Tampa Bay – NY Islanders 1:0 (kon.)
koniec
Tampa Bay Lightning
1:0 (0:0, 1:0, 0:0) Stav série: 4:3
New York Islanders
cz Sobota 26.06.2021, 02:15 • Amalie Arena, Tampa • Play-off NHL • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování play-off nejlepší ligy světa, u 7. semifinálového zápasu mezi Tampou a New Yorkem Islanders.
     
    Tampa Bay Lightning

    Tampa usiluje o úspěšnou obhajobu Stanley Cupu a nemá k ní vůbec daleko, spolu s ní totiž zbývají ve hře poslední tři týmy. V základní části Bolts obsadili v Centrální divizi třetí příčku, bodově nestačily na Carolinu a Floridu. Oba soupeře však svěřenci kouče Coopera následně vyřadili v play-off. S Pantery si poradili v šesti zápasech, stejný počet utkání potřebovali i na Hurikány. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Brayden Point s 68 body.
     
    New York Islanders

    Hokejisté New Yorku Islanders působili v základní části ve Východní divizi, kde obsadili až poslední postupové čtvrté místo. Průnik do vyřazovací fáze ovšem zvládli s přehledem, na páté Rangers totiž nahráli propastných jedenáct bodů. V play-off Trotzova družina nejprve svedla bitvu s vítězem Divize, s Tučňáky z Pittsburghu. A poradila si velmi dobře, postup s zajistila v šestém zápase. Ve čtvrtfinále Isles změřili síly s Bostonem, pro Medvědy skončila sezóna po šestém střetnutí. Týmové produktivitě vévodí Mathew Barzal s 59 body.
     
    Průběh série

    Po šesti zápasech je srovnáno 3:3. Sérii odstartoval lépe tým z New Yorku, který v prvním venkovním zápase vyhrál 2:1, ve druhém ovšem prohrál 2:4. Doma naopak úvodní klání 1:2 prohrál, ale v doposud posledním střetnutí zabral a vítězstvím 3:2 prodloužil sérii minimálně na šest utkání. V šestém utkání se zase přiblížila vítězství Tampa drtivým vítězstvím 8:0, ale hokejisté Islanders si vynutili sedmý zápas domácí výhrou 3:2 po prodloužení.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Erik Černák (TBL)
    Jan Rutta (TBL)
    Ondřej Palát (TBL)
     
    Úvodní sestavy:

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Rutta, Hedman, Černák, McDonagh (A), D. Savard, Sergačjov – Kučerov, B. Point, Palát – Stamkos (C), Cirelli, Killorn (A) – Coleman, Gourde, Goodrow – Maroon, T. Johnson, Colton.

    New York Islanders: Varlamov (I. Sorokin) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Dobson, A. Greene – Eberle, Barzal, Komarov – Josh Bailey (A), B. Nelson (A), Beauvillier – Zajac, Pageau, Palmieri – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.

    Rozhodčí: Charron, Dwyer – Cormier, Cherrey.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Rozhodující utkání mezi Tampo Bay a New Yorkem Islanders právě začal! Bude k vidění drama nebo uvidíme podobný zápas tomu pátému, kdy obhájce titulu zvítězil jasně 8:0?
     
    00:31
    Jako první zaútočili hosté, jmenovitě Mathew Barzal. Sám si dojel vlastní nahození, načež zkusil obtočit bránu, al Victor Hedman jej nepustil.
     
    01:05
    O první střelu mezi tři tyče se postaral Anthony Cirelli. Semjon Varlamov si s pokusem po ledě hravě poradil, včas vykopl pravý beton.
     
    01:44
    Elitní lajna Bolts rozjela v útočné třetina zajímavý zámek. Akci završil pokusem z levé strany Nikita Kučerov, ani on na krajana v bráně soupeře nevyzrál.
     
