Brémy – Bayern 1:3 (kon.) | Mainz – Freiburg 1:0 (kon.) | Union Berlín – Kolín nad Rýnom 2:1 (kon.)
Wolfsburg – Schalke 5:0 (kon.) | Dortmund – Hertha 2:0 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
5:0 (1:0)
FC Schalke 04
cz Sobota 13.03.2021, 15:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Nemecká Bundesliga • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vysokým vítězstvím domácích, kteří svého soupeře porazili výsledkem 5:0. Druhý poločas nabídl naprostou nadvládu Wolfsburgu, který si připravil další čtyři přesné zásahy. Hostující celek ve druhém dějství předvedl hodně mizerný výkon, navíc chyby Schalke to domácím hodně usnadnily. Wolfsburg nakonec dokázal potvrdit roli favorita tohoto zápasu a proti poslednímu celku tabulky získal tři body. (17:18:35)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 9:5. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 12:8.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi tohoto zápasu je dlouho dopředu rozhodnuto. Ještě ale musíme počítat s nastavením.
     
    86
    Centrovaná nabídka se nakonec snesla do malého vápna, kde měl hodně snadnou práci domácí brankář Casteels, který poté odkopával na druhou stranu.
     
    85
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Amín Harít, přichází Mikail Maden.
     
    84
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Wout Weghorst, přichází Bartosz Białek.
     
    84
    Poté v pokutovém území dokázal zakročit domácí Brooks, který zablokoval nahrávku v podání Oczipky. Schalke si přesto vybojovalo další rohový kop.
     
    83
    Schalke si po dlouhé době vybojovalo rohový kop, o který se z levé strany nakonec postaral Harít. S jeho nabídkou si na přední tyči poradil Guilavogui.
     
    82
    Následoval rohový kop z pravé strany, který ovšem nepřinesl nic nebezpečného. Naopak se povedlo zakročit Mustafimu, který odehrál balón do bezpečí.
     
    81
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Josip Brekalo, přichází Daniel Ginczek.
     
    80
    Brekalo si poté potáhl míč do střelecké pozice, přičemž to zkoušel zhruba třicet metrů od hostující branky. S jeho zakončením si Ronnow dokázal poradit.
     
    79
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Je tu pátý zásah domácího celku! Domácí rozjeli kombinaci z vlastní poloviny, načež se Roussillon fantastickým způsobem prohnal kolem protihráče, načež se mu napříč malým vápnem povedlo najít MAXIMILIANA PHILIPPA. S jeho ránou si brankář Ronnow sice dokázal poradit, jenomže míč zachytil již za brankovou čárou.
     
    78
    Do rozehrávky se poté zapojil také střídající Roussillon, který se s míčem dostal na opačnou polovinu, přesto poté vyprodukoval zpětnou nahrávku.
     
    77
    Domácí se nikam neženou, vlastně nemají ani důvod. Nyní se přesto na útočnou polovinu dokázal dostat Victor, s jehož nahrávkou si ale poradil Becker.
     
    75
    Před malým momentem se povedlo zakročit domácímu Mbabuovi, který navíc otřel míč o nohu protihráče, následovat tak bude autové vhazování.
     
    73
    Arnold to poté zkoušel zakončením z velké vzdálenosti, přičemž nakonec míč poslal kousek vedle branky. Brankář Ronnow proto nemusel zasahovat.
     
    72
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Bote Baku, přichází Joao Victor.
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Maximilian Arnold, přichází Jérôme Roussillon.
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Admir Mehmedi, přichází Maximilian Philipp.
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Benito Raman, přichází Matthew Hoppe.
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Kerim Calhanoglu, přichází Bastian Oczipka.
     
    71
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. VfL Wolfsburg má nakročeno k dalšímu důležitému vítězství, Schalke ani dnes na body nedosáhne.
     
    70
    Vlci se díky dobré kombinaci dostali s míčem na opačnou polovinu, kde se ovšem z obrany povedlo vystoupit Beckerovi, který navíc přesně rozehrál.
     
    69
    Na levém křídle převzal nahrávku Calhanoglu, kterému se ovšem nepovedlo nahrát přes bránícího Mambua, kterému se povedlo vybojovat vhazování zprava.
     
    68
    V krátkém časovém sledu mohlo vhazovat také Schalke. Hra se poté rychle přemístila do pokutového území, kde musel rychle rozehrávat brankář Ronnow.
     
    67
    Do kombinace se tak znovu mohl zapojit domácí brankář Casteels, který nakonec zvolil rozehrávku do strany, kde se domácím povedlo vybojovat vhazování.
     
    66
    Schalke tak zcela jistě na bodový zisk nedosáhne, v tuto chvíli totiž prohrává už o čtyři branky. Krátce po rozehrávce navíc nahrával nepřesně Serdar.
     
