Vegas – Colorado 6:3 (kon.)
koniec
Vegas Golden Knights
6:3 (2:1, 2:2, 2:0) Stav série: 4:2
Colorado Avalanche
cz Piatok 11.06.2021, 03:00 • T-Mobile Arena, Las Vegas • Play-off NHL • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Marc-André Fleury (VGK) 30 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,9%, odchytal 59:46
    Philipp Grubauer (COL) 17 zákroků, 5 OG, úspěšnost 77,3%, odchytal 56:52

    Tři hvězdy utkání

    1. Alex Pietrangelo (VGK) 1+1
    2. Keegan Kolesar (VGK) 1+0
    3. William Carrier (VGK) 1+0 (05:51:36)
     
    Statistiky: Střely na bránu: 23-33; Zablokované střely: 34-18; Vhazování: 47%-53%; Hity: 46-42; Přesilové hry: 0/1-1/1; Trestné minuty: 2-2.
     
    Tým Vegas bude podruhé ve své velice krátké historii bojovat o další postup do finále Stanley Cupu. Golden Knights sice prohrávali v sérii s Coloradem 0:2 a krátce před koncem zápasu číslo 3 ztráceli za stavu 1:2 jeden gól, jenže během pouhých 45 sekund vstřelili dva góly a nastartovali fantastický obrat, během kterého vyhráli čtyřikrát za sebou a v semifinále už je čeká Montreal. Skóre. Vegas Golden Knights 6 Colorado Avalanche 3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:39
    Tyson Jost dvakrát vystřelil z prostoru pravého kruhu pro vhazování, obě jeho střely ale minuly vzdálenější levou tyč brány a Marc-André Fleury nezasahoval.
     
    57:45
    Philipp Grubauer ještě jednou opustil bránu, za současného skóre už jde ale jen o výstřel do tmy.
    56:50 Max PACIORETTY - 6:3
     
    56:50
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    MAX PACIORETTY zvedl hlavu na pravém křídle a od hrazení zamířil pod horní tyč odkryté brány, přestože proti sobě měl dvojici protihráčů! Avs zůstane semifinále uzavřeno. Bez asistence.
     
    56:36
    Mikko Rantanen minul z dobré pozice pravý horní roh brány a Philipp Grubauer už zamířil ve stejném momentě na střídačku Colorada!
     
    55:37
    Po komerční přestávce se vracíme zpět, abychom sledovali závěr zápasu, ve kterém Colorado marně bojuje o přežití a ani letos na vytoužený Stanley Cup nedosáhne. Tým Jareda Bednara zachrání jen zázrak.
     
    54:14
    Valerij Ničuškin nabral u střídaček obrovskou rychlost a mohl skórovat během oslabení, jeho střela z úhlu ale skončila na výstroji Marca-Andrého Fleuryho. Stav 5:3.
     
    53:35
    Chandler Stephenson vystřelil na bodu pravého kruhu pro vhazování, jeho střela zápěstím ale minula bližší horní roh brány a puk opustil útočné pásmo Vegas.
     
    52:33
    Ryan Graves dostal dvě minuty za podrážení a také Vegas si zahraje minimálně jednu přesilovou hru.
    51:46 William CARRIER - 5:3
     
    51:46
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    WILLIAM CARRIER se rval o místo před bránou a po ráně Shea Theodorea od modré čáry čepelí hole usměrnil puk do odkryté sítě! Střela byla dvakrát tečována a Philipp Grubauer reagoval na první teč, takže při druhé byl úplně mimo bránu. Asistence: Shea Theodore a Brayden McNabb.
     
    51:24
    Zach Whitecloud odpověděl nahozením z pravého křídla, jeho pokus od modré čáry byl ale Gabrielem Landeskogem přizvednut do ochranné sítě. Čas plyne.
     
    50:19
    J. T. Compher teď zakončoval po přihrávce Samuela Girarda v levém kruhu pro vhazování, jenže měl puk pod sebou a jeho střela bez přípravy minula bližší tyč.
     
    50:05
    Tyson Jost se vzápětí snažil na ose útočného pásma protáhnout do samostatného úniku, jenže se ocitl v postavení mimo hru. Následuje komerční přestávka.
     
    49:54
    Avalanche vyváželi puk podél hrazení z vlastního obranného pásma a puk skončil na jejich střídačce.
     
    48:39
    William Carrier teď na pravém křídle přebruslil Conora Timminse a natlačil se obloukem před bránu, poté ale zakončoval na dlouhou ruku a klečící Philipp Grubauer bez problému zasáhl sevřenými betony. Skóre je 4:3.
     
