NY Islanders – Buffalo 3:2 (kon.) | Toronto – Calgary 0:3 (kon.) | Carolina – Tampa Bay 2:4 (kon.)
Florida – Dallas 3:1 (kon.) | St. Louis – LA Kings 0:3 (kon.) | Colorado – Vegas 0:3 (kon.)
Arizona – Anaheim 4:3 (kon.) | San Jose – Minnesota 2:6 (kon.)
koniec
St. Louis Blues
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Los Angeles Kings
cz Utorok 23.02.2021, 02:00 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:57 Dustin BROWN - 0:3
     
    58:57
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Razítko na výhru Los Angeles dává DUSTIN BROWN. Hostující útočník zastavil touš na červené čáře a poté jej poslal do opuštěné klece. Desátá Brownova branka v sezoně tak pro Krále chutná sladce. 0:3. Bez asistence.
     
    57:52
    Binnington je na střídačce! Domácí to zkouší se šesti bruslaři v poli.
     
    54:03
    Zachary Sanford orazítkoval z dorážky tyč! Teď měli hosté obrovské štěstí.
     
    48:52
    David Perron udělal několik rychlých kroků, po kterých se ocitl sám před Quickem. Jemnou tečí posunul puk k přední tyči, ale pravý beton brankáře Kings byl pohotový.
     
    45:01
    Fantastický Jordan Binnington zachránil svůj tým před třetím inkasováním. Olli Määttä měl před sebou poloprázdnou bránu, avšak gólman Blues se na poslední možný okamžik vrátil do brankoviště, aby zasáhl ramenem.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 17 – 24
    38:54 Dustin BROWN - 0:2
     
    38:54
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Nepřesnou předávku St. Louis v obranném pásmu trestal DUSTIN BROWN. Zkušený útočník se proháčkoval před bránu a i díky štěstí zvýšil vedení svého týmu. Jeho zakončení si totiž bruslí srazil do brány obránce Torey Krug. 0:2. Bez asistence.
     
    29:35
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Marco Scandella – 2 min., hákování).
     
    26:22
    Obrana hostů vůbec nezachytila rozjetého Braydena Schenna, jenž se natlačil přes ležícího Quicka. Útočník St. Louis předvedl dlouhou kličku do bekhendu, ale už téměř překonaného brankáře Kings nepřelstil. Nedokázal totiž zastrčit černou gumu k tyči.
     
    26:01
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Andreas Athanasiou – 2 min., podrážení).
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 7 – 12
    17:30 Gabriel VILARDI - 0:1
     
    17:30
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Hosté pořádně zatlačili před brankovištěm domácích a z tohoto náporu vstřelili přesilovkový gól. GABRIEL VILARDI využil možná i nechtěného přistrčení Jeffa Cartera a poté už neměl problém s posláním puku do opuštěné části brány. Jordan Binnington měl situaci složitou, neboť už ležel na ledě. 0:1. Asistence: Jeff Carter a Carl Grundström.
     
    16:24
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Robert Bortuzzo – 2 min., podrážení).
     
    14:33
    Anže Kopitar sice vjel do útočného pásma sám proti třem bránícím hráčům, ale díky nedůrazu domácích se dostal k zajímavému zakončení na kruhu. Jordan Binnington ale dával pozor a lapačkou si zákrok vychutnal.
     
    05:13
    Obrovská šance Oskara Sundqvista první brankou nekončí! Útočník St. Louis se zjevil v ideální pozici mezi kruhy, ale Jonathan Quick se odrazil od pravé tyče a výborným zákrokem udržel nerozhodný stav.

    Daniel Fekets

    Góly a asistencie: 18. Vilardi (J. Carter, Grundström), 39. D. Brown, 59. D. Brown


    St. Louis Blues: Binnington (Husso) – Faulk (A), Krug, Dunn, Scandella, Bortuzzo, Gunnarsson – Perron, R. O'Reilly (C), Kyrou – Hoffman, B. Schenn (A), Blais – Poganski, Sundqvist, Sanford – MacEachern, J. de La Rose, Clifford.
    Los Angeles Kings: Quick (Petersen) – Doughty (A), M. Anderson, Roy, Björnfot, Walker, Määttä – D. Brown, Kopitar (C), Iafallo – J. Carter (A), Vilardi, A. Kempe – Moore, Lizotte, Grundström – Wagner, Amadio, Athanasiou.

    Rozhodca: Rank, Hebert – Gibbons, Pancich