    64
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Tady se schyluje k pořádnému debaklu! Domácí se jednoduše dostali zpět k míči, přičemž to na hranici pokutového území skvělým způsobem provedl Weghorst, který si nejprve zpracoval neposedný míč, který přihrál do tandemu na JOSIPA BREKALA. Jeho rána pravou nohou putovala mimo dosah brankáře Ronnowa.
     
    64
    K velice sympatické ráně se před malým momentem dostal hostující William, který nabral míč na pravou nohu, avšak ho špičkou rukavice vychytal brankář.
     
    63
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Alessandro Schöpf, přichází Benjamin Stambouli.
     
    62
    Po delší době byl do rozehrávky zapojen také domácí brankář Casteels, kterému se povedlo rozehrát do strany na volného Mbabua, který raději odkopával.
     
    61
    Je za námi zhruba hodina hry a zatím jsme se dočkali tří branek. Shodou okolností se o všechny postaral domácí celek, který má nakročeno k vítězství.
     
    60
    Ronnow poté odkopával na pravou stranu, kde ovšem nikdo ze spoluhráčů na nabídku nedosáhl. Schalke se poté povedlo přenést hru na volného Williama.
     
    58
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    V krátkém časovém sledu je tu další branka Wolfsburgu! Znovu hostujíc obrana zaváhala, navíc znovu v tom měl prsty obránce Mustafi. Ten byl kousek od pokutového území obrán o míč, poté se Weghorstovi povedlo najít volného kolegu BOTE BAKUA, který pohodlně zamířil k bližší brankové konstrukci.
     
    58
    Schalke se marně dožadovalo odpískání nedovoleného zákroku, avšak hlavní sudí byl opačného názoru a poměrně překvapivě nechal pokračovat.
     
    57
    Wolfsburg poté aktivně napadal rozehrávku soupeře, přičemž donutil obránce Pongračiće ke zpětné nahrávce na Casteelse, který rozehrál nakrátko.
     
    56
    S míčem poté operoval hostující Raman, kterému se povedlo nahrát směrem k malému vápnu, kde pouze do protihráče zakončoval hostující Harít.
     
    55
    Žlutou kartu dostává William (FC Schalke 04).
     
    54
    Nedovoleným zákrokem si před malým momentem pomohl domácí Baku, který se za svůj faul omluvil. Schalke poté mohlo rozehrávat ze své poloviny.
     
    53
    Schalke to tedy bude mít nesmírně složité, v tuto chvíli prohrává už o dvě branky. Přesto do konce zápasu zbývá hodně času, hosté ale budou muset zabrat.
     
    51
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Domácí celek přeci jenom dokázal skórovat podruhé! Hostující celek zaváhal u svého pokutového území, kde se Bakuovi povedlo prostrčit nahrávku mezi obranu, kam si seběhl WOUT WEGHORST. Jeho rána levou nohou putovala naprosto mimo dosah brankáře Ronnowa.
     
    51
    K následné standardní situaci se tak mohl postavil záložník Arnold. Jeho nabídka levou nohou nakonec skončila v síti, Weghorst se ale ocitl v ofsajdu.
     
    51
    Kousek od pokutového území si nedovoleným způsobem pomohl hostující Thiaw, který byl v souboji příliš pozdě, což navíc pocítil domácí křídelník Baku.
     
    50
    Schalke zahrávalo rohový kop z pravé strany, o který se nakonec postaral Serdar. Jeho nabídka doputovala na hlavu Mustafiho, který hlavičkoval nad branku.
     
    49
    U středového kruhu se poté povedlo zakročit domácímu Brooksovi, který tak za sebe nepustil Ramana. Následný centr dokázal odklidit Pongračić.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se k míči dostal hostující brankář Ronnow. Ten nakonec rozehrával výhozem nakrátko, přičemž dokázal najít Serdara.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se postaral hostující Mustafi, jenž si vstřelil vlastní branku. Do té doby jsme ale překvapivě sledovali poměrně vyrovnanou podívanou, ve které domácí celek sice častěji držel míč častěji na kopačkách, jenomže neustále narážel na pozornou obranu soupeře. Schalke tak nakonec vlastní neschopností inkasovalo první branku a bude to mít nesmírně složité.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Arnold to poté zkoušel přímo na hostující branku. Jeho rána ovšem trefila pouze spoluhráče, od kterého se míč odrazil směrem do náruče brankáře.
     
    42
    Ven z branky poté musel brankář Ronnow, kterému se povedlo zneškodnit centrovanou nabídku z levé strany. Poté jsme sledovali vyhození míče do strany.
     
    40
    Od své branky poté mohl odkopávat brankář Ronnow, který rozehrál po zemi nakrátko na Mustafiho. Ten šikovně rozehrál směrem na kopačku Beckera.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    37
    Nepřesná nahrávka se nakonec snesla směrem do zámezí a následovalo tak autové vhazování, ke kterému se znovu postavil hostující Calhanoglu.
     
