Blansko – Líšeň 0:0 (kon.) | Vyšehrad – Žižkov 1:2 (kon.) | Třinec – Varnsdorf 0:0 (kon.)
koniec
FK Blansko
0:0 (0:0)
SK Líšeň 2019
cz Sobota 13.03.2021, 10:15FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky fotbalu. V rámci 14. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nás čeká jihomoravské derby, v němž se utkají domácí FK Blansko s hostující SK Líšeň 2019.
     
    FK Blansko

    Nováček soutěže pod vedením nového trenéra Martina Pulpita, který tým převzal před jarní části soutěže, má jasný cíl, a to záchranu. První z mnoha kroků udělali jeho svěřenci před týdnem, kdy doma po brankách Helebranda a Sedla porazili Třinec a zapsali teprve svou třetí výhru v aktuálním ročníku. Blanenští jsou v tabulce na 12. místě se ziskem 12 bodů a na sestupové 13. místo, které drží Táborsko mají náskok pouhého jednoho bodu. Nejlepším střelcem týmu je čtyřgólový Filip Žák.
     
    SK Líšeň 2019

    Brněnský celek se skromnými podmínkami prožívá pohádkovou sezónu a dokonce se mluví o možném postupu do nejvyšší soutěž. Co by ne – klub, kde většina hráčů kromě fotbalu normálně pracuje, je po minulé sobotě na prvním místě soutěže s 26 body a na druhý Hradec Králové drží jednobodový náskok. Právě s východočeským soupeřem si Líšeň poradila minulou sobotu doma a po výhře 2:1 udržela domácí neporazitelnost. Tři body Marťanům trefil záložník Jaroslav Málek, který je s osmi zásahy momentálně nejlepším střelcem soutěže.
     
    Oba celky se letos v lize potkaly už na konci srpna ve druhém kole a z jasné výhry 4:1 se radovala Líšeň.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Blansko: Halouska – Sukup, Helebrand, Aggoun, Sedlo – Bartolomeu, Lahodný (C), Kopičár, Ngoma – Lhotecký – T. Machálek.
    Náhradníci: Chmiel – Kepl, Žák, Vasiljev, R. Buchta, Černín, Koraksić.

    SK Líšeň 2019: Veselý – Jeřábek, Otrísal, O. Ševčík (C), Lutonský – Kučera – Pašek, Málek, Matocha, Krška – Zikl.
    Náhradníci: Vítek – Rolinek, Reteno Elekana, Fall, Šteigl, Szotkowski, Demeter.

    Rozhodčí: Batík – Vodrážka, Antoníček.
     
    Domácí nastupují tradičně v červeném, hosté v bílém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí uvedli míč do hry, první dlouhý nákop ale skončil jen u Matochy a Jeřábek nakopává směrem vpřed.
     
    2
    Po nepřesné přihrávce Málka šli domácí vpřed, centr Davyho srazil Ševčíkem k Sukupovi, který pálil šajtlí, ale rána zpoza vápna byla sražena. Následně centr Aggouna znamená prvního rohový kop duelu.
     
    2
    S centrem si Líšeň nadvakrát poradila, hra se vrací až k brankáři Halouskovi.
     
    3
    Proti svým bývalým spoluhráčům dnes na hrotu domácího útoku nastupuje Tomáš Machálek, který se hnal za míčem po levé lajně, ale přes dotírajícího Otrísala neodcentroval.
     
    4
    Domácí se poté drželi i nadále na polovině Líšně, konkrétně u pravé čáry, výsledkem kombinací byly ale jen dva nepřesné centry. Míč poté sebral Kučera a byl faulován.
     
    5
    Blansko je zatím aktivnější. Domácí si poradili na hranici vápna s kličkou Zikla a chtěli rychle otočit hru, Machálek ale ve středu hřiště přihrávku na rozběhnutého Davyho neprodloužil.
     
    6
    První zajímavější šance duelu. Hra se přenesla doprava na Paška, jeho centr srazil Helebrand a míč se poté dostal na ose ke Krškovi, který pálil po zemi na vzdálenější tyč, ale pozorný Halouska lapil míč u pravé tyče do svých rukavic.
     
    7
    Hra se poté několikrát zbrzdila u půlicí čáry, dlouhý nákop vpřed vyslal Kopičár, ale pozorné stoperské duo hostů zasáhlo.
     