    02:23
    Anthony Beauvillier nabral velkou rychlost a prodral se mezi dvěma obránci do úniku. Volil forhendovou kličku, načež vystřelil do pravého betonu Vasilevského!
    02:23 Beauvillier na Vasilevského nevyzrál
     
    02:44
    Úvod zápasu nabízí svižnou podívanou, vůbec se nepřerušuje. Dopředu vyrazil Ryan McDonagh, včas jej zastavil Adam Pelech.
     
    03:29
    Michaila Sergačjova už nezastavil nikdo. V rohu kluziště následně došlo k souboji mezi čtveřicí hokejisté, muži v pruhovaném hru nakonec přerušili.
     
    03:41
    Po vítězném buly nahrál Nikita Kučerov obránci Davidu Savardovi. Ten zkusil netradičně střelu bekhendem, tu neprocpal skrze obranný blok.
     
    04:06
    Střelecké statistiky chtěl otevřít český zadák Jan Rutta. Úspěch nezaznamenal, i on trefil jednoho z blokujícího hokejistů.
     
    04:35
    Mathew Barzal ukázal, že i on patří k velmi rychlým hokejistům. Velmi rychle smazal manko na Goodrowa, avšak tělo před něj nenatlačil.
     
    05:03
    Jan Rutta potvrdil, že bránění mu jde výrazně lépe, než zakončování. V posledním okamžiku zablokoval hokejku Zajacovi, čímž mu zamezil v dorážce do polooodkryté brány.
     
    05:26
    Přesně to, co chtěl, splnil Blake Coleman. Lehce nahodil na bránu soupeře a vybojoval vhazování v útočné třetině, Varlamov si na rozehrávku netroufl.
     
    06:05
    Ryan McDonagh podcenil vysoko letící puk, nedoskočil na něj. Jeho drobné zaváhání napravil Erik Černák, jen kolegu zastoupil.
     
    06:48
    Sám proti dvěma měl Anthony Cirelli málo šancí na úspěch. Nahodil touš za bránu a na vlastní pěst ho dojel, v tomto prostoru jej ovšem zbavil černé gumy Ryan Pulock.
     
    07:10
    Zakázané uvolnění vrací hru před bránu Semjona Varlamova. Cal Clutterbuck ještě zatlačil na Hedmana, ten si situaci pohlídal.
     
    07:35
    Brayden Point naznačil zakončení, to si nakonec rozmyslel. Z levého kruhu nabídl touš před bránu Johnsonovi, ten přestřelil.
     
    08:21
    Z pravé strany si sjel více do středu Brock Nelson. Vypálil přes dva obránce, Michail Sergačjov zblokoval kotouč do ochranné sítě.
     
    08:50
    Nyní už musel zasahovat Andrej Vasilevskij. Výborně zmenšil střelecký úhel Travisu Zajacovi, který neměl kudy ruského obra prostřelit.
     
    09:15
    V posledních okamžicích mají více ze hry hosté. Útočné pásmo obsadila elitní lajna kolem Barzala, na nebezpečnější zakončení zatím čekáme.
     
    09:37
    Ofenzivu podpořil švédský obránce Victor Hedman. Sám si najel za defenzivu, z velkého úhlu ovšem na Varlamova nevyzrál.
     
    10:08
    S těžkým zpracováním si Nikita Kučerov neporadil, musel zacouvat do středního pásma. Před forčekujícím Cizikasem zvládl nahrát Černákovi.
     
    10:40
    Hokejisté v modrých dresech získali postavení v útočném pásmu. Ne na dlouho. Stamkos sice vyhrál přetlačovanou v rohu kluziště, jenže pak nahrál na modrou přesně mezi oba beky.
     
    11:11
    Střela Davida Savarda přímo vybízela k tyči. Pobídky využil Ross Colton, ale ještě dokázal změnit směr letu kotouče mimo brány bránící Pelech.
     
    11:37
    Jako před chvílí Kučerova, tak i Erika Černáka zradilo zpracování u modré čáry. I slovenský zadák musel opustit útočnou třetinu.
     
