Red Star Kunlun – Petrohrad 3:4 (kon.) | Helsinki – Viťaz 5:1 (kon.)
koniec
Jokerit Helsinki
5:1 (1:0, 1:1, 3:0)
Viťaz Moskovská oblasť
cz Pondelok 22.02.2021, 17:30 • Hartwall Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký pondělní večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu opět ruská KHL a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Jokerit Helsinky a HC Viťaz Moskevská oblast.
     
    Jokerit Helsinky

    Hokejisté dnes domácího Jokeritu jsou v tabulce v Západní konferenci na pátém místě a vzhledem k tomu, že už finišují boje v základní části, už mají jistý postup do vyřazovacích bojů. Na své konto zapsali sedmašedesát bodů. Hráči
    Helsinek po výhře 5:2 v Magnitogorsku poté dvakrát prohráli, v obou případech na domácím ledě. Nejprve 2:3 po nájezdech s Dinamem Minsk. Pak následovala prohra 4:5 s moskevským Dynamem, tentokráte po prodloužení. Dnes by tedy další domácí zápas už rádi zvládli, proti Viťazu budou plnit roli favorita a uvidíme, zda ji potvrdí.

    Nejproduktivnější hráči

    Brian O'Neill 12+37
    Jordan Schroeder 14+16
    Nicklas Jensen 15+12
     
    HC Viťaz Moskevská oblast

    Hokejisté Viťazu se nacházejí ve stejné konferenci na devátém místě se sedmapadesáti body a jsou tedy mimo elitní osmičku, která znamená postup do vyřazovacích bojů. Stále ale ještě živí aspoň malou naději do play-off proklouznout. Vzhledem k formě, kterou mají v poslední době, to ale spíš nevypadá. Hráči Viťazu totiž čtyřikrát po sobě padli a nezískali ani bod. Postupně prohráli 4:5 s Minskem, 3:6 s Nižným Novgorodem, 4:5 s Kunlunem a naposledy 1:3 s moskevským CSKA. Dnes se pokusí o důležité body zabojovat, ale nic lehkého je nečeká.

    Nejproduktivnější hráči

    Justin Danforth 22+32
    Kaspars Daugavinš 16+30
    Mattias Tedenby 16+18
     
    Vzájemná utkání

    Vzájemná utkání v probíhající sezóně hovoří lépe pro Viťaz, který dvakrát vyhrál. Nejprve 4:3 po nájezdech, poté 2:1 v základní hrací době. Jokerit tak má svému soupeři co vracet.
     
    Československá stopa

    David Sklenička (JOK)
    Jakub Krejčík (JOK)

    Jakub Jeřábek (VTZ)
     
    Úvodní sestavy:

    Jokerit Helsinky: Jukuri (Kalninš) – A. Grant, D. Sklenička, J. Krejčík, Kivistö, Pudas, Friman – O'Neill (A), Schroeder, H. Ikonen – Nicklas Jensen, Regin, Junttila – Halme, Hännikäinen, Mäenalanen – Anttila (C), Pihlström, Savinainen (A).

    HC Viťaz Moskevská oblast: I. Ježov (Todykov) – Pylenkov, Jeřábek, Hultström, Voronkov, Pautov, Golovkov (A), Katičev – Bardakov, Danforth, Tedenby – Daugavinš (A), Děrgačov, Moisejev – Laričev, Malychin, Grebenščikov – Arťuchin (C), V. Popov, Smolin – Ivaňuženkov.

    Rozhodčí: Kulakov, Birin – Novikov, Šalagin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který okamžitě zkoušel nahodit do pásma soupeře, kde se zorientoval Pylenkov.
     
    00:41
    Poprvé se k puku dostal také hostující zadák Jeřábek, který na pravém křídle dokázal najít Pylenkova, jenž se daleko nedostal.
     
    01:12
    K prvnímu střeleckému pokusu tohoto zápasu se prodral hostující Daugavinš, který to z mezikruží zkoušel mezi betony, avšak brankář Jukuri dokázal zakročit.
     
    01:50
    Vzápětí se Jokerit Helsinky vydal za vlastní branku, kde velice přesně rozehrál zadák Kivistö. Jeho celek se daleko nedostal a s pukem hraje Děrgačov.
     
    02:14
    První vážnější zákrok pro brankáře Ježova, který se rozhodl přerušit hru. Následovalo vhazování po jeho pravé ruce, kde byl úspěšnější Jokerit Helsinky.
     
