NY Islanders – Tampa Bay 3:2 (po pr.)
koniec po predl.
New York Islanders
3:2 (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0) Stav série: 3:3
Tampa Bay Lightning
cz Štvrtok 24.06.2021, 02:07 • Barclays Center, New York • Play-off NHL • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům NHL! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání mezi New York Islanders a Tampa Bay Lightning.
     
    New York Islanders

    Domácí Islanders se i letos dostali hodně daleko. V základní části Ostrované zářili hlavně v defenzivě a udělali moře problémů silným soupeřům. V prvním kole čekal na Islanders Pittsburgh, který sice rozjel sérii skvěle, ale Islanders nakonec postoupili 4:2 na zápasy. V další fázi celek z New Yorku změřil síly s Bostonem. Také Bruins se sice dostali do vedení, ale i oni nakonec podlehli Ostrovanům 2:4 na zápasy.
     
    Tampa Bay Lightning

    Hostující Tampa Bay v letošním ročníku NHL obhajuje Stanley Cup z loňského roku. Tampa v základní části opět předváděla dobré výkony a s přehledem si zajistila postup do play-off. V prvním sérii svedla souboj s Floridou, kterou vyřadila v šesti zápasech. Ve druhém kole čekala na Tampu Carolina. Očekávala se vyrovnaná bitva, ale Tampa předvedla skvělé výkony a postoupila 4:1 na zápasy.
     
    Průběh série

    Po pěti odehraných zápasech má k postupu o krůček blíže Tampa Bay, která je zároveň obhájcem Stanley Cupu z minulého ročníku. Tampa sice doma prohrála první utkání, ale následně dvakrát zvítězila. Ostrované ve čtvrtém duelu zabrali a srovnali stav série na 2:2. V pátém utkání na svém ledě však Tampa zvítězila vysoko 8:0.
     
    Úvodní sestavy:

    New York Islanders: Varlamov (I. Sorokin) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Dobson, A. Greene – Eberle, Barzal, Palmieri – Josh Bailey (A), B. Nelson (A), Beauvillier – Zajac, Pageau, Komarov – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Rutta, Hedman, Černák, McDonagh (A), D. Savard, Sergačjov – Kučerov, B. Point, Palát – Stamkos (C), Cirelli, Killorn (A) – Coleman, Gourde, Goodrow – Maroon, T. Johnson, Colton.

    Rozhodčí: Dwyer, Lee – Pancich, Smith.
     
    Oba týmy už jsou na ledě. Islanders budou hrát v modrém, zatímco Tampa Bay oblékne bílé dresy.
     
    Ještě před úvodním vhazováním zazní americká hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Tampa uspěla na úvodním vhazování šestého duelu této série. Tampa si v případě vítězství může druhý rok v řadě zajistil postup do finále bojů o Stanley Cup.
     
    00:36
    Tampa zahájila dnešní duel pěkně ofenzivně. Za přihrávkou na levou stranu se hnal Stamkos, který se na modré čáře nedokázal otočit kolem důrazného obránce.
     
    01:06
    Pullock projel po pravé straně do útočného pásma a první střelou příklepem prověřil pozornost hostujícího brankáře. Vasilevskij puk srazil do rohu.
     
    01:39
    Ondřej Palát protečoval prudkou přihrávku do útočného pásma, jenže tam nepokračovl nikdo v bílém dresu. Zadáci Islanders tak mohou uklidnit hru.
     
    02:06
    Matt Martin projel do útočného pásma, kde udělal krátkou kličku, díky které se zbavil obránce. Jeho následné zakončení zápěstím bylo nepřesné.
     
    02:22
    Poprvé v utkání se přerušuje hra. Jeden z domácích hokejistů totiž způsobil, že branka Tampa vypadla ze svého postavení. Pro hosty je navíc komplikací, že Nikita Kučerov odešel v doprovodu maséra do kabiny.
     