    12:22
    Semjon Varlamov zachytil nahození Goodrowa do výstroje a co bylo důležité, touš nepustil. Na vypadnuvší touš čekal Stamkos i Cirelli.
     
    12:30
    Krátce po obnovení hry rozhodčí zase přerušoval. Matt Martin neodkázal tečovat prudký nástřel Dobsona, výsledkem je icing.
     
    13:12
    Ondřej Palát si v blízkosti modré čáry vyměnil kotouč s Ruttou, načež střílel, ale trefil hned prvního hráče stojícího před sebou, tím byl Zajac.
     
    13:41
    Americký útočník Brock Nelson projel do útočného pásma, ale okamžitě jej zastavil hvizd rozhodčího. Josh Bailey totiž najel do útočné třetiny o něco dříve.
     
    14:03
    Pageauem nastřelený kotouč dokázal nadvakrát zpracovat Michail Sergačjov. S pomocí pravého mantinelu vrátil hru do středního pásma.
     
    14:36
    Tampa je zatím střelecky jasně aktivnějším týmem. Střelu z pravého kruhu vyslal Alex Killorn, Varlamov má na kontě jubilejní desátý zákrok.
     
    15:09
    Na ruského gólmana si nepřišel ani Erik Černák. Zajímavě obtočil bránu, načež ještě před zkompletováním otočky vypálil forhendem do betonu gólmana.
     
    15:27
    Také rána Braydena Pinta prošla až brankáři, nikoliv do sítě. Semjon Varlamov včas vystrčil vyrážečku, touš vytěsnil do rohu kluziště.
     
    16:13
    Patrick Maroon si přikopl puk do jízdy a Pulocka ztratil v nedohlednu. Následně hledal napříč pásmem McDonagha, pas zachytil Eberle.
     
    16:45
    Vysoký forčekink domácích pořádně ztížil situaci rozehrávajícímu Dobsonovi. Pod tlakem raději jen nahodil za bránu a odjel vystřídat.
     
    17:23
    Josh Bailey přišpendlil na mantinel Ondřeje Paláta, avšak puk nezískal. Český forvard ještě těsně před kontaktem zvládl přihrát Hedmanovi.
     
    17:56
    Do defenzivy příkladně zabojoval Noah Dobson. Zachytil pohyb Alexe Killorna a kanadského útočníka nepustil na hranu brankoviště.
     
    18:13
    Stále platí, že úvodní dvacetiminutovka má rychlý spád s minimum přerušení. Zápas začal před pětadvaceti minutami a první třetina již bude končit.
     
    18:44
    Jordan Eberle objel bránu a u levé tyčky si všiml najetého Kylea Palmieriho. Zkusil jej najít, ale narazil na hokejku Victora Hedmana.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:07
    Do útočného pásma nahodil kotouč Erik Černák, volný hrací předmět dojel nejrychleji Scott Mayfield. Po mantinelu ovšem nedokázal vyhodit do střední třetiny.
     
    19:37
    Blake Coleman u pravého mantinelu zakvedlal s pukem, aby posléze nahodil před bránu, kde hledal hokejku Cirelliho. Těsně před ním zvedl puk mimo hrací plochu pozorný Leo Komarov.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 14 – 5
     
    První třetina zápasu mezi Tampou Bay a New Yorkem Islanders branku nenabídla. Největší šanci měl už ve 3. minutě Anthony Beauvillier, který však v úniku ztroskotal na pravém betonu Vasilevského. I domácí měli své příležitosti, vypíchnout lze nepovedený nájezd Hedmana z levé strany či neúspěšnou otočku Černáka zpoza brány. Jde vidět, že jde o hodně, oba celky si dávají na velký pozor hlavně na zbytečné chyby v defenzivních řadách.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:06.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Šance obou dvou celků zůstávají padesát na padesát, protože nadále platí bezbrankové skóre.
     
    20:50
    První přesilovou hru si zahrají hosté z New Yorku. V útočném pásmu předvedl naprosto zbytečný krosček Barclay Goodrow, k ledu poslal Pelecha.
     