    46:57
    Nathan MacKinnon oslovil Calea Makara, který na bodu pravého kruhu pro vhazování vypálil bez přípravy nepřesně a jeho rána minula bránu Golden Knights, tak nakonec ne, jeho střela orazítkovala spojnici přední pravé a horní tyče!
     
    46:20
    Valerij Ničuškin se ocitl v blízkosti pravé tyče v obrovské šanci a mohl skórovat do zdánlivě odkryté brány, jenže Marc-André Fleury během přesunu fantasticky zasáhl levou rukou a jeho následnou druhou střelu zřejmě vytáhl nad maskou! Marc-André Fleury opět září a drží tým!
     
    46:13
    V T-Mobile Areně je vyprodáno do posledního místa a utkání tak sleduje přes 17 tisíc diváků.
     
    45:28
    Pierre-Édouard Bellemare si vyměnil na levém křídle puk se spoluhráčem a poté z úhlu napřáhl k prudké střele, kterou Marc-André Fleury zastavil a zmrazil.
     
    44:58
    Jen pro porovnání. Hokejisté Vegas dnes zablokovaly během 40 minut utkání 24 střel, zatímco Colorado pouhých sedm. Na druhou stranu ale Avs častěji střílí.
     
    42:35
    Před zápasem jsem zmiňoval, že sérii rozhodují malé detaily. Klíčovým faktorem dnes jsou zablokované střely. Vegas jich má už na kontě přes čtyřiadvacet.
     
    41:20
    William Karlsson vystihl rozehrávku Avs a na ose ledové plochy fantasticky pronikl do útočného pásma, kde vystřelil mezi třemi protihráči a mířil k pravé tyči, Philipp Grubauer ale vytáhl skvělý semafor! Nádherná individuální akce a zákrok.
     
    40:16
    Mikko Rantanen vystřelil po rychlém obratu hry na vrcholu pravého kruhu, jeho střela zápěstím ale trefila pouze brusle clonícího obránce Zacha Whiteclouda.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 16-22; Zablokované střely: 24-7; Vhazování: 50%-50%; Hity: 37-31; Přesilové hry: 0/0-1/1; Trestné min.: 2-0.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 5:03.
     
    Colorado po přestávce dvakrát udeřilo, jenže Vegas vždy našlo odpověď, a tak i do závěrečné třetí třetiny střetnutí bude vstupovat s jednobrankovým vedením. Na branku Mikka Rantanena odpověděl Keegan Kolesar, zatímco na trefu Andrého Burakovského pouhých osmnáct sekund před druhou sirénou Alex Pietrangelo. Skóre po druhé třetině šestého zápasu série. Vegas Golden Knights 4 Colorado Avalanche 3.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:42 Alex PIETRANGELO - 4:3
     
    39:42
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Alex Tuch vypálil před vrcholem levého kruhu pro vhazování a jeho střela s příklepem se od hrazení za bránou odrazila k pravé tyči, kde se do puku opřel ALEX PIETRANGELO a z ostrého úhlu zamířil pod horní tyč odkryté brány Avs – 4:3! Asistence: Alex Tuch a Max Pacioretty.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    37:55
    Avalanche se dostali na levém křídle k nahození od modré čáry a Marc-André Fleury bez problému lapil puk do své lapačky. V T-Mobile Areně je vyrovnáno 3:3.
    36:52 André BURAKOVSKY - 3:3
     
    36:52
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Colorado předvedlo bleskovou přímočarou akci a ANDRÉ BURAKOVSKY poté nádhernou střelou z vrcholu pravého kruhu pro vhazování zamířil nad vyrážečkou brankáře Vegas do vzdálenějšího levého horního rohu brány! Asistence: Pierre-Édouard Bellemare a Cale Makar. (stav je 3:3)
     
    36:33
    Zach Whitecloud vypálil na pravém křídle od modré čáry, Philipp Grubauer měl ale čistý výhled a jeho pokus hrudí vyrazil před sebe, kde poté nebyl nikdo.
    34:27 Keegan KOLESAR - 3:2
     
    34:27
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    KEEGAN KOLESAR v mezikruží skvěle tečoval nahození Alexe Pietrangela od modré čáry a puk těsně nad ledem zapadl k přední pravé tyči! Asistence: Alex Pietrangelo a Shea Theodore.
     
    34:23
    Zach Whitecloud se nyní dostal na pravém křídle k nahození od modré čáry, které před bránou trefilo spoluhráče, a Grubauer zmrazil puk pod svou lapačkou.
     
    34:09
    V sérii mezi Vegas a Coloradem se prodlužovalo dvakrát a vždy to bylo za stavu 2:2, který panuje i v současné chvíli. Vydrží až do konce?
     