    03:08
    Stamkos projel po levé straně na modrou čáru, odkud chtěl prověřit pozornost domácího brankáře, jenže jeho nahození bylo velmi nepřesné.
     
    03:29
    Hedman byl nejrychlejší v souboji u mantinelu a před dojíždějícím Jordanem Eberlem vyhodil kotouč daleko od branky Tampy. Dnešní duel odstartoval ve vysokém tempu.
     
    04:08
    Ondřej Palát dostal přihrávku na levou stranu útočného pásma, odkud pohotově zakončil i z velmi těžké pozice, ale jeho zakončení skončilo nad brankou.
     
    04:29
    Ryan McDonagh sice dostal přihrávku na modrou čáru, ale Matt Martin jej skvělým napadáním vytlačil do středního pásma. Tampa se následně dopustila postavení mimo hru, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    05:25
    Tampa se ubránila tlaku domácího celku a jeden z hráčů v bílém vyhodil kotouč do středního pásma. V aréně v úvodu utkání panuje skvělá atmosféra.
     
    05:37
    Domácím se nepovedl přechod do útočného pásma. Přihrávka na pravou stranu byla totiž o kousek delší a skončila na zakázaném uvolnění. Hra se přesune na opačnou stranu.
     
    06:06
    Travis Zajac dojel své vlastní nahození na levé straně útočného pásma, ale jeho zakončení forhendem skončilo na boční síti. Odražený puk získali hráči Tampy.
     
    06:35
    Domácí brankář vyjel za svou klec a snažil se spoluhráčům pomoci s rozehrávkou. Varlamov ale trefil jen napadajícího Alexe Killorna, od nějž se puk odrazil mimo ledovou plochu.
     
    07:08
    Ross Colton dojel přihrávku na levou stranu útočného pásma, prosmýkl se kolem obránce, jenže z ostrého úhlu už branku domácího mužstva neohrozil.
     
    07:38
    Nick Leddy si dal pozor na napadajícího soupeře a pomohl si rozehrávkou do zadních řad. Islanders v první třetině hrají trpělivě a nechtějí riskovat v zadních řadách.
     
    08:03
    Josh Bailey si sjel pro přihrávku do obranného pásma, kde se s kotoučem na čepeli otočil a rozehrál na křídlo. Akce Islanders skončila zakázaným uvolněním.
     
    08:48
    Jean-Gabriel Pageau zavezl puk do útočného pásma a nahozením po hrazení jej poslal za branku. V následném souboji ale opět uspěli zadáci Tampy.
     
    09:11
    Tampa uspěla na vhazování v obranném pásmu a Ondřej Palát chytrým vyhozením poslal kotouč na branku Islanders. Hosté alespoň stačili vystřídat.
     
    09:45
    Barclay Goodrow se hnal za přihrávkou na levé křídlo, jenže pobídka byla příliš prudká a kotouč skončil až na zakázaném uvolnění. Vhazovat se bude před Vasilevskim.
     
    10:06
    Brock Nelson se prosmýkl přes modrou čáru a chtěl zakončit zápěstím. Proti jeho zakončení vystoupil obětavý obránce, který puk srazil k mantinelu.
     
    10:34
    Gourde protečoval puk do útočného pásma, jenže tam byl z hostů pouze Ondřej Palát, který neměl v souboji s přesilou obránců moc šancí na úspěch.
     
    11:18
    Domácí si z tlaku pomohli jen odevzdaným obloučkem do útočného pásma. Oba trenéři zatím posílají na ledovou plochu čerstvé síly, útočit bude Tampa.
     
    11:48
    Stamkos dostal přihrávku za branku, kde si jej vzal do parády Nick Leddy, který uplatnil své kilogramy a odstavil hostujícího kapitána od kotouče.
     
    12:13
    Nick Leddy si udělal výlet do útočného pásma, zadovkou přenechal kotouč Barzalovi, nicméně jeho projektil zápěstím skončil na brusli obránce v bílém.
     