    21:25
    Dvakrát zkusil štěstí od modré čáry Nick Leddy. Nejprve trefil blokujícího obránce, druhý pokus lapil Andrej Vasilevskij do lapačky.
     
    21:49
    Tampa právě vstřelila branku!
    Bolts skórují při vlastním oslabení, to je ohromně důležité trefa! Cirelli od pravého mantinelu našel mezi kruhy najetého YANNIHO GOURDEA, jehož pokus z první Varlamov zastavit nedokázal. Asistence: Anthony Cirelli a Alex Killorn.
    21:49 Yanni GOURDE - 1:0
     
    22:30
    Pochopitelně pokračuje přesilová hra Isles, gól v oslabení ji neruší. Hokejisté v bílých dresech získali pevné postavení v útočném pásmu a útočí za vyrovnáním.
     
    23:24
    Jenže neuspěli a Tampa už hraje v plném počtu. prohřešek Goodrowa byl opravdu zbytečný, paradoxně by však mohl být klíčovým momentem postupu Tampy do finále.
     
    23:44
    Tyler Johnson zvládl důležité vhazování v útočném pásmu. Následně zachoval chladnou hlavu Jan Rutta, vysokým obloučkem hrál do střední třetiny.
     
    24:06
    Navýšit náskok zkusil Nikita Kučerov. Rána z levého kruhu měla dobré parametry, Varlamov prudký projektil zpacifikoval až nadvakrát.
     
    24:38
    Alex Killorn se k puku nedostal, stopku mu vystavil čistým hitem Ryan Pulock. S pukem na holi tak znovu hrají hosté.
     
    25:11
    Vyhození Noaha Dobsona přes všechny čáry Mathew Barzal nedokázal tečova. A protože měl ke kotouči nejblíže McDonagh, odpískali muži v pruhovaném icing.
     
    25:30
    Yanni Gourde zaútočil na svůj druhý úspěch v utkání. Semjon Varlamov si s jeho zakončením tentokráte věděl rady, zakročil lapačkou.
     
    26:07
    Naznačil přihrávku, nakonec ovšem Casey Cizikas nebezpečně vypálil. Křižnou ránu směřující do horního růžku Vasilevskij vytěsnil vyrážečkou.
     
    26:47
    Adam Pelech nastartoval po pravém mantinelu Kyle Palmieri. Zkusil projet až na hranu brankoviště, což se mu nepovedlo z důvodu bránícího Černáka.
     
    27:08
    Napříč útočným pásmem našel Blake Coleman s velkou chutí hrajícího Gourdea. Střela z velkého úhlu rozvlnila jen boční síť.
     
    27:59
    Švédský zadák Victor Hedman mohl střílet, ale zvolil konstruktivní rozehrávku, za bránu poslal puk Palátovi. Pokračuje kombinační hra Tampy.
     
    28:03
    Bolts mají v herně navrch, to je zřejmé i co se týče střeleckých pokusů na bránu. Na kontě mají už dvacet střel, hosté polovinu z tohoto počtu.
     
    28:35
    Dobré střídání druhé útočné formace Tampy sklízí potlesk z tribun. Steven Stamkos podržel puk po nezbytně dlouhou dobu, načež nahrál do levého kruhu Cirelliho, toho vychytal Varlamov.
     
    29:11
    Za vlastní branku ujel před dotírajícím Goodrowem forvard Jean-Gabriel Pageau. S černou gumu okázal projet do útočné třetiny.
     
    29:35
    Kde ovšem nic zajímavého vymyslet nedokázal. Jeho spoluhráči odjeli vystřídat a Kanaďan tak byl sám proti třem, čili prakticky bez šance.
     
    30:10
    Zápas se přesunul do druhé poloviny základní hrací doby. Tampa disponuje nejtěsnějším možným jednobrankovým vedením, vyhráno ještě nemá ani zdaleka.
     
    30:41
    Steven Stamkos si puk sebral u levého mantinelu a z poměrně velkého úhlu vystřelil na bránu. Semjon Varlamov si připsal zákrok z kategorie jednodušších.
     
