Veľká Británia - Nemecko 1:2 (kon.) | Austrália - Španielsko 3:1 (kon.)
Japonsko - Čína 3:4 (kon.) | Nový Zéland - Argentína 3:0 (kon.)
koniec udalosti
Veľká Británia - Nemecko

1:2

(1:0, 0:1, 0:1, 0:0)

cz Nedeľa 25.07.2021, 02:30 • Oi Hockey Stadium North Pitch • Olympijské hry - pozemný hokej - ženy • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    58
    Toto byla velmi důležitá šance pro Velkou Británii, ovšem nikoli úspěšná. Střelu na sebe vzala kapitánka Webb-Pearnová, jenže její pokus vůbec netrefil branku a trenér Británie se musel chytat za hlavu.
     
    58
    Britky budou zahrávat trestný roh !
     
    54
    Britky dostávají velkou výhodu! Viktoria Huseová byla vyloučena pomocí žluté karty, tedy na alespoň 4 minuty! To může Britkám pomoct k vyrovnání.
     
    49
    A znovu se do střely vložila Giselle Ansleyová, dnes již do sedmého trestného rohu a ani jednou se ji nepodařilo procpat míček do sítě. Tohle musí Britky velmi mrzet!
     
    40
    Není to 3:1! První trestný roh na sebe vzala kapitánka Lorenzová, která umístila míček k tyči, tam ale byla svým betonem brankářka Hinchová.
     
    39
    Nakonec to opravdu trestný roh bude!
     
    38
    Vyloučení přišlo i na straně Britek. Wilkinsonová podrazila protihráčku a šla si tak sednou díky zelené kartě na dvě minuty.
     
    33
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němky otáčí skóre! Pia Maertensová nádherně prošla až k brance, odkud poslala přihrávku na druhou stranu, kterou ještě lépe tečovala do odkryté sítě CHARLOTTE STAPENHORSTOVÁ.
     
    25
    Německo právě vstřelilo branku!
    Dle slov rozhodčích nastal faul místo teče či jakékoliv jiné situace. Nastala tak střela od puntíku, tedy trestná střela. Za tu se postavila VIKTORIA HUSEOVÁ a pomalou střelou zvolila protipohyb brankářky Hinchové.
     
    24
    Hráčky Německa v první velké šanci zápasu! Bekhendem zakončovala Stapenhorstová, jenže její střelu těsně před čarou zasáhla její spoluhráčka, předtím tam ale byla ještě teč od Britky. Z opakovaných záběrů to ale vypadá na hokejku, tudíž by se trestný roh zahrávat neměl.
     
    14
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    No tak to je tvrdá rána pro Němky. Po sporném verdiktu rozhodčích nadešel již šestý trestný roh Britek, který byl konečně úspěšný. Jako první zakončovala Owsleyová, ale její pokus byl zblokován, ovšem do prázdné sítě poté dorážela LOUSIE SARAH JONESOVÁ.
     
    4
    Není to gól! Ke střele se dostala Giselle Ansleyová, jenž zvolila střelu pod břevno, s tou si ale náramně poradila brankářka Sonntagová.
     
    3
    Uvidíme první trestný roh! Ten budou zahrávat hráčky Velké Británie, a to díky teči obránkyně Huseové.

    Gerard Filip

    X. Liu (CHN), I. Presenqui (ARG)
    Zahajovací sestavy:

    Velká Británie: Hinchová - Unswortová, Tomanová, Ansleyová, Webb-Pearneová (C) - Townsendová, Robertsonová, McCallinová - Jonesová, Rayerová, Owsleyová
    Náhradníci: Martinová, Petterová, Wilkinsonová, Cracklesová, Balsdonová

    Německo: Sonntagová - Hornová, Oruzová, Zimmermannová, Huseová - Wortmannová, Lorenzová (C), Micheelová - Schroderová, Altenburgová, Pieperová
    Náhradníci: Stapenhorstová, Haukeová, Maertensová, Fleschutzová, Granitzkiová