NY Islanders – Tampa Bay 3:2 (kon.)
koniec
New York Islanders
3:2 (0:0, 3:0, 0:2) Stav série: 2:2
Tampa Bay Lightning
cz Nedeľa 20.06.2021, 02:10 • Barclays Center, New York • Play-off NHL • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Toto utkání sledovalo 12 978 diváků.
     
    59:57
    Tak to je neskutečné! Tampa si mohla v posledních sekundách vynutit prodloužení! Hosté ještě měli možnost rychle odvolat Vasilevského a hrát pět na pět s prázdnou bránou. Na levém kruhu dostal hodně prostoru Ryan McDonagh, naznačil střelu. Nelson se mu vrhl pod nohy a podrazil jej McDonagh se dokázal otočit a bekhendem už překonal Varlamova, jenž povyjel proti americkému obránci. Každopádně hrdinou zápasu se stal Ryan Pulock, který v brankovišti zaskočil pravou rukou za svého gólmana a zajistil vítězství Islanders ve čtvrtém zápase série!
     
    58:48
    Victor Hedman (TBL) dostane dvě minuty za podražení Cala Clutterbucka na levé straně. Švédský obránce je pořádně vytočený. Vzteky zlomil hokejku o mantinel. Celou situaci si ještě vyřizuje trenér Cooper s rozhodčími a je evidentně také naštvaný.
     
    58:06
    Andrej Vasilevskij prchá na střídačku, powerplay je tady!
     
    57:10
    Pulock vystřelil z pravé strany a u delší tyče nedokázat Nelson přehodit puk přes beton ležícího Vasilevského!
     
    54:13
    Následující sekundy to jenom potvrdily. Palát přihrál na pravou stranu do tutovky Kučerovovi, ten vypálil do lapačky brankáře.
    46:43 Tyler JOHNSON - 3:2
     
    46:43
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tampa se dostává na kontakt! Už pokus Kučerova z mezikruží skončil na levé tyči. Puku se potom chopil TYLER JOHNSON a z levého kruhu vystřelil do vzdálenější šibenice! Asistence: Nikita Kučerov, Ryan McDonagh.
    43:45 Brayden POINT - 3:1
     
    43:45
    Tampa právě vstřelila branku!
    BRAYDEN POINT nachytal domácí obranu. Pelech a Dobson byli hodně pasivní v bránění a BRAYDEN POINT poslal puk z pravé strany mezi nohama obránce o zadní tyč do sítě. Asistence: Ondřej Palát, Erik Černák.
     
    41:13
    Anthony Beauvillier posunul puk zleva na pravou stranu na Brocka Nelsona a ten ve stoprocentní šanci proti Vasilevskému pálil vedle bližší tyče!
     
    37:57
    Tyler Johnson odpyká trest po neúspěšné trenérské výzvě.
    37:57 Matt MARTIN - 3:0
     
    37:57
    Islanders právě vstřelili branku!
    Střela od modré čáry skončila nad brankou Tampy. Pelech ale potom od levého mantinelu poslal puk k bližší tyči, kde se Clutterbuck tlačil do zakončení a nepohlídal jej Savard. Odražený kotouč dorazil MATT MARTIN bekhendem z pravé strany do protějšího horního rohu brány. Hostující lavička si ještě vzala coach challenge, jenže dle názoru sudích bylo při přechodu tria Pageau, Beauvillier, Bailey všechno v pořádku a lavička Tampy dostane dvě minuty. Asistence: Cal Clutterbuck, Adam Pelech.
     
    36:41
    Po převzetí puku na pravé straně zamíchal Nelson s kotoučem a po jeho pokusu mezi betony brankáře se Vasilevskij díval za sebe!
     
    34:32
    Černák fasuje dvojku za zákrok z levé strany na Beauvilliera a domácí hrají přesilovku čtyři na tři. Slovenský bek s výrokem sudích nesouhlasí.
     
