Veľká Británia - Nemecko 1:2 (kon.) | Austrália - Španielsko 3:1 (kon.)
Japonsko - Čína 3:4 (kon.) | Nový Zéland - Argentína 3:0 (kon.)
koniec udalosti
Japonsko - Čína

3:4

(0:1, 1:1, 2:1, 0:1)

cz Nedeľa 25.07.2021, 04:45 • Oi Hockey Stadium North Pitch • Olympijské hry - pozemný hokej - ženy • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 04:45.
     
    Pozemní hokej žen započal skupinou A, druhý hrací den tohoto turnaje otevře skupinu B a těsně před pátou hodinou našeho času bude na programu nesmírně pikantní asijský souboj. Domácí Japonky přivítají konkurenční Čínu a dá se vskutku očekávat dramatický duel. Oba dva výběry se kvalifikují na olympijský svátek s naprostou pravidelností, na větší úspěchy ale dosáhly Číňanky. Ty od roku 2000 až do roku 2012 obsadily šestou, pátou a čtvrtou pozici, doma v Pekingu v roce 2008 dokonce vybojovaly senzační stříbrnou medaili. Poslední hry se jim ale příliš nevyvedly, poprvé totiž neproklouzly do čtvrtfinále a skončily deváté.
     
    Japonská výprava skončila nejlépe osmá, před pěti lety obsadila konečné desáté místo. Vzhledem k velké konkurenci ve skupině B se tak možná bude jednat o klíčový souboj o postup do vyřazovací fáze a obě reprezentace ho proto potřebují zvládnout.
     
    Já Vás ke sledování tohoto přenosu srdečně zvu a přeji příjemnou zábavu.
     
    Sestavy:

    Japonsko: Asanová – Asaiová, Hošiová, Manová (C), J. Nagaiová, H. Nagaiová, Oikawaová, Kozukaová, Segawaová, Torijamaová, Moriová

    na lavičce: Nišikoriová, Nomuraová, Macumotová, Jamadaová, Omotová

    Čína: D. Li – Y. Zhang, Cui, Peng (C), Liang, H. Li, J. Zhang, Ou, X. Zhang, Wang, Luo

    na lavičce: Gu, Xu, Liu, Chen, Zhong

    Rozhodčí: McCleanová (TTO), Meisterová (GER)
     
    1. čtvrtina začala
     
    1
    Čína aktuálně drží míček na hokejkách, obléhá prostor brankoviště před čínskou bránou. Střely na bránu jsme se ale zatím nedočkali.
     
    3
    Tenhle zápas slibuje vyrovnanou podívanou a zatím se tyhle předpoklady naplňují. Oba celky nechtějí chybovat, na velkou šanci stále čekáme.
     
    5
    Číňanky možná působí o něco aktivněji, nicméně přelstít obranu Japonska zkrátka nedokáže. Asijský souboj je napjatý, ale zatím se odehrává spíše jakási lehká otrkávaná na úvod.
     
    7
    Stále jsme neviděli jedinou větší šanci, maximálně pár písknutí rozhodčích ve složení McCleanová a Meisterová. Ale ani obě dvě nemusely řešit žádnou závažnou situaci.
     
    9
    Přece jsme se dočkali první větší akce! Nařízen byl totiž trestný roh ve prospěch Japonek poté, co byla trefena míčkem Macumotová.
     
    10
    Ačkoli trestný roh Číňankám nevyšel, dočkali se nakonec branky z následné nařízené penalty. Tu proměnila střelou k tyčce bez větších obtíží PING FENG-KU.

    0:1
     
    11
    Zhong se snažila navýšit vedení, ale její střela skončila mimo bránu. Číňanky jsou i nadále o něco aktivnějším mužstvem.
     
    12
    Čína je po vstřelené brance evidentně více v pohodě. Aktivní je především Zhang, nicméně na brankářku Asanovou nevyzrála. A to samé následně i Peng.
     
    13
    Dlouho se koumala jedna ze situací na hrací ploše na videu, nakonec ale rozhodčí nechali pokračovat ve hře. Čína i nadále více drží míček na hokejkách.
     
