Třinec – Ústí n. L. 2:3 (kon.) | Chrudim – Sparta B 0:1 (kon.) | Dukla Praha – Vyškov 2:1 (kon.)
Opava – Vlašim 3:3 (kon.) | Líšeň – Žižkov 3:2 (kon.) | Prostějov – Příbram 1:3 (kon.)
koniec
SK Líšeň 2019
3:2 (0:2)
FK Viktoria Žižkov
cz Sobota 24.07.2021, 17:00FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ) • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Do vápna šel i brankář Milan Švenger, ale rozehrávka se vůbec nepovedla. Líšeňští šli 2 na 1 na prázdnou branku, Málek ale nedal Kučerovi vůbec přesný pas a na polovině hřiště zasáhl ve skluzu Isaac Muleme.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut.
     
    90+1
    Střídání v týmu SK Líšeň 2019: ze hřiště odchází Marek Matocha, přichází Michal Bednář.
     
    86
    Líšeň právě vstřelila branku!
    Líšeňský stadion explodoval nadšením a neskutečný obrat je dokonán! Krškův pas hosté zachytili, ale počínali si příliš ledabyle. Soupeře o míč obral Kučera a krásným obloučkem našel za obranou úplně volného JANA SILNÉHO, který si počínal jako ryzí kanonýr propálil Švengera po zemi – 3:2.
     
    82
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Farid Nabijev, přichází Ondřej Žežulka.
     
    81
    Střídání v týmu SK Líšeň 2019: ze hřiště odchází David Pašek, přichází David Krška.
    Střídání v týmu SK Líšeň 2019: ze hřiště odchází Bronislav Stáňa, přichází Martin Rolinek.
     
    80
    Velká komplikace pro hosty! Po dlouhém nákopu se Silný odpoutal od Březiny a malér byl na světě, hostující stoper musel zatáhnout za záchrannou brzdu. Rozhodčí neváhal a i když měl Březina už jednu žlutou, dává mu nikoliv druhou žlutou, ale rovnou červenou kartu!
     
    75
    Střídání v týmu SK Líšeň 2019: ze hřiště odchází Šimon Chwaszcz, přichází Jan Silný.
     
    71
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází David Sixta, přichází Tadeáš Zeman.
     
    67
    Ševčík nyní naprosto nesmyslně pustil skákavý míč za sebe a vůbec nevěděl, že je za ním volný Nabijev, ten se k míči dostal, ale nakonec těsně před Veselým nezakončil.
     
    65
    Na tahu jsou nyní hosté a málem znovu vedli! Farid Nabijev dostal míč na hranici vápna a vyslal nádhernou technickou střelu na zadní tyč, Veselý však předvedl ještě lepší zákrok a vyrazil ránu na roh.
     
    63
    Líšeň právě vstřelila branku!
    Rázem je vyrovnáno a začínám odznovu! Domácí opět přehráli soupeře na křídle, tentokrát na tom levém, odkud přišel parádní centr na malé vápno a nabíhající ŠIMON CHWASZCZ zblízka dostal míč za Švengera. Obě útočné posily Líšně se tak prosadily při svém debutu – 2:2.
     
    56
    Líšeň právě vstřelila branku!
    Domácí snižují a je zaděláno na drama. Málek vyrazil vpřed a byl ostře faulován, hra však pokračovala. Na pravé straně se dostal k centru Pašek a jeho lehce tečovaný prudký pas proletěl vápnem na zadní tyč k BRONISLAVU STÁŇOVI, který měl zcela jednoduchou úlohu před prázdnou brankou.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Bronislav Stáňa (SK Líšeň 2019).
     
    53
    Rozehrávající Březina to nakonec zkusil rovnou směr branka a tvrdý pokus musel Veselý vyboxovat mimo nebezpečné území.
     
