Blansko – Líšeň 0:0 (kon.) | Vyšehrad – Žižkov 1:2 (kon.) | Třinec – Varnsdorf 0:0 (kon.)
koniec
FC Slavoj Vyšehrad
1:2 (0:0)
FK Viktoria Žižkov
cz Sobota 13.03.2021, 10:15 • Evžena Rošického-Strahov • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Krásný den všem fanouškům českého fotbalu. Praha uvidí malé derby mezi Vyšehradem a Žižkovem. Utkání posledního celku se sedmým startuje v 10:15.
     
    FK VIKTORIA ŽIŽKOV (7.)
    13 utkání, 19 bodů, skóre 19:19


    Žižkovská Viktorka vstoupila do sezóny velice dobře, ale v posledních utkáních je jejich forma velice kolísavá a výkony nejsou nejlepší. Viktorka v posledních čtyřech duelech hned třikrát prohrála a jednou remizovala. Naposledy Pražané padli na domácím hřišti s Chrudimí (1:3). Nejlepším střelcem týmu je Jaroslav Diviš, který vstřelil šest branek, ale naposledy se trefil 25.11.

    Poslední tři duely
    Žižkov 1:3 Chrudim
    Žižkov 1:1 Jihlava
    Vlašim 3:0 Žižkov
     
    FC SLAVOJ VYŠEHRAD (14.)
    13 utkání, 5 bodů, skóre 7:28


    Vyšehradští byli po polovině sezóny na úplném dně FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, ale na startu jara se jim začíná dařit. V posledních dvou duelech Slavoj získal čtyři body, ale na udržení stále ztrácí sedm bodů. Uvidíme ovšem duel týmů s odlišnými formy, takže se je na co těšit. Vyšehrad naposledy remizoval v Jihlavě (1:1).

    Poslední tři duely
    Jihlava 1:1 Vyšehrad
    Vyšehrad 2:1 Blansko
    Varnsdorf 1:0 Vyšehrad
     
    Úvodní sestavy:

    FC Slavoj Vyšehrad: Kafka – Stropek, Zaradny, Košút, Šandera – D. Procházka, Drobílek, Alexandr, M. Černý, Schneider – Vandas.
    Náhradníci: Ordelt – Burda, Hezoučký, Vaněk, Jakab, Hampl.

    FK Viktoria Žižkov: Švenger – Řezáč, Pudil, Auer, Opluštil – Súkenník, Sixta – Batioja, Jaroslav Diviš, Zoubele – Mashike Sukisa.
    Náhradníci: K. Hrubeš – Muleme, Skopec, Nabijev, Hušek, Urbanec, Bazal.

    Rozhodčí: Matějček – Matoušek, Slavíček..
     
    Krásné dopoledne z pražského Strahova. Oba celky se na hřišti právě rozcvičují a za patnáct minut utkání začne. Přejeme příjemnou podívanou!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postaral domácí celek, který z obrany hned centroval na útočnou polovinu, ale Daniel Pudil byl ve vzduchu dominantní a míč odehrál.
     
    2
    Igor Súkenník šel ve středu hřiště kopačkou na před a do protiakce se nedostal. Po jeho faulu uvidíme standardní situaci Slavoje.
     
    3
    Michal Řezáč byl teď aktivní u pravé lajny a s míčem se dostal téměř až k rohovému praporku, kde vybojoval vhazování pro Viktorku.
     
    4
    Následně z pravé strany přišel také první rohový kop, ale u zadní tyčky se hosté neprosadili. Blok prostřelen nakonec nebyl.
     
    5
    Augusto Batioja poté zakončoval druhý rohový kop nůžkami, ale jeho pokus ve vápně šel jen nad branku domácího celku. To by byla panečku branka!
     
    6
    Vyšehrad se pak dostal do útoku a na levé straně vybojoval vhazování. Konrad Zaradny pak centroval od brankové čáry na branku, ale tu z velkého úhlu přestřelil.
     