    12:38
    Ryan Pulock udržel kotouč na modré čáře a forhendem jej o mantinel poslal na Eberleho. Druhý jmenovaný ale dlouho přemýšlel o rozehrávce a o puk byl připraven.
     
    13:08
    Anthony Beauvillier dostal přihrávku na pravou stranu útočného pásma, jenže jeho bekhendová pobídka skončila na bruslích Alexe Killorna.
     
    13:35
    Tampa se z dosud největšího tlaku domácího celku vymanila jen za cenu vyhození puku do útočného pásma. Unavení hokejisté v bílém stačili odjet na střídačku.
     
    14:08
    Victor Hedman skvěle zabojoval u mantinelu a vybojoval kotouč. Hedman následně počkal za brankou na lepší nabídku svých spoluhráčů, ale rozehrál velmi nepřesně.
     
    14:34
    Cizikas si křikl o přihrávku do jízdy, ale v poslední chvíli si puk posunul daleko před sebe a už jej nedojel před důrazným Janem Ruttou.
     
    15:03
    Ryan McDonagh se před brankou Islanders probil k odraženému kotouči, jenže dorážel z hodně těžké pozice a jeho pokus zastavil beton gólmana!
     
    15:39
    Steven Stamkos mezi kruhy tečoval ránu od modré čáry, nicméně od špičky jeho čepele se kotouč odrazil mimo branku domácího mužstva.
     
    16:02
    Tampa právě vstřelila branku!
    Neskutečná šňůra pokračuje! Tampa se dostává do vedení a samozřejmě se trefil její gólový tahoun! BRAYDEN POINT se dostal k puku před brankou, posunul si jej do střelecké pozice a náročným zakončením na přední tyč otevřel skóre! Asistence: Anthony Cirelli.
    16:02 Brayden POINT - 0:1
     
    16:34
    Domácí se ihned po obdržení úvodní branky dnešního souboje tlačí do útočného pásma, ale defenziva Tampy působí pevným dojmem. Nelson se v rohu kluziště snažil marně.
     
    17:06
    Noah Dobson si sjel pro kotouč do obranného pásma, ale jeho následnou dlouhou přihrávku tečoval jeden ze soupeřů na střídačku New York Islanders.
     
    17:34
    Brayden Point se zjevil v rohu útočného pásma, ale nesetkal se s podporou svých spoluhráčů. Autor úvodní branky tak proti přesile zadáků puk neudržel.
     
    18:05
    Alex Killorn dojel puk za brankou Islanders, jenže bekhendovou přihrávkou mezi kruhy našel hokejku Ryana Pulocka. Islanders teď brání pozorně.
     
    18:38
    Ryan McDonagh na modré čáře ještě udržel kotouč v útočném pásmu, ale sklepl jej pouze na zadáky Islanders. Domácí celek potřebuje útočit.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:20
    Ryan Pulock vypálil příklepem od modré čáry, nicméně jeden z obránců Tampy jeho dělovku tečoval do ochranné sítě. Vhazuje se před klecí hostujícího mužstva.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! Hostující Tampa se v úvodní dvacetiminutovce přiblížila k vytouženému postupu do finále Stanley Cupu. Tampa totiž byla o něco aktivnější a tlačila se do útoku. Odměny se hosté dočkali po šestnácti minutách hry, kdy se prosadil Brayden Point. Islanders následně začali tlačit, ale na hostujícího gólmana zatím recept nenašli. Po dvaceti minutách tak platí stav 0:1.
     
    Střely na branku: 7 – 6
     
    Další třetina začne přibližně v 3:07.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování druhé třetiny. Celek z New Yorku potřebuje ve druhé třetině pořádně zabrat, aby si udržel naději na prodloužení ročníku.
     
    20:39
    Matt Martin se výborně stáhl do obranného pásma, kde soupeři vypíchl kotouč od hokejky a odjel spokojeně střídat. Tampa bude chtít pokračovat v pozorné defenzivě.
     
