TK k distribuci vstupenek na MS v hokeji (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference k distribuci vstupenek na MS v hokeji

cz Sobota 29.05.2021, 10:00Tlačové konferencie
     
    Děkujeme vám za vaši pozornost. Tisková konference právě skončila. (10:36:11)
     
    Nyní pokračují dotazy od novinářů v lotyšském jazyce.
     
    Edgars Buncis: Aktuálně mohou do Lotyšska dorazit pouze fanoušci z Portugalska, Vatikánu a Velké Británie. Nyní probíhají jednání, že by od pondělí bylo umožněno přijet občanům Finska, aniž by museli dodržet desetidenní karanténu.
     
    Zástupce IIHF následně informoval, že toto není rozhodnutí IIHF, ale lotyšských autorit a že ještě proběhnou jednání, která mohou možnosti zahraničních fanoušků upravit.
     
    Otázka redaktora serveru Onlajnů: Týká se prodej vstupenek jen pro lotyšské občany nebo pro fanoušky z celého světa?
    Edgars Buncis: Například Švédsko je ve špatné situaci a fanoušci ze Švédska nemohou být v puštěni do země. Totéž se týká fanoušků z České a Slovenské republiky. Ti musí strávit po příjezdu do země 10 dní v karanténě.
     
    Nyní se na tiskové konferenci probírají plány obou hal a způsob, jakým budou fanoušci usazeni na svá místa.
     
    Edgars Buncis: Před vstupem budeme kontrolovat certifikát o očkování či potvrzení o prodělání nemoci, dále doklad totožnosti, platnou vstupenku, dále pak podstoupí každý návštěvník obvyklou bezpečnostní kontrolu a následně bude moci návštěvník vstoupit do svého sektoru.
     
    Edgars Buncis: Co se týká cen vstupenek, 110 euro budou stát úterní zápasy, 165 euro pak zápasy čtvrtfinále, semifinálové zápasy budou stát 220 eur, vstupenka na zápas o třetí místo bude stát 280 eur a 340 euro bude stát finále.
     
    Edgars Buncis: Budeme prodávat maximálně dvě vstupenky na osobu. Nebudou se prodávat celodenní vstupenky, ale vždy na každý zápas. 2660 vstupenek na zápas do větší haly, 1058 vstupenek do menší haly, kde hraje své zápasy ve skupině Česká republika.
     
    Edgars Buncis: Vstupenky budou ověřeny u vchodu, kde budou ověřena potvrzení o očkování či prodělání nemoci. Fanoušci budou muset nosit respirátory, a to jak uvnitř arény, tak i mimo ní. Během celého zápasu by měli fanoušci zůstat na svých sedačkách, s výjimkou nutných návštěv toalety. Během zápasu se nebude prodávat občerstvení – ani jídlo, ani pití.
     
    Edgars Buncis: Získali jsme potvrzení od naší vlády, že fanoušci, kteří již byli očkováni, nebo prodělali covid v posledních 90 dnech, si mohou zakoupit vstupenky na úterní, čtvrteční, sobotní a nedělní zápasy.
     
    Edgars Buncis nyní popisuje podmínky, za kterých je možné od úterý 1. června navštívit zápasy světového šampionátu.
     
    Šéf organizačního výboru Edgars Buncis mluví v lotyšském jazyce.
     
    Prezident lotyšské hokejové federace Aigars Kalvitis přivítl všechny na tiskové konferenci.
    René Fasel: Dobré ráno! Dovolte, abych poděkoval všem, kteří se podílejí na organizaci letošního šampionátu a také hráčům. Odvádíte všichni v nelehkých podmínkách skvělou práci.
     
    Adam Steiss vítá všechny účastníky na tiskové konferenci.
     
    Aktuálně čekáme na začátek tiskové konference.
     
    Hokejové mistrovství světa nakonec přece jen pravděpodobně zažije atmosféru s fanoušky v hledišti. Lotyšská vláda ve čtvrtek schválila za přísných podmínek vpuštění naočkovaných lidí do hlediště a těch, kteří nemoc prodělali. Do větší arény bude moci od úterý 1. června přijít 2 660 diváků, do menší haly pak 1 058.

    Fanoušci budou muset na stadionech dodržovat velmi přísné podmínky. Budou muset sedět na vyhrazených sedadlech, přičemž místo budou smět pouze při potřebě dojít na toaletu a samozřejmostí budou povinně zakryté dýchací cesty a dvoumetrové rozestupy.

    Všichni se při vstupu na stadion musí prokázat dokladem totožnosti a certifikátem o dokončeném očkování (nejméně 14 dní starém, pro různé vakcíny platí různá pravidla) či prodělání nemoci.

    Více informací oznámí na sobotní tiskové konferenci prezident IIHF René Fasel a Generální sekretář IIHF Horst Lichtner. Z tiskové konference vám přineseme podrobný on-line přenos.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:00.