Jablonec – Ostrava 1:0 (kon.) | Pardubice – Karviná 2:2 (kon.) | Hr. Králové – Bohemians 1:1 (kon.)
Sparta Praha – Sigma Olomouc 3:2 (kon.)
koniec
AC Sparta Praha
3:2 (1:1)
SK Sigma Olomouc
cz Sobota 24.07.2021, 19:00 • Generali Česká pojišťovna Arena, Praha - Bubeneč • Česká FORTUNA:LIGA • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hezký večer při sledování přenosu z pražské Letné, kde do nového ročníku fotbalové FORTUNA:LIGY vstoupí loňský vicemistr Sparta Praha zápasem proti Sigmě Olomouc.

    V loňské sezóně se ve vzájemných zápasech dařilo sparťanům, ti na podzim zvítězili v domácím prostředí 3:0, v únoru pak při premiére nového trenéra Pavla Vrby otočili nepříznivý vývoj 0:2, zvítězili 3:2 a připsali si nesmírně důležitý tříbodový zisk, který jim v závěru sezóny výrazně pomohl k zisku druhého místa.
     
    AC Sparta Praha

    Sparta letos obhajuje druhé místo, kterým se po šesti letech dostala do kvalifikace o Ligu mistrů. Tu zahájila již v úterý, kdy ve Vídni neudržela brzké vedení v souboji s místním Rapidem a prohrála 1:2, přičemž odveta s rakouským celkem se hraje už tuto středu.

    Během léta Sparta získala dvě posily, z dánského Aarhusu přišel levý obránce Casper Höjer, z Liberce pak křídlo Jakub Pešek. Ten většinu letní přestávky strávil s reprezentačním týmem při mistrovství Evropy, podobně jako Ondřej Čelůstka a Adam Hložek. Čelůstka vynechal zápas ve Vídni kvůli zranění, Hložek v létě zároveň prodloužil smlouvu, která mu měla vypršet po této sezóně. Zároveň se Spartě povedlo pojistit služby Dávida Hancka, když využila opci na jeho přestup z Fiorentiny.

    Nejvýraznějším oslabením byla ztráta Srdjana Plavšiće, jenž po vypršení smlouvy zamířil do konkurenční Slavie, dále v klubu skončili Libor Kozák (konec smlouvy) s Matějem Hanouskem, kteří zamířili do zahraničí podobně jako Michal Trávník, ten však v Turecku jen hostuje.
     
    SK Sigma Olomouc

    Sigma se loni po většinu sezóny pohybovala v klidném středu tabulky a v osmnáctičlenném poli nakonec obsadila deváté místo se ziskem 45 bodů (11-12-11). Hanáci přitom nadpoloviční většinu bodů získali na trávnících soupeřů, kde byli pátí nejlepší v celé lize.

    V létě se do Olomouce vrátil trenér Jílek, jenž naposledy působil právě ve Spartě. V klubu přivítal tři nové posily, z maďarské ligy přišel David Vaněček a ze sestupujícího Brna dorazili na Hanou Růsek se Sedlákem. Výrazným návratem z hostování pak je Václav Jemelka.

    Kromě trenéra Látala v Olomouci skončili také Houska, Sladký a Mandous. Prvnímu jmenovanému skončila smlouva, Sladký přestoupil do Českých Budějovic a brankář Mandous do Slavie.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Nita – Wiesner, Štetina, Ladislav Krejčí ml., Höjer – Pavelka, Sáček – Moberg Karlsson, Dočkal (C), Pešek – Hložek.
    Náhradníci: Holec – Panák, Vindheim, Souček, Ladislav Krejčí st., Juliš, Karabec.

    SK Sigma Olomouc: Macík – Látal, R. Hubník (C), Beneš, Zmrzlý – Matoušek, Breite – J. Sedlák, Daněk, Hála – Růsek.
    Náhradníci: Stejskal – Vepřek, Zahradníček, Poulolo, Vaněček, Šíp, P. González.

    Rozhodčí: Orel – Paták, Podaný.
     
    Hosté z Olomouce staví do základní jedenáctky obě posily z Brna a ligové premiéry se dočká jednadvacetiletý záložník Jakub Matoušek.

    Ve sparťanské sestavě se poprvé v základu objevuje Jakub Pešek, do stoperské se zatáhne Ladislav Krejčí mladší, neboť Dávida Hancka trápí menší zdravotní potíže a trenér Vrba jej chce mít k dispozici pro středeční odvetu s Rapidem.
     