    31:15
    Puk si ze vzduchu stál na hokejku Mathew Barzal. Útočnou třetinu zpět nevybojoval, nahození poslal jenom do bruslí Hedmana.
     
    31:39
    Kdo nahodil do útočného pásma, to byl Ryan Pulock. Hosté se ovšem vydali v plném počtu na střídačku, čas na rozehrávku tak dostal Jan Rutta.
     
    32:03
    V osobním souboji s pukem jedoucí Blake Coleman bránícího Pelecha nepřetlačil. Zadák Isles soka vybruslil a pak mu touš vypíchl.
     
    32:44
    Za brankou soupeře Patrick Maroon tvrdým hitem přišpendlil na mantinel Nicka Leddyho. Obránce měl štěstí, že stihl nahrát ještě před nárazem do tvrzeného skla.
     
    33:02
    V akci znovu Maroon. Zpoza branky vymyslel zajímavou přihrávku pro Rosse Coltona, jehož střela z první se mezi tři tyče nevešla.
     
    33:15
    Čtvrtá útočná trojice Tampy má za sebou velmi vydařenou štaci. Gólem ji mohl korunovat nejaktivnější Maroon, nahození Savarda ovšem tečoval mimo bránu.
     
    34:20
    Přihrávku Paláta chtěl Kučerov zadovkou posunout na Hedmana. Ruský forvard však černou gumu výrazně zpomalil, čehož využil k osvobozujícímu odpalu Pelech.
     
    34:58
    Jordan Eberle na modré viděl Mayfielda, ale jeho pas měl k přesnosti hodně daleko. Poslal jej do bruslí McDonagha, ten hru přenesl do střední třetiny.
     
    35:21
    Ofenzivu podpořivší Savard na sebe navázal dva hráče, načež nahrál k pravému mantinelu Goodrowovi. Po rychlém zpracování vystřelil Kanaďan nepřesně.
     
    35:45
    A znovu čtvrtá lajna a hlavně pak Patrick Maroon. Ani jeho další střelecký pokus neskončil v síti, narazil na pravý beton Varlamova.
     
    36:17
    Domácí znovu na puku. Rozehrávky se chopil Victor Hedman. Adresátem dlouhého pasu byl Nikita Kučerov, jenž následně v souboji jeden na jednoho neuspěl proti Pulockovi.
     
    36:38
    Andymu Greeneovi přihrávka vůbec nevyšla. Jordan Eberle za pukem natahoval hokejku marně, píská se zakázané uvolnění.
     
    37:05
    Ještě více přiblížit Tampu postupu do finále mohl Yanni Gourde. Vyměnil si puk s Goodrowem a vystřelil z pravého kruhu, ale svůj druhý zásah nepřidal, trefil výstroj brankáře.
    37:05 Yanni Gourde druhý gól nepřidal
     
    37:36
    Odvážná nahrávka Baileyho prošla až k Zajacovi. Zkušený forvard pevní postavení v útočném pásmu nezískal, zastavil jej Erik Černák.
     
    38:02
    Krátce po vhazování vystřelil od modré čáry Scott Mayfield. Andrej Vasilevskij na puk velmi dobře viděl a zakročil lapačkou, ačkoli moc dobře věděl, že střela nesměřuje mezi tyče.
     
    38:47
    Sám proti třem neměl Leo Komarov šanci uspět. Kotouč mu nakonec vypíchl Jan Rutta, puk se pomalu doklouzal pryč z obranného pásma Tampy.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:14
    Velmi dobře si s forčekujícím Martinem poradil Michail Sergačjov. Udělal mu kličku do protipohybu, aby následně zapojil do hry Colemana.
     
