Jaroslavľ – Novgorod 4:1 (kon.) | Kazaň – Barys 4:3 (po pr.) | Čeljabinsk – Novosibirsk 2:4 (kon.)
Čerepovec – CSKA Moskva 0:3 (kon.) | D. Moskva – Jekaterinburg 6:0 (kon.) | Nižnekamsk – Metallurg Magnitogorsk 1:0 (kon.)
S.Moskva – Soči 6:1 (kon.) | Helsinki – Viťaz 3:2 (kon.) | Dinamo Minsk – Chabarovsk 5:6 (kon.)
Riga – Ufa 1:3 (kon.)
koniec
Neftechimik Nižnekamsk
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Metallurg Magnitogorsk
cz Utorok 23.02.2021, 15:00 • Něftěchim Arena, Nižněkamsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Neftěchimik Nižněkamsk doma překvapivě porazil Metallurg Magnitogorsk gólem Marata Chajrullina z času 47:18, se s Vámi loučí a hezké úterý přeje Tomáš Lysý. (17:14:13)
     
    Československá stopa v utkání:
    Libor Hudáček (NIZ): 0+0, 2 střely na branku, čas na ledě: 14:51
    Andrej Nestrašil (MET): 0+0, 4 střely na branku, čas na ledě: 15:23.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 1-0
    Střely na branku: 22-22
    Zásahy gólmanů: 22-21
    Zblokované střely: 10-7
    Hity: 5-5
    Vyhraná buly: 23-20
    Vyloučení: 1-1
    Bez využití.
     
    Nižněkamsk, kterému už o nic nejde, získává z dnešního zápasu proti Metallurgu dva body. Magnitogorsk nehrál dobře a zaslouženě prohrává, čímž se tak ještě bude obávat o celkové třetí místo pro play-off z konference. Během dvou třetin žádná branka nepadla pouze v závěru druhé části hry byly k vidění opravdu brankové šance. Ve 34. minutě trefil Švyrjov z Magnitogorsku po akci Korobkina břevno a zanedlouho nebyl uznán gól Sergeje Plotnikova pro úmyslné kopnutí kotouče do branky, resp. pro úmyslný odraz.

    Branka tak přišla až v čase 47:18. Beck a Dronov pochybili při zavážení kotouče do útočného pásma a jejich zaváhání využil Marat Chajrullin, jenž ujel do úniku a trefil šibenici. Magnitogorsku nepomohla ani přesilová hra nebo hra bez gólmana. V závěru navíc mohli hosté ještě inkasovat, ale Šafigulin při úniku dva na jednoho netrefil volnou prázdnou klec, ale jen hokejku Jakovleva – 1:0.
     
    Konec zápasu.
    59:53 Šafigullin netrefil prázdnou branku
     
    59:53
    Nyní asi přišel důkaz toho, proč je Nižněkamsk předposlední v konferenci. V situaci dva na jednoho dostal Bulat Šafigullin puk mezi kruhy a mohl jej pohodlně dát do prázdné klece, jenže chvilku otálel a trefil jen hokejku obránce Jegora Jakovleva. Už to ale nic nezmění na výhře Nižněkamsku.
     
    59:37
    Domácí střídačka si vcelku pochopitelně vyžádala oddechový čas.
     
    59:37
    Nechybělo moc, aby jeden z domácích hráčů trefil volnou klec. Puk ale prošel padesát centimetrů vedle pravé tyče. Metallurg se tak po zakázaném uvolnění znovu nastěhuje před branku Ivannikova.
     
    59:30
    Šestice hráčů v bílém zatím nestřílí. Až nyní dostal puk na hokejku Philip Holm, ale tvrdou ranou netrefil branku.
     
    59:06
    Už jen necelá minuta dělí domácí od dvou bodů a Vasilij Košečkin nyní míří z branky.
     
    58:51
    Metallurgu se nedaří dostat puk do útočného pásma, ani ho tam nahodit.
     
    58:36
    Rozhodně bude zajímavé sledovat, kdy se hosté odhodlají ke hře bez brankáře. Zatím k tomu nemají prostor, Nižněkamsk operuje před jejich brankou.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    56:52
    Domácí dobře drží puk v útočném pásmu, na útočnou podporu se nyní vydal i obránce Arťom Minulin a zapracoval na pravém kruhu velmi dobře.
     
    56:09
    Nižněkamsk se ubránil a Metallurg nedokázal při přesilové hře srovnat stav.
     
    56:01
    Sergej Mozjakin číhal před brankou na přihrávku, ale kotouč nakonec na hokejky nedostal.
     
    55:18
    Až nyní se Metallurg dostal k pořádnému ohrožení branky Ivannikova a rázem z toho byl obrovský závar, kdy se pokoušeli dotlačit puk za záda zatím nepřekonaného brankáře domácích hned tři hráči v bílém. Neúspěšně. Následně se Nižněkamsk osvobozuje.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 48. Chajrullin


    Neftechimik Nižnekamsk: Ivannikov (Ozolin) – Osipov, Bryncev, Volgin, Semjonov, Abrosimov, Vorobjev, Puzanov – Linus Johansson, McMillan, Bikmullin – Galuzin, Enlund, Chajrullin – Šiksatdarov, Čiviljov, Chafizov – Poriadin, Bucajev, Šafigullin.
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Olkinuora) – J. Jakovlev, Martynov, Pašnin, Minulin, Dronov, Holm, Nikolajev – Beck, N. Kuljomin, Rasmussen – S. Mozjakin, S. Plotnikov, Košelev – A. Nestrašil, Čibisov, Karpov – Goldobin, Korobkin, Švyrjov.

    Rozhodca: Anton Lavrentěv, Ivan Fatejev – Ilnur Galimov, Danill Zacharov