    33:46
    Sergačjov (TBL) se ohnal hned po gólu Barzala na clonícího Palmieriho (NYI). Nakonec to rozhodčí celé řeší tím, že udělují dvě minuty oběma kohoutům.
    33:46 Mathew BARZAL - 2:0
     
    33:46
    Islanders právě vstřelili branku!
    Pulock na sebe natáhl soupeře a ve spolupráci s Pelechem dostal puk na pravou stranu na Clutterbucka. Ten vystřelil z pravé strany a využil clony Palmieriho, puk se tak odrazil od pravé nohy Vasilevského a MATHEW BARZAL byl u kotouče jako první, takže snadno jej doklepl do naprosto prázdné brány. Asistence: Cal Clutterbuck, Adam Pelech.
    25:30 Josh BAILEY - 1:0
     
    25:30
    Islanders právě vstřelili branku!
    Černákovu rozehrávku nezpracoval na útočné modré čáře Colton a při následném protiútoku rozebrali Islnaders obranu Tampy! Nelson zaútočil po levé straně, přibrzdil, tím vyřadil ze hry vracejícího se Coltona a ještě jednoho hráče Tampy, načež z otočky přihrál bekhendem na pravý kruh, kde JOSH BAILEY naznačil střelu proti McDonaghovi, udělal kličku zmiňovanému americkému obránci a vymetl kratší šibenici! Asistence: Brock Nelson, Anthony Beauvillier.
     
    21:40
    Kučerov se ocitl na levé straně v situaci dva na jednoho a přihrál na vzdálenější tyč, kde Point zakončoval z první do levého betonu Varlamova. Mayfield si mohl oddychnout, protože právě on nechal Pointa volného v zatím největší šanci Tampy v tomto duelu!
     
    13:35
    To mohl být šok pro hosty! Komarov vypíchl kotouč na své obranné modré čáře. Obešel Hedmana a hnal se sám na Vasilevského, jenže vypálil do pravé nohy ruského brankáře. Pageau ještě dobruslil do brankoviště a beci Tampy si museli zjednat pořádek.
     
    12:34
    Cal Clutterbuck (NYI) dostane jako první dvě minuty, a sice za zákrok na Nikitu Kučerova. Ten si s ním v přerušené hře celou situaci vyříkával. Casey Cizikas vystoupil z levé strany na ruskou hvězdu a toho si potom našel Clutterbuck. Vypadalo to, že jej trefil do hlavy.
     
    10:09
    Po nahrávce Eberleho z pravé strany na střed a Barzalově bombě už hala řvala nadšením, jenže kotouč se odrazil od zadní tyče těsně před čáru.
     
    06:25
    Pulock napadal zprava Paláta a ten udělal chybu, Zajac střílel z voleje do připraveného Vasilevského.
     
    05:02
    Varlamov povyjel a zneškodnil lapačkou zakončení z levé strany z hokejky Coltona!
     
    04:41
    Dobson chyboval na posledním obránci, Killorn se přes něj přehnal a z levé strany se chystal dotáhnout bekhendový blafák, Varlamov se přilepil levou nohou k tyči.

    Vít Muzikář

    Góly a asistencie: 26. Josh Bailey (B. Nelson, Beauvillier), 34. Barzal (Clutterbuck, Pelech), 38. M. Martin (Clutterbuck, Pelech) – 44. B. Point (Palát, Černák), 47. T. Johnson (Kučerov, McDonagh)


    New York Islanders: Varlamov (Sorokin) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Dobson, A. Greene – Eberle, Barzal, Komarov – Josh Bailey (A), B. Nelson (A), Beauvillier – Zajac, Pageau, Palmieri – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Rutta, Hedman (A), Černák, McDonagh, D. Savard, Sergačov – Kučerov, B. Point, Palát – Stamkos (C), Cirelli, Killorn (A) – Coleman, Gourde, Goodrow – Maroon, T. Johnson, Colton.

    Rozhodca: St. Laurent, Sutherland – Cormier, Gibbons

    Diváci: 12 978
    NY Islanders 3 4 Tampa Bay
    #1 Nedeľa 13.06.2021 • 21:20
    Tampa Bay - NY Islanders 1:2
    #2 Streda 16.06.2021 • 02:00
    Tampa Bay - NY Islanders 4:2
    #3 Piatok 18.06.2021 • 02:10
    NY Islanders - Tampa Bay 1:2
    #4 Nedeľa 20.06.2021 • 02:10
    NY Islanders - Tampa Bay 3:2
    #5 Utorok 22.06.2021 • 02:15
    Tampa Bay - NY Islanders 8:0
    #6 Štvrtok 24.06.2021 • 02:07
    NY Islanders - Tampa Bay 3:2 koniec po predl.
    #7 Sobota 26.06.2021 • 02:15
    Tampa Bay - NY Islanders 1:0