Do 48 kg - eliminácia a štvrťfinále (ženy) (kon.) | Do 60 kg - eliminácia a štvrťfinále (muži) (kon.)
Do 48 kg - opravy, semifinále a finále (ženy) Vítěz: D. Krasniqiová (KOS) (kon.) | Do 60 kg - opravy, semifinále a finále (muži) Vítěz: N. Takato (JPN) (kon.)
koniec udalosti
Do 60 kg - eliminácia a štvrťfinále (muži)

cz Sobota 24.07.2021, 04:00Olympijské hry - judo
     
    Tímto se s vámi dnes loučím a doufám, že se vám přenos zamlouval. Určitě se vraťte na některé další přenosy nejen z tohoto sportu. (06:39:55)
     
    Nasazení pro semifinále

    Y. W. Yang (Čínská Tchaj-Pej)
    L. Mkheidze (Francie)

    N. Takato (Japonsko)
    Y. Smetov (Kazachstán)
     
    Čtvrtfinále mužského Juda v kategorii do 60 kilogramů je za námi, stejně tak jako první dvě kola eliminací. Po těžkých soubojích čtyři judisté postoupili do semifinále a utkají se o medaile. Vzhledem k tomu, že se v judu udělují dvě bronzové medaile už tak každý z těchto čtyř zápasníků má cenný kov jistý.
     
    Konec programu
     
    Tak i poslední čtvrtfinále už je minulostí. Zápas byl poměrně krátký. ze začátku oba judisté dostali po jednom napomenutí. Kazachovi se ale povedlo skórovat na konci druhé minuty Waza-ari a díky dalšímu Waza-ari po dvou minutách a třiceti sekundách zvítězil na Ippon. Korejec Kim tedy vypadává, Kazach Smetov postupuje do semifinále.
     
    Zápas mezi domácím judistou Takatou a Gruzíncem Chkhvimianim byl velmi vyrovnaný. Oba soupeři došli bez bodů do prodloužení, které trvalo tři a půl minuty. Velmi zklamaným ale musí být právě Gruzínec, který utkání prohrál kvůli napomenutí a věnoval tak soupeři Ippon. Naopak Takato může jásat, svojí zemi totiž zajistil medaili. Teď už jen záleží, které barvy.
     
    Končí také Ukrajinec Lesiuk. Prohrál ve čtvrtfinále s Francouzem Mkheidzem, který v první a druhé minutě shodně zaznamenal Waza-ari a vítězí tak 10:0.
     
    První mužské čtvrtfinále je za námi. Nizozemec Tsjakadoea nedokázal postoupit dále. Yang, který má o zápas méně kvůli volnému postupu v 1/32 finále ho přemohl po třech minutách na plný Ippon.
     
    Nasazení pro čtvrtfinále

    T. Tsjakadoea (NLD)
    Y. W. Yang (ČiT)

    L. Mkheidze (Fra)
    A. Lesjuk (TPE)

    N. Takato (JPN)
    L. Chkhmiviani (GEO)

    Y. Smetov (KAZ)
    W. J. Kim (KOR)
     
    Začátek čtvrtfinále
     
    Poslední osmifinále v mužské kategorii Juda do 60 kilogramů je za námi. utkali se v něm Korejec Won Jin Kim a Brazilec Eric Takabatake. bylo to jednoznačně nejdelší utkání ze všech osmifinálových duelů, které jsme dnes mohl vidět. A možná taky nejvyrovnanější. Zápas skončil až v čas 07:41 Ipponem Korejce, který tak postupuje dále.
     
    Po několika velmi dlouhých utkáních jsme viděli hodně rychlou práci. Kazach Smetov si poradil s Turkem Akkusem za minutu a čtyři sekundy. A to dokonce zaznamenal dvě Waza-ari.
     
    Další utkání mělo sice poměrně dlouhé trvání, ovšem bylo víceméně jednoznačné. Gruzínec Lukhumi Chkhvimiani zaznamenal ve třetí a čtvrté minutě Waza-ari a vyhrál nad Azerbájdžancem Karamatem Huseynovem na celkový Ippon.
     
