkých fanúšikov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá AS Trenčín a MFK Ružomberok. Začiatok stretnutia je naplánovaný na 20:00.

    Tento týždeň pokračuje Fortuna liga svojim štvrtým kolom, tradične sa už v piatok odohrá prvé stretnutie nového kola. Tentokrát sa o to postarajú Trenčín a Ružomberok. Domáci celok doposiaľ nazbieral 6 bodov a predbežne sa nachádza na 4. mieste, hostia získali zatiaľ 4 body, ale odohrali o jeden zápas menej, predbežne sú na 6. mieste.

    Ako dopadne toto stretnutie, ktoré otvorí štvrté kolo Fortuna ligy? Sledujte náš online prenos!
     
    Úvodné zostavy:

    AS Trenčín: Kukučka – Yem, Pires, Pirinen, Madu – Kadák (C), Lavrinčík, Zubairu – Gaži, Ibrahim, Azango

    Náhradníci: Babka – Rodriguez da Silva, Kozlovský, Šulek, Ghali, Ikoba, Slávik, Jendrišek, Tučný

    MFK Ružomberok: Krajčirík – Mojžiš, Maslo, Regáli, Madleňák – Gerec, Fabiš, Kostadinov, Takáč – Luterán, Brenkus

    Náhradníci: Frühwald – Mrva, Tancík, Boďa, Dopater, Zsigmund, Múdry, Ďungel, Selecký

    Rozhodca: Peter Kráľovič – Ján Pozor, Milan Štrbo – Kristián Micheľ
     
    Prajem príjemný futbalový večer! Štvrté kolo Fortuna ligy otvorí súboj Trenčína a Ružomberka.

    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    Igor Štefanko, bývalý hráč Trenčína a funkcionár nedávno zomrel. Je tu minúta ticha pred výkopom, želáme úprimnú sústrasť pozostalým, česť jeho pamiatke!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas v Trenčíne sa už rozbehol, výkop patril hosťom z Ružomberka v bielych dresoch, domáci Trenčín nastupuje v červených.
     
    2
    Azango centroval pred bránu hostí, ale jeho nevydarený pokus pohodlne prebral do svojich rukavíc brankár Krajčirík a loptu už rozohráva na svojich spoluhráčov v poli.
     
    3
    Oba celky sa od úvodného výkopu snažia hrať aktívne, Trenčín aj Ružomberok už boli pred pokutovým územím, ale zatiaľ z toho nebol žiadny strelecký pokus.
     
    4
    Kadák posielal loptu na Azanga, ale túto prihrávku Ružomberok zachytil a pokúsil sa o rýchly brejk. Lopta sa však zakrátko vracia na kopačky Trenčína.
     
    5
    Domáci futbalisti si vymieňajú loptu medzi sebou a pokúšajú sa o postupný prenik na útočnú polovicu. Hostia na nič nečakajú a snažia sa o vysoké napádanie rozohrávky svojho dnešného súpera.
     
    6
    Nepresná prihrávka od domácich končí za postrannou čiarou, aut na svojej polovici ihriska získava Ružomberok.
     
    7
    Po rýchlom brejku sa snažil odcentrovať do pokutového územia hostí Madu, ale tento pokus bol veľmi nepresný a bude to len odkop od Krajčiríkovej brány.
     
    8
    Zatiaľ sú to také postupné útoky z oboch strán, defenzívy však pracujú úspešne. Uvidíme, kedy príde aj prvý zaujímavejší moment tohto stretnutia.
     
    9
    Nedovolený zákrok zo strany domáceho celku a Ružomberok získava zaujímavý priamy kop na útočnej polovici, v tesnej blízkosti pokutového územia.
     
    10
    Centrovaná lopta od Brenkusa smerovala pred bránu domácich, ale tam sa Fabiš prezentoval len nepresnou pätičkou a brankár Kukučka tak zasahovať nemusel.
     
    11
    Dlho netrvalo a znova je pri lopte Ružomberok. Úvodných desať minút bolo veľmi vyrovnaných a my veríme, že čoskoro príde aj nejaký ten pekný zaujímavý moment.
     