    7
    Na půlce hřiště přišel faul na jednoho z hostů a ačkoliv nevyšla akce Žižkova, pokračovat se bude rozehrávkou červenobílých.
     
    8
    David Sixta si na útočné polovině chtěl narazit se spoluhráčem, ale toto řešení hostujícímu celku nevyšlo. Pokračující akce byla ukončena odpískáním ofsajdu.
     
    9
    Pokračovalo se přihrávkou na Řezáče, který měl před sebou volný prostor. Krajni obránce Viktorky ale trochu zpomalil a jeho následné zakončení po zemi bylo slabé a nebylo nebezpečné.
     
    11
    Celek ze Žižkova začíná být mnohem aktivnější a domácí celek se převážně spíše brání. Hosté se ale prozatím nedostali do ničeho nebezpečného.
     
    12
    Jaroslav Diviš nyní pláchl po pravé straně a dostal se až do vápna. Následně nadýchaným centrem hledal Batioju, ale jeho spíše technická hlavička se do branky nedostala, Kafka jeho zakončení skryl v rukavicích!
     
    14
    Hrálo se nějakou dobu u střídaček, ale následně se hra přerušilo vinou faulu jednoho z domácích hráčů. Rozehrávat tak bude Viktorka.
     
    15
    Do útoku se nakonec dostal třetí nejlepší střelec ligy Jaroslav Diviš. Jeho centr z pravé strany ale přeletěl vše a skončil až v zámezí.
     
    16
    Viktorka byla opět aktivní na pravém křídle, ale Vyšehrad nakonec vše ustál a do zakončení se hosté nedostali. Aktivita ovšem nadále trvá.
     
    18
    Igor Súkenník musel zatáhnout za záchrannou brzdu, jinak by domácí šli sami na branku od poloviny hřiště. Hostující záložník je prvním potrestaným hráčem duelu.
     
    19
    Hodně nebezpečné centry šly do šestnáctky Vyšehradu z levé i pravé strany. První vyboxoval brankář Kafka, ten druhý byl odehrán obranou domácího celku.
     
    20
    Pod nátlakem hrající Slavoj se nyní osvobodil jen odkopem podél lajny, a tak se Viktorka musí vrátit na polovinu hrací plochy a začít od znovu.
     
    21
    Konrad Zaradny vedl první nebezpečnější útočnou akci domácího celku a udělal všechno správně. Až do zakončení. Míč si totiž navedl na hranici vápna, ale technická střela šla vysoko nad branku Milana Švengera.
     
    23
    Jaroslav Diviš dostal naprosto parádní přihrávku do běhu a najednou běžel sám na brankáře Kafku, ale z pravé strany vápna trestuhodně střílel těsně nad!
     
    24
    Igor Súkenník vedl akci a před vápnem vylepšoval kombinaci přihrávkou na levou stranu, ale k centru nedošlo. Postranní sudí totiž viděl ofsajd a následuje tak odkop Vyšehradu.
     
    26
    Po zákroku na polovině Žižkova se na zemi ocitl Daniel Pudil, který nevypadá na to, že by se zvedal. Přivolán byl i klubový doktor, tak snad bude s obráncem Viktorky všechno v pořádku.
     
    28
    Daniel Pudil již kluše a jeho spoluhráči se zatím vydali na útočnou polovinu, kde se jim ale nepovedlo akci nějak zakončit. Pokračovat se bude autem Slavoje.
     
    29
    Hodně zblízka dostal míčem přímo do obličeje domácí Pavel Vandas, který šel hned k zemi. Sudí sportovně hru pozastavili a domácí fotbalista opustil hrací plochu.
     
    30
    Kvůli faulu skončila také útočná akce hostujícího celku. Na začátku druhé třetiny utkání tak bude od své branky rozehrávat František Kafka, stále se hraje bez branek.
     
    31
    Akce Elvise Mashikeho byla zakončena u levé tyčky, kde útočník se zkušenostmi s nejvyšší ligou vybojoval rohový kop pro svůj celek.
     
