Do 57 kg - predkolo, OF, ŠF a SF (ženy) (kon.) | Do 68 kg - predkolo, OF, ŠF a SF (muži) (kon.)
Do 57 kg - opravy, o bronz, finále (ženy) Vítěz: A. Zoloticová (USA) (kon.) | Do 68 kg - opravy, o bronz, finále (muži) Vítěz: U. Rašitov (UZB) (kon.)
koniec udalosti
Do 57 kg - predkolo, osemfinále, štvrťfinále a semifinále (ženy)

cz Nedeľa 25.07.2021, 03:00Olympijské hry - taekwondo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 03:00.
     
    Zdravím všechny příznivce jednoho z nejkrásnějších a zároveň velmi atraktivních bojových umění – Taekwonda. Dnes je na programu předkolo, osmifinále, čtvrtfinále a následné semifinále v kategorii žen do 57 kilo.
     
    Nasazení pro předkolo a osmifinále

    Kimia Alezadeh Zenoorin (EOR)/Nahid Kiyani Chandeh (IRI)
    Tekiath Ben Yessoufová (NIG)/Mayu Hamada (JPN)
    Tatiana Mininová (ROC)/Fani Tzeliová (GRE)
    Patrycja Adamkiewiczová (POL)/Li-ťün Čou (CHN)
    Jade Jonesová (VB) – volný postup
    Neshi Lee Lindo Alvarézová (CRC)/ Hatice Kubra Ilgunová (TUR)
    Anastasija Zoloticová (USA)/Nada Laarajová (MAR)
    Chia-Ling Lo (TPE)/ Ahreum Lee (KOR)
    Skylar Parková (CAN)/Stacey Hymerová (AUS)
     
    Úvodní zápas předkol vyšel lépe pro Alizadeh Zenoorin. První kolo bylo vyrovnané, obě bojovnice zaznamenaly shodně tři body pokopech na hlavu. Pak se ale Zenoorin začala soupeřce vzdalovat, ve třetím kole jí nasázela dokonce jedenáct bodů a vyhrála celkově na body 18:9.
     
    Mnohem vyrovnanější byl druhý zápas. V prvních dvou kolech jsme viděli celkem jen osm bodů, po čtyřech na obou stranách. Ben Yessoufová ale v posledním kole zabrala, podařilo se jí otočit stav kopem do hlavy a přidat ještě další dvě úspěšné trefy. A tedy postupuje. Celkový výsledek – 11:6.
     
    V třetím zápase jsme viděli opět velmi vyrovnaný výkon obou soupeřek. V prvním kole obě dokonce zaznamenaly stejně bod (4). Následně se Mininová dostala do mírného vedení, ale rozdíl nastal až ve třetím kole, kdy Tzeliová dostala Gam-jeom, inkasovala kop do vesty a do hlavy. konečný výsledek je tedy 15:7 pro Mininovou.
     
    Ve čtvrtém zápase jsme měli možnost zhlédnout kvalitní souboj polky Adamkiewiczové a Číňanky Čou a následný propad. Přestože první dvě kola byly vcelku vyrovnané, ve třetím se zápas úplně zlomil. Po druhém kole jsme viděli stav 9:3 pro Polku. Jenže ta ve třetí části kapitulovala a povolila soupeřce neskutečných osmadvacet bodů Li-ťün Čou si připsala několik sekvencí, kdy provedla pár sekund po sobě tři kopy, které se všechny počítaly. Když zbývalo do konce 37 sekund, připsala si dokonce v devítivteřinovém intervalu šest bodů. Nakonec tak postupuje do dalšího kola po výsledku (28:8).
     