    14
    Čína nyní zkoušela útočit po pravé straně, Japonky se ale ubránily. Směrem dopředu je hostitelská země ještě docela kompaktní, horší je to ovšem směrem dopředu.
     
    15
    Zase snažila skórovat Zhang, jenže z vyložené pozice minula bránu! Obrovská škoda pro čínský celek.
     
    1. čtvrtina skončila
     
    Čína je na hrací ploše lepším týmem a opravdu po právu vede. Japonsko ani jednou nevystřelilo na branku, sotva se dostalo na půlku soupeře. Pokud chce ještě s zápasem něco udělat, bude muset v ofenzívě zabrat.
     
    2. čtvrtina začala
     
    17
    Obrázek hry se ani po krátké přestávce nezměnil. Číňanky se snaží vsítit další branku, pokouší se o navýšení svého náskoku, Japonky se spíše brání.
     
    19
    Čína se dostává blíže k brankovišti. Je vidět, že prahne i po druhém uklidňujícím gólu.
     
    20
    Čína nakonec přetavila svůj tlak i ve druhý gól. Tentokráte jí vyšlo rozehrání trestného hodu. Na střelu ČANG JING brankářka Asanová moc neviděla, těžko mohla s touhle situací něco dělat. Zakončení bylo navíc velmi přesné.

    0:2
     
    21
    Japonsko skórovalo ze své prakticky první šance utkání vůbec. Moriová se sice ještě neprosadila, nicméně míček se odrazil po zásahu brankářky D. Li přesně na hokejku KANY NOMURAOVÉ, která už zavěsila přesně pod břevno.

    1:2
     
    22
    Tak se přece utkání rozhýbalo docela slušným směrem. Alespoň tedy pro nezaujatého diváka. Japonsko stále není bez šance, byť Čína stále působí dominantněji.
     
    24
    Japonsko se snaží vyrovnávat Číně, v mnoha ohledech se mu to daří. Ale vstřelit branku nebude jednoduché. Číňanky působí vzadu kompaktním dojmem.
     
    25
    V podstatě k žádnému spornému momentu ve druhé čtvrtině nedošlo. Viděli jsme jeden proměněný trestný roh, následně i gól Japonek. Víc zatím druhá část druhé půle nenabídla.
     
    27
    Čína drží takticky míček na svých hokejkách, Japonky se k němu těžko prosazují. Na druhou stranu jejich projev je přece o trochu lepší než v první čtvrtině.
     
    29
    Minuta do konce. Připomeňme, že Japonsko zatím vystřelilo na bránu jen dvakrát a dočkalo se hned jednoho vstřeleného gólu. Jinak je ale směrem dopředu spíše aktivnější Čína.
     
    2. čtvrtina skončila
     
    Aktuální výsledek je asi logickým vyústěním dění na hřišti. Čína je přece jenom aktivnější a dočkala se zaslouženě dvou gólů. Stále platí, že Japonsko bude muset být v útoku lepší, jinak tenhle zápas těžko otočí.
     
    3. čtvrtina začala
     
    31
    A máme tu vyrovnání! Velmi nečekané. Japonky přitom předvedly doslova úchvatnou akci. Torijamaová velkým obloukem přiťukla míček na zadní tyčku, kde YURI NAGAIOVÁ ze vzduchu baseballovým způsobem skórovala.

    2:2
     
    33
    Uvidíme, jak se s touhle úvodní ránou Čína popasuje. Přece jenom do teď byla lepším týmem, vytvořila si více šancí. Naopak Japonky předchozí moment může vážně hodně povzbudit.
     
    35
    Čína bude zahrávat další trestný roh! Tohle je velká možnost na navýšení náskoku. Nedovoleně si totiž počínala Nišikoriová.
     
    35
    Ačkoli se Japonky snažily vehementně o zabránění dosažení branky, jedna z nich stála na brankové čáře, nezastavila po dobře rozehraném trestném rohu ve skórování PING FENG-KU. Tuhle trefu posvětil i videorozhočí.

    2:3
     
    37
    Čína zase vypadá evidentně v pohodě. Rychle utnula možné šance svých soupeřek na velkou dramatizaci tohoto utkání. Byť samozřejmě, stále není nic rozhodnuto.
     