    Na Letné se dnes očekává návštěva kolem osmi tisíc diváků. V ochozech jich zatím je pár stovek a hlasitým potleskem přivítali sparťanské fotbalisty, kteří přiběhli na rozcvičení.
     
    Ačkoliv hostující týmy mají v úvodu nového ročníku k dispozici pět procent povolené kapacity stadiónu, tak v sektoru olomouckých fanoušků zatím sedí jediný člověk.
     
    Sparťané si svoji rozcvičku protáhli o šest minut déle oproti soupeři, až nyní poklusem běží zpět do kabiny pro zápasové dresy.
     
    Zatímco Letnou zní sparťanská klubová hymna „Zpívej, kdo jsi sparťanem!“, tak fotbalisté nastoupili na hrací plochu a domácí obecenstvo dává pořádně slyšet o svých hlasivkách.
     
    Sparťanský fanouškovský kotel do nové sezóny zaujal nová místa ve středu tribuny za brankou blíže k Letenské pláni.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodního výkopu se ujal Antonín Růsek a je rozehráno!
     
    1
    Sparta hraje v tradičních rudých dresech, hosté oblékli rovněž svoji obvyklou modrou sadu a v prvním poločase budou útočit právě na branku směrem k Letenské pláni.
     
    2
    David Pavelka byl faulován Breitem při průniku útočnou polovinou, následovat bude první sparťanská standardní situace.
     
    3
    Přetažený centr Caspera Höjera zachytil do své náruče brankář Macík.
     
    3
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Nečekaný úvod na Letné! Sigmě vyšel rychlý protiútok, Martin Hála potáhl míč po útočné polovině a přesně načasoval průnikovou přihrávku na KRYŠTOFA DAŇKA, jenž obstřelil brankáře Nitu a přízemní střelou otevřel skóre zápasu!
     
    4
    Sparta se pokusila o rychlou odpověď, na pravém křídle se otevřel prostor pro Davida Moberga Karlssona, tomu se ale nepovedlo přesně odcentrovat.
     
    5
    Rychlý gól tu Sparta inkasovala také v minulém ligovém zápase, kterým bylo poslední kolo loňské sezóny, kdy ale dokázala ještě v prvním poločase zápas proti sestupující Zbrojovce Brno otočit šesti trefami. Za Brňany tehdy nastoupili současní olomoučtí fotbalisté Růsek a Sedlák.
     
    6
    Wiesnerův vysoký centr přeletěl pokutové území a míč doskákal až za protější postranní čáru.
     
    7
    Lukáš Štetina teď trochu zaváhal v souboji s dotírajícím Martinem Hálou, ke štěstí slovenského obránce se ale míč odrazil k Florinu Nitovi.
     
    8
    Lukáš Štetina teď srazil k zemi rozběhnutého debutanta Jakuba Matouška a dostává žlutou kartu. Štetina už byl posledním sparťanem v Matouškově cestě, hostující fotbalista si ale předkopl míč směrem k rohovému praporku a dožadování olomouckých fotbalistů o červenou kartu bylo marné.
     
    9
    Ondřej Zmrzlý si s rozehrávkou standardní situace dal na čas, nakonec nasměroval míč až za sparťanskou branku.
     
    10
    Sparťané rychle zaútočili po pravé straně, Wiesnerův centr je sražen na rohový kop a domácí publikum se dožaduje gólu.
     
    11
    Penalta pro Spartu!
     
    11
    Casper Höjer si u praporku vyměnil míč s Bořkem Dočkalem, pak byl sražen Zmrzlým u rohu pokutového území a podle rozhodčího Orla to bylo v „šestnáctce“, následovat tak bude pokutový kop!
     
    12
    Míč si na penaltový bod postavil David Moberg Karlsson.
     
    12
    Sparta právě vstřelila branku!
    DAVID MOBERG KARLSSON s jistotou kopl míč po zemi do protipohybu Matúše Macíka a vyrovnává z penalty na 1:1!
     
    14
    Po nepříjemné srážce s Jakubem Matouškem zcela mimo hru zůstal ležet na trávníku Casper Höjer, dánský obránce by však měl být v pořádku.
     
    15
    Höjer už se zapojil do útočení, vyměnil si míč s Jakubem Peškem, pak jeho střela byla sražena a Peškovi už se nepovedlo zpracovat balón ve hřišti.
     