    34:02
    Marc-André Fleury zaklekl, aby nahození Avalanche zmrazil pod svou lapačkou. Hra byla přerušena a za nerozhodného stavu 2:2 probíhá reklamní přestávka.
     
    33:30
    Alex Pietrangelo se pokusil prolomit nerozhodný stav střelou od modré čáry, která byla pořádně ostrá, zároveň ale sražena vedle levé tyče brány Colorada.
     
    31:58
    Max Pacioretty zkusil vystřelit bekhendem z pravého rohu útočného pásma, Philipp Grubauer si ale přední tyč pokryl a následnou akci Golden Knights zastavilo postavení mimo hru. Následuje komerční přestávka.
     
    31:02
    Joonas Donskoi operoval s pukem v pravém kruhu pro buly a jeden z jeho spoluhráčů se tak vehementně tlačil před bránu, až došlo k jejímu posunutí. Přerušení.
     
    30:00
    Ze šestého zápasu série mezi Vegas a Coloradem uplynula přesně polovina hracího času a domácí hráči poněkolikáté vyhodili kotouč na zakázané uvolnění.
     
    29:23
    Ryan Graves vystřelil na levém křídle od modré čáry a Marc-André Fleury vůbec nic neviděl, přesto puk mířící ke vzdálenější tyči vyrazil levým betonem! Dorážka poté těsně minula levou tyč!
     
    28:21
    Colorado má po přestávce obrovskou převahu a Vegas se marně dostává do tempa. Marc-André Fleury před pár okamžiky vytáhl další dobrý zákrok a podržel Vegas.
     
    27:17
    Hra byla přerušena a po krátké komerční přestávce se vhazovalo ve středovém kruhu. Mikko Rantanen využil přesilovou hru a srovnal stav šestého utkání na 2:2.
     
    26:33
    Marc-André Fleury skvěle vychytal Devona Toewse a poté měl obrovskou kliku, že se Colorado nedostalo k dorážce v blízkosti tyče!
     
    25:30
    Valerij Ničuškin schytal v levém rohu útočného pásma Avs ostrý hit, když si na něj nekompromisně vyšlápl Brayden McNabb a sestřelil ho. Postavení mimo hru.
    23:47 Mikko RANTANEN - 2:2
     
    23:47
    Colorado právě vstřelilo branku!
    MIKKO RANTANEN rychle zamíchal s pukem a na vrcholu mezikruží napřáhl ke střele zápěstím, která se od brusle clonícího Zacha Whiteclouda odrazila k přední tyči mezi vyrážečkou a pravým betonem Marca-Andrého Fleuryho! Asistence: Nathan MacKinnon a Gabriel Landeskog. (2:2)
     
    22:45
    Mikko Rantanen vypálil na bodu pravého kruhu pro vhazování po přihrávce Gabriela Landeskoga bez přípravy a jeho rána minula bližší pravou tyč brány.
     
    22:23
    Alec Pietrangelo dostal dvě minuty za zdržování hry poté, co puk vyhodil zpoza brány přes ochranné sklo.
     
    21:31
    Valerij Ničuškin míchal s pukem na vrcholu mezikruží, jenže hokejisté Golden Knights k němu rychle přistoupili a nakonec ho do zakončení nepustili.
     
    20:01
    Pokud Vegas v playoff vedlo po první třetině, vyhrálo šestnáct z devatenácti zápasů. Potvrzení bilance dnes by znamenalo postup Golden Knights do semifinále.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 10-12; Zablokované střely: 15-5; Vhazování: 53%-47%; Hity: 23-15; Přesilové hry: 0/0-0/0; Trestné minuty: 0-0.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 4:05.
     
    Devon Toews otevřel skóre utkání po pouhých 23 sekundách, jenže z hokejky Nicka Holdena vzápětí přišla blesková odpověď a necelých pět minut před první přestávkou dokonal obrat nejproduktivnější hráč domácího týmu William Karlsson. Stav po první části duelu. Vegas Golden Knights 2 Colorado Avalanche 1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    18:02
    Před domácí bránou bylo opět horko, Marc-André Fleury se ale rychle vrhl po volném puku a po pěkné rybičce ho ukryl pod nataženýma rukama. Vegas vede.
     
    17:49
    Marc-André Fleury předvedl dobrý zákrok proti střele mířící na jeho lapačku a Colorado se poté do útočného pásma vrátilo, ovšem bez střely na bránu Knights.
     
    16:46
    Hráči Golden Knights dnes nevymýšlí žádné složité kombinace a hrají jednoduše, za to však velice účelně. Domácí nyní vyhodili kotouč na zakázané uvolnění.
     
