Česko – Švajčiarsko 4:3 (kon.)
koniec
Česko
4:3 (0:2, 4:1, 0:0)
Švajčiarsko
cz Piatok 23.07.2021, 17:30 • Vierumäki Sport Institute • Reprezentácia do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:24:33)
     
    Je dobojováno. Česká dvacítka po včerejší prohře nad Švýcary 4:6 sice i dnes neměla zápas dobře rozehraný a prohrávala už 1:3. Dokázala ale postupně vyrovnat a poté i strhnout vedení na svou stranu. Stav 4:3 pak už vydržel až do konce a závěr turnaje ve Vierumäki tak českému týmu vyšel nadmíru dobře.
     
    Konec zápasu.
     
    59:29
    Vyloučení v týmu Česko (David Jiříček – 2 min., hákování).
     
    52:44
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Raymond Fust – 5 min. + osobní trest do konce utkání, podrážení).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:25
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Lilian Garessus – 2 min., hákování).
     
    37:06
    Česko právě vstřelilo branku!
    A dokonalý obrat českého týmu je na světě. TOMÁŠ CHLUBNA překonal švýcarského brankáře a dvacítka v utkání vůbec poprvé vede – 4:3. Bez asistence.
     
    27:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Manko českého týmu je smazáno a po střele JANA MYŠÁKA je srovnáno. Švýcaři tak definitivně přišli o svůj náskok – 3:3 a začíná se znovu od začátku. Asistence: Pavel Novák a Jiří Ticháček.
     
    25:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    O chvilku později však vrací český celek na dostřel jediné branky JOSEF KOLÁČEK a nyní se budou Češi snažit o vyrovnání – 2:3. Asistence: Pavel Novák.
     
    22:54
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Ovšem už to zase neplatí a znovu jde Švýcarsko do náskoku o dva góly. Svou akci do zdárného konce dotáhl LOUIS ROBIN – 1:3. Bez asistence.
     
    22:02
    Česko právě vstřelilo branku!
    Na začátku druhého dějství využil Myšákovu přihrávku JOSEF KOLÁČEK a ten dostává českou dvacítku na kontaktní branku – 1:2. Asistence: Jan Myšák a Ivan Ivan.
     
    21:19
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Jeremie Bärtschi.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    16:35
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Český tým už ztrácí dva góly. Nyní se mezi tři tyče trefil LILIAN GARESSUS a Michal Postava tak loví už podruhé puk ze své sítě – 0:2. Asistence: Attilio Biasca a Lorenzo Canonica.
     
    09:15
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři se ujímají vedení, když se střelecky prosadil LOUIS ROBIN – 0:1. Asistence: Jeremie Bärtschi a Dario Allenspach.
     
    08:15
    Vyloučení v týmu Česko (Jakub Šedivý – 2 min., hrubost).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Česko

    Češi sehráli úvodní zápas s devatenáctiletými Finy a duel pro ně dopadl dobře, když vyhráli 4:1. Byť v něm prohrávali 0:1, dokázali zápas otočit ve svůj prospěch a slavili první výhru na tomto mládežnickém turnaji. Čistým hattrickem se blýskl velký talent Jan Myšák, který nejprve vyrovnal a poté hned přidal další dva góly a Česko vedlo 3:1. Definitivně pak Finy zlomil Michael Krutil. Druhý zápas na turnaji už hrál český výběr se stejně starými Finy a tentokráte prohrál 1:3. O jedinou českou trefu se postaral Lukáš Pajer. Zápas se Švýcary pak, jak už bylo zmíněno, nedopadl pro české barvy dobře. Dnes ve druhém střetnutí budou chtít po prohře 4:6 složit proti stejnému soupeři reparát.
     
    Švýcarsko

    Švýcaři ve svém prvním duelu ve Vierumäki klopýtli. Ti se střetli s finskou dvacítkou. Finský soupeř jim nasázel pět branek a vyhrál 5:1. O jediný přesný zásah se postaral Stefano Bottini, jenž tak sebral brankáři severského celku čisté konto. Finská dvacítka tak napravila reputaci svých mladších kolegů, jenž padli právě s českým týmem. Druhý den narazil švýcarský celek na finskou devatenáctku a ta po velkém boji zvítězila 2:1 po samostatných nájezdech. Švýcaři tak na svou první výhru čekali až do prvního zápasu s Českem, se kterým v přestřelce zvítězili 6:4.
     
    Nominace Česka

    Brankáři:
    Michal Postava (Přerov), Jan Bednář (Acadie-Bathurst, QMJHL), Jakub Málek (Vsetín).

    Obránci:
    Ondřej Baláž (Litvínov), David Jiříček (Plzeň), Stanislav Svozil (Kometa Brno), Jan Hampl, Jakub Šedivý (oba Benátky nad Jizerou), David Moravec (Mladá Boleslav), Michal Hrádek (Pardubice), Jiří Ticháček (Rytíři Kladno), Matěj Pinkas (Hradec Králové), Michael Krutil (Rockford, AHL).

    Útočníci:
    Josef Koláček, Lukáš Pajer, Tomáš Urban (všichni Litoměřice), Jakub Konečný (Sparta Praha), Lukáš Stehlík (Litvínov), Sebastián Malát (Plzeň), Tomáš Chlubna, Pavel Novák (oba České Budějovice), Gabriel Szturc (Mladá Boleslav), Ivan Ivan, Martin Ryšavý (oba Vítkovice), Stanislav Vrhel (Lahti, Finsko), Jakub Kos (Ilves Tampere, Finsko), Jan Myšák (Laval, AHL), Jaroslav Chmelař (Jokerit Helsinky, Finsko).
     
    Hezký páteční večer přeji všem příznivcům hokeje. Nová sezóna reprezentací už klepe na dveře a tento týden je v přípravě reprezentační dvacítka, jenž hraje přípravný turnaj ve finském Vierumäki. Dnes podruhé na tomto turnaji Česko vyzve Švýcarsko.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 23. Koláček (Myšák, Ivan), 26. Koláček (Novák), 28. Myšák (Novák, Ticháček), 38. Chlubna – 10. Robin (Bärtschi, Allenspach), 17. Garessus (Biasca, Canonica), 23. Robin


    Česko: Postava (Málek) – Ticháček, Jiříček, Pinkas, Moravec, Svozil, Hrádek, Šedivý, Krutil (A)– Konečný, Novák, Pajer, Kos, Ivan, Chlubna, Myšák (C), Urban (A), Stehlík, Koláček, Chmelař, Szturc, Ryšavý
    Švajčiarsko: Pasche (od 19. Henauer) – Paucharo, Delémont, Henry, Knak (C), Zanetti, Bärtschi, Nossbaumer, Allenspach, Canonica, Garessus, Biasca, Streule, Ritzmann, Bottini, Sidler (A), Cavalleri (A), Meirer, Von Allmen, Robin, Fust, Despont