Veľká Británia - Nemecko 1:2 (kon.) | Austrália - Španielsko 3:1 (kon.)
Japonsko - Čína 3:4 (kon.) | Nový Zéland - Argentína 3:0 (kon.)
koniec udalosti
Austrália - Španielsko

3:1

(0:0, 0:0, 3:1, 0:0)

cz Nedeľa 25.07.2021, 03:00Olympijské hry - pozemný hokej - ženy • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    51
    Mohlo být sníženo! Bonastreová se dostala do zajímavé pozice v kruhu, jenže její střelu zblokovala jedna z australských hráček.
     
    41
    Neuvěřitelný závar před Ruizovou! Španělky teď mohou děkovat své brankářce, která zlikvidovala hned čtyři střely a uchránila svůj tým od čtvrté inkasované branky.
     
    39
    Australanky si navíc zahrají pětiminutovou početní výhodu, Petchameová totiž za svůj nepěkný zákrok dostala od rozhodčích žlutou kartu.
     
    37
    ... A ten se jim podařilo využít! Po zblokované střele se míček odrazil přesně do míst, kde číhala GRACE STEWARTOVÁ. Ta dokázala zakončit v pádu a povedeným obloučkem poslala míček za ležící gólmanku Ruizovou! Australský výběr tak má svůj dvoubrankový náskok zpátky!
     
    33
    Španělky přispěchaly s bleskovou odpovědí! Berta Peremateur Bonastreová střílenou přihrávkou našla BEATRIZ LAGUNAS PEREZOVOU, která míček protečovala za záda Lynchové. Rozhodčí ještě platnost branky řešili na základě podnětu australské střídačky u videa, ale gól platí – 2:1!
     
    32
    A pozor, dějí se věci! Australanky přidávají hned ve druhé minutě třetí čtvrtiny další zásah! Španělky nedokázaly dostat míček z předbrankového prostoru, Ambrosie Maloneová prudkou přihrávkou našla úplně volnou EMILY CHALKEROVOU, která zblízka neměla problém zakončit do poloprázdné branky – 2:0!
     
    31
    Španělky propadly uprostřed pole a Australanky trestají! Kershawová po trochu neučesané kombinaci dokázala posunout míček na AMBROSII MALONEOVOU, která střelou z otočky poslala míček mezi betony španělské brankářky!
     
    28
    Perisová se prezentovala povedenou individuální akcí, ale golfákem vypálila vedle pravé tyče!
     
    25
    Španělka Olivaová vidí za svůj faul zelenou kartu, Australanky si zahrají dvě minuty přesilovku.
     
    21
    Australský celek to nezahrál špatně, obránkyně Boneová vyslala na španělskou bránu přízemní ránu, ale brankářka Ruizová špičkou nohy vytěsnila míček mimo tyče!

    Jan Šimek

    Joubertová, Rostronová (JAR)
    Branky a sestavy:
    Branky: 31. Maloneová, 32. Chalkerová, 37. Stewartová – 33. Perezová.

    Zahajovací sestavy:
    Austrálie: Lynchová – Boneová, Somervilleová, Jennerová – Perisová (C), Kershawová, Nobbsová, Claxtonová – Maloneová, Chalkerová, Stewartová.
    Náhradnice: Lawtonová, M. Fitzpatricková, Hayesová, Taylorová – S. Fitzpatricková.

    Španělsko: Castillo Ruizová – Canal Ycartová, Garcia Lopezová, Zuzuarregui Rieraová – Genesca Ponsová, Grau Garciaová, Lagunas Perezová, Isern Olivaová (C), Vicente Jimenezová – Bonastre Petchameová, Marcos Iglesiasová.
    Náhradnice: Zanetti Mejiasová – Navarro Barriosová, Torres-Quevedová – Peremateu Bonastreová, Medrano Magazová.