    8
    Vzápětí tak mohl brněnský celek opět zaútočit a po faulu na pravé straně rozehrává Kučera přímý kop.
     
    9
    Jeho centr vracel na zadní tyči zpět do ohně Ševčík, ale bez efektu. Akce Líšně poté pokračovala a sérii přihrávek vyslal ostrý míč do vápna Jakub Kučera, centr doputoval do rukavic připraveného Halousky.
     
    10
    Další akce domácích směřovala opět po levé straně, po pasu Davyho centroval Sedlo, ale míč pouze proletěl vápnem a Krška jej odvrátil do autu.
     
    11
    Znovu aktivní Davy sebral balón a rychlou kolmicí vyslal do vápna Bartolomea, ten z těžkého úhlu pálil v zajímavé pozici nad břevno.
     
    12
    Hosté se jen na pár chvil vymanili z obležení soupeře, Blansko je opět nastěhováno na útočné polovině.
     
    13
    Akce ale neměla dlouhého trvání, útočným faulem se provinil Davy. Hosté mohou uklidnit hru.
     
    14
    Po dalším faulu u pravé čáry se rozehrávky přímého kopu chopil opět Kučera, jeho centr se kroutil na zadní tyč, ale nabíhající Jeřábek na něj nedosáhl.
     
    15
    Po čtvrthodině hry se odrazil míč na hranici vápna před obránce Sedla, ten na svou branku z minulého kola ale zatím nenavázal a míč poslal vysoko nad.
     
    17
    Bojovný duel pokračuje, hosté však výborně zhušťují střed hřiště, kudy se domácím nedaří rozjet klidnou akci.
     
    18
    Hosté po zisku míče pádili dopředu a vypadalo to na přečíslení, Zikl však při náběhu vědomě fauloval ve středu hřiště Kopičára, a akce tak neměla dlouhého trvání.
     
    19
    Krška si zpracoval míč na levé straně a posunul do vápna Paškovi, ten měl centr na delší nohu, ale stihl jej ještě na hrací ploše a vybojoval roh pro Líšeň.
     
    20
    První Málkův centr domácí odvrátili, nejlepší střelec soutěž dostal šanci na reparát, ale míč adresoval jen do rukavic připraveného Halousky.
     
    21
    Nadále jsou na hřišti k vidění nepřesnosti z obou stran, akci Líšně ukončil opět před vápnem útočný faul.
     
    22
    Centr Davyho z levé strany našel ve vápně Machálka, ten v těžké pozici zakončoval nad branku.
     
    23
    Opačným směrem se poté za dlouhým nákopem vydal Zikl a chvíli to dokonce vypadalo, že u míče bude dřív než Halouska, ten ale stihl míč vyboxovat i za cenu toho, že sestřelil spoluhráče Aggouna.
     
    24
    Lahodný vytáhl míč středem a chtěl kolmicí vysunout rozběhnutého Davyho, situaci skvěle přečetl Erik Otrísal a míč zachytil.
     
    25
    Stále sledujeme hodně neurovnanou hru z obou stran, Málek byl nyní na středu sám a říkal si o přihrávku, ovšem míč směřoval daleko do autu.
     
    26
    Ani po rozehrávce přímého kopu ze středu hřiště domácí nezahrozili, Jeřábek navíc pod tlakem u rohového praporku a odrazu o Lahodného vybojoval míč pro hostující barvy.
     
    28
    Míč nakonec ze soubojů ve středu hřišti sebrali domácí, Machálek jej sklepl pod sebe na Davyho, ale ten po kontaktu se soupeřem upadl – rozhodčí nechává ve hře pokračovat.
     
    29
    Martin Zikl je zatím na hrotu dost ztracený, nyní neměl po zpracování míče podporu spoluhráčů a míč tak sebrali znovu fotbalisté Blanska.
     
    30
    Teď už to Zikl zkusil sám a prošel na hranici vápna, Helebrandovi však jesličky šikovnou kličkou nenasadil a míč sklepl Sukup do rukavic Halousky.
     
    31
    Ani po půlhodině hry nesledujeme nikterak hezký fotbal, utkání je kouskováno nepřesnostmi a fauly ve středu hrací plochy.
     
    32
    Po dalším přímém kopu domácích sebrali Líšenští míč, Pašek si jej píchl kolem Aggouna a ten jej musel faulovat.
     
    34
    Z kombinace nakrátko ale opět nic nebylo, znovu sledujeme nepřenosti z obou stran ve středu hrací plochy.
     
    35
    Machálek se snažil hlavou prodloužit míč do běhu Lhoteckému, pomezní však domácímu útočníkovi odmával viditelný ofsajd.
     
