Brentford – Arsenal 2:0 (kon.)
koniec
Brentford FC
2:0 (1:0)
Arsenal FC
Piatok 13.08.2021, 21:00Anglická Premier League • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Nováčik z Brentfordu sa postaral o prekvapenie v otváracom zápase novej sezóny Premier League, keď dokázal v domácom prostredí zdolať 2:0 veľký a slávny Arsenal. O presné zásahy sa postarali Canós a Norgaard. Arsenal už v druhom polčase predvádzal kvalitný výkon, ale mrzieť ho môžu zahodené šance Smith-Rowa, Xkahu či Pepeho, ktoré im znemožnili pomýšľať na lepší výsledok. Naopak domáci v druhom polčase neboli až tak nebezpečný, ale druhý gól dokázal streliť Norgaaard a ten istý muž sa mohol presadiť hlavičkou ešte raz, ale mieril len vedľa Lenovej brány. To však nič nemení na fakte, že fanúšikovia Brentfordu budú oslavovať historické víťazstvo svojich miláčikov po návrate medzi elitu po dlhých rokoch. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem vám ešte príjemný neskorý piatkový večer! (23:03:38)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Domáci fanúšikovia na tribúne oslavujú a futbalisti Brentfordu už v tejto chvíli vedia, že sa môžu radovať z prvého víťazstva v Premier League.
     
    90+4
    Saka skončil v pokutovom území na zemi, ale pravdepodobne tam nebol žiaden kontakt s protihráčom a skôr zakopol, takže z tohto nemohla byť penalta pre hostí.
     
    90+3
    Beží nám tretia z piatich nadstavených minút a Arsenal sa po ubránení domáceho útoku snaží o založenie jedného z posledných útokov.
     
    90+2
    Nelson dokázal loptu udržať a posunul na Smith-Rowa, ktorého slabý pokus letel vedľa.
     
    90
    Lokonga to vyskúšal z diaľky, ale jeho strela nebola vôbec nebezpečná a na Artetovi vidieť veľkú frustráciu z dnešného výsledku.
     
    89
    Hostia sa budú pokúšať až do záveru o strelenie gólu, ale aj keď boli v druhom polčase lepším mužstvom, tak zahodili viacero šancí a Brentford dokázal navýšiť vedenie po chybe v obrane Arsenalu.
     
    88
    Bola to zrejme posledná šanca pre Arsenal, ako sa dostať do hry o remízu, pretože Brentford otočil hru pred šestnástku hostí.
    87. Nicolas Pépé (ARS)
     
    87
    Krásna akcia v podaní Arsenalu, keď Smith-Rowe zrýchlil prihrávkou na Tierneyho, ten vedel o Pepem, ktorý zbiehal z druhej vlny, lenže ani jeho strela neprináša hosťom gól, keďže Raya predviedol fantastický zákrok.
     
    86
    Striedanie v tíme Brentford FC: z ihriska odchádza Bryan Mbeumo, prichádza Marcus Forss.
     
    85
    Dlhé obliehanie šestnástky Brentfordu sa skončilo strelou Xhaku, ktorá nemala gólové parametre a letela pár metrov vedľa pravej žrde domácej brány.
     
    83
    Nepresnosťou sa končí útok hostí, preto Raya môže trochu ponaťahovať čas v prospech Brentfordu.
     
    82
    Čas pre Arsenal neúprosne beží a Brentford má zdá sa tri body plne vo svojich rukách.
     
    81
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Calum Chambers, prichádza Nuno Tavares.
    80. Christian Nörgaard (BRF)
     
    80
    Rohový kop mohol priniesť Brentfordu tretí gól, ale tentokrát Norgaard hlavičkoval len vedľa pravej žrde Lenovej brány.
     
    79
    Striedanie v tíme Brentford FC: z ihriska odchádza Frank Onyeka, prichádza Mads Bidstrup.

    Filip Kosnáč

    Góly: 22. Canós, 73. Nörgaard


    Brentford FC: Raya – Pinnock, P. Jansson (C), Onyeka (79. Bidstrup) – Ajer (71. Sörensen), Mbeumo (86. Forss), Canós, Janelt, Henry – Nörgaard, Toney.
    Náhradníci: P. Gunnarsson – Sörensen, Forss, Ghoddos, Wissa, Goode, Bidstrup, Dervişoğlu, Roerslev.

    Arsenal FC: Leno – Chambers (81. N. Tavares), White, Marí, Tierney – Lokonga, Xhaka (C) – Pépé, Smith-Rowe, Martinelli (71. Nelson) – Balogun (58. Saka).
    Náhradníci: Hein – Nelson, Holding, Bellerín, Alnaní, Soares, Maitland-Niles, Saka, N. Tavares.