Juhoafrická rep. - Taliansko 2:21 (kon.) | Maďarsko - Grécko 9:10 (kon.)
USA - Japonsko 15:13 (kon.) | Austrália - Čierna Hora 10:15 (kon.)
Srbsko - Španielsko 12:13 (kon.) | Chorvátsko - Kazachstan 23:7 (kon.)
koniec udalosti
Maďarsko - Grécko

9:10

(3:2, 3:4, 2:3, 1:1)

cz Nedeľa 25.07.2021, 04:30Olympijské hry - vodné pólo - muži • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (05:40:39)
     
    Řečtí vodní pólaři si na úvod olympijského turnaje vyšlápli v evropském souboji na favorizované Maďary, které v dramatickém utkání porazili o jediný gól 10:9. Úvod zápasu vyšel lépe Maďarům, avšak soupeř dokázal pravidelně odpovídat a držet se v těsném kontaktu. Misky vah překlopili svěřenci kouče Vlachose na svou stranu ve třetí čtvrtině. Soupeři sice párkrát povolili vyrovnat, ale nakonec mu uštědřili rozhodující úder necelé čtyři minuty před koncem, kdy se trefil Vlachopoulos. Ve zbylém průběhu střetnutí skvěle chytající Zerdevas branku zavřel a i jeho zásluhou získalo Řecko první dva body do tabulky.

    Další zápasy čekají na oba celky 27. července. Řecko se utká s Itálií, na Maďary čeká souboj s Japonskem.
     
    Konec zápasu.
     
    00:18
    Varga v dobré palebné pozici trefil jenom brankovou konstrukci a to je konec maďarským nadějím na body! Řekové dohrají poslední vteřiny s míčem v rukou.
     
    00:52
    Zbytečná ztráta řeckého týmu. Maďarský trenér Tamas Marcz, vědom si důležitosti následujícího útoku, vzal oddechový čas.
     
    01:23
    Litovat zatím nemusí, a to díky fenomenálnímu výkonu Zerdevase. Gólman vytasil několik skvělých zákroků, mezi ně můžeme zařadit i ten doposud poslední proti Manherczovi.
     
    01:50
    A znovu branková konstrukce! Řekové teď měli při zakončení i pořádnou porci smůly. Možná budou litovat, teď útočí soupeř.
     
    02:18
    Blízko důležitému gólu byl Angelos Vlachopoulos. Svižná střela se ještě svezla po vodě, aby nakonec skončila na tyči!
     
    02:44
    Ovšem Nagy se nenechal zahanbit a i on předvedl zákrok z kategorie výborných. Vyhlavičkoval nad bránu tvrdou střelu Kapotsise.
     
    03:13
    Zerdevas hrdinou okamžiku. Přesunul se k levé tyči a vytasil výborný zákrok levačkou proti projektilu Angyala.
     
    03:41
    Řecko právě vstřelilo branku!

    Jako první se dvouciferného počtu gólu dočkalo Řecko. Angelos Vlachopoulos si věřil a dobře udělal, pravačkou poslal balón nad hlavu Nagyho.
     
    04:07
    Zleva doprava neustále putoval balón při řecké výměně balónu. Nakonec na sebe vzal zodpovědnost Argyropoulos, napálil levé rameno Nagyho.
     
    04:39
    Ani přesilovka nepřinesla kýžené desátý gól. Akci završil kapitán Varga křižnou střelou z levé strany, balón narazil do levé tyče.
     
    05:11
    Hráči v červeno-bílo-zelených čepičkách mají možnost strhnout vedení na svou stranu poté, co Nagy vychytal Kapotsise.
     
    05:44
    Maďarsko právě vstřelilo branku!

    Tak se děje! Nahrávku na střed nyní řecká defenziva nezastavila ani za cenu faulu, na Balazse Erdelyie již čekala snadná práce.
     
    06:06
    Těsně před brankou soupeře fauloval Vargu jeden z obránců. Velká šance pro Maďarsko, jež má možnost vyrovnat v přesilovce.
     
    06:42
    Řecko určitě nikam spěchat nebude. Vede a tak se pokusí střílet až v posledních vteřinách útoku. Nagy pravačkou vychytal Skoumpakise.
     
    07:21
    Maďaři rádi zkouší obloučky. Tentokráte tuto techniku vyzkoušel Balazs Erdelyi a i v tomto případě hrála hlavní roli branková konstrukce.
     
    07:46
    Tak až ve čtvrté čtvrtině Řecko poprvé zvládlo souboj o balón. Následně dostalo výhodu přesilové hry, tu ukončil nepřesnou střelou Genidounias.

    Milan Huppert

    Sestavy

    Maďarsko: Nagy - Angyal, Manhercz, Zalanki, Vamos, Hosnyanszky, Pasztor, Jansik, Erdelyi, Varga (C), Mezei, Harai. Trenér: Tamas Marcz.

    Řecko: Zerdevas - Genidounias, Skoumpakis, Kapotsis, Fountoulis, Papanastasiou, Dervisis, Argyropoulos, Mourikis, Kolomvos, Gkiouvetsis, Vlachopoulos. Trenér: Theodoros Vlachos.

    Rozhodčí: Zwart (NED), Putniković (SRB).