    36
    Kopičárův prudký centr z přímého kopu vyboxoval Veselý před vápno, Davy se opřel do parádního voleje, ale ten zablokoval na malém vápně připravený Jeřábek.
     
    37
    Krška měl nalevo prostor s míčem a na výběr několik variant, nakonec narýsoval povedenou kolmici na Lutonského, ten ale záměr vůbec nepochopil.
     
    38
    Přetažený centr na okraj vápna vrátil Pašek hlavou do vápna, kde se před Halousku probíjel Zikl, ale toho na hranici faulu poslal k zemi Tarek Aggoun. Hosté chtěli penaltu, rozhodčí však nechává ve hře pokračovat.
     
    39
    Rychlou akci předvedli také domácí, ke střele se po sérii přihrávek dostal Claude Lhotecký, pálil však vysoko nad branku.
     
    40
    Následovala hodně podobná akce, tentokrát míč vedl Robert Bartolomeu, který to vzal na sebe a pálil k bližší tyči, jeho rána nicméně směřovala jen do boční sítě.
     
    41
    Domácí v aktivitě pokračovali a Lhotecký v šestnáctce přetlačil Ševčíka, následná skákavá rána křížem ale Veselého nachytat nemohla.
     
    43
    Zikl se po autu Lutonského otočil kolem Helebranda a odcentroval, hosté se štěstím vybojovali rohový kop.
     
    43
    Málek se snažil rychle odcentrovat na zadní tyč, tam byl ale připraven hlavičkující Tarek Aggoun a zpětný centr od opačné lajny si sebral Halouska.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    45
    Hostům utekl míč po dlouhém nákopu a Ondřej Ševčík musel zatáhnout za záchrannou brzdu – na světě je první žlutá karta duelu.
     
    45+1
    Rozehrávky se ujal Bartolomeu, ale prudký míč směřoval přímo do rukavic Veselého.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:19.
     
    Úvodní poločas jihomoravského derby je za námi, branku jsme neviděli a nutno dodat, že ani nikterak zajímavou podívanou. Vyloženou šanci si ani jeden z týmu nevypracoval. Na konci sedmé minuty pálil zajímavé zpoza vápna Krška, za domácí naopak dvakrát zahrozil mladík Lhotecký. Uvidíme, zdali se hra ve druhé půli zvedne a především že se dočkáme nějaké branky.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté načali poločas úvodním výkopem, ihned přišel dlouhý balón, ovšem Lahodný jej srazil hlavou do autu.
     
    47
    Pašek centroval zprava, Krška se dostal k hlavičce, ale míč směřující co ohně domácí odvrátili.
     
    48
    Pašek poté po dobré práci Zikla dostal prostor k dalšímu centru, ten moc daleko ale nedoletěl a Líšeň bude zahrávat rohový kop.
     
    48
    Hosté zkusili po rohu signál, přetažený míč od Kučery našel hlavu Jeřábka, ale ten nezakončil vůbec podle představ.
     
    49
    První větší šance duelu! Další ostrý centr zprava domácí srazili před vápno, kde se do voleje opřel Kučera a jeho rána proletěla těsně vedle levé tyče. Halouska se za míčem pouze ohlédl...
     
    50
    Povedenou pasáž Líšně ukončil dlouhý aut z dílny Jeřábka, domácí ale míč nadvakrát odvrátili.
     
    51
    Davy byl ostře faulován na polovině hřiště, domácí rozehráli dlouhým nákopem Helebranda, ale s tím si nadvakrát poradil Otrísal.
     
    52
    Obrovská šance Líšně! Matocha si skvěle sběhl do vápna, kde hlavou prodloužil míč na úplně volného Málka, ten ale úplně sám před brankou Halouskovi v jasné tutovce jesličky nenasadil. Domácí brankář zapsal skvělý zákrok nohou.
     
    53
    Pozornost nyní ale směřuje na opačný pól hřiště, kde po faulu u levé lajny zahrává přímý kop Kopičár.
     
    54
    Kroucený míč slovenského záložníka nebyl vůbec špatný, Ševčík ale pod tlakem odhlavičkoval. Následně pálil z dálky Kablan Davy Ngoma, ale vysoko nad.
     
    55
    Úvodní desetiminutovka druhé půli patřila jednoznačně hostům, domácí ale teď srovnali hru a jsou více na míči.
     
