Kord jednotlivci (ženy) Vítěz: Sun I-wen (CHN) (kon.) | Šabľa, jednotlivci (muži) Vítěz: Áron Szilágyi (HUN) (kon.)
koniec udalosti
Šabľa, jednotlivci (muži)

Vítěz: Áron Szilágyi (HUN)

cz Sobota 24.07.2021, 02:30Olympijské hry - šerm
     
    14:45
    Konečné pořadí:

    1. Áron Szilágyi (HUN)
    2. Luigi Samele (ITA)
    3. Kim Čong-hwan (KOR)
    4. Sandro Bazadze (GEO)
    5. O Sang-uk (KOR)
    6. Kamil Ibragimov (ROC)
    7. Enrico Berrè (ITA)
    8. Ali Pakdaman (IRI)
    9. Eli Dershwitz (USA)
    10. Max Hartung (GER)
     
    14:29
    Ještě dodáme, že Áron Szilágyi, zlatý medailista, vyhrál duel poměrem 15:7.
     
    14:25
    To byl fofr! Oba zamávali trochu šavlemi, pak přišel nenadálý úder odspodu do levé paže a je hotovo! Áron Szilágyi (HUN) je opět olympijským šampionem! Medaile obhájena!
     
    14:15
    Boj o zlato právě začíná!
     
    13:42
    Rozhodující akce, kterou Kim Čong-hwan (KOR) bodnutím proměňuje! A získává bronzovou medaili! Po pěti letech může opět slavit zisk tohoto cenného kovu! Vyhrává za stavu 15:11, když ovládl po vyrovnané úvodní polovině tu druhou. Výhra je o to cennější, jaké rány tento korejský veterán během boje schytával.
     
    13:21
    Do boje!
     
    12:44
    Je rozhodnuto. Luigi Samele (ITA) bude bojovat po výborném výkonu hlavně s blížícím se závěrem o zlato, kdežto jeho korejský protějšek bude nakonec skutečně obhajovat ten bronz. Na lepší umístění to v tomto duelu, který ztratil postupně už od půlky druhé sady, nestačilo.
     
    12:39
    Nyní se dokonce ujímá vedení po sérii krátkých, ale smrtonosných pderů.
     
    12:22
    Áron Szilágyi (HUN) má tedy jistotu zisku medaile a je jen jediný krok od obhajoby minulého a předminulého zlata v této kategorii. Uvidíme, koho mu přiřkne následující zápas za soupeře.
     
    A korejský reprezentant to zvládl! Duel Kamil Ibragimov (ROC) – Kim Čong-hwan (KOR) nakonec vyhrává a naděje na obhajobu bronzu pro něj i nadále žije. Svým úspěchem 15:14 byl dojat až k slzám, neboť čelil celý zápas vážné hrozbě vyřazení. Ale dobře to pro něj dopadlo a o medaili bojovat bude!
     
    05:12
    A máme tu překvapení! Duel Iulian Teodosiu (ROU) – Luca Curatoli (ITA) totiž vyhrává po lítém souboji rumunský reprezentant (41. místo v žebříčku), kterému se podařilo vyřadit v poměru 15:13 italského šermíře, jenž je umístěn na 3. místě aktuálního žebříčku FIE! Závěr byl velmi emotivní a Teodosiu to značně prožíval.

    Lukáš Chuchválek