Čile – Kanada 1:2 (kon.) | Čína – Zambia 4:4 (kon.) | Švédsko – Austrália 4:2 (kon.)
Japonsko – Veľká Británia 0:1 (kon.) | Holandsko – Brazília 3:3 (kon.) | N. Zéland – USA 1:6 (kon.)
koniec
Švédsko
4:2 (1:1)
Austrália
cz Sobota 24.07.2021, 10:30 • Saitama Stadium • Olympijské hry - ženy • Skupina G
Predzápasové kurzy
    81. Stina BLACKSTENIUSOVÁ - 4:2
     
    81
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A další branka švédského týmu, který se tak už hodně přiblížil k dalším třem bodům na olympijském turnaji. STINA BLACKSTENIUSOVÁ vyskočila a hlavou pak usměrnila balon k tyči australské branky – 4:2. Asistence: Kosovare Asllaniová.
    63. Fridolina ROLFÖOVÁ - 3:2
     
    63
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédky znovu vedou. Po další úspěšné akci zakončila přesně FRIDOLINA ROLFÖOVÁ a soupeřky tak nyní musejí dohánět ztrátu – 3:2. Asistence: Amanda Ilestedtová.
    52. Lina HURTIGOVÁ - 2:2
     
    52
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Nyní už ale vyrovnáno je. Jakobssonová vnitř velkého vápna poslala pas do těsné blízkosti australské brankářky, kde přesnou a pohotovou střelou zakončila LINA HURTIGOVÁ – 2:2. Asistence: Sofia Jakobssonová.
    48. Samantha KERROVÁ - 1:2
     
    48
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Australanky v osmačtyřicáté minutě strhávají vedení poprvé na svou stranu a postaraly se tak o otočku. Z levé strany přilétl balon od Foordové znovu na hlavu SAMANTHY KERROVÉ, která v těsné blízkosti Lindahlové trefuje odkrytou bránu – 1:2. Asistence: Caitlin Foordová.
    35. Samantha KERROVÁ - 1:1
     
    35
    Austrálie právě vstřelila branku!
    A je z toho hned vyrovnání. Kyah Simonová poslala dlouhý nákop přímo do pokutového území, kde ha na pravé straně hlavou nasměrovala mezi tři tyče SAMANTHA KERROVÁ. Hedvig Lindahlová sice pořádně roztáhla nohy a dokonce pravačkou se míče dotkla, ale inkasovanému gólu nezabránila – 1:1. Asistence: Kyah Simonová.
    20. Fridolina ROLFÖOVÁ - 1:0
     
    20
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Krásná akce Švédek a ty otevírají účet zápasu. Z pravé strany přiletěl pěkný centr do pokutového území a tam byla připravena FRIDOLINA FOLFÖVÁ, jenž kousíček před malým vápnem pohotově zakončila a překonává padající australskou brankářku – 1:0. Asistence: Sofia Jakobssonová.

    Vendula Zdražilová

    Góly: 20. Rolföová (Jakobssonová), 52. Hurtigová (Jakobssonová), 63. Rolföová (Ilestedtová), 81. Blacksteniusová (Asllaniová) – 35. Kerrová (Simonová), 48. Kerrová (Foordová)

    Nepremenená penalta: 69. Kerrová (AUS), brankár Lindahlová zneškodnil


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 4:1.
    Švédsko: Lindahlová – Glasová (46. Björnová), Ilestedtová, Erikssonová, Anderssonová – Angeldalová (78. Bennisonová), Segerová (C) – Jakobssonová (78. Schoughová), Asllaniová, Rolföová (86. Janogyová) – Hurtigová (60. Blacksteniusová).
    Náhradníci: Falková – Kullbergová, Bennisonová, Janogyová, Blacksteniusová, Björnová, Schoughová.

    Austrália: Micahová – Carpenterová, Polkinghorneová, Luiková (64. Cooneyová-Crossová) – Rasová (80. Fowlerová), van Egmondová, Yallopová (64. Kennedyová), Catleyová – Simonová (87. Gielniková), Kerrová (C), Foordová.
    Náhradníci: Williamsová – Cooneyová-Crossová, Logarzoová, Fowlerová, Kennedyová, Gielniková, Brocková.

    Rozhodca: Alvesová (BRA) – Backová (BRA), Amboyaová (ECU)