    32
    Milan Černý se pokusil dostat u levé lajny přes bránícího hráče Viktorky, ale ten skluzem zabránil bývalému ligovému hráči projít do nebezpečné pozice.
     
    33
    Další centr za obranu chtěl poslat Michal Řezáč, ale bránící hráči si míč našli a Jaroslav Diviš se tak do další nebezpečné akce neprocpal.
     
    35
    Konrad Zaradny šel na levé straně nebezpečně vysokou nohou napřed proti Opluštilovi, a tak se píská faul. Domácí hráč se rukou obránci Viktorky omlouval.
     
    36
    Jan Schneider se dostal k volnému míči v obraně a nakopl jej do útoku, kde si ale nikdo na tento dlouhý balón nenaběhl. Rozehrává Žižkov.
     
    38
    Domácí celek mohl jít do přečísení, ale aktivní Konrad Zaradny naprosto pokazil přihrávku na pravé křídlo a míč se dostal až na nohu brankáře Švengera.
     
    39
    Elvis Mashike Sukisa se nyní dostal před bránícího hráče a byl s míčem ve vápně. Místo střely ještě vylepšoval pozici pro Batioju, ale přihrávka byla blokována na roh.
     
    41
    Viktorce se rohový kop nepovedl, ale hned se dostala zpátky do útoku a vybojovala si další tuto výhodu. Dnes již několikátou.
     
    42
    I nyní ale hosté prohráli hlavičkový souboj. Na odražený míč čekal Daniel Pudil, ale jeho zakončení z výšky bylo těžké a míč skončil na těle bránícího hráče.
     
    43
    Elvis Mashike Sukisa si nyní dal míč před bránícího Schneidera, jenž si pomohl menšim faulem. Vidí žlutou kartu a Viktorka bude rozehrávat standardku.
     
    45
    Další faul na stejného hráče, nyní ovšem těsně před vápnem, a tak uvidíme nebezpečný přímý kop, který se dá považovat za velice solidní šanci.
     
    45+1
    David Sixta centroval do malého vápna, kde se ale nezjevila hlavička ani jednoho z hráčů Viktorky. Kafka vyboxoval, ale hned vzápětí přišel další faul a uvidíme další standardku.
     
    45+2
    Exekuce se tentokráte ujal Jonas Auer, ale jeho technické zakončení levačkou skončilo jen těsně vedle levé tyčky a tímto také první poločas končí.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas utkání mezi Vyšehradem a Žižkovem. Moc nebezpečných akcí jsme neviděli a spíše je aktivnější hostující celek, ale ani ten neměl vyloženě nějakou tutovku.

    Druhý poločas začne v 11:18.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Jonas Auer hned na startu poločasu rozehrával standardní situaci na levé straně, ale centrovaný míč na začátek vápna byl odhlavičkován.
     
    47
    Celá situace se opakovala. Jonas Auer tentokráte zakončoval přímo na branku, ale Kafka míč viděl a rána nebyla vůbec nebezpečná.
     
    49
    Elvis Mashike Sukisa skvěle udržel míč a poslal jej na pravé křídlo, odkud šla zpáteční přihrávka do vápna. U balonu byli ale bránící hráči jako první.
     
    50
    Z dálky ozkoušel štěstí velezkušený Daniel Pudil, ale jeho zakončení levačkou nebylo přesné a míč skončil jen vedle branky.
     
    51
    Lukáš Zoubele se před brankou dostal k odraženému míči, ale místo branky trefil ležícího spoluhráče Batioju, který v tu dobu ležel v šestnáctce po prohraném vzdušném souboji.
     
    53
    Jonas Auer vymyslel naprosto prvotřídní centrovaný míč, jenž z levé strany našel na zadní tyčce Batioju, ale jeho hlavička ke vzdálenější tyčce se do branky nedostala!
     
    55
    Viktorka pokračuje v aktivní hře na míči a postupně se dostává do útočné fáze. Uvidíme, zda se hostujícímu celku povede i v blízké době skórovat.
     