    16:22
    Oba týmy se opět dostaly ke střele v pravém kruhu pro vhazování v rychlém sledu. Nejprve zasáhl Marc-André Fleury a poté Philipp Grubauer. Komerční brejk.
    15:06 William KARLSSON - 2:1
     
    15:06
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    WILLIAM KARLSSON si najel na bodu pravého kruhu na parádní diagonální přihrávku od Alece Martineze z levého křídla a fantastickou střelou bez přípravy po ledě zamířil vedle levého betonu Philippa Grubauera k přední pravé tyči! Obrat je tedy rychle dovršen! Asistence: Alec Martinez.
     
    14:37
    Golden Knights se nepodařilo rozehrát a puk zamířil na zakázané uvolnění, stejně jako o sedm sekund později. Další vhazování před domácí bránou. Stav zápasu 1:1.
     
    13:58
    André Burakovsky teď využil diagonální přihrávky od Nathana MacKinnona ze středního pásma a na vrcholu pravého kruhu napřáhl ke střele, která byla sražena.
     
    12:21
    Brandon Saad zabojoval a v pravém rohu útočného pásma poměrně dlouho držel puk u hrazení proti trojici domácích hokejistů Knights, nakonec ho ale ztratil.
     
    11:36
    Nathan MacKinnon se nyní ocitl na pravém křídle v postavení mimo hru a prostor dostává krátká komerční přestávka. Po parádním úvodu se skóre nepohnulo.
     
    11:14
    Cale Makar vystřelil na pravém křídle od modré čáry, jeho pokus zápěstím byl ale sražen vedle vzdálenější levé tyče brány domácího Marca-Andrého Fleuryho.
     
    09:55
    Alex Newhook se pokusil ohrozit domácí bránu střelou z vrcholu pravého kruhu pro vhazování, skvěle ji ale zablokoval klečící a zkušený obránce Alex Pietrangelo.
     
    08:55
    Mark Stone skvěle zapracoval v pravém rohu útočného pásma, kde vybojoval ztracený kotouč, jeho zpětná bekhendová přihrávka ale nebyla přesná. Obrat hry.
     
    07:42
    Colorado skórovalo jako první v pěti z šesti zápasů série proti Vegas. Dokáže si vynutit sedmý zápas nebo dnes série s Vegas skončí?
     
    06:09
    Devon Toews mohl skórovat podruhé v zápase, když na ose útočného pásma vypálil od modré čáry, puk ale zamířil do lapačky gólmana Marca-Andrého Fleuryho.
     
    06:05
    Marc-Andre Fleury podržel Golden Knights skvělým zákrokem a prostor nyní dostává krátká komerční přestávka. Skóre v T-Mobile Areně je vyrovnané 1:1.
     
    04:52
    Vegas mohlo otočit skóre, jenže z blízkosti orazítkovalo brankovou konstrukci! Alec Martinez mohl skórovat u levé tyče brány!
     
    04:31
    Nathan MacKinnon dobře vypálil z pravého kruhu pro vhazování na vzdálenější levou tyč a Marc-André Fleury nevěděl, kde je puk, dorážka Avs ale poté nepřišla.
     
    03:57
    Oba týmy se poté dostaly v rychlém sledu ke střele v pravém kruhu pro vhazování, Marc-Andre Fleury ale zasáhl pravým betonem a Philipp Grubauer vyrážečkou.
     
    02:32
    Alec Martinez si nyní najel v levém kruhu na pěknou přihrávku přes osu útočného pásma a střelou zápěstím pak zamířil do hrudi připraveného Philippa Grubauera.
    01:15 Nick HOLDEN - 1:1
     
    01:15
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    NICK HOLDEN teď využil zpětné přihrávky podél hrazení od Reillyho Smitha a od modré čáry puk poté nahodil přesně mezi betony nic netušícího Philippa Grubauera! Neuplynuly ani dvě minuty a už jsme byli svědky dvou branek! Vyrovnaný stav 1:1. Asistence: Reilly Smith a Nicolas Roy.
    00:23 Devon TOEWS - 0:1
     
    00:23
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Obránce DEVON TOEWS si najel v levém kruhu na diagonální přihrávku Nathana MacKinnona z pravé strany a nádhernou střelou zápěstím zamířil nad lapačkou Marca-Andrého Fleuryho do vzdálenějšího pravého horního rohu branky! Asistence: Nathan MacKinnon a Brandon Saad.
     