    03:06
    Viťaz rozjížděl další útočnou akci od své branky. Na druhou stranu se poté dokázal dostat Mojsejev, který bruslí pouze přihrál puk přímo do lapačky brankáře.
     
    04:15
    Sklenička přesně rozehrál do jízdy na Schroedera, který se sice s pukem dostal za opačnou modrou čáru, avšak tam si na něj počíhal obránce Pylenkov.
     
    05:21
    Po pravém křídle se poté vydal hostující Smolin, který vybojoval útočné pásmo. Velice zkušeně to poté provedl obránce Pudas, který nahodil ven ze třetiny.
     
    06:07
    Schroeder nyní zakončoval od levého kruhu, jenomže trefil pouze beton brankáře Ježova. Jokerit to poté zkoušel přes pravé křídlo, kde ovšem číhal Pautov.
     
    07:12
    Mojsejev hezkým způsobem nabízel kotouč k zadní tyči, kam si sjížděl jeho kolega Daugavinš. Před ním ovšem zakročil protihráč, který ztečoval kotouč do bezpečí.
     
    07:34
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Jegor Voronkov – 2 min., sekání).
     
    07:47
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Domácí celek bleskovým způsobem využívá přesilovou hru! Jokeritu se totiž povedlo uspět na vhazování, načež Grant nabíjel puk na pravou stranu na kolegu O'Neilla. Ten spíše jen nahazoval na branku, kde se k teči dostal PETER REGIN, kterému se nadvakrát povedlo vyzrát na hostujícího brankáře Ježova.
    Asistence: Brian O'Neill, Alex Grant.
    07:47 Peter REGIN - 1:0
     
    08:14
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Mattias Tedenby – 2 min., podrážení).
     
    09:47
    Jokerit Helsinky pokračuje ve své další přesilové hře, která nám tentokráte zakončení nepřináší. Ježov může být klidný, avšak soupeř kombinuje kolem branky.
     
    10:10
    Po delší době si s pukem zahrál také domácí brankář Jukuri, kterému se povedlo přenechat na hokejku obránce Kivistä, jenže ale nerozehrál úplně nejlépe.
     
    11:24
    Do předbrankového prostoru si poté sjel hostující Malychin, který se pokoušel zakončit ze zajímavé pozice, avšak puk nakonec poslal kousek vedle branky.
     
    12:06
    Viťaz je po inkasované brance o něco aktivnější. Pozor na rozehrávku si nyní dal český obránce Jeřábek, který poté pouze prodlužoval směrem do pásma.
     
    13:13
    Hostující Danforth poté nabídl kotouč na hokejku Pylenkova, který s níme sjel až k pravému kruhu. Z tohoto prostoru zakončoval k zadní tyči, kterou ale minul.
     
    13:41
    Na opačné straně podpořil své kolegy také obránce Krejčík, který ve finální fázi pouze přeposílal na soupeřovu branku.
     
    14:15
    Na modré čáře si o nahrávku řekl hostující Katičev, který si nakonec sjel až do zakončení. To ovšem směřovalo výrazně vedle branky, Jukuri tak nezasahoval.
     
    15:08
    Finský celek se sice dostal na opačnou stranu, jenomže tam moc dlouho nevydržel. Poté vybojoval kotouč zpět Ikonen, který ho předal na volného Schroedera.
     
    16:08
    S pukem si nyní zahrál také brankář Ježov, který rozehrál přímo na hokejku obránce Voronkova, jehož nepovedená rozehrávka znamenala zakázané uvolnění.
     
    16:44
    Do útočného pásma se poté jednoduše dostal hostující Malychin, který ovšem nemá podporu spoluhráčů.
     
    17:13
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Markus Hännikäinen – 2 min., vysoká hůl).
     
    17:18
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (David Sklenička – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    17:36
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Marko Anttila – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Alexandr Děrgačov – 2 min., hrubost).
     
    18:21
    Viťaz má k dispozici dlouhou dvojnásobnou přesilovou hru, zatím na první zakončení čekáme. Domácí trojice hlídá prostor kolem brankáře Jukuriho.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    19:15
    Jokerit je stále pod tlakem, nyní se Jukurimu povedlo vychytat útočníka Danfortha. Kanadský útočník ve druhém případě mířil pouze do lapačky brankáře.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nakonec nabídla jedinou branku, o kterou se postaral v přesilové hře domácí Peter Regin. Sledovali jsme ale poměrně vyrovnanou podívanou, ve které se oba celky střídaly ve střeleckých možností. Také Viťaz si vypracoval několik palebných pozic, avšak zatím to k překonání brankáře Jukuriho nevedlo. Jokerit tak vede o jednu branku, přesto do konce zápasu zbývá ještě hodně času.
     
