Nemecko – Česko 4:5 (kon.) | Slovensko – Rakúsko sk 3:1 (2:0 po n.s.n.)
koniec
Nemecko
4:5 (2:1, 1:1, 1:3)
Česko
cz Sobota 01.05.2021, 13:30 • Norimberk (Arena Nürnberger Versicherung) • Reprezentácia
Predzápasové kurzy
Partner:
    53:10 David TOMÁŠEK - 4:5
     
    53:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi v Norimberku poprvé vedou! Další parádně sehraná přesilovková kombinace zamotala Němcům hlavy, když pěkným pasem našel Šimon Stránský volného DAVIDA TOMÁŠKA, jenž pohotově poslal puk do volného místa mezi Jenikem a tyčí. Asistence: Stránský, Blümel.
    49:47 Jakub GALVAS - 4:4
     
    49:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno! Pěkná kombinace končí druhým gólem JAKUBA GALVASE, který po přihrávce Fleka z levého kruhu překonal v přímém střeleckém souboji Jenikeho! Máme tu tak využitou přesilovku i v českém podání! Asistence: Flek, Kodýtek.
    48:12 Alexander EHL - 4:3
     
    48:12
    Německo právě vstřelilo branku!
    Sekundu před vypršením trestu Skleničky jdou Němci zpátky do vedení! Dokázali uzmout puk na vhazování, který ihned do skrumáže před Willem nahazoval obránce. V prostoru u brankoviště se pak nejrychleji zorientoval ALEXANDER EHL, který překonal ležícího Willa! Druhá využitá přesilovka domácích. Asistence: Rogl, Mebus.
    40:11 Jakub GALVAS - 3:3
     
    40:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skvělý vstup do třetiny, je srovnáno! Domácím se po buly povedlo velmi dobře přejít za modrou čáru a Flek poté shodil puk na dojíždějícího JAKUBA GALVASE z druhé vlny. Ten napřáhl a golfákem z prvního doteku nedal Jenikemu šanci na zákrok! Asistence: Flek, Kodýtek.
    28:37 Radim ŠALDA - 3:2
     
    28:37
    Česko právě vstřelilo branku!
    Trestání chyb je zatím téma dnešního zápasu! Nejprve se velmi pěknou piruetou na hraně vlastního pásma vyhnul soupeři Stránský a Češi mohli pokračovat do útoku. Následně se puk podél mantinelu dostal na hůl německého obránce, který pod tlakem vyslal puk ven z pásma volným středem. Přihrál však přesně na hůl RADIMA ŠALDY, který přesnou střelou napodobil gól Blümela z konce první třetiny! Bez asistence.
    21:45 John PETERKA - 3:1
     
    21:45
    Německo právě vstřelilo branku!
    Domácí tým si bere dvoubrankový náskok zpět! Němci zvládli rychlý přechod přes modrou čáru, aby střílenou přihrávkou našel hůl před brankou nepokrytého JOHNA PETERKY Braun. Je to využitá přesilovka Němců a druhý gól mladíka Peterky! Asistence: Braun, Brandt.
    19:41 Matěj BLÜMEL - 2:1
     
    19:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi ale manko obratem stahují na jednu branku! Podobné chyby se dopustili i Němci, když se po chybné přihrávce k puku dostal MATĚJ BLÜMEL, jenž měl před sebou dostatek prostoru, dlouho neváhal a zápěstím skvěle propálil Jenikeho! Bez asistence.
    19:29 Frederik TIFFELS - 2:0
     
    19:29
    Německo právě vstřelilo branku!
    Západní soused trestá další českou chybu a odskakuje na dvoubrankový rozdíl! Stránský nerozvážně v roli posledního beka vjel mezi trojici Němců, kde o puk přišel. Následně se rozjel sám s pukem FREDERIK TIFFELS, jenž krásnou stahovačkou oklamal Willa! Bez asistence.
    15:48 John PETERKA - 1:0
     
    15:48
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němci otevírají skóre, když potrestali české zaváhání v rozehrávce. Hosté se motali kolem střídačky, nezvládli však přechod přes červenou čáru, a tak rychle kontrovali Němci. Eder poslal od levého mantinelu přesnou přihrávku na hokejku JOHNA PETERKY, který si připisuje první branku v německé reprezentaci! Asistence: Eder, Schmolz.

    Daniel Doležal

    Góly a asistencie: 16. Peterka (Eder, Schmolz), 20. Tiffels, 22. Peterka (Braun, Brandt), 49. Ehl (Rogl, Mebus) – 20. Blümel, 29. Šalda, 41. Galvas (Flek, Kodýtek), 50. Galvas (Flek, Kodýtek), 54. Tomášek (Stránský, Blümel)


    Nemecko: Jenike (Pantkowski) – Brandt, Holzer, Muller (C), Sezemsky, Ugbekile, Nowak, Rogl, Mebus – Tiffels, Schutz, Fischbuch – Schmolz, A. Eder, Peterka – Uvira, Braun, Dumont – Ehl, T. Eder, Pfaffengut
    Česko: Will (Růžička) – Galvas (A), Ščotka, Mašín, Gazda, Němeček, Šalda, Sklenička (A) – Pour, Kodýtek, Flek (C) – Červený, Stránský, Tomášek – Beránek, Najman, Kousal – Suchý, Černoch, Blümel

    Rozhodca: Hinterdobler, Steingross – Heffner, Schwenk