    46
    Dnešní utkání sleduje v Líšni 755 diváků.
     
    45+3
    Další tutovky Líšně! Na roh si naběhl Šimon Chwaszcz a zblízka prudkou hlavičkou orazítkoval břevno! Následně přišla přihrávka zpoza vápna na úplně volného Kučeru, který byl úplně sám před branku, v tisíci procentní šanci ale netrefil vůbec zařízení!
     
    45+2
    A znovu došlo k ohrožení branky. Míč sice směřoval doprostřed branky, ale Milan Švenger jej neudržel v rukavicích a trochu volejbalovým způsobem jej "bagrem" poslal těsně nad břevno!
     
    45
    Nastavuje se pět minut nad rámec první půle.
     
    38
    Po Matochově rozehrání nakrátko technicky centroval Málek a jeho pobídka se nakonec proměnila ve střelu směřující na zadní tyč, kde musel Švenger skvěle zasáhnout a vyrazit míč na roh.
     
    35
    Po rohu nic nepřišlo, naopak domácí mohli jít do brejku. Málek si chytře píchl míč kolem Březiny, který jej zastavil ostrým skluzem, a uviděl zaslouženě žlutou kartu.
     
    34
    Mohlo to být o tři branky! Odražený centr z levé strany vypadl přímo u Bazala, který se za vápnem opřel do krásného voleje a míč směřující pod břevno vytáhl Veselý skvěle konečky prstů na roh.
     
    30
    Po půlhodině hry další šance Žižkova. Centr zprava opět hledal Nabijeva, který byl v náběhu před branku úplně sám, ale míč vůbec netrefil! Zblízka by zakončoval do odkryté branky...
     
    20
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Další studená sprcha pro domácí, je to už o dvě branky! Líšeň opět ledabyle odvracela centry a to se jí vymstilo. Další pas od pravé lajny našel ve vápně AUGUSTA BATIOJU, který si zády k brance proti obránce pokryl míč a po následné otočce zamířil opět na zadní tyč. Veselý zůstal zmražen na čáře, rána šla do jeho protipohybu – 0:2.
     
    16
    Z ničeho nic velká šance Líšně! Do centru Paška z pravé strany strčil nohu jeden z obránců a míč nabral nečekaný směr, načež přeloboval brankáře Žižkova a následně orazítkoval břevno!
     
    5
    Exekuce se ujal nejlepší střelec loňského ročníku Málek, který míč přes zeď směřoval pod břevno, ale Švenger na ránu dobře viděl a reflexivně ji vytáhl na roh!
     
    1
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Šokující úvod a hosté jdou v Brně už po 43 sekundách do vedení! Po rozehrávce nepustili domácí k míči a po obléhání vápna se k centru na pravé straně dostal Řezáč, na jehož nabídku si naběhl FARID NABIJEV a nechytatelnou hlavičkou mimo dosah Veselého zacílil na zadní tyč – 0:1!

    Daniel Kinc

    Góly: 56. Stáňa, 63. Chwaszcz, 86. Silný – 1. Nabijev, 20. Batioja

    Karty:   54. Stáňa (LIS) – 35. Březina (ZIZ)   80. Březina (ZIZ)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 9:6. Střely mimo: 2:1. Rohy: 9:6.
    SK Líšeň 2019: Veselý – Jeřábek, Otrísal, O. Ševčík (C), Lutonský – Kučera – Pašek (81. Krška), Málek, Matocha (90+1. Bednář), Stáňa (81. Rolinek) – Chwaszcz (75. Silný).
    Náhradníci: Marek – Bednář, Demeter, Krška, Silný, Rolinek, Ulbrich.

    FK Viktoria Žižkov: Švenger (C) – Řezáč, Súkenník, Březina, Muleme – Sixta (71. T. Zeman), Skopec – Bazal, Petrlák, Nabijev (82. Žežulka) – Batioja.
    Náhradníci: P. Soukup – Štěpánek, D. Richter, T. Zeman, Žežulka.

    Rozhodca: Hocek – Pochylý, Pfeifer

    Diváci: 755