    39:33
    Brock Nelson si tělem odstavil osobního strážce v podobě Savarda, jenže při tom ztratil kontrolu nad pukem, který se mu zamotal mezi bruslemi a nastalé situace využil k zisku hracího předmětu Brayden Point.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 27 – 11
     
    Po čtyřiceti minutách má blíže postupu do finále domácí Tampa, která vede nad New Yorkem Islanders nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Skóre střetnutí udává gól z 22. minuty, kdy při vlastním oslabení skóroval Yanni Gourde. Svěřenci kouče Coopera jsou lepším týmem, ale stále vedou pouze o gól, takže jejich postup není jistý. Stačí jedna akce a vše může být jinak.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:59.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Závěrečná dvacetiminutovka základní hrací doby má za sebou první vteřiny. Na buly uspěl Mathew Barzal, útočit tak mohou hosté.
     
    40:34
    Nedokázali ovšem vybojovat ani útočné pásmo, protože Zajace zastavil Erik Černák. Slovenský zadák nahodil za bránu soupeře a spolu s ostatními odjel vystřídat,
     
    41:21
    Brock Nelson zaútočil na vyrovnání a moc nechybělo! Americký centr se nacpal před bránu, aby ve finále vystřelil forhendem do brusle obránce.
     
    41:45
    Za vlastní brankou zklidnil situaci Ryan McDonagh. Počkal na další výměnu svých spoluhráče, načež zapojil do hry po pravém mantinelu Gourdea.
     
    42:09
    Victor Hedman zpracoval kotouč na bekhend. Plnil pak roli falešného pravého křídla. Od mantinelu nahodil před bránu, ve změti hokejek si touš našel Varlamov.
     
    42:30
    Puk v ochranné síti, hra přerušena. Za povedený blok zaslouží pochvalu Cal Clutterbuck, který schytal ránu od Jana Rutty.
     
    43:16
    Evidujeme další zblokovaný pokus, tentokráte však neúmyslný. Ondřej Palát se postavil do střely spoluhráči Pointovi, pukem dostal nepříjemně do výstroje.
     
    43:37
    Barclay Goodrow si na dlouhou hůl nedokázal poradit s těžkým zpracováním Savardovy nahrávky. Hrát může v obranném pásmu Adam Pelech.
     
    44:20
    Do útočného pásma nabruslil Nick Leddy. Pak rozdal puk po své pravici Zajacovi, rána zápěstím skončila v lapačce Vailevského.
     
    44:44
    Andy Greene chyboval, čehož chtěl využít Brayden Point. Kličku přes obránce protáhl do pravého kruhu, z velkého úhlu nezamířil přesně.
     
    45:11
    Nahrávka naslepo nevyšla, Jordan Eberle nenašel prostor, kde očekával Barzala. Erik Černák poslal černou gumu do středního pásma.
     
    45:38
    Aktivní Yanni Gourde završil povedenou individuální akcí forhendovou střelou, kterou usměrnil těsně vedle levé části brankové konstrukce.
     
    46:00
    Hokejisté Isles stále marně hledají recept na Vasilevského, který chytá skvěle, ostatně jako vždy. Soupeři nedá nic zadarmo, chyby dělá jen hodně výjimečně.
     
    46:52
    Adam Pelech využil náskoku, měl dostatek času, aby stihl rozehrát před forčekujícím Colemanem. Vybral si Dobsona.
     
    47:25
    Hra plyne rychle směrem k vypršení šedesáti minut. Dnešní střetnutí probíhá ve svižném tempu, což za současné situace vyhovuje domácím.
     
    47:40
    Zakázané uvolnění posouvá hru před ruského gólmana v dresu Tampy. Nick Leddy musel zabrat, aby na zádech dokázal udržet rozjetého Pointa.
     
    48:02
    Bylo zřejmé, že Andy Greene usiluje o druhý odpískaný icing v krátkém časovém sledu. V závěru ovšem hodně zpomalil, což rozhodčí zaznamenali, a proto rozpažili.
     
    48:37
    Klička Stevenu Stamkosovi vůbec nevyšla. Leddyho zkusil obelstít forhendovou kličkou na střed, avšak puk mu zůstal za hokejkou.
     