    12
    Faul na hosťujúceho Fabiša od Ibrahima, lopta tak zostane na ružomberských kopačkách. Zaobišlo sa to bez žltej karty, bol to však už druhý faul od domáceho hráča.
     
    13
    Prvý zaujímavý moment tohto stretnutia, presný nákop do pokutového územia našiel Takáča, ale ten v dobrej pozícii poslal svoju strelu vedľa domácej brány!
     
    14
    V týchto chvíľach je aktívnejší Ružomberok, domáci Trenčín sa musí brániť. Po ďalšom nedovolenom zákroku je tu opäť priamy kop pre hostí z celkom dobrej pozície.
     
    15
    Centrovaná lopta z priameho kopu smerovala len do rukavíc brankára Kukučku, ten ju rozohráva na svojich spoluhráčoch v poli.
     
    16
    Gerecov center len preletel pokutovým územím domáceho celku, hostia však pokračujú vo svojom útočnom nápore. Trenčín pôsobí teraz veľmi zakríknuto, čoho by chcel Ružomberok využiť.
     
    17
    Trenčín sa pokúšal o rýchly prechod na útočnú polovicu, ale nepresná lopta končí v aute a znova tak sledujeme kombináciu Ružomberka.
     
    18
    Vyzerá to, že už sa hra postupne vyrovnáva, teraz dokážu zaútočiť aj futbalisti Trenčína. Domáci však zatiaľ čakajú na svoj prvý zaujímavejší moment.
     
    19
    Dlhý nákop na domáceho Gažiho nebol presný, lopta je na ružomberských kopačkách a hostia sa snažia o postupný prienik na útočnú polovicu.
     
    20
    Zubairu poslal presnú loptu na Azanga, ten však nedokázal v pokutovom území Ružomberka presne zakončiť a jeho pokus bol zblokovaný. Trenčín teraz pokračuje v útoku.
     
    21
    Sledovali sme prvý rohový kop domáceho celku. Center od Kadáka vyboxoval brankár Krajčirík do bezpečia.
     
    22
    Nápor domácich však pokračoval ďalej, Lavrinčík poslal prízemný center pred bránu hostí a tam znova úspešne zasiahol ružomberský brankár.
     
    23
    Dostávame sa do druhej polovici úvodného dejstva, zatiaľ čakáme na otvárací gól. Sledujeme vyrovnanú partiu, zatiaľ najväčšiu šancu mali hostia z Ružomberka.
     
    24
    Zaujímavá prihrávka za obranu hostí a za loptou šprintoval Azango, ale ako prvý bol pri nej brankár Krajčirík a nedopustil žiadne nebezpečenstvo pre Ružomberok.
     
    25
    Výborný obranný zákrok hosťujúceho Fabiša pred bránou! Tam smerovala presná prihrávka od Yema na Ibrahima, ale hosťujúci futbalista včas zasiahol a nedovolil Ibrahimovi skórovať!
     
    26
    Ružomberok sa teraz presúva na útočnú polovicu, domáci sa musia brániť. Na štadióne v Trenčíne sú aj diváci a starajú sa o peknú atmosféru.
     
    27
    Zrazená centrovaná lopta do pokutového územia Trenčína a nasledovať bude rohový kop. Ružomberok pokračuje vo svojom útočnom ťažení.
     
    28
    Brenkusov center vyboxoval Kukučka do bezpečia, následne sa lopta dostáva na kopačky AS Trenčín.
     
    29
    Trenčín sa snaží o postupnú rozohrávku smerom dopredu, hostia z Ružomberka sa snažia o vysoké napádanie súperovej rozohrávky.
     
    30
    Polhodina z tohto zápasu v Trenčíne je už minulosťou. Zatiaľ čakáme na otvárací zásah, aj naďalej je to vyrovnaný futbal z oboch strán.
     
    31
    Madu našiel presným centrom Ibrahima, jeho hlavička pred bránou hostí smeruje tesne nad bránu Krajčiríka! Výstraha pre Ružomberok, aby si na podobné nepokrytie hráča v pokutovom území dával pozor.
     