    00:07
    Chandler Stephenson vyhrál úvodní vhazování zápasu číslo 6 a Golden Knights se ihned vrhli dopředu, jejich úvodní snažení ale zastavilo postavení mimo hru.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    T-Mobile Arena je zaplněná do posledního místa a panuje v ní elektrizující atmosféra, která dnes může Vegas výrazně pomoci k postupu do semifinále Stanley Cupu. Nejproduktivnějším hráčem Colorada je Nathan MacKinnon, který má na svém kontě osm gólů a pět asistencí, zatímco Vegas táhne s třemi góly a sedmi asistencemi William Karlsson. Prosadí se oba i dnes?
     
    Úvodní sestavy:

    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Lehner) – Pietrangelo (A), Martinez, Theodore, McNabb, Whitecloud, Holden – Mark Stone (C), Stephenson, Pacioretty – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Tuch, N. Roy, Janmark – Reaves, Kolesar, W. Carrier. Hlavní trenér: Peter DeBoer.

    Colorado Avalanche: Grubauer (Dubnyk) – Makar, D. Toews, Graves, Girard, Timmins, Nemeth – Rantanen (A), MacKinnon (A), Saad – Ničuškin, Compher, Landeskog (C) – O'Connor, Jost, Burakovsky – Donskoi, Bellemare, Newhook. Hlavní trenér: Jared Bednar.

    Rozhodčí: Francis Charron, François St. Laurent. Čároví: Michel Cormier, Ryan Gibbons.
     
    Klíčové okamžiky série Vegas – Colorado

    Marc-André Fleury předvádí místy neskutečné zákroky a především jeho zásluhou se Vegas podařil fantastický obrat, který dnes mohou Knights dovršit a dotáhnout parádní zvrat k dokonalosti. Colorado má lepší vstupy do zápasu a až na jednu výjimku vždy skórovalo jako první. Možná je to neuvěřitelné, ale Avs ve čtyřech z pěti zápasů otevřeli skóre, přesto v sérii prohrávají 3:2 a jsou na pokraji vyřazení. Rozhodují detaily a svěřenci Jareda Bednara mají velký problém s tím, aby dobře rozehraný zápas dotáhli do úspěšného konce, výhry.
     
    Colorado vstoupilo do čtvrtfinále Stanley Cupu 2021 parádně, když v úvodním zápase série rozstřílelo Vegas vysoko 7:1 a po lépe zvládnutém prodloužení se ujalo vedení na zápasy 2:0. Golden Knights už teď mohli být na pokraji vyřazení, když v utkání číslo 3 krátce před koncem zápasu prohrávali 1:2, jenže se vzepřeli osudu a zásluhou dvou bleskových branek v rozpětí pouhých 45 sekund vyhráli 3:2 a nastartovali velký obrat. Vegas vyhrálo třikrát za sebou a již dnes v noci může doplnit semifinálovou trojici. Tampa narazí v semifinále na New York Islanders, zatímco na vítěze série čeká Montreal.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 2. Holden (R. Smith, N. Roy), 16. W. Karlsson (Martinez), 35. Kolesar (Pietrangelo, Theodore), 40. Pietrangelo (Tuch, Pacioretty), 52. W. Carrier (Theodore, McNabb), 57. Pacioretty – 1. D. Toews (MacKinnon, Saad), 24. Rantanen (MacKinnon, Landeskog), 37. Burakovsky (Bellemare, Makar)


    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Lehner) – Pietrangelo (A), Martinez, Theodore, McNabb, Whitecloud, Holden – Mark Stone (C), Stephenson, Pacioretty – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Tuch, N. Roy, Janmark – Reaves, Kolesar, W. Carrier.
    Colorado Avalanche: Grubauer (Dubnyk) – Makar, D. Toews, Graves, Girard, Timmins, Nemeth – Rantanen (A), MacKinnon (A), Saad – Ničuškin, Compher, Landeskog (C) – O'Connor, Jost, Burakovsky – Donskoi, Bellemare, Newhook.

    Rozhodca: Francis Charron, François St. Laurent. Čároví: Michel Cormier, Ryan Gibbons

    Diváci: 18149
    Vegas 4 2 Colorado
    #1 Pondelok 31.05.2021 • 02:00
    Colorado - Vegas 7:1
    #2 Štvrtok 03.06.2021 • 04:00
    Colorado - Vegas 3:2 koniec po predl.
    #3 Sobota 05.06.2021 • 04:15
    Vegas - Colorado 3:2
    #4 Pondelok 07.06.2021 • 02:30
    Vegas - Colorado 5:1
    #5 Streda 09.06.2021 • 03:15
    Colorado - Vegas 2:3 koniec po predl.
    #6 Piatok 11.06.2021 • 03:00
    Vegas - Colorado 6:3