    21:06
    Brayden Point nabral vysokou rychlost na pravé straně, předložil kotouč mezi kruhy Ondřeji Palátovi, ale jeho pokus zablokoval obránce.
     
    21:38
    Domácí se tlačí do útoku, ale defenziva Tampy skvěle brání už od modré čáry a absolutně nepouští soupeře do střeleckých pozic.
     
    22:06
    Barzal si v útočném pásmu našel odražený kotouč, do kterého se opřel příklepem, ale Vasilevskij švihl lapačkou a připsal si další cenný zákrok!
     
    22:34
    Anthony Cirelli projel po levém křídle do útočného pásma, ale Adam Pelech se s ním skvěle vrátil a přitiskl hokejistu Tampy Bay na hrazení.
     
    23:09
    Vasilevskij si povyjel proti zakončení od mantinelu a bez problémů vyrazil kotouč někam k mantinelu. Brankář Tampy se v dnešním duelu dostal do pohody.
     
    23:38
    Scott Mayfield musel spěchat s rozehrávkou zpoza branky, jelikož jej napadal výborně hrající Steven Stamkos. Mayfield pod tlakem vyhodil puk s tečí mantinelu mezi diváky.
     
    24:15
    Travis Zajac dobře napadal rozehrávku Tampy v jejím obranném pásmu. Hokejisté v bílém si na soupeře dali pozor a opět rozehráli s velkým přehledem.
     
    24:41
    Jean-Gabriel Pageau projel po levém křídle do útočného pásma, nicméně Jan Rutta jej skvělým pohybem vytlačil mimo střeleckou pozici.
     
    25:10
    Hedman střílel od modré čáry, ale jeho pokus příklepem byl hodně nepřesný a pouze zaduněl o zadní mantinel. Odražený puk opět vybojovali domácí.
     
    25:37
    Steven Stamkos prudkým nástřelem z pravé strany poslal kotouč mezi kruhy, kam se hnal Cirelli, ale druhému jmenovanému kousek k zakončení chyběl.
     
    26:15
    Casey Cizikas dostal kousek prostoru na levé straně, dostal se do útočného pásma, ale jeho střelu na přední tyč si pohlídal Andrej Vasilevskij.
     
    26:23
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Cal Clutterbuck – 2 min., hrubost).
     
    27:00
    Domácí hned v úvodu oslabení získali kotouč v obranném pásmu a Mayfield kotouč vyhodil přes celé kluziště. Tampa musí začít od své branky.
     
    27:26
    Victor Hedman dostal nabito na modrou čáru, odkud mohl pálit forhendem, ale jeho dělovka skončila na brusli prvního obránce v modrém.
     
    27:26
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Victor Hedman – 2 min., podrážení).
     
    28:07
    Domácí budou hrát přesilovku. Sergačjov dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    28:07
    Oddechový čas pro domácí.
     
    28:23
    Domácí v plném počtu.
     
    29:00
    Vasilevskij se skvěle přesunul k levé tyči své branky a připsal si nesmírně důležitý zákrok! Brankář Tampy udržel puk mezi tělem a pravou rukou.
     
    29:26
    Victor Hedman už je zpátky na ledové ploše. Islanders pokračují v klasické přesilovce pět na čtyři!
     
    30:07
    Hosté v plném počtu.
     
    30:29
    Victor Hedman zabojoval o kotouč v rohu obranného pásma, kde přetlačil jednoho ze soupeřů a bekhendem poslal puk po mantinelu do bezpečí.
     
    31:06
    Coleman projel do útočného pásma, kde si puk přehodil na forhend, ale jeho pokus od hrazení minul branku Islanders o pořádný kus. Odražený kotouč sebrali domácí.
     
    31:34
    David Savard protečoval kotouč ven z obranného pásma. Tampa po skončení oslabení opět najela do módu úsporného bránění a nikam se moc nežene.
     