    56
    Po zisku míče hledal Málek dlouhým míčem Zikla, ten si ale nezpracoval do běhu a balón tak doputoval k Halouskovi.
     
    57
    Krška si po dlouhém nákopu zpracoval míč a odstavil si soupeře, vzápětí ale nepřesně přihrál a domácí jdou do protiakce.
     
    58
    A z ní přišla zatím největší šance Blanska v duelu! Lhotecký si na pravé lajně tělem odstavil obránce a postupoval vpřed. V pravou chvíli přihrál pod sebe do druhé vlny na nabíhajícího Kopičára, který technickou střelou za vápnem těsně minul vzdálenější šibenici.
     
    60
    Matocha na polovině hřiště nepříjemně zajel do Davyho a také on dostává žlutou kartu.
     
    60
    Právě Matocha si poté na hranici vápna zpracoval míč do vzduchu a pálil z voleje, rána mu vůbec nevyšla.
     
    61
    Zikl se ve vápně dostal k míči, v obložené čtyř soupeřů a ve spolupráci s Málkem se nakonec dostal ke střele, pod tlakem ale mířil vedle branky.
     
    62
    Vzápětí na druhé straně zapracoval dobře Lhotecký, zleva hledal centrem na zadní tyč Bartolomea, míč však při svém letu už opustil hrací plochu, čehož si pomezní sudí dobře všimnul.
     
    63
    Střídání v týmu FK Blansko: ze hřiště odchází Tomáš Machálek, přichází Tomáš Kepl.
     
    64
    Akce Líšně byla zastavena už v zárodku na polovině hřiště, dlouhý nákop Málka poté Ševčíkem hlavou prodlužoval jen mimo tři tyče.
     
    65
    Matocha se šikovně uvolnil na středu a okamžitě vysílal dlouhý pas nabíhajícího Paška, toho skvěle zakřižoval Sedlo.
     
    67
    Po dlouhém míči za obranu Líšně se Veselý dostal lehce pod tlak, nakonec ale před Keplem zvládl míč odkopnout do autu.
     
    68
    Aktivní Davy se výtečně po levé lajně protáhl přes Jeřábka až do vápna, centroval pod sebe, ale Lhoteckému ve velké šanci utekl míč a Veselý si jej sebral.
     
    69
    Střídání v týmu SK Líšeň 2019: ze hřiště odchází David Krška, přichází Patrik Demeter.
    Střídání v týmu SK Líšeň 2019: ze hřiště odchází Marek Matocha, přichází Martin Rolinek.
     
    70
    Demeter s Rolinkem hned kooperovali na levé straně, akce však skončila jen sraženým centrem.
     
    71
    Hosté rychle vhodili a prudký centr do vápna hledal volného Málka, ten ale míč přeběhl. Následně vpravo fauloval Paška Davy.
     
    72
    Centru se ujal novic Rolinek, míč ale dobře stopoval Kopičár a hlavou jej dostal mimo nebezpečnou zónu.
     
    73
    Nalevo aktivní Davy se opět dostal k míči a tentokrát to vzal na sebe, po zasekávačce na střed vypálil, ale branku zhruba o tři metry přestřelil.
     
    73
    Aktivní Rolinek se vlevo uvolnil a protáhl se až do vápna, zpoza brankové čáry ale přihrával jen do soupeře, a tak mají Líšeňští další rohový kop.
     
    74
    Po něm se k hlavičce nedostal Otrísal, a tak zakončoval až za ním volný Jeřábek, ovšem jeho nevýrazné zakončení Halouska v pohodě pokryl.
     
    75
    Střídání v týmu FK Blansko: ze hřiště odchází Robert Bartolomeu, přichází Filip Žák.
     
    75
    Prudký centr musel Pašek pod tlakem odvrátit jen na rohový kop, domácí mají další šanci zahrozit.
     
    76
    Málem domácí vedli. Po Davyho centru šel proti míči Veselý, ale boxoval doprázdna. Míč se odrazil k Sedlovi, který ale zakončoval na poslední chvíli a jen reflexivně vedle branky.
     
    77
    Také rohový kop z levé strany nadělal obraně Líšně velké starosti, nadvakrát jej odvrátil a Demeter vybojoval takticky faul.
     
