KFC Komárno – Púchov 0:2 (kon.) | Dubnica – Žilina B 1:1 (kon.) | Bardejov – Košice 1:2 (kon.)
B. Bystrica – Podbrezová 1:0 (kon.) | Trebišov – Skalica 0:0 (odl.)
koniec
MFK Dukla Banská Bystrica
1:0 (1:0)
FK Železiarne Podbrezová
Sobota 13.03.2021, 14:30 • Štadión SNP Štiavničky UT • MONACObet liga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Dukla potvrdila rolu mierneho favorita a k trom bodom jej stačil gól, ktorý strelil v prvom polčase Srb Vujošević. Podbrezová v priebehu tohto týždňa s druhým zaváhaním. Ďakujem za pozornosť. Dočítania. (16:24:41)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Matúš Hruška sa našťastie vážne nezranil a poslal loptu do hry. Ešte chvíľku budeme hrať, ale čochvíľa by mal rozhodca Kráľovič ukončiť stretnutie.
     
    90+2
    Nebezpečný center Galčíka! Po následnej hlavičke Paraja musel Hruška vytiahnuť zákrok pravou rukou! Zrejme to neostalo bez následkov! Banskobystrický brankár zle dopadol na zem!
     
    90
    Druhý polčas sa bude nadstavovať o 2 minúty.
     
    90
    Matej Starší zo štandardnej situácie urobil krátku rozohrávku na Lukáčika. Toho v rohu plochy obkľúčili traja hostia, no jemu sa podarilo vyčarovať zaujímavý center, no bez dotiahnutia na bránu Ludhu.
     
    89
    Roland Galčík si pripravuje loptu na priamy kop. Krásny center letel priamo na hlavu Bakaľu. Lopta dopadla na hornú sieť Hruškovej brány.
     
    86
    Banská Bystrica zahrávala desiaty roh. Ján Nosko chcel byť úspešný, keďže je najvyšším hráčom domácich, no loptu nasmeroval veľmi vysoko.
     
    86
    Striedanie v tíme MFK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Polievka, prichádza Lukáčik.
     
    84
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Barbora, prichádza Micovčák.
     
    82
    Richtárech pohodlne spracoval vysoký center. Horšie už dopadla následná snaha o presné presunutie hry pred podbrezovskú bránku.
     
    81
    Paraj neuspel ani pri dvoch pokusoch dostať loptu do šestnástky Banskej Bystrice. Je to jedna z príčin, prečo sa hosťom nedarí skórovať.
     
    80
    Hra Podbrezovej je dosť statická a jej hráči sú stále viac v stredovej línii.
     
    77
    Striedanie v tíme MFK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Migaľa, prichádza Kvocera.
     
    77
    Hrozba pre Bystricu zažehnaná poctivou obranou. Lopta je v strednom pásme.
     
    76
    Domáci brankár Hruška diriguje spoluhráčov, pretože Podbrezová smeruje dopredu zásluhou rohového kopu.
     
    75
    Lukáš Migaľa zo zápasu odstúpi! Je už mimo plochy v opatere doktorov! Tento bolestivý súboj lepšie dopadol pre Barboru, ktorý hrá ďalej!
     
    73
    Škaredá zrážka Lukáša Migaľu a Vladimíra Barboru! Zdravotnícky tím je už na ploche!
     
    72
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Breznaník, prichádza Gerebenits.
     
    70
    Breznaník srdnato bojoval o loptu. Poriadne zrýchlil a čo najskôr obral Richtárecha, ale nebolo to čisté. Sympatické však bolo, že hosťujúci kapitán sa domácemu obrancovi ospravedlnil.
     
    69
    Migaľa z prvej neprepasíroval loptu na spoluhráčov, keďže mu telo nastavil brániaci Ďatko.
     
    67
    Podbrezová je pri lopte, ale ďaleko od brankára Hrušku.
     
    65
    Miladin Vujošević druhý gól nezaknihoval, pretože jeho bombu zastavila konštrukcia Ludhovej brány!
     
    64
    Striedanie v tíme MFK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Hanes, prichádza Richtárech.
     
    63
    Michal Breznaník sa dostal do slovnej kontroverzie s Jánom Noskom. Podbrezovský kapitán bol privolaný k rozhodcovi Kráľovičovi a vyviazol s dohovorom.
     