    Jade Jonesová se postavila proti Kimii Alizaeh Zenoorin, která už dnes jeden zápas vyhrála. A v zápase měla navrch i nyní. V druhém kole totiž otočila nepříznivý stav a utkání si hlídala, jak to jen šlo. Závěr zápasu byl sice trochu znehodnocen čtyřmi Gam-jeomy v řadě, ale na obou stranách, takže se skóre připisovalo oběma zápasnicím. (12:16)
     
    Lindo Alvarézová se postavila turecké soupeřce Ligunové. Celý zápas byl poměrně vyrovnaný, ale Ilgunová zvládla závěr, kdy během půl minuty nasázela soupeřce tři kopy do vesty, jeden úder a kop do hlavy. Z hratelného výsledku 5:8 se najednou stalo 5:16 a s tím už Lindo Alvarezová nedokázala nic udělat.
     
    Zápas Anastasije Zoloticové a Nady Laaraj byl spíše exhibicí defenzivního Taekwonda. Obě soupeřky se snažily hlavně neudělat chybu. Viděli jsme spíše podprůměrný bodový zisk. Laarajová v prvním kole nebodovala a vdalších dvou kolech si v každém připsala jen jeden kop za dva body. Nakonec tedy zvítězila Zoloticová v poměru 11:4.
     
    V dnešním programu jsme nyní viděli první zápas, který skončil prodloužením. Po defenzivním Taekwondu, kde se obě z bojovnic snažily hlavně bránit se prodlužovalo. V Taekwondu se prodlužuje na takzvané Golden Points, to znamená,že kdo dá první bod, vyhraje. Korejka vypadla na dva Gam-jeomy a prodloužení prohrála 45 sekund před koncem.
     
    Po minulém zápasu přišel naopak na řadu hodně otevřený boj. Každá z bojovnic se spíše snažila urvat body rychlým útokem a nemyslela tolik na obranu. Nejpovedenější částí bylo druhé kolo. Rozhodlo pak spíše až to poslední, kde Skylarová sesbírala deset bodů, zatímco Hymerová už jen tři.
     
    Výsledky předkola
    Kimia Alezadeh Zenoorin (EOR) – Nahid Kiyani Chandeh (IRI) 18.9

    Výsledky osmifinále

    Tekiath Ben Yessoufová (NIG) – Mayu Hamada (JPN) 11:6
    Tatiana Mininová (ROC) – Fani Tzeliová (GRE) 15:7
    Patrycja Adamkiewiczová (POL) – Li-ťün Čou (CHN) 17:31
    Jade Jonesová (VB) – Alizadeh Zanoorin (EOR) 12:16
    Neshi Lee Lindo Alvarézová (CRC) – Hatice Kubra Ilgunová (TUR) 5:16
    Anastasija Zoloticová (USA) – Nada Laarajová (MAR) 11:4
    Chia-Ling Lo (TPE) – Ahreum Lee (KOR) 20:18
    Skylar Parková (CAN) – Stacey Hymerová (AUS) 25:15
     
    Čtvrtfinále
     
    V tomto zápase se světové pětce v této kategorii, Tatianě Mininaiové postavila reprezentantka Nigeru Ben Yessoufová. Ta sice vyhrála bodově první i druhé kolo, jenže v tom poslední už rozhodla zkušenost. Ruska zaznamenala pět kopů, z toho jeden do hlavy. Jeden úder a Gam-jeom soupeřky, takže skóre třinácti body otočila a vyhrála 15:10.
     
    Druhé čtvrtfinále bylo zase extrémně vyrovnaným bojem s hlavním ohledem na defenzívu. Ani jedna z bojovnic nechtěla udělat chybu. Číňankka sice vyhrála druhé kolo o čtyři body, ale v celkovém součtu padla o jeden jediný bod. Postoupila tak Kimia Alizadeh Zenoorin na body 9:8.
     
    V třetím čtvrtfinálovém souboji se utkala Ilgunová se Zoloticovou. Turecká reprezentantka v prvním kole nebodovala a ve druhém zaznamenala jen dva body. Přidala až ve třetím kole, ovšem to už bylo pozdě. Zoloticová si postupně nastřádala šest, pět a šest bodů a postup do další fáze si ohlídala výsledkem 17:9.
     