    32:08
    Ondřej Palát dojel odražený puk ve středním pásmu, bekhendem si puk posunul do pásma útočného, ale Brock Nelson byl v bruslařském souboji rychlejší.
     
    32:36
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tampa se výrazně přibližuje k postupu do finále letošního ročníku NHL! Ondřej Palát získal puk v obranném pásmu, poslal dlouhou přihrávku na modrou čáru, kam si sjel ANTHONY CIRELLI, který zakončil mezi betony domácího brankáře! Asistence: Ondřej Palát.
    32:36 Anthony CIRELLI - 0:2
     
    33:08
    Varlamov si tentokrát pohlídal prostor u levé tyče své branky a přikryl kotouč lapačkou. Vhazovat se bude po jeho levici. Tampa je nyní na koni.
     
    33:31
    Domácí celek už se musí tlačit vpřed. Brock Nelson spěchal za vlastním nahozením do rohu útočného pásma, ale zadáci Tampy měli k puku o pár kroků blíže.
     
    34:06
    Jean-Gabriel Pageau dojel přihrávku na levou stranu, ustál souboj s Killornem, ale od hrazení už nedokázal oslovit nikoho v modrém dresu Islanders.
     
    34:22
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí se dočkali vytoužené branky a stále jsou v boji o zdramatizování série! Barzal projel do útočného pásma, přenechal kotouč za sebe, kde si jej vzal JORDAN EBERLE, který si puk stáhl na bekhend a prostřelil brankáře! Asistence: Mathew Barzal, Andy Greene.
    34:22 Jordan EBERLE - 1:2
     
    35:03
    Tampa se okamžitě po obdržení branky vydala do útoku se snahou o rychlou odpověď. Coleman ale v rohu útočného pásma kotouč dlouho neudržel.
     
    35:26
    Na opačné straně se na zakončení chystal Brock Nelson, ke kterému na poslední chvíli přistoupil Jan Rutta, který soupeři puk vypíchl špičkou čepele.
     
    36:03
    Steven Stamkos si mezi kruhy počkal na přihrávku zadovkou a pohotově se opřel do kotouče. Brankář si proti jeho pokusu povyjel a připsal si dobrý zákrok.
     
    36:26
    Vasilevskij vyjel za svou branku, kde zastavil prudké nahození soupeře a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Brankář Tampy odehrál puk do bezpečí.
     
    37:20
    Adam Pelech se snažil udržet puk na modré čáře, ale natahoval se po něm marně. Vyhození hostů skončilo na zakázaném uvolnění, hra se vrátí před klec hostů.
     
    37:34
    Adam Pelech střílel od modré čáry, jenže do trajektorie jeho rány se postavil obětavý Ondřej Palát, který puk tečoval mimo ledovou plochu. Islanders zůstanou před brankou Tampy.
     
    38:05
    Matt Martin vybojoval puk ve středním pásmu, jenže bekhendem jej poslal jen do míst, kde kralovalo hokejisté v bílých dresech Tampy.
     
    38:13
    Varlamov drží šance Islanders nad vodou! Po nenápadné akci vyplaval v obrovské šanci Yanni Gourde, který střílel nikým neatakován z prostoru mezi kruhy, ale domácí brankář zasáhl reflexivně lapačkou!
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:26
    Coleman dojel nahození na levou stranu útočného pásma, nicméně nikdo v bílém dresu mu nepřijel pomoci. Osamocený hráč Tampy o puk přišel.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I po čtyřiceti minutách dnešního souboje je hostující Tampa blíže k postupu do finále! Tampa totiž přestála oslabení 3 na 5 a sama udeřila. Ve 33. minutě se po krásném pasu Ondřeje Paláta prosadil Anthony Cirelli. Domácí ale našli rychlou odpověď. O dvě minuty později vykřesal naději Islanders na zvrat v sérii Jordan Eberle. Po čtyřiceti minutách tak platí stav 1:2.
     
