Opava – Pardubice 1:0 (kon.) | Zlín – Č. Budějovice 3:0 (kon.) | Ostrava – Příbram 5:0 (kon.)
koniec
FC Zlín
3:0 (1:0)
SK Dynamo Č. Budějovice
cz Sobota 13.03.2021, 16:00 • Stadion Letná, Zlín • Česká FORTUNA:LIGA • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky! Je tu další víkend a na programu je tak další kolo FORTUNA:LIGY, v rámci kterého na sebe narazí Zlín a České Budějovice. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    FC Fastav Zlín
    Zlín se v poslední době konečně začalo dařit, díky čemuž se vzdálil od sestupu a aktuálně se nachází na slušném jedenáctém místě se ziskem 26 bodů. Postup do Evropy už sice není ve hře, ale Fastav se pořád musí snažit, protože ani udržení nemá rozhodně jisté. Jak jsem již zmiňoval, tak dnešní domácí mají skvělou fazónu, protože bodovali tři zápasy za sebou a dva z nich dokonce vyhráli. O jeden gól si vyšlápli na Mladou Boleslav a Olomouc, naposledy pak uhráli bezbrankovou remízu s Bohemians. Zlín tak dnes bude chtít prodloužit šňůru bez prohry.

    Poslední tři utkání
    Zlín vs. Bohemians – 0:0
    Olomouc vs. Zlín – 0:1
    Zlín vs. Mladá Boleslav – 2:1
     
    SK Dynamo České Budějovice
    Českým Budějovicím se naopak v poslední době přestává dařit, protože výhru neslavily ani v jednom z posledních čtyřech zápasů. Zapsaly alespoň dva body za remízy proti Liberci a Bohemians, ale dost překvapivě nestačily na Opavu a naposledy prohrály také s Mladou Boleslaví. Tato špatná série má za následek pád na desáté místo tabulky, přičemž na jedenáctý Zlín má Dynamo jen čtyřbodový náskok. Pokud tedy dnes opět prohraje, může se obávat ještě většího pádu v tabulce.

    Poslední tři utkání
    České Budějovice vs. Mladá Boleslav – 1:3
    Liberec vs. České Budějovice – 1:0
    Bohemians vs. České Budějovice – 1:1
     
    Úvodní sestavy:

    FC Fastav Zlín: S. Dostál – Fantiš, Simerský, P. Buchta, Procházka – Dramé, Hlinka, Janošek, Potočný – Poznar (C), Jawo.
    Náhradníci: Rakovan – Cedidla, Matejov, Vraštil, Martínez García, Janetzký, Čanturišvili.

    SK Dynamo Č. Budějovice: Drobný – Čolić, Talovierov, Králik, Skovajsa – Havelka, L. Havel, Javorek, Čavoš (C) – Brandner, Mršić.
    Náhradníci: Vorel – P. Novák, Kladrubský, M. Valenta, Mészáros, Jánošík, Diop.

    Rozhodčí: Dubravský – Mokrusch, Podaný.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Lamin Jawo podnikl první útok svého týmu a rovnou vymyslel nadějný centr, který ale zlikvidoval jeden z dobře postavených obránců.
     
    3
    Stanislav Dostál jistě zvládl rozehrávku přes dotírajícího Petra Javorka, ale Dominik Simerský už tlak neustál a raději odkopl míč do autu.
     
    4
    Youba Dramé měl neočekávaně příliš mnoho prostoru v pokutovém území, kde ale nezvládl souboj s Martinem Králikem, který nakonec získal odkop pro svého brankáře.
     
    5
    Po odražené střele Youby Dramého se z dálky opřel do balónu také Marek Hlinka, který už dostal míč až k Jaroslavu Drobnému, který ale se zákrokem neměl žádný problém.
     
    6
    Hosté sice dobře zapracovali při napadání, ale nakonec z toho byl jen nepřesný nákop Maxyma Talovierova, takže míč má opět zlínský brankář.
     
    7
    Dominik Janošek se sice dobře uvolnil a vybídl ke střele Youbu Dramého, ale hlavní rozhodčí nakonec odpískal domácím hráči faul, takže rozehrávat bude Jaroslav Drobný.
     
