NY Islanders – Buffalo 3:2 (kon.) | Toronto – Calgary 0:3 (kon.) | Carolina – Tampa Bay 2:4 (kon.)
Florida – Dallas 3:1 (kon.) | St. Louis – LA Kings 0:3 (kon.) | Colorado – Vegas 0:3 (kon.)
Arizona – Anaheim 4:3 (kon.) | San Jose – Minnesota 2:6 (kon.)
koniec
Arizona Coyotes
4:3 (0:2, 3:1, 1:0)
Anaheim Ducks
cz Utorok 23.02.2021, 03:10 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    55:47 Šanci Trevora Zegrase vyčapal ramenem Darcy Kuemper.
     
    55:47
    Zegrasova skrytá střela se málem ocitla v bráně! Tady chybělo jen pár centimetrů. Mladičký centr pak hledal prostor ve slotu a také se u něj nachomýtl puk. Další parádní zásah Kuempera, který devatenáctiletého borce připravil o radost při premiéře v NHL.
    43:52 Christian DVORAK - 4:3
     
    43:52
    Arizona právě vstřelila branku!
    Jak rychle se může zlomit špatná přesilovka i hrůzostrašně rozehraný zápas? Odpověď znají Coyotes. Po nepříliš dlouho trvající kombinaci v útočném pásmu se rozhodl pálit Jakob Chychrun a CHRISTIAN DVORAK se vložil do rány svou nataženou holí, takže John Gibson neměl šanci na puk jakkoliv reagovat. Ten končí za jeho zády a přináší obrat. Arizona se ze stavu 0:3 vytáhla na skóre 4:3. Asistence: Jakob Chychrun a Clayton Keller.
     
    42:17
    Tohle Anaheim tedy skutečně nepotřeboval. Troy Terry nešikovně posílá k zemi Kellera a musí mimo hru na dvě minuty za podrážení.
     
    32:48
    Hra vysokou holí a tudíž další nedisciplinovanost ve hře Anaheimu. Ovšem Jani Hakanpää tentokrát fauloval zcela neúmyslně.
     
    32:02
    Arizona právě vstřelila branku!
    Z 0:3 na 3:3 během necelých čtyř minut. To je skvělá zpráva pro Arizonu, která se přitom tak dlouho nedokázala prosadit. Nyní ovšem středním pásmem po krásné přihrávce Drakea Caggiuly proletěl JAKOB CHYCHRUN, jeho pohyb nedovedl žádný ze zadáků Ducks zachytit. Chychrun sice první střelu nepřetavil v branku, ovšem kvůli faulu vracejícího se obránce upadl a svým tělem kotouč posunul úspěšně za brankovou čáru. Žádný úmysl, takže gól musel platit, přestože ještě proběhla kontrola videozáznamu. Asistence: Drake Caggiula a Clayton Keller.
    32:02 Jakob CHYCHRUN - 3:3
    30:21 Derick BRASSARD - 2:3
     
    30:21
    Arizona právě vstřelila branku!
    Právě proto byla předchozí trefa Dvoraka tak důležitá. Coyotes najednou začali bojovat s mnohem větší vervou, Conor Garland při poslední akci ukradl zdánlivě ztracený kotouč za bránou a DERICK BRASSARD střelou z první znovu napnul síť za zády Johna Gibsona, který navzdory skvělému výkonu nyní inkasoval dvakrát ze dvou střeleckých pokusů. Rázem je partie znovu otevřená, náskok Ducks už je jen jednogólový. Asistence: Conor Garland a Phil Kessel.
    28:15 Christian DVORAK - 1:3
     
    28:15
    Arizona právě vstřelila branku!
    Parádně to udělal CHRISTIAN DVORAK. Jeho únik v oslabení zachytil jen Jakob Silfverberg, který si ale musel pomoci háčkem a nabídl tak Arizoně trestné střílení. Vítanou možnost využívá právě Dvorak, když dělá absolutně geniální kličku do bekhendu a koupe tak brankáře Johna Gibsona. Umístění rovnou pod břevno už bylo samozřejmostí, stav ukazuje hodnotu 1:3.
     
    28:15
    Jakob Silfverberg jako poslední mohykán naháněl ujíždějícího Christiana Dvoraka, jenže ho už nedokázal zastavit čistým způsobem. Po jeho hákování bude následovat trestné střílení.
     
    27:43
    Arizona si vůbec neulehčuje situaci, když přichází trest za příliš mnoho hráčů na ledě.
    25:27 Možnost měl i Kessel, jenže Gibson opět čaruje.
     
    25:27
    Arizona sice zvyšuje obrátky, ale rozhodit s obrovským klidem chytajícího Gibsona zdá se být nadlidský úkol! Ten nejprve zmařil záměr Garlanda a v dalším útoku si vychutnal Phila Kessela nádherným semaforem...
     
    24:09
    Krásná kombinace znovu nekončí až v bráně. Nick Schmaltz dostal lahůdkovou přihrávku, ale trefil Johna Gibsona, od jehož těla se touš odráží jen na tyčku. Zatím největší šance Arizony na úpravu stavu.
     