    56
    Igor Súkenník si naběhl až před vápno a levačkou pokoušel štěstí. Jeho rána po zemi ale byla tečována a Žižkovští budou rozehrávat další rohový kop.
     
    57
    Aktivní Jonas Auer prošel opět do vápna a dalším centrem hledal spoluhráče Batioju. Těsně před ním ale odehrál hlavou míč poslední bránící hráč, buede z toho další roh.
     
    58
    Střídání v týmu FC Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Tomáš Košút, přichází Josef Jakab.
     
    59
    Ve vzdušném souboji odehrával míč hlavou Auer, ale při pádu přišlápl Daniela Procházku. Ten se ovšem zdá v pořádku a pokračovat se bude i s ním.
     
    60
    První útočná akce Vyšehradu ve druhém poločasu byla vedena přihrávkou na levou stranu, kde byl Konrad Zaradny. Tomu se ale nepovedlo míč ideálně zpracovat a Slavoj o protiakci přišel.
     
    61
    Vyšehrad právě vstřelil branku!
    A z ničeho nic branka domácího celku, který se prosazuje snad z prvního rohového kopu! Skvělý centr od levého praporku proletěl až na penaltový puntík, kde se DANIEL STROPEK hlavičkou nezmýlil.
    61. Daniel STROPEK - 1:0
     
    63
    To musí být pro hostující celek velká rána, neboť byl mnohem aktivnějším týmem. Fotbal se ovšem hraje na góly a lépe na tom je aktuálně Slavoj.
     
    65
    Rohový kop také pro Žižkov. Ten se dostal do útoku po pravé straně, ale přízemní centrovaný míč byl zablokován na rohový kop.
     
    66
    Rohový kop nabídl menší závar, ale bez střeleckého pokusu. Viktoria ale pokračuje v útočném snažení a chce srovnat stav duelu.
     
    67
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Jaroslav Diviš, přichází Josef Bazal.
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Igor Súkenník, přichází Isaac Muleme.
     
    68
    Následně rozehrávala Viktoria další rohový kop z pravé strany, ale ani tentokráte k zakončení nedošlo. Tyto standardní situace pro hostující celek moc výhodou dnes nejsou.
     
    69
    Naprosto šílená přihrávka hostů v útoku nabídla protiakci Vyšehradu, která byla ukončena takovým taktickým faulem. Tohle Slavoji jedině vyhovuje.
     
    71
    Dlouhý míč z obrany hledal nabíhajícího Elvise Mashikeho, ale uprostřed sprinterského souboje mu byl odpískán ofsajd.
     
    72
    Střídání v týmu FC Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Filip Drobílek, přichází Pavel Hezoučký.
     
    73
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Naprosto zasloužená branka hostů je na s světě. Rohový kop sice nevyšel, ale akce pokračovala a Isaac Muleme vymyslel výborný centr na zadní tyčku, kde se hlavou prosadil MAREK OPLUŠTIL!
    73. Marek OPLUŠTIL - 1:1
     
    74
    Viktorka nepolevuje a chce vyhrát. Pár metrů před vápnem přišel faul, který je potrestán žlutou kartou pro domácí.
     
    76
    Lukáš Zoubele se na levé straně vápna dostal k míči a z otočky zakončoval. Jeho rána ale skončila na bránícím hráči Slavoje Vyšehrad. Viktorka má enormní tlak.
     
    77
    David Sixta zahrával přímý kop pár metrů před vápnem, ale jeho přízemní rána byla nakonec sražena na další rohový kop.
     
    78
    Akci hlavičkou zakončoval opět Marek Opluštil, ale ten míč jen lehce škrtl a do branky jej tak nakonec nedostal. To by byl obrat od obránce Žižkova.
     
    80
    Začíná poslední desetiminutovka základní hrací doby a ještě se máme na co těšit. Hosté stále chtějí vstřelit rozhodující branku a jsou aktivní.
     