    8
    Hosté dobře zapracovali při hromadném souboji u levé postranní čáry, kde nakonec donutili soupeře k odkopu mimo hrací plochu a Lukáš Skovajsa tak bude vhazovat.
     
    9
    Následně to směrem dopředu zkoušeli opět za pomoci nákopu, který byl ale moc dlouhý a skončil tak v rukavicích Stanislava Dostála.
     
    10
    Dominik Simerský neodvrátil centr úplně ideálně, protože ho poslal směrem k Lukáši Skovajsovi, který ale hlavičkový souboj nezvládl a nemohl tak zakončit.
     
    11
    Tomáš Poznar dostal moc dlouhý nákop do běhu, takže míč nezískal. Neúspěšný byl také Lamin Jawo, který navíc přidal nedovolený zákrok.
     
    12
    Matej Mršić se chopil míče po nepřesné přihrávce Romana Potočného, ale i on sám následně nepřesně přihrával, protože jeho pas po lajně skončil až mimo hřiště.
     
    13
    Maxym Talovierov si při hlavičkovém souboji pomohl hraničním zákrokem proti Romanu Potočnému. Faul to sice nebyl, ale zlínský fotbalista zůstává ležet na trávníku, takže se stejně musí přerušit.
     
    14
    Fastav na levé straně získal několik autů a nakonec bude vhazovat poblíž rohového praporku. Následoval centr Václava Procházky, ale ten neměl šanci na úspěch.
     
    15
    Pořád pozorujeme celou řadu nepřesní. Lukáš Skovajsa tak tentokrát předvedl opravdu dost nepřesný střílený centr, který skončil až na prázdné tribuně.
     
    16
    České Budějovice pokračují v tvrdé hře, další nepříjemný zákrok schytal Antonín Fantiš, který se kvůli tomu těžko zvedá, ale faul to opět nebyl.
     
    17
    Lamin Jawo při rychlém protiútoku hledal hlavu Tomáše Poznara, který ale na míč těsně nedosáhl, takže se domácí budou muset spokojit s autem.
     
    19
    Matej Mršić měl spoustu prostoru na levé straně, kde získal aspoň rohový kop, protože jeho centr srazil Petr Buchta.
     
    20
    Filip Havelka posílá autové vhazování až do šestnáctky, ale oba týmy si pořád velmi dobře brání své pokutové území, takže na první zakončení hlavou stále čekáme.
     
    21
    Nyní už se Lukáš Skovajsa přece jen dopustil nedovoleného zákroku a ani s ním se k hlavičce nedostal. Rozehrává tedy Stanislav Dostál.
     
    22
    Pořád je na vidění spoustu vzdušných soubojů, které týmy zvládají dost podobně, nyní byl třeba úspěšnější Antonín Fantiš, který získal vhazování.
     
    23
    Lukáš Skovajsa se pořád poměrně dost často zapojuje do hry, nyní zkoušel zachytit nákop na jeho stranu, ale ten byl příliš vysoký, takže doplachtil mimo hrací plochu.
     
    24
    Martin Králik si v souboji s Laminem Jawem přivodil zranění, protože je potřeba ošetření a otázkou tedy zůstává, jestli bude moci v utkání pokračovat.
     
    25
    Martin Králik kulhá za postranní čáru a vypadá to, že dnes končí, protože byl rád jen za to, že se po svých dostal z hřiště.
     
    26
    Hosté si při rychlém útoku dostali k hranici pokutového území, ale dovnitř našli cestu jen vzduchem, avšak ani tento centr nebyl přesný.
     
    27
    Maxym Talovierov si kousek před pokutovým územím pomohl faulem, což znamená první nebezpečnější standardku pro ševce.
     
    28
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak to byl nádherný gól, díky kterému se Zlín dostává do vedení! Přímý kop rozehrál ROMAN POTOČNÝ, který rovnou pálil a střela mu sedla na výbornou, protože přeletěla zeď a zatočila se do pravé tyčky, od které pak míč zamířil do brány!
     
    30
    Dynamo tedy doplatilo na své časté nedovolené zákroky a nyní navíc bude muset čelit další standardní situaci soupeře.
     