    39
    Japonsko nepůsobí směrem dopředu stále nijak kreativně. Ovšem připomeňme, že umí být velmi produktivní. Když už si šanci vytvoří, umí jí náležitě proměnit.
     
    40
    Pět minut zbývá do konce. Čína se směrem dopředu úplně nežene, v podstatě ani nepotřebuje. Stačí jí jednoduše jen pozorně bránit.
     
    43
    Další trestný roh pro Čínu. Je asi potřeba říci, že nikdo jiný než kapitánka Peng nebude mít na starosti tuhle disciplínu.
     
    43
    Peng nakonec opravdu střílela, nicméně trestný roh se pro další porušení pravidel bude opakovat. Číňanka bude mít šanci na reparát.
     
    43
    Peng ani Zhang se neprosadily ani při opakovaném trestném rohu. Pořád se zkrátka k rozhodujícímu náskoku Číňanky nepropracovaly.
     
    44
    Minuta do konce utkání. Stále platí, že Čína je na hrací ploše lepším a aktivnějším celkem.
     
    45
    V samém závěru se Japonsko dočkalo vyrovnání! Zatím perfektní a dramatický zápas těchto dvou asijských celků. Trestný roh, vůbec první v zápase, Japonkám nevyšel, o pár vteřin později ale na zadní tyčce doklepla míček do brány HAZUKI NAGAIOVÁ.

    3:3
     
    3. čtvrtina skončila
     
    Máme vyrovnáno! Tohle bude opět hodně napínavá poslední část tohoto utkání. Čína je možná na oko lepší, ale Japonsko těží ze své perfektní prodokutivity.
     
    4. čtvrtina začala
     
    47
    Čína se jakožto mírný favorit pokouší o další branku. Potřebuje tenhle zápas vyhrát. Je pro možné postupové šance nesmírně důležitý.
     
    49
    Japonsko vyčkává, Čína se snaží útočit. bezpochyby pro oba týmy náročné utkání i po fyzické stránce. Uvidíme, komu více sil vydrží.
     
    50
    Liang se snažila skórovat, ale úspěšný zákrok si připsala brankářka Asanová. Čína se snaží tlačit na soupeře, co to jde.
     
    52
    A Čína se zase dostává do vedení! Velká radost asijského výběru. V objetí svých spoluhráček je nyní LIANG MEJ-JÜ, která překonala z blízkosti Asanovou. Gól ze hry pro Číňanky.

    3:4
     
    54
    Kapitánka Peng tradičním exekutorem trestných rohů neuspěla. A to ani napodruhé. Pořád se Číně nedaří získat klíčový gól, který by definitivně Japonky srazil k zemi.
     
    56
    Zhruba čtyři minuty do konce. Japonsko se snaží o vyrovnání, zatím je ale jeho snaha marná. Ale už několikrát v tomto zápase ukázalo, že nic nenechá jen tak. A třeba se ještě dočkáme nějakého dramatu.
     
    58
    Dvě minuty do konce. Japonkám už mnoho času nezbývá.
     
    4. čtvrtina skončila
     
    Va každé čtvrtině dokázala Čína skórovat, i proto se nakonec radovala z vítězství. Z velmi důležitého. Japonsko odvedlo sympatický výkon a zkušenějším Číňankám dlouho odolávalo. Nakonec se však muselo sklonit před svým soupeřem. každopádně velmi solidní mač na úvod turnaje pozemního hokeje žen.
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (06:19:11)

    Patrik Sandev

    Japonsko:
    Asanová - Asaiová, Hošiová, Manová (C), J. Nagaiová, H. Nagaiová, Oikawaová, Kozukaová, Segawaová, Torijamaová, Moriová

    na lavičce: Nišikoriová, Nomuraová, Macumotová, Jamadaová, Omotová
    Čína:
    D. Li - Y. Zhang, Cui, Peng (C), Liang, H. Li, J. Zhang, Ou, X. Zhang, Wang, Luo

    na lavičce: Gu, Xu, Liu, Chen, Zhong
    Rozhodčí:
    McCleanová (TTO), Meisterová (GER)