    81
    Isaac Muleme oživil hru Viktorie na levém křidle. Nyní se pokoušel opět odcentrovat, ale jeho míč byl nakonec sražen mimo hrací plochu.
     
    83
    Elvis Mashike ve vápně udělal kličku, ale jeho zakončení na první tyčku nevyšlo a s pochopením od spoluhráčů se to moc nesešlo.
     
    84
    Za nakopnutým míčem na pravé straně se vydal Daniel Procházka, který jej vracel do vápna, ale jen do prostoru, kde nikdo v modrém nebyl. U míče je Švenger.
     
    85
    Střídání v týmu FC Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Daniel Procházka, přichází Petr Hampl.
    Střídání v týmu FC Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Adam Alexandr, přichází Michal Vaněk.
     
    86
    Slavoj se pak dostal do útoku, ale centr z levé strany byl hodně nepřesný a míč skončil jen vysoko nad brankou Milana Švengera.
     
    87
    Domácí to na levé straně zkusili ještě jednou a po individuálním průniku se píská rohový kop pro domácí Slavoj. Dočkáme se další branky ze standardky?
     
    88
    Zatím ne. Žižkov to ubránil a míč dlouhým odkopem uklidil do autu. Vyšehrad tak vhazuje na levé straně a bude se pokoušet něco vymyslet na útočné polovině.
     
    89
    David Sixta si během pressinku pomohl útočným faulem a pokračovat se bude rozehrávkou Vyšehradu, který nikam moc spěchat nebude.
     
    90
    Na startu poslední minuty základní hrací doby byl ve středu hřiště faulován Zoubele a Žižkov se dostal do útoku. Josef Bazal dostal míč na pravé straně vápna, ale Kafka jej vychytal!
     
    90+1
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Nyní ale Kafka již kapituluje a Viktorka jde do trháku! Obrana Slavoje nyní nechala moc místa ve vápně a JOSEF BAZAL se technickou střelou o tyčku přecijen prosazuje.
    90+1. Josef BAZAL - 1:2
     
    90+3
    Po faulu ve středu hřiště se hra ještě přerušila a Viktoria připravuje ještě jedno střídání. Dobré skoro dvě minuty se nyní nehrálo.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Elvis Mashike Sukisa (FK Viktoria Žižkov).
     
    90+4
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Elvis Mashike Sukisa, přichází David Skopec.
     
    90+5
    Na začátku poslední nastavené minuty došlo k faulu u rohového praporku, David Skopec poté riskoval žlutou kartu po zakopnutí míče.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno a zasloužené tři body putují na Žižkov. Domácí se sice prosadili po hodině hry hlavou Daniela Stropka, ale úder vrátili hosté přes Marka Opluštila a Josefa Bazala, který rozhodl v nastaveném čase!
     
    Z mé strany je to dnes vše. Díky za pozornost a zase někdy u FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na počtěnou! (12:13:45)

    David Panuška

    Góly: 61. Stropek – 73. Opluštil, 90+1. Bazal

    Karty:   43. Schneider (VYS) – 18. Súkenník (ZIZ), 90+4. Mashike Sukisa (ZIZ), 90+5. Skopec (ZIZ)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 2:9. Rohy: 2:12.
    FC Slavoj Vyšehrad: Kafka – Stropek, Zaradny, Košút (58. Jakab), Šandera – D. Procházka (85. Hampl), Drobílek (72. Hezoučký), Alexandr (85. Vaněk), M. Černý, Schneider – Vandas.
    Náhradníci: Ordelt – Burda, Hezoučký, Vaněk, Jakab, Hampl.

    FK Viktoria Žižkov: Švenger – Řezáč, Pudil, Auer, Opluštil – Súkenník (67. Muleme), Sixta – Batioja, Jaroslav Diviš (67. Bazal), Zoubele – Mashike Sukisa (90+4. Skopec).
    Náhradníci: K. Hrubeš – Muleme, Skopec, Nabijev, Hušek, Urbanec, Bazal.

    Rozhodca: Matějček – Matoušek, Slavíček.