    23:58
    Hodně nepříjemný zásah schytal obránce Yotes Alex Goligoski, dokonce krvácí. Isac Lundeström si byl dobře vědomý, co dělá, zvedl loket o něco víc, než bylo správné a je vyloučen na dvě minuty. Sudí ještě zkoumali, jestli nemělo jít o vyšší trest, ale Lundeström trefil soupeře primárně svým ramenem.
     
    21:53
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Po stahovačce Terryho a dorážce Getzlafa se ještě hosté neradovali, po několika vteřinách už ale mohou slavit zásluhou CAMA FOWLERA. Jeho střela zůstala ideálně skrytá za clonu útočníka Isaca Lundeströma, který na hraně brankoviště prostě nemohl předvést lepší práci. Zdá se, že aby Anaheim využil tlak v klasické přesilovce, musí čekat na její vypršení. Prosazuje se totiž až těsně po uplynutí trestu. Asistence: Ryan Getzlaf a Maxime Comtois.
     
    19:47
    Přichází další pěstní souboj, tentokrát už o něco pikantnější. Síly 13 vteřin před sirénou poměřili Lawson Crouse a Derek Grant, toto utkání má skutečně skvělý náboj a přináší širokou plejádu hokejových momentů. Crouse ještě inkasuje trest za krosček, takže Yotes čeká další oslabení.
     
    18:01
    Spíše medvědí tanec než nějakou velkou bitku předvedli Max Jones a jeho soupeř z Arizony John Hayden. Každopádně jde o jasnou snahu zažehnout v hráčích Coyotes jiskru.
     
    12:27
    Na trestné lavici si odpočinou za domácí Johan Larsson (pyká za brankáře Darcyho Kuempera, který dostal dokonce čtyři minuty) a Lawson Crouse, hosty tu reprezentuje Ryan Getzlaf i Max Jones. Půjde o tresty za hrubost, jen v případě Jonese se jedná o nesportovní chování po vstřelené brance.
    12:27 Max JONES - 0:2
     
    12:27
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Ducks působili v přesilovce poměrně bezradně, ale střela Maximea Comtoise z pravého křídla proletěla mezi betony brankáře Darcyho Kuempera. Na brankovišti dlouhou dobu zápasící MAX JONES doklepl volný kotouč za čáru a svůj úspěch dal obráncům Arizony, kteří ho slušně masírovali, pořádně pocítit. Jeho výsměch se nelíbil Kuemperovi a vzniká slušná strkanice, po níž musí být uděleno hned několik trestných minut na obou stranách. Anaheim každopádně vede už 0:2. Asistence: Maxime Comtois a Cam Fowler.
    11:55 Rakell si v přesilovce vylámal zuby na Kuemperovi.
     
    11:55
    Tak to je skvělý zásah Darcyho Kuempera! Na přesilovce dostal prostor i Trevor Zegras a jeho krosovou přihrávku neproměnil v branku Rickard Rakell, který pak ještě zbytečně osekával brankáře domácích.
     
    10:55
    No a protože Hjalmarsson podrazil Silfverberga, čeká Coyotes více než minutu a půl trvající oslabení tří proti pěti.
     
    10:33
    Kotouč z hole Tylera Pitlicka skončil dokonce za hráčskou lavicí, takže není o čem – dvě minuty za zdržování hry.
     
    03:39
    Zbytečný útočný faul Rikarda Rakella. Jeho tým se dostával do tlaku, ale přichází nedovolené bránění.
    03:09 Jakob SILFVERBERG - 0:1
     
    03:09
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Hráči Arizony naháněli kotouč ve vlastním pásmu jako horký brambor. Nejprve se nepodařilo vyhození Alexi Goligoskému a špatný úsudek pak stál za další ztrátou, když si Johan Larsson dovolil zbytečnou kličku před brankářem Darcym Kuemperem. O krádež se postaral JAKOB SILFVERBERG, který dokázal nečekaně vypálit přímo mezi betony gólmana. Bez asistence.

    Patrik Czepiec

    Góly a asistencie: 29. Dvorak (t.s.), 31. Brassard (Garland, Kessel), 33. Chychrun (Caggiula, Keller), 44. Dvorak (Chychrun, Keller) – 4. Silfverberg, 13. Jones (Comtois, Fowler), 22. Fowler (Getzlaf, Comtois)


    Arizona Coyotes: Kuemper (Hill) – Ekman-Larsson (C), Ljubuškin, Chychrun, Goligoski, Oesterle, Hjalmarsson (A) – Keller, Schmaltz, Garland – Crouse, Dvorak, Pitlick – Caggiula, Brassard (A), Kessel – Hayden, Jo. Larsson, Fischer.
    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – Mahura, Shattenkirk, Fowler, Hakanpää, B. Hutton, Ja. Larsson – Jones, Getzlaf (C), Terry – Zegras, Steel, Silfverberg (A) – Comtois, Lundeström, Rakell – Deslauriers, D. Grant, Rowney.

    Rozhodca: Hanson, Schrader – A. Smith, Racicot