    77
    Střídání v týmu SK Líšeň 2019: ze hřiště odchází David Pašek, přichází Guy Reteno Elekana.
     
    79
    Lahodný ve středu hřiště obral Málka a mohl rozjet brejk, křiknou přihrávku však sebral Jeřábek. Ten mohl obratem také zaútočit, jenže vysoký centr mířil do země nikoho.
     
    80
    Deset minut před koncem přišel dlouhý aut do vápna Blanska, domácí si sním ale nadvakrát poradili. Akce brněnského celku pokračovala centrem Rolinka, ten však míč poslal málem mimo areál.
     
    81
    Střídání v týmu FK Blansko: ze hřiště odchází Claude Lhotecký, přichází Dejan Koraksić.
    Střídání v týmu FK Blansko: ze hřiště odchází Kablan Davy Ngoma, přichází Tomáš Vasiljev.
     
    82
    Dejan Koraksić hned po svém příchodu na hřiště tvrdě zajel do odkopávajícího Jeřábka a dostává žlutou kartu.
     
    83
    Demeter chtěl míč sklepnout pod sebe na Rolinka, přihrávka byla ale moc prudká.
     
    84
    Líšeňskou akci zakončil dalekonosnou ranou z osy hřiště Erik Otrísal, jeho pokus ale spíše ohrozil několik desítek fanoušků za plotem areálu domácího stadionu.
     
    85
    Autové vhazování se vrátilo k Jeřábkovi, který utaženou placírkou na zadní tyč směřoval zajímavý balón, Tarek Aggoun však míč obětavě odvrátil.
     
    86
    Aggoun následně srazil další centr na roh a odvrátil i samotný centr z rohového kopu. Domácí chtěli jít poté do brejku, ale křižný pas sebral Lutonský.
     
    87
    Demeter šel nohama napřed do souboje s Kopičárem, kterého ostře zasáhl, a také on si odnese z dnešního duelu žlutý kartónek.
     
    88
    Následný centr ze standardní situaci prodlužoval Kepl za sebe, nikdo ze spoluhráčů úmysl nepochopil. Míč sebral Veselý.
     
    89
    Střídání v týmu SK Líšeň 2019: ze hřiště odchází Jaroslav Málek, přichází Marek Szotkowski.
    Střídání v týmu SK Líšeň 2019: ze hřiště odchází Martin Zikl, přichází Jan Šteigl.
     
    90
    Guy Reteno Elekana zabojoval v šestnástce, nastavuje se jedna minuta a hosté vhazují.
     
    90+1
    Akce nic nepřinesla a naopak po nepřesné přihrávce Lutonského zahrozili domácí, skákavá rána Dejana Koraksiće ale směřovala jen k tyči, kde byl Veselý připraven.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Duel končí bezbrankovou remízou a nutno říci, že asi zaslouženě. Líšeň měla dvě velké šance zkraje druhé půle, kdy nejprve pálil zpoza vápna z voleje vedle tyče Kučera a vzápětí Málek neuspěl v největší šanci duelu sám před Halouskou. Největší možnost domácích v duelu měl po pasu Lhoteckého Kopičár, ranou z první ale těsně minul šibenici. Následně zahrozil ještě dvakrát Davy, ale ani z jedné akce nezahřmělo, a tak si Blansko proti lídrovi tabulky připisuje hodně cenný bod.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 9:2. Rohy: 3:5.
     
    Ode mne je to pro dnešek z Blanska vše, hezký zbytek sobotního dne. (12:09:11)

    Daniel Kinc

    Góly:

    Karty:   82. Koraksić (BLA) – 45. O. Ševčík (LIS), 60. Matocha (LIS), 87. Demeter (LIS)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 9:2. Rohy: 3:5.
    FK Blansko: Halouska – Sukup, Helebrand, Aggoun, Sedlo – Bartolomeu (75. Žák), Lahodný (C), Kopičár, Ngoma (81. Vasiljev) – Lhotecký (81. Koraksić) – T. Machálek (63. Kepl).
    Náhradníci: Chmiel – Kepl, Žák, Vasiljev, R. Buchta, Černín, Koraksić.

    SK Líšeň 2019: Veselý – Jeřábek, Otrísal, O. Ševčík (C), Lutonský – Kučera – Pašek (77. Reteno Elekana), Málek (89. Szotkowski), Matocha (69. Rolinek), Krška (69. Demeter) – Zikl (89. Šteigl).
    Náhradníci: Vítek – Rolinek, Reteno Elekana, Fall, Šteigl, Szotkowski, Demeter.

    Rozhodca: Batík – Vodrážka, Antoníček