    Naohisa Takato využil oddechu, který mu poskytl volný postup z předchozí fáze. Jorre Verstraeten se představil jen dvěma Shidy. Japonec pak ve čtvrté minutě dokázal pomocí Uchi-mata zaznamenat Ippon a postupuje.
     
    O další vyrovnané utkání se postarali reprezentanti Uzbekistánu a Ukrajiny, Sharafuddin Luftfillaev a Artem Lesiuk. Ten nakonec zvítězil ovšem až v prodloužení díky Waza-ari z konce šesté minuty. Uzbekistánec tak přestože měl volný postup v prvním kole na turnaji končí.
     
    I třetí osmifinálové utkání bylo dosti vyrovnané. Luka Mkheidze ale nakonec zdolal svého protihráče Francisca Garrigose díky Waza-ari při Golden Score, tedy při prodloužení, kde rozhoduje jakýkoliv bod.
     
    Druhý zápas byl poměrně vyrovnanější. Utkali se reprezentanti Čínské Tchaj-Peje a Bulharska Y. W. Yang a Y. Gerchev. Bulhar dostal jen jedno napomenutí, na více se nezmohl. To jeho soupeř v šesté minutě provedl krásný zákrok a byl odměněn Ipponem.
     
    První zápas osmifinále byl zajímavý. Jediný bod padl už ve čtyřicáté sekundě, bylo to Waza-ari za Uchi-matu. Chvat provedl Nizozemec Tsjakadoea, který si následně sice připsal dvě Shida, ale i tak zvítězil nad Rusem Mshvidobadzem.
     
    Nasazení pro osmifinále

    R. Mschvidobadze (ROC)
    T. Tsjakadoea (NLD)

    Y. W. Yang (TPE)
    Y. Gerchev (BGR)

    F. Garrigos (ESP)
    L. Mkheidze (FRA)

    S. Lutfillaev (UZB)
    A. Lesjuk (UKR)

    N. Takato (JPN)
    J. Verstraeten (BEL)

    L. Chkhmiviani (GEO)
    K. Huseynov (AZE)

    Y. Smetov (KAZ)
    M. Akkus (TUR)

    W. J. Kim (KOR)
    E. Takabateke (BRA)
     
    Začátek osmifinále
     
    Poslední zápas z Round of 32 končí taktéž na Ippon. Tentokrát ale díky dvěma Waza-arim, které Eric Takabateke zaznamenal po využití Tani-otoshi a Ko-soto-gari. Soukphaxay Sithisane "získal" pouze napomenutí Shido a tak z turnaje vypadává.
     
    Velmi rychlý byl další zápas. Ten skončil už po minutě a pěti sekundách, kdy Turek Mihrac Akkus zaznamenal Ippon a Bhutánce Ngawanga Namgyela tak vyřadil.
     
    Utkání McKenzieho proti Huseynovi bylo zajímavé v tom, že vítězné Waza-ari padlo už ve dvacáté sekundě zápasu. Za zbylé tři minuty a čtyřicet sekund se rozdalo jen po jednom napomenutí na každé straně a Ázerbájdžánec Huseynov mohl slavit postup.
     
    Velmi vyrovnaný byl zápas mezi Jorre Vestraetenem a Moritzem Plafky. Nezvykle dlouhý zápas našel rozuzlení až ve čtvrté minutě prodloužení. V tom byl nejprve Plafky trestán za pasivitu, ovšem až v čase 08:02 se povedlo belgičanu Vestraetenovi zaznamenat Waza-ari a vyhrát.
     
    Artěm Lesjuk porazil ve třetím zápase na Ippon bojovníka z Guatemaly. Respektive to byly 2 Waza-ari. Nejprve byl Ramos potrestán za neaktivitu napomenutím, následně předvedl Lesjuk dva skvělé chvaty a postoupil do dalšího kola.
     