    16
    Casper Höjer si u postranní čáry poradil v souboji s Radkem Látalem a odrazem o hostujícího beka vybojoval autové vhazování.
     
    18
    Po odrazu míče do zámezí u protilehlé tribuny vhazuje Ondřej Zmrzlý.
     
    19
    Sigma se pokusila o další rychlý brejk, Radek Látal si ale nešikovným počínáním ukopl míč za postranní čáru.
     
    20
    Dočkalova střela z úhlu je zablokována, následovat bude druhý sparťanský roh. Po tom prvním následovala penalta.
     
    20
    Po Dočkalově centru od rohového praporku se míč odrazil k Davidu Pavelkovi, ten střelou z otočky přestřelil olomouckou branku.
     
    21
    Jakub Matoušek si naběhl za záda sparťanských obránců, ti ale stačili pokrýt průnikovou přihrávku Jana Sedláka.
     
    23
    Michal Sáček připravil zajímavou střeleckou pozici pro Jakuba Peška, střela letní sparťanské posily je sražena do zámezí.
     
    25
    Bořek Dočkal se snažil vysunout podél postranní čáry Jakuba Peška, ten ale zakopl a měl k míči daleko.
     
    26
    David Moberg Karlsson posadil míč na hlavu Adama Hložka, ten se dostal k zakončení přes bránícího Romana Hubníka, branku ale přestřelil. Hostující kapitán se při srážce s Hložkem poranil a musí být ošetřen.
     
    27
    Matoušek u postranní čáry nedovoleně srazil k zemi Jakuba Peška, sparťané rychle rozehráli.
     
    29
    Dobrá zpráva pro hosty je, že Roman Hubník se po ošetření vrací zpět na trávník a Sigma pokračuje v plném počtu.
     
    30
    K Peškově centru se před Hubníkem znovu dostal Adam Hložek, v těžké pozici ale míč jen vysokým obloukem nasměroval k brankáři Macíkovi.
     
    30
    Obrovská šance Sparty! Adam Hložek potáhl míč do pokutového území a připravil příležitost pro Michala Sáčka, ten neměl jednoduché přebrání míče, přesto měl dostatek času na koncovku, střílel však přímo do brankáře Macíka!
     
    31
    Po Štetinově faulu ve středu hřiště na Martina Hálu se hosté budou moci usadit na sparťanské polovině.
     
    32
    Látalův přetažený centr Tomáš Wiesner odkopl za branku, následovat bude rohový kop.
     
    33
    Hostující roh rozehraný po zemi vystihl Tomáš Wiesner, Sparta pak rozjela rychlý brejk, v jehož závěru byl Jakub Pešek sražen v pokutovém území, rozhodčí Orel tentokrát zůstal v klidu.
     
    34
    Po Hálově faulu na Sáčka Sparta disponovala standardní situací, Dočkalově centru se ale hosté ubránili.
     
    35
    Hosté zaútočili do otevřenější sparťanské obrany, při Daňkově přihrávce Růskovi nevyšel ideálně první dotyk s míčem, chvíli jej dostal ze svého výhledu, stále však k němu měl nejblíže a u rohu pokutového území se pokusil obejít Florina Nitu, pak už ale nedokázal odcentrovat.
     
    36
    Teď měli sparťané zajímavou možnost, Pešek si však neporozuměl se Sáčkem a domácí nedokázal svoji útočnou akci dotáhnout do zakončení.
     
    37
    Höjerův centr doputoval k Adamu Hložkovi, ten však měl těžké zpracování a míč mu odskočil k brankáři Macíkovi.
     
    39
    Krejčí se pokusil vysunout Höjera nákopem podél postranní čáry do naprosto volného prostoru, dánský fotbalista ale měl k míči přeci jen daleko.
     
    40
    Letná se znovu dožadovala penalty poté, co po Sáčkově přihrávce byl na hranici pokutového území sražen Jakub Pešek, rozhodčí Orel nechal ve hře pokračovat.
     
    42
    David Moberg Karlsson potáhl míč k rohu pokutového území, pak ale nepovedenou střelu nasměroval za vzdálenější tyč olomoucké branky.
     
    42
    Rozhodčí Orel teď dal důrazně najevo hostujícímu brankáři Macíkovi, že nebude tolerovat zdržování při odkopu od branky, zatím to ale je bez karty.
     
