Vzduchová puška - kvalifikácia (ženy) Vítězka: J. H. Duestadová (NOR) (kon.) | Vzduchová puška - finále (ženy) Vítězka: Č. Jang (CHN) (kon.)
Vzduchová pištoľ - kvalifikácia (muži) sk Vítěz: Ch. Saurabh (IND) (kon.) | Vzduchová pištoľ - finále (muži) sk Víťaz: Javad Foroughi (IRI) (kon.)
koniec udalosti
Vzduchová pištoľ - finále (muži)

Víťaz: Javad Foroughi (IRI)

(2. Damir Mikec (SRB) 3. Wej Pchang (CHN))

Sobota 24.07.2021, 08:30Olympijské hry - streľba
     
    Ďakujem za pozornosť, prajem pekný deň! (09:06:35)
     
    Finále v disciplíne vzduchová pištoľ v kategórii mužov je úspešne na konci a spoznali sme nového olympijského víťaza. Stal sa ním Iránec Javad Foroughi, ktorý neskrýval svoju veľkú radosť. Druhé miesto napokon berie Damir Mikec zo Srbska a určite je aj on veľmi spokojný, do finále sa dostal z posledného možného postupového miesta, keď uzavrel kvalifikačnú osmičku a zisk striebra je pre neho výborný úspech. Z bronzu sa môže radovať Wej Pchang z Číny.
     
    Konečné poradie:

    1. Javad Foroughi (IRI) 244,8 bodu
    2. Damir Mikec (SRB) 237,9
    3. Wej Pchang (CHN) 217,6
    4. Pavlo Korostylov (UKR) 198,9
    5. Christian Reitz (GER) 176,6
    6. Po-wen Čang (CHN) 158,2
    7. Chaudhary Saurabh (IND) 137,4
    8. Kim Mose (KOR) 115,8
     
    Finále vzduchovej pištole v kategórii mužov sa práve skončilo!
     
    Javad Foroughi dnes berie zlatú medailu! Iránec strieľal ako posledný a finále zakončil vo veľkom štýle. Na zisk zlata mu stačilo okolo štyroch bodov, on však získal 10,1 a svoje celkové skóre uzavrel na 244,8 bodov!
     
    Ale vyzerá to, že veľký boj neuvidíme. Javad Foroughi má momentálne náskok 4,2 bodu a to sa už zrejme Mikecovi nepodarí stiahnuť. Srb však ešte bojuje.
     
    Bronz napokon dnes získava Wej Pchang z Číny, čím obhájil toto miesto aj z predchádzajúcej Olympiády! Finále končí s 217,6 bodmi a ideme sledovať boj o zlato!
     
    Zostala nám teda posledná trojica a to menovite:

    Javad Foroughi, Damir Mikec a Wej Pchang.
     
    Tvrdý boj o medaile pokračuje ďalej a už je jasné, že bez medaile bude Korostylov z Ukrajiny, ktorý sa dlho držal v prvej trojke! Ukrajinec padá na štvrté miesto a končí, ide sa rozhodovať kto vezme zlato, striebro a bronz!
     
    Nedávno spomínaní Mikec zo Srbska, ktorý uzatváral postupovú osmičku zrazu ožil a dokonca je v hre o medailu! Dostáva sa na druhé miesto.
     
    Vypádava napokon Reitz z Nemecka! Je tu teda zaujímavý moment, prvá najlepšia trojica po kvalifikácii už vo finále nepokračuje! O medaile tak ďalej bojuje päť reprezentantov.
     
    Traja finalisti sú už von a momentálne sa rozhoduje, kto bude tým štvrtým. Je to boj medzi Reitzom a Mikecom. Druhý menovaný sa držal po troch sériách na treťom mieste, ale od tohto momentu sa mu prestalo dariť.
     
    Veľký boj o medaile pokračuje ďalej. Tak ako v nedávnom rozstreli o vypadnutie, tak aj v tomto boji budú rozhodovať desatinky. Foroughi sa drží na čele a má zálusk na zisk zlata.
     
    Čang napokon vypádava z tohto finále, ďalej ide Reitz z Nemecka. Bol to však veľmi tesný rozstrel, Číňan bol horší len o štyri desatinky.
     
    Reitz i Čang idú rozstrel o to, kto už nebude v tomto finále pokračovať.
     
    Bodové rozdiely prvej trojice sú naozaj veľmi tesné. Zvyšok finále tak bude ešte určite zaujímavý.
     
    Na čele sa aj naďalej drží Javad Foroughi. Na svojom konte má 163,3 boda, na chrbát mu dýcha druhý Wej Pchang so 160,5 bodmi a predbežne tretí je Pavlo Korostylov, ktorý zatiaľ nastrieľal 160,4 bodmi.
     
    Päť sérii už má zvyšok finalistov úspešne za sebou. Ešte pre upresnenie, prvé dve série sa išli po päť výstrelov, od tej tretej už každý má len tri výstrely.
     
    Veľké prekvapenie! Ako ďalší vypadáva Chaudhary Saurabh z Indie, teda víťaz kvalifikácie! Na jeho konte evidujeme 137,4 bodov, čo na postup ďalej nestačilo.

    Miroslav Revaj

    Konečné poradie kvalifikácie:
    1. Chaudhary Saurabh (IND) 586 bodov
    2. Po-wen Čang (CHN) 586
    3. Christian Reitz (GER) 584
    4. Pavlo Korostylov (UKR) 581
    5. Javad Foroughi (IRI) 580
    6. Kim Mose (KOR) 579
    7. Wej Pchang (CHN) 578
    8. Damir Mikec (SRB) 578
    ...
    27. Juraj Tužinský (SVK) 570