    31
    K zakončení se po centru dostal Dominik Simerský, který však míč netrefil čistě, takže Jaroslav Drobný celkem bez problémů zasáhl.
     
    32
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Martin Králik, přichází Karol Mészáros.
     
    33
    Roman Potočný si po gólu opravdu věří, ve vápnu nyní předvedl šikovné zpracování a i nadějné zakončení, které se však nakonec do brány nevešlo.
     
    34
    Tomáš Poznar zkoušel doběhnout další příliš dlouhý míč, ale první u něj byl Lukáš Havel, který protihráče donutil k nedovolenému zákroku.
     
    36
    Roman Potočný zkusil štěstí okamžitě po dobrém napadání, kdy obral o míč Filipa Havelku. Jeho rána vypadala dost slušně a Jaroslav Drobný se k zákroku musel proletět!
     
    37
    Na druhé straně si do střelecké pozice navedl míč také Matej Mršić, který to ale s razancí přehnal a tak míč mířil nad horní tyč.
     
    38
    Stanislav Dostál v klidu pokryje další dlouhý nákop soupeře a s rozehrávkou už vůbec nespěchá, jelikož domácí chtějí tento stav udržet aspoň do přestávky.
     
    39
    Jaroslav Drobný se dnes rozhodně nenudí, o čemž ho přesvědčil Marek Hlinka, který z dálky mířil do levého dolního rohu brány, ale brankář ho tedy vychytal.
     
    40
    Zlínský brankář opět nakopává až na útočnou polovinu, kde ale Roman Potočný nezvládl souboj a tak domácí obránci rychle musí spěchat zpátky dozadu.
     
    41
    Pěknou domácí kombinaci pokazil až Dominik Janošek, který nedostal od spoluhráčů žádnou dobrou nabídku, takže musel jít do riskantní přihrávky na Lamina Jawa, která ale nevyšla.
     
    42
    Benjamin Čolić svým centrem nemohl nikoho najít, míč tak nakonec doletěl až mimo hrací plochu a opět tak rozehrává Stanislav Dostál.
     
    43
    Roman Potočný svým pádem o přímý kop neřekl, o chvíli později pak protiútok hostů raději zastavil faulem Dominik Janošek.
     
    44
    Karol Mészáros dobře sklepl vysoký míč a následně se balón dostal do šestnáctky k Petru Javorkovi, který svou patičkou málem našel spoluhráče, ale nakonec získal jen roh.
     
    45
    Stanislav Dostál měl první složitější práci v zápase, protože centr z pravé strany směřoval nebezpečně blízko brány, ale domácí brankář ho přece jen dokázal vyboxovat!
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    45+2
    České Budějovice jsou v závěru prvního poločasu mnohem aktivnější. Nyní tak vhazoval až do šestnáctky Benjamin Čolić, ale ani tentokrát nenašel správného adresáta.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:02.
     
    V první půli Zlín potvrzoval svou fazónu, díky čemuž se také dostal do vytouženého vedení a směřuje tak ke třem bodům. Zpočátku se však dlouho hrálo vyrovnaně, tedy až do té doby, kdy si Roman Potočný postavil míč na přímý kop, ze kterého se nádherně trefil až do sítě. Dynamo se pak z branky chvíli rozdýchávalo, ale nakonec přece jen na soupeře zatlačilo v samotném závěru, ale tehdy se neprosadilo a ztrátu tak bude muset dohánět ve druhém poločase.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Lamin Jawo sklepnutí Tomáše Poznara nedokázal zachytit, rozehrávat tak bude Jaroslav Drobný, který rychle přihrává nejbližšímu spoluhráči.
     
    48
    Tomáš Poznar byl při přihrávce z první opět neúspěšný, protože tentokrát poslal míč za postranní čáru.
     
    49
    Matej Mršić po nákopu šikovně zasekl a mohl tedy vystřelit z hranice šestnáctky, avšak jeho rána směřovala přímo doprostřed, kde byl připraven Stanislav Dostál.
     
    50
    Lukáš Skovajsa nedostal na levou stranu zrovna přesný, stěží ho mohl zachytit i rukou, takže míč pochopitelně skončil za postranní čárou.
     