    Střely na branku: 18 – 14
     
    Další třetina začne přibližně v 4:07.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování závěrečné periody. Domácí Islanders mají posledních dvacet minut na to, aby zachránili sezónu.
     
    40:39
    Barzal objel branku soupeře a přeložil zajímavou přihrávku mezi kruhy, odkud střílel Nelson, ale do rány se mu položil obránce, který puk zastavil.
     
    41:09
    Tampa se poprvé ve třetí části dostala do útočného pásma, kde hosté nasbírali cenné sekundy k dobru. Domácí hokejisté do toho budou šlapat ze všech sil.
     
    41:36
    Ondřej Palát výborně napadal rozehrávku soupeře v jeho obranném pásmu. Nick Leddy si s českým útočníkem dokázal poradit a vyhodil puk do bezpečí.
     
    42:06
    Victor Hedman napadal Leddyho dokonce ve středním pásmu, kde domácího obránce přišpendlil k mantinelu a vybojoval puk pro Tampu. Oba týmy střídají.
     
    42:29
    Coleman dohrál Greena, který z těžké pozice posunul kotouč jen k hráčům v bílých dresech Tampy. Hosté v úvodu třetí části komplikují Islanders rozehrávku.
     
    43:13
    Mayfield ve středovém kruhu obětavým pádem zastavil rozehrávku Tampy a získal kotouč pro domácí celek. Následnou akci ale zastavilo postavení mimo hru. Poprvé ve třetí části se přerušuje hra.
     
    43:36
    Brayden Point si sjel pro přihrávku na modrou čáru, odkud zakončil zápěstím, ale jeho projektil prosvištěl kolem přední tyčky domácí klece.
     
    44:06
    Ondřej Palát jednoduše nahodil puk obloučkem do útočného pásma a odjel na střídačku. Volný kotouč si převzal Mayfield, který ihned rozjel útok Islanders.
     
    44:28
    Domácí fanoušci se zlobí, ale rozhodčí teď Tampě odpustil zakázané uvolnění. Hokejisté v bílém v posledních minutách nepouští Islanders před svou branku.
     
    45:06
    Hned dva hráči Tampy se hnali do útočného pásma, ale skvělou práci odvedl Nick Leddy, který se obětavě položil na led a zastavil přihrávku.
     
    45:36
    Tampa se z dalšího tlaku Islanders osvobodila jen za cenu vyhození do útočného pásma. Oba trenéři nyní posílají na ledovou plochu čerstvé síly. Třetí část se zatím hraje ve vysokém tempu.
     
    46:06
    Cizikas se hnal do rohu útočného pásma, ale Johnson do něj vletěl jako kulový blesk a přitlačil soupeře na hrazení. Tampa opět dostala puk za modrou čáru.
     
    46:35
    Ryan Pulock se chtěl uvolnit kličkou na modré čáře, jenže napadající zadák se k němu dostal a skvěle mu vypíchl kotouč do středního pásma.
     
    47:09
    Barclay Goodrow projel na modrou čáru a nahodil puk za branku Islanders. Hráč Tampy ale neměl podporu spoluhráčů a raději odjel střídat.
     
    47:36
    Mayfield se od modré čáry opřel do volného kotouče, ale Vasilevskij jeho ránu dobře viděl a pravým betonem vykopl kotouč do rohu ledové plochy.
     
    48:15
    Islanders si zahrají přesilovku. Dvě minuty za držení si odsedí Alex Killorn.
     
    48:34
    Hosté vyhodili kotouč přes celé kluziště hned v úvodu oslabení. Domácí musí spěchat ke své kleci, aby mohli rozjet další útočný výpad.
     
    49:03
    Ryan McDonagh vybojoval odražený puk v rohu obranného pásma a příklepem vyhodil kotouč přes celé kluziště za branku Islanders.
     
    49:26
    Gourde uspěl v souboji na modré čáře a bez váhání poslal puk přes celé kluziště. Tampa zatím během této přesilovky Islanders brání na jedničku.
     