    49:14
    Blake Coleman v pádu vypíchl touš takovým způsobem, že vyslal do protiútoku Barclaye Goodrowa, jemuž zakončení přes beka nevyšlo.
     
    49:38
    V posledních devíti zápasech se Brayden Point vždy zapsal na střeleckou listinu. Přidá i desátý zářez? Zatím to nevypadá, ale je jisté, že by se kanadský forvard série klidně vzdal za postup do finále NHL.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Tampa drží těsné jednobrankové vedení, k postupu do finále je velmi blízko.
     
    50:38
    Do protiútoku vystartoval Barclay Goodrow. Nakonec ovšem vzdal možnost zabojovat o zakončení, přes Baileyho jen nahodil za bránu.
     
    51:20
    Na ledě stále dostávají prostor kompletní čtyři útočné lajny Isles. Cal Clutterbuck zkusil od pravého mantinelu kličku na střed, na Pointa nevyzrál.
     
    51:44
    Pulocka se vydal napadat Ondřej Palát. Obránce se od českého útočníka dokázal odpoutat a pro hosty vybojoval útočnou třetinu.
     
    52:17
    První střelu Joshe Baileyho zblokoval Hedman, dorážka již prošla na bránu. Andrej Vasilevskij zůstal v pozoru, kotouč vykopl pravým betonem do rohu kluziště.
     
    52:52
    Adam Pelech si najel na vrcholek pravého kruhu, odkud pod tlakem vyslal nahrávku naslepo před bránu. Domácí měli velké štěstí, že ve volném prostoru puk narazil na hokejku Gourdea.
     
    53:15
    Jordan Eberle lehce přiťuknul puk k Dobsonovi, jehož dělovku Vasilevskij neudržel. S dorážkou přispěchal Martin, jenže ze vzduchu kotouč minul.
     
    53:28
    V předbrankovém prostoru zaparkovaný Josh Bailey nedokázal tečovat nahození Pulocka, byť byla jeho pobídka velmi kvalitní. Vasilevskij a celá Tampa si může oddechnout.
     
    54:01
    Čas neúprosně míří k šedesáté minutě, kterou očima přitahují hlavně fanoušci na stadiónu. Jejich oblíbenci jsou blízko vítězství v sérii.
     
    54:35
    Noah Dobson nahodil na bránu a Vasilevskij měl problémy, protože zavadil o výstroj Martina. Měl štěstí, že puk letěl mimo tři tyče.
     
    55:07
    A znovu Matt Martin. Zkoušel uspět bekhendem, avšak puk nezvedl dostatečně, trefil pouze beton připraveného brankáře.
     
    55:44
    Nejproduktivnější hráč Islanders v sezóně Mathew Barzal měl na holi vyrovnání. Důležitý okamžik nezvládl, puk se mu svezl po čepeli, což mělo za výsledek promáchnutí.
     
    56:17
    Domácí ujeli do situace dvou proti dvěma. Ondřej Palát vzal zodpovědnost za sebe, forhendovou střelou zápěstím zasáhl dobře postaveného Varlamova.
     
    56:37
    Jan Rutta posunul hru za branku soupeře, kde Yanni Gourde přetlačil Pelecha a v rohu kluziště teď drží ve spolupráci s Goodrowem cenné vteřiny.
     
    57:08
    Tampa v útočném pásmu, to je přesně to, co hokejistům v modrých dresech vyhovuje. Brayden Point napříč pásmem uvolnil Killorna, ten v pádu minul kotouč.
     
    57:30
    Pokračuje útočení Bolts. Od modré čáry mohl střílet Michail Sergačjov, který raději zvolil nahrávku za branku, kde měl Kučerova. Pokračuje kombinační akce v bezpečné vzdálenosti od vlastní brány.
     
    58:00
    Kouč Trotz vsadil všechno na jednu kartu. V době, kdy měl ve středním pásmu puk na holi Pulock, odvolal gólmana, hosté zkouší štěstí v šesti!
     