    32
    Ružomberok sa presúva na útočnú polovicu a tam rozbieha svoju kombináciu. Brániť sa tak teraz bude musieť Trenčín.
     
    33
    Domáci však všetko zvládli, Regáliho aktivita nebola úspešná a bude to len odkop od Kukučkovej brány.
     
    34
    Teraz sa do kombinácie domácich zapája aj brankár Kukučka, Trenčínu sa nedarí dostať sa ďalej ako po stred poľa.
     
    35
    Zubairu padol tesne pred pokutovým územím a Trenčín získava veľmi zaujímavý priamy kop. Ružomberok sa musí brániť.
     
    36
    Trenčín dal gól!

    A je tu otvárací gól tohto stretnutia! Je to veľmi výstavný gólový moment, spomínaný priamy kop zahrával JAKUB KADÁK a jeho presný obstrel múru smeroval do pravého horného rohu Krajčiríkovej brány, ktorý bol absolútne bez šance – 1:0!
    36. Jakub Kadák (TRE) - 1:0
     
    37
    Pires fauloval tvrdo Kostadinova, hosťujúci futbalista je späť na nohách a hra pokračuje ďalej. Nasledovať bude priamy kop pre Ružomberok.
     
    38
    Ružomberok dal gól!

    Je vyrovnané! Tak hostia sú okamžite späť v hre no a tento gól je z kategórie lacných. Po faule na Kostadinova zahrával Ružomberok priamy kop, k jeho rozohrávke sa postavil ADAM BRENKUS, ktorý poslal loptu do pokutového územia, tam lopta dvakrát podskočila a brankár Kukučka ju už potom po neskorej reakcii len vyťahoval zo siete – 1:1!
    38. Adam Brenkus (RUZ) - 1:1
     
    39
    Na góly sme si teda museli počkať do záverečnej časti prvého polčasu. Uvidíme, či ešte zvyšné minúty úvodného dejstva prinesú niečo zaujímavé.
     
    40
    Gerec posielal center na Brenkusa, ale autor vyrovnávajúceho gólu sa napokon k strele nedostal, úspešne zasiahol Pirinen.
     
    41
    Necelých päť minút zostáva do konca prvého polčasu. Zatiaľ to vyzerá, že na prestávku sa pôjde za nerozhodného stavu.
     
    42
    Lopta putuje k brankárovi Krajčiríkovi, ten sa tak zapája do tejto kombinácie Ružomberka.
     
    43
    Domáci Kadák sa dostal k lopte a prenikol do pokutového územia, tam našiel Gažiho, ale jeho prihrávka už nebola úspešná a bude to len odkop od Krajčiríkovej brány.
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa čoskoro naplní. Čakáme na údaj o nadstavenom čase.
     
    45
    V prvom polčase sa nadstavuje 1 minúta!
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo v Trenčíne je už minulosťou. Napokon sme v ňom videli dva presné zásahy a to po priamych kopoch v záverečnej časti prvého polčasu. Najprv sa z priameho kopu krásnou strelou presadil domáci Kadák, o dve minúty však z priameho kopu vyrovnal hosťujúci Brenkus, tu však prišlo aj zaváhanie domáceho brankára Kukučku. Celkovo to bol v prvom polčase zaujímavý a vyrovnaný futbal, po ňom je predbežný stav 1:1!

    Druhý polčas sa začne približne o 21:03.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas v Trenčíne sa už rozbehol. Ani jeden z trénerov nestriedal a my veríme, že aj druhé dejstvo bude zaujímavé.
     
    47
    Teraz sa na veľkom pozore musel mať pri rozohrávke brankár Kukučka, pod tlakom však loptu úspešne posiela na svojich spoluhráčov v poli.
     
    48
    Trenčín rýchlo prešiel do útoku, ale po faule na Gereca je hra prerušená a loptu získava na svoje kopačky Ružomberok.
     
    49
    Úvod druhého polčasu sa zatiaľ nesie v znamení nepresností, pri prechode do útoku vidíme z oboch strán nepresné prihrávky.
     