    50:15
    Hosté v plném počtu.
     
    50:27
    Tampa bez větších problémů přestála přesilovou hru domácího celku. Islanders zbývá posledních deset minut, během kterých domácí nutně potřebují skórovat.
     
    51:06
    Noah Dobson rozjel další akci Islanders, ale jeho přihrávka na levou stranu byla příliš prudká. Odražený kotouč skončil u zadáků v bílém, kteří puk neostali za modrou.
     
    51:16
    Islanders právě vstřelili branku!
    Je vyrovnáno! Domácí se dočkali vytoužené branky! Hala je na nohou! SCOTT MAYFIELD si sjel na přihrávku do volného prostoru v útočném pásmu, kde nebyl nikým atakován a střelou o brankovou konstrukci vyrovnal! Asistence: Matthew Barzal, Adam Pelech.
    51:16 Scott MAYFIELD - 2:2
     
    52:00
    Musíme říci, že pro Islanders je vyrovnání rozhodně zasloužené. Hostující Tampa totiž během závěrečné periody ještě ani jednou nevystřelila na branku.
     
    52:29
    Jordan Eberle uspěl v souboji v rohu útočného pásma, kde po souboji dokonce upadl. Domácí fanoušci chtěli vyloučení, ale rozhodčí nechává pokračovat ve hře.
     
    53:08
    Alex Killorn projel za brankou Islanders, přihrál na pravý kruh, odkud střílel Brayden Point, ale jeho dělovku před Varlamovem zablokoval obránce.
     
    54:00
    Vylučovat se bude na straně domácího celku. Rozhodčí ale zatím nechává výhodu ve prospěch Tampy.
     
    54:05
    Tampa dostává šanci na stržení vedení na svou stranu. Matt Martin dostává dvě minuty za vysokou hůl.
     
    54:30
    Domácí uspěli na vhazování v obranném pásmu a po krátké kombinaci jednoduše vyhodili kotouč přes všechny čáry za branku Tampy. Hosté musí začít znovu.
     
    55:00
    Tampa se v tuto chvíli opravdu trápí. Hosté během přesilovky nemohou najít cestičku do útočného pásma. Naopak zadáci Islanders hýří pohybem.
     
    55:23
    Brayden Point dostal přihrávku mezi kruhy, odkud pohotově zakončil, ale jeho dělovku domácí brankář skvěle vykopl levým betonem do rohu ledové plochy.
     
    56:05
    Domácí v plném počtu.
     
    56:29
    Barclay Goodrow dojel kotouč v rohu útočného pásma, jenže v souboji s Pelechem neměl šanci na úspěch. Uvidíme, zda se ještě do konce třetí části dočkáme branky.
     
    57:06
    Coleman projel po levé straně do útočného pásma, kde nechal puk Pointovi, jenže ten si ukousl příliš velké sousto a přesilu obránců neobešel.
     
    57:29
    Cirelli projel po pravém křídle do útočného pásma, jenže Adam Pelech jej čistým hitem přišpendlil k mantinelu. Domácí fanoušci doslova šílí.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:12
    Yanni Gourde dojel nahození do rohu útočného pásma, jenže neměl dostatek prostoru pro kombinaci a rychle přišel o puk. Tampa ale chce hrát aktivně.
     
    59:06
    Tampa se nastěhovala do útočného pásma, ale domácí uspěli v souboji u mantinelu a vyhodili kotouč do středního pásma. Pokračuje obrovský boj.
     
    59:36
    Domácí brankář za vlastní brankou zastavil prudké nahození a sklepl kotouč na jednoho ze spoluhráčů. Vše nasvědčuje tomu, že se bude prodlužovat.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Je to tak! Domácí hokejisté odvrátili konec sezóny a vynutili si prodloužení šestého duelu proti Tampě! Islanders byli ve třetí třetině jasně aktivnějším týmem. O vyrovnání se postaral Scott Mayfield. Tampa si mohla vzít vedení zpět během přesilovky, ale domácí brankář vytáhl skvělé zákroky.
     