    43
    Látalův centr Lukáš Štetina odhlavičkoval k Davidu Mobergu Karlssonovi, Sparta může dopředu.
     
    44
    Sparta se pokusila o těžkou rychlou kombinaci na zahuštěném prostoru, do pokutového území už se domácí nedostali.
     
    44
    Kryštof Daněk se rozběhl s míčem po volném prostoru na útočné polovině, vracející se Wiesner jej však dokázal předběhnout a poté i obrat o míč.
     
    45
    Moberg Karlsson napřáhl k další střele od rohu pokutového území, hosté ji tečovali na rohový kop.
     
    45
    Před rozehráním rohového kopu se rozhodčí Orel vrátil na sparťanskou polovinu, kde po souboji s Wiesnerem zůstal sedět na trávníku Kryštof Daněk.
     
    45+1
    Hlavní arbitr k prvnímu poločasu přidává tři nastavené minuty.
     
    45+1
    Po nacvičeném signálu Jakub Pešek střílel ke vzdálenějšímu rohu olomoucké branky a Matúš Macík skvělým zákrokem vyrazil míč na rohový kop!
     
    45+2
    Po dalším rohu vznikl závar před olomouckou brankou, sparťané se však do zakončení nedostali a domácí snahu ukončil nedovolený zákrok na brankáře Hanáků.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Sigmě vyšel na Letné hned první brejk a ve třetí minutě otevřel skóre zápasu Kryštof Daněk. Na vyrovnání se ale dlouho nečekalo, po nakrátko rozehraném rohovém kopu Zmrzlý na hranici pokutového území srazil Caspera Höjera a penaltu proměnil druhý ze sparťanských seveřanů David Moberg Karlsson.

    Sparta pak měla herně navrch, domácí si vypracovali i nějaké zajímavé příležitosti, žádná z nich už se ale neujala a poločasový stav tak je 1:1.
     
    Herní převahu Sparty v prvním poločase potvrzují také statistiky, na střelecké pokusy je to 11:1, na bránu pak 4:1, stejný poměr je také u rohových kopů.
     
    Sparťané už jsou zpět na trávníku se stejnými jedenácti hráči, s nimiž odehráli první poločas.
     
    Také Sigma bude pokračovat v zahajovací sestavě.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Velmi neúspěšná olomoucká souhra na útočné polovině, Sedlákova přihrávka mířila dobré tři metry za adresáta Radka Látala, Sparta tak může vhazovat.
     
    47
    Adamu Hložkovi nevyšel průnik do pokutového území, nedostal se přes Romana Hubníka, navíc po střetu s hostujícím kapitánem zůstává ležet na trávníku.
     
    48
    Hložek už se zvedá zpět na nohy a bude moci ve hře pokračovat.
     
    49
    Nesoulad ve spolupráci Dočkala s Karlssonem, domácí kapitán se pokusil švédskému spoluhráči sklepnout míč hrudí, Karlsson už ale byl v protipohybu.
     
    49
    Adam Hložek rychlým průnikem po pravém křídle vybojoval rohový kop.
     
    50
    Höjerův kvalitní centr od praporku našel před brankou Ladislava Krejčího, jeho hlavička je sražena na další roh.
     
    51
    Další roh sparťané rozehráli po zemi a brankář Macík si nejdříve poradil s dalekonosnou ránou Bořka Dočkala, i další střelou Jakuba Peška!
     
    52
    Sparťanský nápor pokračuje, další Dočkalova střela je sražena na rohový kop.
     
    52
    Höjerův nákop do pokutového území přeletěl Karlssona, Olomouc se ale stále musí bránit.
     
    53
    Útočná akce Sigmy je zastavena útočným faulem Kryštofa Daňka, sparťané už rozehráli ve svém pokutovém území.
     
    55
    Adam Hložek parádní patičkou připravil obrovskou šanci pro Bořka Dočkala, toho vychytal Macík a dorážející Pešek přestřelil branku!
     
    55
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Kryštof Daněk, přichází Pablo González.
     
    55
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Martin Hála, přichází Tomáš Zahradníček.
     
    57
    Höjerův centr před číhajícím Hložkem v poslední chvíli odkopl Roman Hubník, sparťanský útočník jinak byl před brankou naprosto osamocen.
     
    57
    David Moberg Karlsson dostává žlutou kartu za podražení rozběhnutého Jakuba Matouška.
     
    58
    Zahradníčkův centr ze standardní situace od rohu pokutového území se neujal, po střele Hubníka z otočky ještě bude následovat rohový kop.
     
    59
    Přetažený centr Zahradníčka vracel před branku Sedlák, právě Zahradníček se pak opřel do míče, sparťané jej odehráli na další roh.
     