    51
    Fastav málem udeřil podruhé! Lamin Jawo pěknou přihrávkou našel Youbu Dramého, který pak poslal míč na Tomáše Poznara, jenž pálil v těžké pozici, ale i přesto donutil gólmana k zázračnému zákroku!
     
    52
    Dominik Janošek svým centrem od rohového praporku mířil až za pokutové území, kde se k voleji odvážil Václav Procházku, který ale mířil hodně nepřesně.
     
    54
    Karol Mészáros šikovně přenesl hru na levou stranu, kde už ale Lukáš Skovajsa se svou přihrávkou úspěšný nebyl.
     
    55
    Matej Mršić využil špatné rozehrávky protivníka a z levé strany se dostal do nadějného zakončení, který ale pokryl pozorný Stanislav Dostál!
     
    56
    Dynamo už začíná být směrem dopředu opravdu dost aktivní a opět tak našlo cestu do šestnáctky, odkud ale domácí okamžitě odkopli míč.
     
    57
    Filip Havelka si naběhl mezi dva protihráče a málem kvůli tomu přišel o míč, ale po šťastném odrazu ho udržel a raději si pomohl přihrávkou dozadu.
     
    58
    Lamin Jawo si dokonale splnil své obranné povinnosti a svou hlavičkou málem poslal do protiútok Youbu Dramého, který ale míč nakonec nezískal.
     
    60
    Vstupujeme už do poslední třetiny utkání, kterou zahájili útokem domácí, kteří se však po centru k zakončení nedostali.
     
    61
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Lukáš Skovajsa, přichází Jiří Kladrubský.
     
    61
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Filip Havelka, přichází Dame Diop.
     
    62
    Dominik Simerský nadvakrát odvrátil přihrávku za svá záda a nakonec míč poslal až ze zlínské poloviny, takže hosté musí zase začínat od svého brankáře.
     
    63
    Zlín právě vstřelil branku!
    Ševci odskakují na rozdíl dvou gólů! Lamin Jawo z poloviny hrací plochy vymyslel parádní přihrávku na YOUBU DRAMÉHO, který nic nevymýšlel a prostě vypálil, což se vyplatilo, jelikož balón propadl do sítě podél bližší pravé tyče. Asistence: Lamin Jawo.
     
    65
    Benjamin Čolić z pravé strany vymyslel docela nadějný pas, který proletěl celým pokutovým územím, ale nakonec žádný ze spoluhráčů nedokázal zakončit.
     
    66
    Roman Potočný se opět zhostil standardní situace a tentokrát centroval, přičemž hledal Tomáše Poznara, který si ale nepohlídal ofsajd.
     
    68
    Karol Mészáros se po nákopu dostal k zakončení, ale zase z toho byla střela přímo doprostřed brány, takže Stanislav Dostál pořád drží čisté konto.
     
    69
    Roman Potočný si za své protesty vysloužil první žlutou kartu utkání.
     
    70
    Dominik Janošek si na středu hřiště našel odražený míč a po stranách mu nabíhali hned dva spoluhráči. Vybral si přihrávku na Lamina Jawa, která ale byla zablokována.
     
    71
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Roman Potočný, přichází Vachtang Čanturišvili.
     
    72
    Fastav pořád umí být nebezpečný z rychlých protiútoků, při dalším se dostal až do pokutového území, ale tam se David Janošek neodvážil k zakončení.
     
    73
    Zlín právě vstřelil branku!
    Domácí udeřují potřetí a vítězství mají téměř jisté! David Janošek od rohového praporku poslal míč na bližší tyč, kde ho hlavičkoval do malého vápna Antonín Fantiš, jenž tak našel DOMINIKA SIMERSKÉHO, který to z bezprostřední blízkosti už měl dost jednoduché. Asistence: Antonín Fantiš.
     
    74
    Tak hosté se mohli dočkat čestného gólu, od které nebyl daleko Dame Diop, který se dostal k hlavičce, ale ta skončila jen na pravé tyči!
     
    76
    Fastav už se soustředí pouze na to, aby zápas dohrál v co největším klidu. Na útočné polovině tak v klidu kombinuje a míč tam tedy drží co nejdéle.
     