    36
    Míč se poté znovu dostal mimo hrací plochu a následovalo tak autové vhazování. Calhanoglu si nakonec vybral kolegu Harita, který se daleko nedostal.
     
    35
    Schalke to krátce po rozehrávce zkoušelo dalekonosným pasem směrem na Williama, který ovšem na míč neměl šanci dosáhnout a bude se tak vykopávat.
     
    33
    Na první branku tohoto zápasu jsme tak čekali necelých třicet minut, do kýženého vedení se dostal favorit tohoto duelu, který tak má psychickou výhodu.
     
    31
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Hrůzostrašný moment pro Schalke! Wolfsburg centroval do pokutového území, kde to ovšem nepříliš dobře udělal SHKODRAN MUSTAFI, který se hlavou pokoušel dostat míč do rukavic brankáře Ronnowa. Ten byl ovšem v pohybu ven z branky a na zpětnou nahrávku nakonec nedosáhl.
     
    31
    Je za námi třetina hry, která nám zatím nepřinesla ani jednu branku. Překvapivě sledujeme vyrovnanou podívanou, která navíc nepřináší žádné vyložené šance.
     
    30
    Hráči v zelených dresech poté přenášeli hru na levé křídlo, kde ovšem nepřesně nahrával obránce Gerhardt, který nahrál mimo dosah Calhanoglua.
     
    29
    Sledovali jsme rozehrávku také od domácí branky. Wolfsburg to zkoušel odkopem na pravou stranu hrací plochy, kde se dokázal prosadit Weghorst.
     
    28
    Hostující obrana si poté pohrávala s míčem u svého pokutového území, načež se do kombinace zapojil také Ronnow, který odkopával na druhou stranu.
     
    27
    Ronnow odkopával od své branky, přičemž rozehrával po zemi nakrátko. O rozehrávku si řekl obránce Becker, který odkopával na opačnou polovinu.
     
    25
    Znovu se v krátkém časovém sledu zapojil do rozehrávky domácí brankář Casteels. Jeho nákop měl na druhé straně najít Weghorsta, kterého si pohlídal Mustafi.
     
    24
    Ven z branky poté musel domácí brankář Casteels, který raději na jistotu odvracel míč směrem do zámezí, což znamená autové vhazování pro Schalke.
     
    23
    Brekalo si poté potáhl míč na pravou nohu a poté to zkoušel centrem do pokutového území. Tam našel pouze protihráče, kterému se povedlo zakročit.
     
    22
    Do akce se dostal pomezní sudí, který si všiml ofsajdového postavení v podání hostujícího Ramana. O rozehrávku volného kopu se tak postaral Brooks.
     
    21
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka tohoto zápasu. Schalke rozehrával rohový kop z pravé strany, jenomže na hranici malého vápna zasahoval Gerhardt.
     
    20
    Harít se dostal přes smečku protihráčů, načež se dokonce protlačil až k prvnímu střeleckému pokusu Schalke, který ovšem zablokoval domácí Brooks.
     
    19
    Domácí tak mohli vhazovat z levé strany, o což se nakonec postaral Gerhardt. Vlci přesto chybovali, hodně nepřesně totiž zkoušel nahrát Guilavogui.
     
    18
    Wolfsburg si poté poradil s útočnou akcí soupeře, načež se mu povedlo přejít k opačnému pokutovému území, kde nahrávku ovšem zablokoval Mustafi.
     
    17
    Ronnow tak nebyl překonán, naopak se postaral o rozehrávku od své branky. Jeho dalekonosný pas se nakonec snesl na hlavu útočníka Ramana.
     
    16
    Wolfsburg se poté radoval z první branky, jenomže ta nakonec neplatí! Rohový kop se totiž snesl na hlavu Guilavoguiho, po jehož hlavičce v ofsajdu tečoval míč Mehmedi.
     
    15
    Weghorst se poté dostal ke svému prvnímu střeleckému pokusu, který byl sražen v podání Thiawa, přičemž se míč snesl pouze vedle hostující branky.
     
    14
    Rohový kop ovšem nepřinesl nic nebezpečného, neboť na přední tyči se nacházel hostující Thiaw, kterému se povedlo odklidit míč směrem do bezpečí.
     
    13
    Domácí celek to poté zkoušel nabídkou do pokutového území, kam si seběhl Weghorst. Před ním ovšem zasahoval Mustafi, bude z toho první rohový kop.
     
    12
    Wolfsburg postupoval středem hrací plochy, načež se Arnoldovi na pravém křídle povedlo najít kolegu Mbabua, na kterého si ale počíhal pozorný Thiaw.
     