    60
    Tentokrát zahrával roh Ondřej Zmrzlý, Florin Nita ale v tísni dokázal míč vyrazit do bezpečného prostoru.
     
    60
    Sparta pak rozjela rychlý brejk, Karlsson jej však zakončil velmi nepovedenou přihrávkou, kterou nasměroval přímo k brankáři Macíkovi.
     
    62
    Peškův centr na Dočkala hosté vystihli, Sparta ale zůstává v náporu a bude zahrávat rohový kop.
     
    63
    Po Dočkalově centru od rohového praporku se do vzduchu zavěsil Ladislav Krejčí, jeho hlavička však těsně míjí olomouckou branku.
     
    63
    K dalšímu centru se ze hry dostal Karlsson, balón však stáhl ze vzduchu Matúš Macík.
     
    64
    Jakuba Peška podkopl Radek Látal, Sparta bude zahrávat volný kop na ose hřiště.
     
    64
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta udeřila ze standardní situace a otáčí průběh zápasu! Bořek Dočkal přesným centrem našel LADISLAVA KREJČÍHO MLADŠÍHO, ten si zblízka poradil s brankářem Macíkem a rozjásal ochozy letenského stadiónu!
     
    66
    Adam Hložek se rozběhl po útočné polovině, výborným zákrokem se mu ale vložil do cesty Vít Beneš.
     
    66
    Sparťané jsou už potřetí karetně napomenuti, Tomáš Wiesner dostává žlutou kartu za zákrok na třiceti metrech od vlastní branky.
     
    67
    Zahradníčkův přetažený centr se odrazil k volnému Gonzálezovi, jeho další centr se neujal a už se hraje ve středu hřiště.
     
    68
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Radek Látal, přichází Florent Gregoire Poulolo.
     
    68
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Jakub Matoušek, přichází David Vaněček.
     
    69
    Pablo González se opřel do míče z pořádné dálky, Nitovu branku však přestřelil o dobré dva metry.
     
    69
    Po příchodu francouzského obránce Poulola hostující trenér Jílek změnil rozestavení na 3-5-2.
     
    70
    Sigma hraje s míčem na útočné polovině, zatím ale daleko od sparťanského pokutového území.
     
    71
    Jakub Pešek u rohu vlastního pokutového území místo založení rychlého brejku trestuhodně ztratil míč a může být rád, že situace končí jen rohovým kopem Sigmy po zablokovaném centru Růska.
     
    72
    Tomáš Zahradníček se dostal ke střele ze střední vzdálenosti, mířil ale přímo do náruče Florina Nity.
     
    73
    Lukáš Štetina potáhl míč na útočnou polovinu, pak se Hložkovi nepovedlo převzít míč kolem Poulola.
     
    74
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází David Moberg Karlsson, přichází Ladislav Krejčí st..
     
    74
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Michal Sáček, přichází Filip Souček.
     
    75
    Ladislav Krejčí starší se velmi rychle mohl dostat do úniku, už byl za zády Romana Hubníka, když padl k zemi, k nevoli domácího publika však rozhodčí Orel nechává pokračovat ve hře.
     
    77
    Útočná snaha Tomáše Zahradníčka podél postranní čáry je přerušena praporkem pomezního rozhodčího Podaného, ten viděl hostujícího fotbalistu v postavení mimo hru.
     
    78
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta vede o dvě branky! Adam Hložek přihrál do volného prostoru Ladislavu Krejčímu staršímu, jehož přihrávku před branku na nabíhajícího Hložka si do vlastní branky srazil ROMAN HUBNÍK!
     
    79
    Radim Breite se ještě dožadoval něčeho u hlavního rozhodčího, branka už je ale potvrzena.
     
    79
    Ondřeji Zmrzlému nevyšel průnik do pokutového území, odraženého míče se zmocnil Florin Nita.
     
    81
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Ondřej Zmrzlý, přichází Jáchym Šíp.
     
    82
    Filip Souček se snažil najít před brankou Ladislava Krejčího staršího, ten však měl k míči daleko a hosté jej odkopli do zámezí.
     
    83
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Bořek Dočkal, přichází Adam Karabec.
     
    83
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Adam Hložek, přichází Lukáš Juliš.
     
    83
    Nebezpečný útočný výpad Sigmy, Zahradníček přihrál do běhu Vaněčkovi, jeho přihrávku se patičkou snažil usměrnit na branku Růsek, míč ale netrefil.
     