    50
    Obrovská šanca pre hostí! Brenkus dostal loptu do pokutového územia a po strele z tesnej blízkosti od Regáliho končí lopta na tyčke, Kukučka a celý Trenčín mal teraz šťastie!
     
    51
    Azango centroval na Ibrahima, ale jeho zakončenie v pokutovom území nebolo úspešné a bude to len odkop od Krajčiríkovej brány.
     
    52
    Zatiaľ najväčšia šanca druhého polčasu patrila Ružomberku, ale gólom neskončila. Začína sa priostrovať v osobných súbojoch, zatiaľ je to bez žltej karty v tomto zápase.
     
    53
    Hosťujúci Takáč sa skúšal presadiť individuálne, ale cez obranu domáceho celku neprešiel. Ružomberok však ešte zostáva v útoku.
     
    54
    Teraz sledujeme kombináciu domácich na útočnej polovici, ale ružomberská defenzíva pracuje rovnako úspešne.
     
    55
    Faul domácich futbalistov a loptu získavajú hostia. Ani jeden z trénerov zatiaľ nestriedal, možno noví hráči by mohli priniesť potrebné oživenie do hry.
     
    56
    Maduov center bol zastavený rukou tesne pred pokutovým územím, Trenčín získava veľmi zaujímavý priamy kop, ktorý je však trocha z uhla. Uvidíme, čo táto situácia prinesie.
     
    57
    Kadák posielal center na zadnú tyč, ale táto prudká lopta nenašla nikoho z jeho spoluhráčov a bude to len odkop od Krajčiríkovej brány.
     
    58
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Rahim Ibrahim, prichádza Erik Jendrišek.
     
    58
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Abdul Zubairu, prichádza Eduvie Ikoba.
     
    59
    Domáci tréner spravil hneď dve striedania. Zaujímavý súboj čaká Erika Jendriška, ktorý si tak zahrá proti svojmu niekdajšiemu klubu, kde odštartoval svoju kariéru.
     
    60
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Tihomir Kostadinov, prichádza Jakub Tancík.
     
    61
    Na ihrisku zostal ležať hosťujúci Brenkus, ale napokon je futbalista Ružomberka v poriadku a bude môcť pokračovať ďalej.
     
    62
    Zatiaľ druhý polčas nemá tak vysoké tempo ako ten prvý. Videli sme len jeden zaujímavý moment, keď hostia nastrelili tyčku domácej brány.
     
    63
    K lopte sa dostáva Trenčín, ale domácim sa nedarí v prechode do útoku. Ružomberok úspešne obsadzuje stred poľa.
     
    64
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Adam Brenkus, prichádza Michal Dopater.
     
    65
    Znova sledujeme postupnú útočnú snahu domácich futbalistov, ale hostia úspešne bránia svoje územie.
     
    66
    Nový muž na ihrisku Tancík poslal výborný prízemný center do pokutového územia domácich, zakončenie od Regáliho smerovalo vedľa brány Kukučku.
     
    67
    Žltú kartu dostáva Jakub Tancík (MFK Ružomberok).
     
    68
    Spoza pokutového územia zakončoval Dopater, ale jeho strela bola veľmi slabá a Kukučku nijak výrazne neohrozila, je to ľahký zákrok domáceho brankára.
     
    69
    O ďalší prechod na útočnú polovicu sa snaží Trenčín, ale opäť to domácim ďalej ako po stred poľa nevychádza.
     
    70
    Toto zakončenie od Kadáka nebolo úspešné a nasledovať bude odkop od Krajčiríkovej brány.
     
    71
    Na útočnú polovicu sa presúva teraz Ružomberok, ale aj hostia čelia vysokému napádaniu zo strany svojho dnešného súpera.
     
    72
    Z priameho kopu centroval do pokutového územia domácich Takáč, ale lopta putovala len priamo do rukavíc brankára Kukučku.
     
    73
    Dnešné stretnutie sleduje 1010 divákov.
     
    74
    Postupne sa dostávame do záverečnej časti druhého polčasu. Aj naďalej platí vyrovnaný stav 1:1 z prvého polčasu a dúfame, že ešte nejaký pekný futbalový moment uvidíme.
     
    75
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Adam Gaži, prichádza Abubakar Ghali.
     
