Vítkovice – Mladá Boleslav 3:2 (kon.) | Olomouc – Litvínov 1:2 (kon.) | Liberec – Motor ČB 4:2 (kon.)
Hradec Králové – Pardubice 2:1 (kon.) | Zlín – Třinec 2:3 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 3:1 (kon.)
koniec
Mountfield HK
2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
HC Dynamo Pardubice
cz Utorok 23.02.2021, 17:20 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga (ČR) • 6. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:06
    Dynamo se oslabuje o jednoho hráče. Tomáš Zohorna je vyloučen za nedovolené bránění a Pardubice to tak budou mít ještě složitější.
     
    58:10
    Klouček odjíždí na střídačku, Dynamo je v šesti!
     
    54:08
    Neuvěřitelná tutovka Hradce! Jan Veselý nejprve rukavicí skvěle zpracoval puk a vypálil na Kloučka v akci dvou proti jednomu. Puk se objevil před Jakubem Lvem, ale i jeho bekhend zachytil hostující gólman. Skvělý dvojzákrok.
     
    53:05
    Hradec měl také dvě slušné příležitosti v krátkém sledu. Vyražený puk od Kloučka ale nikdo z domácích do brány nezametl.
     
    51:48
    Další šance hostů, tentokrát v ní byl kapitán Jakub Nakládal. Štěpán Lukeš se stihl přesunout a vyrážečkou poslal puk do ochranné sítě.
     
    50:51
    Juraj Mikuš měl na hokejce vyrovnání, ale ze skvělé pozice mezi kruhy netrefil bránu. Tohle byla tutovka Pardubic.
     
    47:41
    Teď do toho Pardubice pořádně šláply a málem z toho bylo vyrovnání. Lukeš předvedl skvělý zákrok a následný šrumec před bránou nic nepřinesl. Hradecký kapitán už se rozcvičuje na trestné lavici a chystá se na návrat do hry.
     
    46:03
    Patrik Poulíček je při chuti a krásně vypálil, jenomže ramenem zasáhl také Štěpán Lukeš.
     
    45:25
    Jordann Perret dostal dlouhou žabičku od Aleše Jergla, ale netrefil puk čistě!
    43:22 Aleš JERGL - 2:1
     
    43:22
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nádherná rána po buly od ALEŠE JERGLA znamená vedení domácího týmu. Hradecká šestadvacítka vypálila okamžitě do protějšího horního rohu a Klouček se jen bezmocně ohlédl. Asistence: Kevin Klíma.
     
    40:32
    Aleš Jergl měl jasnou gólovku, když byl před bránou úplně sám, ale narval puk pouze do výstroje Kloučka.
     
    36:13
    Tak pozor, je tu další přesilovka Dynama. Radek Smoleňák sroloval hráče u mantinelu a inkasuje 2+10 za vražení na hrazení. Všichni si pamatujeme, jak dopadla první početní výhoda Dynama. Dopadne tak i druhá?
     
    32:53
    Patrik Poulíček se prosmýkl mezi dvěma obránci a střílel sám před Lukešem, ale puk zřejmě po lehké teči hradeckého brankáře skončil v rohu.
     
    31:04
    Tak tu máme gól! Bohužel ale neplatný, neboť v bráně místo puku skončil Tomáš Zohorna.
     
    27:42
    Skvělá práce pro změnu Jordanna Perreta, který ukázal šikovné ruce a pohotovou ránu, kterou ale lapil Klouček.
     
    26:50
    Richard Nedomlel dostal nádhernou přihrávku mezi kruhy, ale z velmi výhodné pozice netrefil bránu!
     
    21:55
    Jan Veselý promáchl v brankovišti, když k němu směřoval puk. Tohle byla nenápadná, ale velmi dobrá šance Mountfieldu na to, jít do vedení.
    18:02 Jakub LEV - 1:1
     
    18:02
    Hradec právě vstřelil branku!
    To je rychlá odpověď domácího týmu! JAKUB LEV dorážel střelu Zdeňka Čápa z brankové čáry do Kloučka, který si puk sám srazil za svoje záda. Asistence: Zdeněk Čáp.
    16:39 Patrik POULÍČEK - 0:1
     
    16:39
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    A Pardubice stejně jako v minulém vzájemném zápase trestají vyloučení Hradce. Krásnou střílenou přihrávku Mateje Pauloviče nasměroval do odkryté brány PATRIK POULÍČEK a Dynamo se ujímá vedení! Asistence: Matej Paulovič, Jakub Nakládal.
     
    16:21
    Na obou stranách teď skončili hráči na zemi, ale vyloučený bude jen domácí Zdeněk Čáp za napadení.
     
    13:02
    Matej Paulovič velmi šikovně obešel obránce a z levého kruhu střílel, jenomže trefil připraveného Lukeše, který navíc puk ze své výstroje nepustil. Ale podruhé hradecký obránce zbytečně chtěl trefit soupeře, který mu udělal rychlou kličku, což vedlo k nebezpečné akci.
     
    12:20
    Nedomlel propadl při bránění a puk směřoval velmi dobře do brankoviště Lukeše, jenomže žádný z pardubických hokejistů nezakončil.
     
    10:14
    A další chyba hostů při rozehrávce ve vlastním obranném pásmu. Radek Smoleňák mířil mezi ruku a tělo k bližší tyči, ale Klouček prostor utěsnil.
     
    10:04
    Zapomenutý za obranou zůstal Jakub Lev, který měl hodně prostoru, ale musel se otáčet směrem na bránu. Milan Klouček proti němu dobře povyjel a zmenšil mu střelecký úhel.
     
    05:03
    První nebezpečná situace. Klouček vyrazil nahození od modré jen před sebe a Smoleňák s Kevinem Klímou se snažili dorážet, ale puk za záda pardubického brankáře neprocpali.
     
    03:10
    První přesilovka pro domácí tým. V obranném pásmu Jan Zdráhal podržel svého soupeře a rozhodčím tento prohřešek neunikl.

    Lukáš Foff

    Góly a asistencie: 19. Lev (Čáp), 44. Jergl (Kevin Klíma) – 17. Poulíček (Paulovič, Nakládal)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Mazanec) – Graňák, Nedomlel (A), F. Pavlík (A), Šalda, Gaspar, Čáp, Váchal – Jergl, Kevin Klíma, Perret – M. Zachar, V. Růžička, J. Sklenář – J. Veselý, Lev, Smoleňák (C) – Kelly Klíma, Koukal, R. Pilař.
    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Barulin) – J. Zdráhal, Mikuš, Nakládal (C), Ďaloga, Hrádek, Kolář (A), Bučko – Camara, T. Zohorna, R. Kousal – Blümel, Poulíček (A), Paulovič – Pochobradský, O. Roman, L. Horký – Kusý, Rohlík, Zeman.

    Rozhodca: Jeřábek, Šír – Ondráček, Špůr