    Střely na branku: 27 – 24
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Tampa uspěla na úvodním vhazování prodloužení. Hostující celek se ihned vydal do útoku, ale na kotouči dlouho nezůstal.
     
    60:48
    Nick Leddy na modré čáře získal volný kotouč a rozjel akci Islanders. Obránce domácího celku našel Mayfielda, ale ten byl těsně bráněn Janem Ruttou.
     
    61:08
    Islanders právě vstřelili branku!
    Prodloužení moc dlouho netrvalo! Domácí celek v dnešním souboji ještě zachránil sezónu a vynutil si rozhodující sedmé utkání o postup do finále! Prakticky celá hala je na nohou! ANTHONY BEAUVILLIER se dostal k puku na kruhu, krásně si jej převzal a prostřelil bezmocného brankáře! Bez asistence.
    61:08 Anthony BEAUVILLIER - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Domácí celek zvládl neskutečný obrat z 0:2 a vítězí 3:2 v prodloužení. Islanders si tímto vítězstvím zajistili rozhodující sedmé utkání na ledě Tampy, ve kterém budou chtít zabojovat o postup do finále NHL! Hrdinou Islanders se stal Anthony Beauvillier, který využil zmatků v obraně Tampy a hned v úvodu prodloužení rozhodl o triumfu Islanders!
    Islanders otočili výsledek šestého utkání a vynutili si rozhodující sedmý zápas
     
    Střely na branku: 28 – 24
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Semjon Varlamov (NYI) – 22 zákroků, 2 OG, úspěšnost 91,7%, odchytal 60:52
    Andrej Vasilevskij (TBL) – 25 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,2%, odchytal 60:36
     
    Česká a slovenská stopa

    Ondřej Palát (TBL) – 0+1, +2 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 18:11
    Jan Rutta (TBL) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 17:45
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Anthony Beauvillier (NYI) 1+0
    2. Mathew Barzal (NYI) 0+2
    3. Scott Mayfield (NYI) 1+0
     
    Ještě doplním, že dnešní duel sledovalo 12 978 diváků.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (05:10:22)

    Tomáš Kubečka

    Góly a asistencie: 35. Eberle (Barzal, A. Greene), 52. Mayfield (Barzal, Pelech), 62. Beauvillier – 17. B. Point (Cirelli), 33. Cirelli (Palát)


    New York Islanders: Varlamov (Sorokin) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Dobson, A. Greene – Eberle, Barzal, Palmieri – Josh Bailey (A), B. Nelson (A), Beauvillier – Zajac, Pageau, Komarov – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Rutta, Hedman, Černák, McDonagh (A), D. Savard, Sergačov – Kučerov, B. Point, Palát – Stamkos (C), Cirelli, Killorn (A) – Coleman, Gourde, Goodrow – Maroon, T. Johnson, Colton.

    Rozhodca: Dwyer, Lee – Pancich, Smith

    Diváci: 12 978
    NY Islanders 3 4 Tampa Bay
    #1 Nedeľa 13.06.2021 • 21:20
    Tampa Bay - NY Islanders 1:2
    #2 Streda 16.06.2021 • 02:00
    Tampa Bay - NY Islanders 4:2
    #3 Piatok 18.06.2021 • 02:10
    NY Islanders - Tampa Bay 1:2
    #4 Nedeľa 20.06.2021 • 02:10
    NY Islanders - Tampa Bay 3:2
    #5 Utorok 22.06.2021 • 02:15
    Tampa Bay - NY Islanders 8:0
    #6 Štvrtok 24.06.2021 • 02:07
    NY Islanders - Tampa Bay 3:2 koniec po predl.
    #7 Sobota 26.06.2021 • 02:15
    Tampa Bay - NY Islanders 1:0