    77
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Antonín Fantiš, přichází Martin Cedidla.
     
    78
    Karol Mészáros nenašel cestu skrz pozornou zlínskou obranu, takže přišel o míč, se kterým se domácí stahují ke svému brankáři.
     
    80
    Tomáš Poznar byl při zpracování míče příliš pomalý, takže mu ho sebral Petr Javorek. Domácí kapitán následně skončil na trávníku, ale faul se nepíská.
     
    81
    Stanislav Dostál rozehrává od své klece a míří co nejvíce dopředu, kde se míče chopili jeho spoluhráči, kteří ještě hledají cestu k zakončení.
     
    83
    Fastav zcela bez problémů odvrátil další rohový kop soupeře, ale s míčem se moc dlouho neohřál.
     
    84
    Lukáš Havel svým nákopem smolně trefil Lamina Jawa přímo do obličeje, což je určitě bolestivá záležitost a potřeba ošetření je zcela pochopitelné.
     
    85
    Hosté opravdu dost složitě hledají cestu jenom ze své poloviny, nakonec tak přišel nákop po pravé straně, kde ale Zlín postup soupeře velmi rychle zastavil.
     
    86
    Benjamin Čolić je dalším hráčem se žlutou kartou, kterou vidí za nesportovní chování.
     
    87
    Youba Dramé na pravé strany opět ukazuje svou rychlost, i když tentokrát ho Lukáš Havel doběhl a donutil ho k pasu dozadu, po kterém pálil Lamin Jawo vysoko nad.
     
    88
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Dominik Janošek, přichází Lukáš Vraštil.
     
    88
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Lamin Jawo, přichází Jakub Janetzký.
     
    88
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Youba Dramé, přichází Róbert Matejov.
     
    89
    Maxym Talovierov si přece jen ve vápnu našel centrovaný míč, ale stejně nedokázal přesně hlavičkovat, protože v těžké pozici se netrefil mezi tyče.
     
    90
    Tomáš Poznar se z pravé strany dostal ke vzdušné přihrávce, kterou ale našel jen rukavice Jaroslava Drobného, který pak rychle rozehrává.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    90+2
    Nastavení je poměrně dlouhé, Zlín tak opět může zkusit udeřit s rohového kopu, ale centr byl tentokrát velmi špatný.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Zlín pokračuje ve své skvělé formě, protože vyhrál třetí z posledních pěti zápasů a dnes to navíc bylo dost jednoznačné. České Budějovice držely se soupeřem krok jen v prvních minutách, pak se už Zlín dostal do vedení a od té doby hrál o něco lépe. Ve druhé polovině utkání navíc přidal další dva góly, o které se postarali Youba Dramé a Dominik Simerský, které tedy dodaly klid na domácí kopačky, takže si žlutomodří vedení pohlídali a naprosto zaslouženě berou tři body.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:12.
     
    Tímto se s Vámi loučím. Děkuji za pozornost a u dalších fotbalových přenosů zase někdy na počtenou. (17:56:18)

    Lukáš Mihal

    Góly: 28. Potočný, 63. Dramé (Jawo), 73. Simerský (Fantiš)

    Karty:   69. Potočný (ZLN) – 86. Čolić (CEB)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:12.
    FC Zlín: S. Dostál – Fantiš (77. Cedidla), Simerský, P. Buchta, Procházka – Dramé (88. Matejov), Hlinka, Janošek (88. Vraštil), Potočný (71. Čanturišvili) – Poznar (C), Jawo (88. Janetzký).
    Náhradníci: Rakovan – Cedidla, Matejov, Vraštil, Martínez García, Janetzký, Čanturišvili.

    SK Dynamo Č. Budějovice: Drobný – Čolić, Talovierov, Králik (32. Mészáros), Skovajsa (61. Kladrubský) – Havelka (61. Diop), L. Havel, Javorek, Čavoš (C) – Brandner, Mršić.
    Náhradníci: Vorel – P. Novák, Kladrubský, M. Valenta, Mészáros, Jánošík, Diop.

    Rozhodca: Dubravský – Mokrusch, Podaný