    61
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Chvátal, prichádza Ďatko.
     
    60
    Rozhodca Peter Kráľovič na sekundu prerušil hru. V Banskej Bystrici po hodine duelu vedú hráči Dukly nad Podbrezovou 1:0.
     
    58
    Vujošević operoval pri bielom bode. Následne bol však odmávaný ofsajd.
     
    57
    Polievka sa uvoľnil na ľavej strane ihriska. Získal potrebný náskok pred obrancami Podbrezovej a následne dokázal vypáliť. Paraj poslal loptu na roh.
     
    56
    Banská Bystrica smerovala do nebezpečnej akcie! Adam Hanes posielal polovysoký center do šestnástky! Willwéber sa hotoval na koncovku! Vystrelil, no do protihráča!
     
    55
    René Paraj dostatočne pokryl banskobystrický center.
     
    54
    Willwéber prudko odcentroval do krídelného priestoru na Staršieho. Toho si však obsadila hosťujúca obrana.
     
    52
    Nepríjemný stret dvoch hráčov na polovici hostí. Starší utrpel úder do hlavy, ale môže pokračovať. Štandardná situácia Banskej Bystrice. Dobrý pas Polievku zneškodnený Vladimírom Barborom.
     
    51
    Róbert Polievka si sklepol loptu pri postrannej čiare a nasledoval súboj proti Kováčikovi. Hneď pri prvej kľučke výborne zasiahol krajný obranca Podbrezovej.
     
    50
    Pajer vyvážal loptu smerom do útočných radov. Protihráči ho zastavili.
     
    49
    Galčík sa snažil preniknúť po pravej strane. Nedovoleným spôsobom ho zastavil domáci Migaľa. Pískalo sa.
     
    48
    Migaľa fantasticky centroval do pokutového územia! Ján Nosko išiel do zrážky s brankárom Ludhom, ale ten sa nedal prekonať!
     
    47
    Dukla ukázala svoju aktivitu. Nasleduje prvý rohový kop Bystrice v druhom polčase. Brankár Podbrezovej Ludha vyboxoval loptu do bezpečia.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne o 15:34.
     
    Štandardná situácia bola o ničom a medzitým rozhodca Kráľovič ukončil prvú časť zápasu. Banská Bystrica z veľkého polčasového tlaku vyťažila zatiaľ jeden gól.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Hráči Podbrezovej sa presunuli na polovicu Banskej Bystrice. Priama strela z toho nebola, ale v závere úvodného dejstva uvidíme ešte roh hostí.
     
    44
    Banská Bystrica so štvrtým rohom. Vujoševićovi bol poskytnutý veľký priestor od podbrezovskej defenzívy. Hostia za to nepykali.
     
    42
    Teraz bolo pred brankárom Hruškom horúco! Breznaník výborne nadvihol loptu, ktorá sa dostala až ku Chvátalovi! K vyrovnávajúcemu gólu chýbalo len lepšie postavenie a zároveň zakončenie!
     
    41
    Ludha vybehol ďaleko zo svojej bránky, aby zmaril šancu Polievkovi. Hosťujúci brankár bol trafený súperovou kopačkou. Polievka sa ospravedlnil a rozhodca tak nemusel vyťahovať kartu.
     
    39
    Willwéber nezvládol záverečnú prihrávku. Nohou mu loptu vypichol Bakaľa a rútil sa do útoku. Banskobystrický hráč už nemohol nič iné urobiť, ako zatiahnuť ručnú brzdu.
     
    37
    Chvátal sa už k lopte nedostal. Nosko potvrdil svoje kvality.
     
    35
    Breznaník sa vystrkoval na hrote. Okolo seba mal viacerých Bystričanov, ale na pas Pajera nevedel žiadnym spôsobom reagovať.
     