    Poslední čtvrtfinále vyhrála Chia-Ling Lo, a to docela s přehledem, což bylo překvapením, jelikož její soupeřka Skylar Parková je světovou trojkou v této kategorii. Úvodní kolo bylo "suché", celkově padly jen dva body. Svoje první dva body Parková přidala ve druhém kole. To už ale Lo vedla 8:2. No a v posledním kole se zápas trochu otevřel, kolo skončilo 10:5 a zápas celkově 18:7.
     
    Výsledky čtvrtfinále

    Tekiath Ben Yessoufová (NIG) – Tatiana Mininová (ROC) 10:15
    Li-ťün Čou (CHN) – Alizadeh Zanoorin (EOR) 8:9
    Hatice Kubra Ilgunová (TUR) – Anastasija Zoloticová (USA) 9:17
    Chia-Ling Lo (TPE) – Skylar Parková (CAN) 18:7
     
    Semifinále
     
    V prvním semifinále jsme viděli spíše jednostrannou záležitost! Ruska Tatiana Mininová totiž za celé tři kola povolila soupeřce jenom tři body! A sama jich dokázala nastřádat deset. Zaslouženě tak putuje do finálových soubojů!
     
    I druhý ženský semifinálový souboj skončil jasným vítězstvím, tentokrát modré bojovnice. Anastasija Zoloticová začala soupeřku Lo drtit už v prvním kole, kdy ji žádný bod nepovolila, ale sama jich získala osm. Podobný scénář následoval i v kole posledním, kde jich získala dokonce jedenáct a po právu si zabojuje ve finále proti Tatianě Mininové. Zápas skončil výsledkem 28:5.
     
    Výsledky semifinále
    Tatiana Mininová (ROC) – Alizadeh Zanoorin (EOR) 10:3
    Anastasija Zoloticová (USA) – Chia-Ling Lo (TPE) 28:5
     
    To je ode mne všechno. Děkuji, že jste přenos sledovali a určitě nezapomeňte na další onlajny! (11:01:43)

    Jiří Polášek

    Semifinále
    Výsledky semifinále
    Tatiana Mininová (ROC) - Alizadeh Zanoorin (EOR) 10:3
    Anastasija Zoloticová (USA) - Chia-Ling Lo (TPE) 28:5
    Čtvrtfinále

    Osmifinále
    Tekiath Ben Yessoufová (NIG) - Mayu Hamada (JPN) 11:6
    Tatiana Mininová (ROC) - Fani Tzeliová (GRE) 15:7
    Patrycja Adamkiewiczová (POL) - Li-ťün Čou (CHN) 17:31
    Jade Jonesová (VB) – Alizadeh Zanoorin (EOR) 12:16
    Neshi Lee Lindo Alvarézová (CRC) - Hatice Kubra Ilgunová (TUR) 5:16
    Anastasija Zoloticová (USA) - Nada Laarajová (MAR) 11:4
    Chia-Ling Lo (TPE) - Ahreum Lee (KOR) 20:18
    Skylar Parková (CAN) - Stacey Hymerová (AUS) 25:15
    Předkolo
    Kimia Alezadeh Zenoorin (EOR) - Nahid Kiyani Chandeh (IRI) 18.9


    Nasazení pro osmifinále
    Tekiath Ben Yessoufová (NIG)/Mayu Hamada (JPN)
    Tatiana Mininová (ROC)/Fani Tzeliová (GRE)
    Patrycja Adamkiewiczová (POL)/Li-ťün Čou (CHN)
    Jade Jonesová (VB) - volný postup
    Neshi Lee Lindo Alvarézová (CRC)/ Hatice Kubra Ilgunová (TUR)
    Anastasija Zoloticová (USA)/Nada Laarajová (MAR)
    Chia-Ling Lo (TPE)/ Ahreum Lee (KOR)
    Skylar Parková (CAN)/Stacey Hymerová (AUS)


    Nasazení pro předkolo
    Kimia Alezadeh Zenoorin (EOR)/Nahid Kiyani Chandeh (IRI)