    11
    Hostující brankář si poté připsal práci, přičemž se mu povedlo zneškodnit centrovanou nabídku v podání Bakua, který mířil pouze do jeho rukavic.
     
    10
    Na pravou stranu hrací plochy si seběhl domácí Baku, který se ovšem nedostal za protihráče. Schalke bude moci rozehrávat, a sice brankář Ronnow.
     
    9
    Arnold se poté postaral o rozehrávku volného kopu z vlastní poloviny. Jeho nabídku ale dokázal odehrát do bezpečí William, od kterého šel míč do autu.
     
    8
    Znovu se v krátkém časovém sledu k míči dostal domácí Casteels, který rozehrál nakrátko směrem na Pongračiće. Ten do kombinace zapojil Brekala.
     
    7
    Wolfsburg poté kombinační hrou operoval ve středu hrací plochy. Poté to Mehmedi zkoušel nabídkou za obranu soupeře, kde ovšem číhal hostující Becker.
     
    6
    Následně se o provedení autového vhazování postaral hostující William. Nakonec mu na pomoc přispěchal Serdar, před kterým zasahoval Guilavogui.
     
    5
    Schalke zahrávalo první standardní situaci, která přinesla hodně vysoký centr. Ten nakonec doputoval až do zámezí a následovat bude pouze odkop.
     
    4
    Poprvé se do kombinace zapojil domácí brankář Casteels, který to na jistotu zkoušel rozehrávkou po zemi, kterou poslal na osamoceného Pongračiće.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali autové vhazování z pravé strany, které si vzal na starost hostující William, který nakonec hledal Schöpfa.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    VfL Wolfsburg: Casteels – Mbabu, Pongračić, Brooks, Gerhardt – Guilavogui (C), Arnold – Baku, Mehmedi, Brekalo – Weghorst.
    Náhradníci: Pervan – Białek, Bruma, Ginczek, Siersleben, Roussillon, Philipp, Joao Victor.

    FC Schalke 04: Rönnow – Becker, Mustafi, Thiaw – William, Serdar, Kolašinac, Calhanoglu – Schöpf, Harít – Raman.
    Náhradníci: Langer – Bozdogan, Stambouli, Oczipka, Mercan, Mendyl, Hoppe..
     
    VfL Wolfsburg

    Na opačné straně stojí favorit tohoto zápasu, kterým je VfL Wolfsburg. Vlkům momentálně patří sympatická třetí pozice, avšak na svých zádech má čtvrtý Frankfurt, který má o pouhé dva body méně. Wolfsburg v minulém kole zaznamenal letošní třetí ligovou porážku, bylo tomu tak v souboji proti trápícímu se Hoffenheimu, kterému se na domácím stadionu povedlo vyhrát výsledkem 2.1. VfL Wolfsburg je také třetím nejlepším domácím týmem Bundesligy, bodově je na tom lépe už jen dvojice Bayern a Lipsko, nicméně VfL Wolfsburg má o jedno domácí utkání k dobru.
     
    FC Schalke 04

    Fotbalisté Schalke se i nadále nachází na poslední pozici tabulky, kde ještě nějakou tu dobu budou. Schalke má totiž na svém kontě pouhých deset bodů, na předposlední Mohuč má manko osmibodové manko. Hostující tým tohoto zápasu letos v lize vyhrál pouze jedinkrát, dalších sedm zápasů skončilo nerozhodným výsledkem. Naposledy se Schalke povedlo sehrát bezbrankovou remízu proti předposlední Mohuči, v tomto duelu navíc branka nepadla. Schalke je navíc také nejhorším venkovním týmem celé Bundesligy, na hřištích soupeřů se mu povedlo získat pouhé čtyři body.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Německá Bundesliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi VfL Wolfsburg a FC Schalke 04.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    David Suchý

    Góly: 31. Mustafi (vla.), 51. Weghorst (Baku), 58. Baku (Weghorst), 64. Brekalo (Weghorst), 79. Philipp (Roussillon)

    Karty:   55. William (SCH)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 9:5. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 12:8.
    VfL Wolfsburg: Casteels – Mbabu, Pongračić, Brooks, Gerhardt – Guilavogui (C), Arnold (72. Roussillon) – Baku (72. Joao Victor), Mehmedi (72. Philipp), Brekalo (81. Ginczek) – Weghorst (84. Białek).
    Náhradníci: Pervan – Białek, Bruma, Ginczek, Siersleben, Roussillon, Philipp, Joao Victor.

    FC Schalke 04: Rönnow – Becker, Mustafi, Thiaw – William, Serdar, Kolašinac (C), Calhanoglu (72. Oczipka) – Schöpf (63. Stambouli), Harít (85. Maden) – Raman (72. Hoppe).
    Náhradníci: Langer – Bozdogan, Stambouli, Oczipka, Mercan, Mendyl, Hoppe, Maden, Aydin.