Jaroslavľ – Novgorod 4:1 (kon.) | Kazaň – Barys 4:3 (po pr.) | Čeljabinsk – Novosibirsk 2:4 (kon.)
Čerepovec – CSKA Moskva 0:3 (kon.) | D. Moskva – Jekaterinburg 6:0 (kon.) | Nižnekamsk – Metallurg Magnitogorsk 1:0 (kon.)
S.Moskva – Soči 6:1 (kon.) | Helsinki – Viťaz 3:2 (kon.) | Dinamo Minsk – Chabarovsk 5:6 (kon.)
Riga – Ufa 1:3 (kon.)
koniec
HC Dinamo Riga
1:3 (0:2, 1:0, 0:1)
HC Salavat Julajev Ufa
cz Utorok 23.02.2021, 18:30 • Arena Riga • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Ufy, která svého soupeře dokázala porazit výsledkem 3:1. Salavat byl směrem dopředu nebezpečnější také v poslední periodě, navíc se mu povedlo přidat další zásah, díky kterému se dostal zpět do dvoubrankového vedení. Riga se tak dostala do složité situace, se kterou se jí nepovedlo nic udělat. Naopak domácí celek může být rád, že neinkasoval další branky, neboť si několik dalších těžkých zákroků připsal domácí brankář Nalimov, který dnes inkasoval třikrát. (20:33:33)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 15:28.
    Zblokované střely – 13:11.
    Vyloučení – 4:4.
    Využití přesilovek 04 – 1/4.
    Vhazování – 21:17.
     
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Běží nám poslední minuta této třetiny, nyní kotouč prosvištěl kousek vedle branky Dinama.
     
    58:30
    Domácí to zkoušejí v šesti!
     
    58:03
    Tarasov dokázal ukrýt kotouč do své výstroje, načež se vedle branky strhla menší strkanice. Ta měla krátké trvání, nejednalo se totiž o nic vážnějšího.
     
    57:24
    Blíží se nám konec tohoto zápasu. Domácí celek si dal záležet na další útočné akci, při které nakonec nahazoval Maione, který se sám vydal za kotoučem.
     
    56:11
    Naumenkov odehrál kotouč zpět do pásma soupeře, kde ovšem číhal jeden z protihráčů, který tak musel zpět za modrou. Dinamo tak mělo klid na rozehrávku.
     
    55:18
    Sund vyšperkoval střeleckou pozici pro Bukartse, který ještě u pravého kruhu zkoušel najít lépe postaveného spoluhráče, jehož rána ale směřovala vedle.
     
    54:36
    Na vhazování se ovšem povedlo uspět domácímu celku, který už poměrně dlouhou dobu čeká na něco vážnějšího.
     
    54:08
    Salavat se znovu nadechl k náporu, přičemž Amirov pouze zasunul kotouč přímo pod lapačku brankáře Nalimova, který na jistotu přerušil hru a bude se vhazovat.
     
    53:11
    Máme za sebou také poslední komerční přestávku tohoto zápasu. Ufa v posledních minutách nemá žádné větší problémy, sama je stále o něco aktivnější.
     
    52:24
    Za vlastní brankou čekal na své spoluhráče hostující Naumenkov, který nakonec přenechal na kolegu Alexejeva. Ufa to zkouší hodně pomalou rozehrávkou.
     
    51:47
    U levého kruhu se k prudkému zakončení dostal Bukarts, který ovšem mířil pouze do výstroje brankáře Tarasova.
     
    51:12
    Moc nechybělo k tomu, aby sám na branku uháněl hostující Amirov. Nahrávka nakonec putovala kousek vedle jeho hole, Dinamo se tak dostalo kupředu.
     
    50:00
    Do konce řádné hrací doby zbývá poslední desetiminutovka. Ufa i nadále vede pohodlným dvoubrankovým vedením a v poklidu tak kráčí za dalším vítězstvím.
     
    49:01
    Dinamu se přeci jenom povedlo odehrát kotouč do bezpečnějšího prostoru. Za vlastní branku poté musel spěchat brankář Tarasov, který rozehrál na Larsena.
     
    48:08
    Máme za sebou předposlední komerční přestávku tohoto zápasu. Ufa nyní hraje další přesilovou hru, vhazování před Nalimovem lépe zvládl forvard Kadějkin.

    David Suchý

    Góly a asistencie: 29. Dzierkals (Džerinš, Jeļisejevs) – 8. Manninen (Hartikainen), 18. Koledov (Pimenov, Soloduchin), 46. Kugryšev (Naumenkov)


    HC Dinamo Riga: Nalimov (Voris) – Zile, Scarlett, Sund, Mamčics, Ošenieks, Tumanovs, Maione – Dārziņš (C), Gračov, Indrašis (A) – Larionovs, Džerinš, Roberts Bukarts (A) – Dzierkals, Švanenbergs, Jeļisejevs – Rihards Bukarts, Berzinš, Skvorcovs – Zyrianov.
    HC Salavat Julajev Ufa: Tarasov (Vyprickij) – Larsen, Panin (C), Koledov, Naumenkov, Alexejev, J. Birjukov, Semionov – Hartikainen (A), Manninen, M. Granlund – (A), Kadejkin, Platt – Amirov, Chochriakov, Kugryšev – Baškirov, Pimenov, Soloduchin – Pustozjorov.

    Rozhodca: Gofman, Sergejev – Lazarev, Šišlo