Tlačová konferencia MFK L. Mikuláš (kon.) | Tlačová konferencia AS Trenčín (kon.)
Tlačová konferencia ViOn Zlaté Moravce (kon.) | Tlačová konferencie MFK Michalovce (kon.)
Tlačová konferencia ŠKF Sereď (kon.) | Tlačová konferencia FK Pohronie (kon.)
Tlačová konferencia FK Senica (kon.)
koniec udalosti
Tlačová konferencia ViOn Zlaté Moravce

Štvrtok 22.07.2021, 10:00Tlačové konferencie
     
    Káder ViOn-u Zlaté Moravce:
    Brankári: Matúš Kira, Patrik Lukáč, Patrik Richter

    Obrancovia: Martin Tóth, Dávid Haspra, Jozef Menich, Martin Bednár, Peter Čögley, Matúš Čonka, Martin Chren

    Stredopoliari: Denis Duga, Anton Sloboda, Martin Gamboš, Alexandros Kyziridis, Tomáš Ďubek, Karol Mondek, Marián Chobot, Martin Kovaľ

    Útočníci: Kubilay Yilmaz, Marek Švec, Aaron Belmenen

    Príchody: Martin Bednár (z DAC), Matúš Kira (z FC Košice), Marián Chobot (hosťovanie z ŠK Slovan), Kubilay Ilmaz (z Korony Kielce), Karol Mondek (zo SFC Opava), Martin Gamboš (z FK senica)

    Odchody: Peter Orávik (koniec zmluvy), Adrián Chovan (prestup ŠK Slovan), David Hrnčár (koniec hosťovania z ŠK Slovan), Adam Mihálik (koniec zmluvy), Filip Balaj (prestup do Cracovie Krakov), Matej Moško (koniec hosťovania z MŠK Žilina), Michal Pintér (koniec zmluvy), Tomče Grozdanovski (koniec zmluvy), Marián Šmatlák (koniec zmluvy), Marko Vujič (koniec zmluvy), Žan Pelko (koniec zmluvy) (21:21:51)
     
    Za kabínu dostal pred médiami priestor nový kapitán mužstva Čögley: "Všetci sme pripravení na novú sezónu, už aby bol piatok, tešíme sa na prvý zápas. Som vďačný, že môžem byť kapitánom. Nič sa však nemení, stále sa budem snažiť pomáhať chalanom, tak ako doteraz." ViOn vstúpi do novej sezóny duelom v Trenčíne.
     
    Tréner mužstva Ľuboš Benkovský zhodnotil prípravné obdobie, ktoré realizačný tím uspokojilo. "Príprava prebehla podľa plánu. Odohrali sme naplánované prípravne stretnutia. Po odchode 11 hráčov sme potrebovali hlavne doplniť káder. Dúfam, že ešte sa nám podarí nejaký transfer doriešiť. Potrebujeme hráčov na 2 až 3 posty. Po úspešnej sezóne sme si vedomí tlaku, ktorý bude na nás vyvíjaný. Verím, že budeme opäť predvádzať svoju hru a budeme naďalej príjemne prekvapovať. Aj po odchode nám zostalo veľa kľúčových hráčov, verím že rozhodnutia, ktoré urobíme budú správne. O voľbe kapitána som rozhodol sám, rozhodoval klubizmus."
     
    Nebude to jednoduché, keďže z úspešného kádra sa po sezóne porúčalo až 11 hráčov, resp. do kabíny pribudlo 6 novicov. Novým kapitánom mužstva sa stal Peter Čögley.

    "Uplynulú sezónu hodnotíme veľmi pozitívne. Bije sa to s rokom 2007, keď bol ako čerešnička na torte postup do európskeho pohára. Tento rok nám to ušlo medzi prstami. Pre novú sezónu robíme všetko preto, aby sme boli na tom čo najlepšie. Veľa hráčom nám odišlo, noví prišli, prestupové obdobie ešte trvá, verím že sa nám ešte nejaký transfer vydarí. Všetci žijeme ťažkú dobu, deväť mesiacov sme hrali bez divákov, chýbajú nám aj príjmy zo vstupného, napriek tomu sa snažíme o finančnú stabilitu. Našim snom je účasť v európskej súťaži," povedal predseda predstavenstva Marek Ondrejka a dodal: "Tešia nás aj prestupy našich hráčom do väčších klubov, je to aj šanca pre nových chalanov, ako sa zviditeľniť.“
     
    V slovenskom futbalovom fortunaligovom klube FC ViOn Zlaté Moravce by radi v nadchádzajúcej sezóne minimálne vyrovnali umiestnenie z uplynulej sezóny, ktorým bolo lichotivé 5. miesto.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 10:00.

    Dávid Švec