    76
    S prichádzajúcim sa záverom druhého polčasu tempo nijak neožíva. Rozhodovať teraz budú zrejme aj maličkosti.
     
    77
    Asi ani jeden z aktérov nechce už moc riskovať smerom do útoku, deľba bodov by bola spravodlivá.
     
    78
    Regálimu vypadol chránič nohy a tak si ho musel ísť za postrannú čiaru nasadiť späť.
     
    79
    Madleňák poslal presnú prihrávku na Gereca, ten sa však už nijak úspešne v pokutovom území domácich nepresadil.
     
    80
    Toto bol veľmi zaujímavý moment! Ružomberok ešte zostal na útočnej polovici a z ťažkej pozície to vyskúšal krížnou strelou Regáli, lopta len tesne minula bránu domácich futbalistov.
     
    81
    Necelých desať minút zostáva do konca druhého polčasu bez nadstaveného času. Zatiaľ to vyzerá v Trenčíne na deľbu bodov.
     
    82
    Faul na hosťujúceho Takáča, hra je teraz prerušená a Ružomberok bude rozohrávať v strede poľa.
     
    83
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Jakub Kadák, prichádza Adam Tučný.
     
    84
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Martin Regáli, prichádza Martin Boďa.
     
    84
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Štefan Gerec, prichádza Peter Ďungel.
     
    85
    Trenčín rozbieha kombináciu na útočnej polovici, ale ihneď vidíme napádanie zo strany Ružomberka.
     
    86
    Sme už v samom závere druhého polčasu. Zrodí sa remíza, alebo predsa len ešte dokáže niekto z aktérov skórovať?
     
    87
    Domáci fanclub ešte ožíva a snaží sa pomôcť futbalistom Trenčína na ihrisku takýmto spôsobom.
     
    88
    Maslo musel odhlavičkovať center od Azanga pred ružomberskú bránu, domáci pokračujú v útoku.
     
    89
    Ružomberok zahrával svoj druhý rohový kop v tomto zápase. Center pred bránu si futbalisti Trenčína postrážili.
     
    90
    Riadny hrací čas druhého polčasu sa čoskoro naplní. Čakáme na údaj o nadstavenom čase.
     
    90+1
    V druhom polčase sa nadstavujú 3 minúty!
     
    90+2
    Všetko už nasvedčuje tomu, že sa body budú v Trenčíne deliť.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Držanie lopty: 56 % : 44 %.
    Strely na bránku: 1:4. Strely mimo: 4:6. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 18:10.
     
    V druhom dejstve už napokon žiadny presný zásah nepadol, väčšie šance v druhom polčase však mal Ružomberok, po góle volalo hlavne zakončenie Regáliho, ktoré smerovalo do tyčky. Aj napriek tomu zrejme musíme konštatovať, že remíza to je zaslúžená a body sa delia spravodlivo.

    Ďakujem za pozornosť, prajem ešte pekný zvyšok neskorého piatočného večera! (21:52:44)

    Miroslav Revaj

    Góly: 36. Kadák – 38. Brenkus

    Karty:   67. Tancík (RUZ)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 18:10.
    AS Trenčín: Kukučka – Yem, Pires, Pirinen, Madu – Kadák (C) (83. Tučný), Lavrinčík, Zubairu (58. Ikoba) – Gaži (75. Ghali), Ibrahim (58. Jendrišek), Azango.
    Náhradníci: Babka – Rodriguez da Silva, Kozlovský, Šulek, Ghali, Ikoba, Slávik, Jendrišek, Tučný.

    MFK Ružomberok: Krajčírik – Mojžiš, Maslo (C), Regáli (84. Boďa), Madleňák – Gerec (84. Ďungel), Fabiš, Kostadinov (60. Tancík), Takáč – Luterán, Brenkus (64. Dopater).
    Náhradníci: Frühwald – Mrva, Tancík, Boďa, Dopater, Zsigmund, Múdry, Ďungel, Selecký.

    Rozhodca: Peter Kráľovič – Ján Pozor, Milan Štrbo – Kristián Micheľ

    Diváci: 1010