    Druhý zápas obstarala dvojice Lenin Preciado z Ekvádoru a Janislav Gerčev z Buharska. Tento zápas skončil na Ippon, vzhledem k potrestání Preciada za neaktivitu.
     
    Jako první se proti sobě postavila dvojice Amartushvin Dashdavaa a Tornike Tsjakadoea. Vyrovnaný zápas se dvěmi napomenutími na obou stranách muselo rozhodnout prodloužení, kdy nizozemec Tsjakadoea vyhrál díky Ko-soto-gari na Wazari.
     
    Nasazení

    Round of 32

    R. Mshvidobadze – volný postup
    A. Dashdavaa vs T. Tsjakadoea
    Y. W. Yang – volný postup
    L. Preciado vs Y. Gerchev

    F. Garrigos – volný postup
    L. Mkheidze – volný postup
    S. Lutfillaev – volný postup
    A. Lesiuk vs J. Ramon

    N. Takato – volný postup
    J. Verstraeten vs M. Plafky
    L. Chkhvimiani – volný postup
    A. McKenzie vs K. Huseynov

    Y. Smetov – volný postup
    M. Akkus vs N. Namgyel
    W. J. Kim – volný postup
    S. Sithisane vs E. Takabateke

    Round od 16 + čtvrtfinále
    - podle dalšího vývoje

    Z dvaatřiceti zápasníků postoupí do druhého kola eliminací šestnáct mužů, kteříse následně opět utkají. Osm nejlepších z nich postoupí do čtvrtfinále. Čtyři nejlepší se pavoukem dostanou do další fáze, která je ale na programu až později.
     
    Zdravím všechny příznivce velmi krásného bojového sportu – Juda. Dnes máme na programu mužskou kategorii do 60kilogramů. V tomto bloku nás čeká eliminace a následně pak čtvrtfinále. Dopoledne (našeho času) pak uvidíte také opravy, semifinále a medailové souboje.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 04:00.

    Jiří Polášek

    1/32 finále
    R. Mshvidobadze (ROC)
    volný postup

    A. Dasdavaa (MNG)
    T. Tsjakadoea (NLD)

    Y. W. Yang (TPE)
    volný postup

    L. Preciado (ECU)
    Y. Gerchev (BGR)

    F. Garrigos (ESP)
    volný postup

    L. Mkheidze (FRA)
    volný postup

    S. Lutfillaev (UZB)
    volný postup

    A. Lesiuk (UKR)
    J. Ramos (GTM)

    N. Takato (JPN)
    volný postup

    J. Verstraeten (BEL)
    M. Plafky (DEU)

    L. Chkhvimiani (GEO)
    volný postup

    A. McKenzie (GBR)
    K. Huseynov (AZE)

    Y. Smetov (KAZ)
    volný postup

    M. Akkus (TUR)
    N. Namgyel (BTN)

    W. J. Kim (KOR)
    volný postup

    S. Sithisane (LAO)
    E. Takabateke (BRA)
    Osmifinále
    R. Mschvidobadze (ROC)
    T. Tsjakadoea (NDL)

    Y. W. Yang (TPE)
    Y. Gerchev (BGR)

    F. Garrigos (ESP)
    L. Mkheidze (FRA)

    S. Lutfillaev (UZB)
    A. Lesjuk (UKR)

    N. Takato (JPN)
    J. Verstraeten (BEL)

    L. Chkhmiviani (GEO)
    K. Huseynov (AZE)

    Y. Smetov (KAZ)
    M. Akkus (TUR)

    W. J. Kim (KOR)
    E. Takabateke (BRA)
    Čtvrtfinále
    T. Tsjakadoea (NET)
    Y. W. Yang (TPE)

    L. Mkheidze (FRA)
    A. Lesjuk (UKR)

    N. Takato (JPN)
    L. Chkhmiviani (GEO)

    Y. Smetov (KAZ)
    W. J. Kim (KOR)