Kolumbia – Peru 3:2 (kon.)
koniec
Kolumbia
3:2 (0:1)
Peru
cz Sobota 10.07.2021, 02:00 • Estádio Nacional de Brasília, Brasília • Copa América • O 3. miesto
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:07:04)
    Bronzové medaile patří Kolumbii, která porazila Peru 3:2
     
    Bronz na jihoamerickém šampionátu Copa América vybojovali fotbalisté Kolumbie, kterým vystřelil vítězství 3:2 v nastaveném čase dvougólový Luis Díaz.

    Ale postupně. První branku vstřelili fotbalisté Peru, gól do šatny vsítil ve 45. minutě Yoshimar Yotún. Favorit vrátil výsledek do vyrovnané podoby ve 49. minutě, kdy Juan Cuadrado skóroval střelou z volného přímého kopu, míč poslal skrze rozestoupenou zeď. Obrat dokonal Luis Díaz, avšak na tento gól ještě dokázal odpovědět Gianluca Lapadula. Zápas směřoval do penaltového rozstřelu, který na začátku čtvrté nastavené minuty odmítl Luis Díaz střelou zpoza šestnáctky do pravé šibenice. Gallese na balón dosáhl, ale nedokázal jej vytěsnit mimo tři tyče.

    Svěřenci kouče Ruedy vybojovali cenný kov po pěti letech, Peru na výborné druhé místo z před dvou let medailově nenavázalo.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 18:8.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+4. Luis DÍAZ - 3:2
     
    90+4
    Kolumbie právě vstřelila branku!
    Je to jasné, bronzové medaile budou patřit Kolumbii! Luis Muriel přišel do hry na penalty, ale v poslední akci zápasu patou sklepl míč pro LUISE DÍAZE, který se zbavil osobního strážce, posunul si míč na střed a z osmnácti metrů jej poslal do pravého horního rohu brány. Gallese si na míč sáhl, avšak z brány jej vyškrábnout nedokázal.
     
    90+3
    Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází Wílmar Barrios, přichází Luis Muriel.
     
    90+2
    Středopolař Wílmar Barrios si výborně pokryl míč, načež přenesl hru doleva na Meinu. Za jeho dlouhým nákopem běžel Borja, nicméně u míče byl jako první brankář Gallese.
     
    90+1
    Juan Cuadrado svému centru nedal takovou výšku, jakou by si asi přál. Našel pouze hlavu Santamaríi, Kolumbie musí zase začínat z poloviny hřiště.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Raziel García na nákop Lory nedosáhl, hrál tak Gustavo Cuéllar. Balón stáhl na zem, načež jej poslal k lajně volnému Charovi.
     
    88
    Centr Mediny od pravé lajny měl k úspěchu daleko. Dobrou práci odvedl Marcos López, jenž akrobatickým způsobem poslal míč pryč z vápna.
     
    87
    Žlutá karta pro Óscara Murilla. Stoper vystrčenou levou nohou minul balón. Naopak přes ni přepadl Lapadula, který tak nemohl pokračovat v útočení.
     
    86
    Zatímco Kolumbie začala více útočit, tak Peru se zase stáhlo více do defenzivy. Vypadá to, že s penaltovým rozstřelem by bylo spokojeno.
     
    85
    Tentokráte zastavil Bogu zdvižený praporek pomezního rozhodčího. V době Cuadradovy nahrávky se útočník nacházel za posledním obráncem.
     
    84
    Kolumbie okamžitě zapnula útočný režim. Miguel Borja obelstil Santamaríu a vypálil pravou nohou jen o pár decimetrů nad horní tyčku.
    82. Gianluca LAPADULA - 2:2
     
    82
    Peru právě vstřelilo branku!
    Máme znovu vyrovnáno! Na centr Garcíi od rohového praporku si naskočil GIANLUCA LAPADULA, za jehož hlavičkou k pravé tyči natahoval Vargas ruku bez úspěchu. Rozhodnou o držitelích bronzových medailí až penalty?

    Milan Huppert

    Góly: 49. J. Cuadrado, 66. L. Díaz (C. Vargas), 90+4. L. Díaz (Muriel) – 45. Yotún (Cueva), 82. Lapadula (R. García)

    Karty:   45+5. Cardona (CLM), 62. Barrios (CLM), 87. Murillo (CLM) – 51. Cueva (PER), 63. Carrillo (PER)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 18:8.
    Kolumbia: C. Vargas – S. Medina, Y. Mina (55. D. Sánchez), Murillo, Tesillo – J. Cuadrado (C), Barrios (90+3. Muriel), G. Cuéllar, L. Díaz – Cardona (46. Chará) – D. Zapata (55. Borja).
    Náhradníci: Quintana – Borja, Borré, Campaz, Cuesta, Chará, Lucumi, Moreno, Muriel, S. Pérez, Perlaza, D. Sánchez.

    Peru: Gallese (C) – Corzo (78. Lora), Santamaría, Callens, López – Tapia (24. Cartagena), Yotún – Peña (78. Ormeño), Cueva (69. R. García), Carrillo – Lapadula.
    Náhradníci: Cáceda, Carvallo – Abram, Araujo, Cartagena, Garcés, R. García, Lora, Ormeño, Ch. Ramos, Trauco, Valera.

    Rozhodca: Claus (BRA) – Pires (BRA), Simon Manis (BRA)