    34
    Faul v strede hracej plochy. Starší pri obrannej práci stiahol na trávnik Pavúka.
     
    32
    Banská Bystrica dala gól!
    Z tretieho rohového kopu sa tešia futbalisti Banskej Bystrice. Frimmel krásne našiel v šestnástke MILADINA VUJOŠEVIĆA a jeho lopta k žrdi zariadila vedenie Dukly 1:0.
     
    31
    Hoci domáci začali obrovským náporom a postupne im začínajú hostia kontrovať, góly na umelom trávniku pod Urpínom ešte nepadali.
     
    30
    Podbrezová s výhodou rohového kopu. Špyrka skúsil prekvapiť od zástavky Hrušku a ešte mohol ísť do dorážky Breznaník. Brankár Bystrice stopercentne zakročil.
     
    29
    Strela Daniela Pavúka zastavená Snitkom!
     
    28
    Obraz hry sa začína meniť. Banská Bystrica bola v zovretí rivala. A ešte to môže pokračovať, nakoľko sú zverenci trénera Radványiho pri lopte.
     
    27
    Vujošević sa objavil v predbránkovom priestore, kde si nabiehal na prízemnú nahrávku Hanesa. Ludha išiel naproti lopte a skrotil ju rukami.
     
    26
    Dlhý center Chvátala na ľavú stranu pokutového územia. Galčík si prebral loptu, no šanca sa nezrodila. Domáci gólman Hruška sa hlási k výkopu.
     
    23
    Kováčik kolmicou servíroval loptu na koncovku Pavúkovi. Bystrický obranca Nosko zasahoval.
     
    22
    Strelecký pokus Willwébera nebol dôrazný a ani neletel na bránku hostí.
     
    21
    Juraj Chvátal ešte zapracoval na bránkovej čiare. Chýbalo mu pár milimetrov, aby loptu udržal v hre.
     
    20
    Richard Ludha je od samého úvodu pod tlakom. Ďalší jemu i mužstvu hrozil pri nedávno črtajúcej sa príležitosti.
     
    19
    Polievka vo vnútri šestnástky si na malom priestore skvelo spracoval loptu a centrovaným pokusom hľadal niekoho pri vzdialenejšej tyči. Obranca hostí Barbora okolie brány veľmi dobre zatvoril.
     
    18
    Ďalšia škára, ktorá vznikla v obranných radoch Podbrezovej. Našťastie pre ňu sa Dukla nepresadila.
     
    16
    Pavúk zabojoval na pravom krídle. Obtočil sa okolo najbližšieho protihráča a do stredu ihriska adresoval loptu Barborovi. Bystričania však ovládli toto územie.
     
    15
    Willwéber obstaral krátku rozohrávku s Patrikom Vajdom. Prichádza roh Bystričanov. Polievka výborne centroval! Matej Starší zaznamenal hlavičku tesne vedľa bránky Ludhu!
     
    13
    Banskobystrický brankár prudkým výkopom našiel vpredu Vujosevića. Domáci hráč bol dostupený hosťujúcim Parajom. Faul odpískaný.
     
    12
    Rohový kop v tejto chvíli aj pre podbrezovských futbalistov. Jozef Špyrka si postavil loptu k zástavke. Center ihneď odvrátený mimo pokutového územia.
     
    11
    Hanesov center prenášal bystrickú hru z pravej na ľavú stranu. Lopta dopadla pred Migaľu, ktorý to ale nemal na zakončenie.
     
    10
    Obrovská územná prevaha Banskej Bystrice nebola pretavená do vedúceho gólu ani po štandardnej situácii. Podbrezová iba vykopla loptu dopredu, no znovu musí očakávať nápor Dukly.
     
    9
    Ludha stále musí byť maximálne sústredený. Bystričania od nastoleného tempu neupustili. Opäť Róbert Polievka vytvoril tlak na súperových zadákov. A ten istý hráč bude zahrávať úvodný roh.
     