    58:36
    Do prázdné brány cílil Ondřej Palát. V obležení tří protihráčů ovšem neuspěl, trefil jen pravou brusli dobře pozičně bránícího Pelecha.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    59:15
    Ryan McDonagh střelou přes celé kluziště minul, ale zakázané uvolnění se nepíská, protože ke kotouči dojel nejrychleji Alex Killorn, ten momentálně zdržuje hru za bránou.
     
    59:57
    V posledních vteřinách ještě hosté zatlačili soupeře pod tlak, ale kýženého vyrovnání se nedočkali! Rána Pulocka neprošla skrze houf hokejistů, Bailey z velkého úhlu neměl možnost dorážet.
     
    Konec zápasu.
     
    Kanadský Montreal vyzve ve finále NHL obhájce titulu, Tampa Bay Lightning! Ta v klíčovém utkání svedla obrovskou bitvu s New Yorkem Islanders, který porazila hubeným výsledkem 1:0.

    O osudu střetnutí rozhodlo jediné vyloučení zápasu. V době, kdy na trestné lavici seděl domácí Goodrow, tak u pravého mantinelu vybojoval puk Cirelli a místo poslání puku za bránu zvedl hlavu a mezi kruhy našel Yanniho Gourdea, jenž Tampě vystřelil postup při vlastním oslabení. Hosté dali do třetí třetiny všechno, ale ani to nestačilo, skvěle chytající Andrej Vasilevskij udržel čisté konto až do závěrečné sirény.

    Svěřenci kouče Coopera dnešním vítězstvím získali trofej Prince z Walesu pro nejlepší tým Východní konference. O tu hlavní trofej, Stanley Cup, je však bitva teprve čeká. První finálové utkání mezi Tampou a Montrealem je na programu v noci z pondělí na úterý.
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 14 805 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 31 – 18 | Přesilová hra: 0/0 – 0/1 | Trestné minuty: 0 – 2

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Andrej Vasilevskij (TBL) – 18 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 60:00
    Semjon Varlamov (NYI) – 30 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,8%, odchytal 57:23

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Erik Černák (TBL) – 0+0, 0 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 19:50
    Jan Rutta (TBL) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 15:08
    Ondřej Palát (TBL) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 16:02

    Tři hvězdy utkání

    1. Yanni Gourde (TBL) – 1+0
    2. Ryan McDonagh (TBL) – 0+0
    3. Barclay Goodrow (TBL) – 0+0
    Tampa ve finále zabojuje o obhajobu Stanley Cupu proti Montrealu
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:40:25)

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 22. Gourde (Cirelli, Killorn)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Rutta, Hedman, Černák, McDonagh (A), D. Savard, Sergačov – Kučerov, B. Point, Palát – Stamkos (C), Cirelli, Killorn (A) – Coleman, Gourde, Goodrow – Maroon, T. Johnson, Colton.
    New York Islanders: Varlamov (Sorokin) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Dobson, A. Greene – Eberle, Barzal, Komarov – Josh Bailey (A), B. Nelson (A), Beauvillier – Zajac, Pageau, Palmieri – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.

    Rozhodca: Charron, Dwyer – Cormier, Cherrey

    Diváci: 14 805
    Tampa Bay 4 3 NY Islanders
    #1 Nedeľa 13.06.2021 • 21:20
    Tampa Bay - NY Islanders 1:2
    #2 Streda 16.06.2021 • 02:00
    Tampa Bay - NY Islanders 4:2
    #3 Piatok 18.06.2021 • 02:10
    NY Islanders - Tampa Bay 1:2
    #4 Nedeľa 20.06.2021 • 02:10
    NY Islanders - Tampa Bay 3:2
    #5 Utorok 22.06.2021 • 02:15
    Tampa Bay - NY Islanders 8:0
    #6 Štvrtok 24.06.2021 • 02:07
    NY Islanders - Tampa Bay 3:2 koniec po predl.
    #7 Sobota 26.06.2021 • 02:15
    Tampa Bay - NY Islanders 1:0