    84
    Na Letné se strhla hromadná strkanice, rozhodčí Orel už se chystá rozdělovat žluté karty.
     
    85
    Žluté karty nakonec dostali sparťan Pavelka a olomoučtí Vaněček se Sedlákem.
     
    87
    Sparťané zaútočili ve větším počtu hráčů, hostům se ale povedlo srazit Krejčího přihrávku za branku.
     
    88
    Po Höjerově centru se k další hlavičce dostal Ladislav Krejčí mladší, hosté ji tečovali na další roh.
     
    88
    Höjer znovu našel hlavu Krejčího mladšího, jeho zakončení Macík vytáhl nad břevno!
     
    89
    Höjer tentokrát od opačného rohového praporku na pravé straně přihrával po zemi na Karabce, ten svoji přízemní střelu neprocedil klubkem těl před Macíkem.
     
    90
    Poulolův přetažený nákop ke vzdálenější tyči Jáchym Šíp jen prodloužil za brankovou čáru, bude se kopat od branky.
     
    90+1
    Rozhodčí Orel oddaluje závěrečný hvizd o čtyři nastavené minuty.
     
    90+1
    Další sparťanská šance! Ladislav Krejčí starší se uvolnil na levé straně pokutového území a dokázal kolem brankáře Macíka přihrát před branku, Lukáš Juliš se ale do zakončení nedostal.
     
    90+2
    Už se zdálo, že Sigma ještě zdramatizuje závěr zápasu druhou brankou, když po Šípově hlavičce dorazil míč do sítě Pablo González, asistent rozhodčího Podaný však s prodlením zdvihl praporek nad svoji hlavu a signalizuje ofsajd.
     
    90+2
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomoucká branka je podle verdiktu od videa regulérní! Střelcem branky je PABLO GONZÁLEZ, jenž dorazil do sítě hlavičku Jáchyma Šípa.
     
    90+3
    Florin Nita dostává žlutou kartu za zdržování hry, když odkopl míč k postranní čáře.
     
    90+4
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Jakub Pešek, přichází Filip Panák.
     
    90+4
    Filip Panák zasahuje do ligového zápasu poprvé po příchodu do Sparty, kam zamířil už v lednu 2019, dlouho jej však trápily zdravotní potíže.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Na Letné je dobojováno! Atraktivní souboj Sparty se Sigmou Olomouc přinesl výhru Sparty 3:2.

    Hosty poslal do vedení už ve třetí minutě z rychlého brejku Kryštof Daněk, Sparta brzy odpověděla penaltovou trefou Davida Moberga Karlssona.

    Po přestávce dokonal sparťanský obrat Ladislav Krejčí mladší, pak si do vlastní sítě srazil přihrávku Ladislava Krejčího staršího Roman Hubník, v samém závěru ještě udeřil Pablo González, k nějaké příležitosti na vyrovnání už se ale Sigma nedostala. (20:57:46)

    Tomáš Kohlmann

    Góly: 12. Moberg Karlsson (pen.), 64. Ladislav Krejčí ml. (Dočkal), 78. R. Hubník (Ladislav Krejčí st.) (vla.) – 3. Daněk (Hála), 90+2. P. González (Vaněček)

    Karty:   8. Štetina (SPA), 57. Moberg Karlsson (SPA), 66. Wiesner (SPA), 85. Pavelka (SPA), 90+3. Nita (SPA) – 85. J. Sedlák (OLO), 85. Vaněček (OLO)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 5:1. Rohy: 11:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:11.
    AC Sparta Praha: Nita – Wiesner, Štetina, Ladislav Krejčí ml., Höjer – Pavelka, Sáček (74. Souček) – Moberg Karlsson (74. Ladislav Krejčí st.), Dočkal (C) (83. Karabec), Pešek (90+4. Panák) – Hložek (83. Juliš).
    Náhradníci: Holec – Panák, Vindheim, Souček, Ladislav Krejčí st., Juliš, Karabec.

    SK Sigma Olomouc: Macík – Látal (68. Poulolo), R. Hubník (C), Beneš, Zmrzlý (81. Šíp) – Breite, J. Sedlák – Matoušek (68. Vaněček), Daněk (55. P. González), Hála (55. Zahradníček) – Růsek.
    Náhradníci: Stejskal – Vepřek, Zahradníček, Poulolo, Vaněček, Šíp, P. González.

    Rozhodca: Orel – Paták, Podaný