    8
    Dobrá spolupráca Polievku so Snitkom. Druhý menovaný vypálil zaujímavú ranu pravačkou približne z 25 metrov. Podbrezovský brankár Ludha stál v strede brány a zlikvidoval tento pokus.
     
    7
    Hanes po druhýkrát vyslal hosťom varovný signál! Z ťažšej pozície dokázal hlavičkovať a Ludha sa pri tomto zákroku mierne zapotil!
     
    6
    Sympatická útočná snaha hosťujúceho Pavúka. Celý čas bol však prenasledovaný Willwéberom, a ten mu vo vhodnom čase odobral loptu.
     
    5
    Polievka prenechal loptu Frimmelovi, ktorý zahrá autové vhadzovanie.
     
    4
    Chvátal si robil priestor na prienik do útočnej fázy. Súperova obrana loptu odkopla mimo hracej plochy.
     
    3
    Domáci futbalisti teraz zahrávali smerom dozadu až na brankára Hrušku.
     
    2
    Banská Bystrica zahrávala nebezpečný aut. Loptu hádzal Migaľa. Okamžite prišiel náznak šance, avšak z dvoch streleckých pokusov Ludha nemal prácu.
     
    1
    Adam Hanes hneď na začiatku pohrozil Podbrezovej! Po akcii na jeden dotyk však nenamieril do siete!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Dukla Banská Bystrica: Hruška – Hanes, Nosko, Starší, Snitka, Polievka, Frimmel, Vujošević, Migaľa, Vajda, Willwéber.
    Náhradníci: Krejčí, V. Tóth, Richtárech, Laksik, Gonda, Lukáčik, Kvocera.

    FK Železiarne Podbrezová: Ludha – Kováčik, Pajer, Paraj, Barbora, Chvátal, Bakaľa, Špyrka, Galčík, D. Pavúk, Breznaník.
    Náhradníci: Rehák, Ďatko, Skiba, Gerebenits, Micovčák, Pribula, Lupták.

    Rozhodca: Kráľovič..
     
    Vážení futbaloví fanúšikovia, Vítam vás pri sledovaní zápasu 20. kola druhej ligy medzi Banskou Bystricou a Podbrezovou.

    MFK DUKLA BANSKÁ BYSTRICA

    Remíza a prehra. Banská Bystrica vo dvoch zápasoch jarnej časti získali zatiaľ iba bod. Vedúca pozícia im naďalej ostala, ale bodovo sa na ňu dotiahol Liptovský Mikuláš.

    FK ŽELEZIARNE PODBREZOVÁ

    "Železiari" mali získať povinné body v stredu proti Komárnu, no všetky nechali súperovi. Výsledok 1:2 zo svojho pohľadu upravovali v samom závere v nadstavenom čase. Duel s Bystricou je aj malým derby. Na začiatku sezóny to bola riadna prestrelka, keď sa zápas hral do 100.minúty a triumfovali Bystričania 4:3.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:30.

    Ivan Harčár


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Dukla Banská Bystrica. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Železiarne Podbrezová. Viac informácií tu.

    Góly: 32. Vujošević


    MFK Dukla Banská Bystrica: Hruška – Hanes (64. Richtárech), Nosko, Starší, Snitka, Polievka (86. Lukáčik), Frimmel, Vujošević, Migaľa (77. Kvocera), Vajda, Willwéber.
    Náhradníci: Krejčí, V. Tóth, Richtárech, Laksik, Gonda, Lukáčik, Kvocera.

    FK Železiarne Podbrezová: Ludha – Kováčik, Pajer, Paraj, Barbora (84. Micovčák), Chvátal (61. Ďatko), Bakaľa, Špyrka, Galčík, D. Pavúk, Breznaník (72. Gerebenits).
    Náhradníci: Rehák, Ďatko, Skiba, Gerebenits, Micovčák, Pribula, Lupták.

    Rozhodca: Kráľovič.

    Diváci: bez divákov.