    Střely na branku: 10 – 9.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který se okamžitě po vhazování dostal k brance soupeře, kde rychle rozehrál Jukuri.
     
    20:41
    Na opačné straně měl velké problémy obránce Jeřábek, kterému se nakonec povedlo přetlačit protihráče a navíc jsme sledovali velice přesnou nahrávku.
     
    21:18
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Krátce po startu druhé třetiny tu máme druhou branku Jokeritu! Viťaz ukázkově napadal, avšak soupeř poté předvedl rychlý výpad směrem kupředu. Nakonec to na sebe vzal JORDAN SCHROEDER, který se sám dostal přes modrou čáru, načež ránu zápěstím neomylně poslal přesně do vzdálenější brankové šibenice.
    Asistence: Jakub Krejčík, Tommi Kivistö.
    21:18 Jordan SCHROEDER - 2:0
     
    22:07
    Viťaz to bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž už o dvě branky. Přesto do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se tak klidně může obrátit.
     
    23:04
    Hosté se poté pokoušeli dostat za opačnou modrou čáru, jenomže jim to příliš nevyšlo. Jednalo se o ofsajdové postavení, čehož si všiml také hlavní sudí.
     
    24:12
    Rána z velké vzdálenosti v podání Kivistä nakonec trefila pouze hokejku soupeře. Jokerit najednou znovu přidal na aktivitě a soupeř se musí znovu bránit.
     
    24:42
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Alexandr Děrgačov – 2 min., vysoká hůl).
     
    25:12
    Nabídka pod sebe měla směřovat na Daugavinše, jenomže do dráhy letu puku se připletl domácí brankář Jukuri, kterému se povedlo rozehrát výpichem hole.
     
    26:04
    Jokeritu se tato přesilová hra zatím moc nedaří, krátce po vhazování totiž udeřil do kotouče hostující obránce Pylenkov, kterému se povedlo vyhodit do bezpečí.
     
    26:37
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Kaspars Daugavinš – 2 min., držení).
     
    27:14
    Krátce po vhazování měl zajímavou pozici domácí Pudas, který pochopitelně pálil směrem na hostující branku. Hrací předmět ovšem putoval vedle branky.
     
    28:01
    Zpět za vlastní branku poté zavítal domácí zadák Krejčík, který ještě přenechal za sebe. Jokerit se jednoduše dostal do pásma, kde ale přišel o kotouč.
     
    28:40
    Nabídkou do předbrankového prostoru to poté zkoušel domácí Ikonen, který ovšem našel pouze lapačku brankáře.
     
    29:11
    Přesilová hra je delší dobu minulostí, hostující brankář Ježov nemusel ani jednou vážněji zasahovat. Od modré čáry sice pálil Grant, jenomže pouze do soupeře.
     
    29:59
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Saku Mäenalanen – 2 min., podrážení).
     
    30:00
    Máme za sebou polovinu řádné hrací doby, která nám zatím přinesla dvě branky. Jokerit stále vede rozdílem dvou zásahů, navíc je i nadále jasně aktivnější.
     
    30:12
    Viťaz již zvedal ruce nad hlavu, sudí ovšem rozpažil a může se pokračovat ve hře!
     
    30:12
    Viťaz právě vstřelil branku!
    To je neskutečné! Viťaz přeci jenom vstřelil branku, jenomže se pokračovalo ve hře. Hostující celek hrál přesilovou hru, ve které se navíc prosadil Danforth. Tato branka by za normálních okolností platila, jenomže sudí ještě přezkoumali situaci u první "branky", která nakonec odhalila kotouč za brankovou čárou. Naposledy se kotouče dotkl DANIIL PYLENKOV. Časomíra se navíc vrací o více než dvě minuty!
    Asistence: Jakub Jeřábek.
    30:12 Daniil PYLENKOV - 2:2
     
    31:16
    U pravého kruhu měl hodně prostoru právě již zmiňovaný Mojsejev, který trefil pouze obětavého protihráče. Hostující celek poté neudržel kotouč ve třetině.
     
    32:08
    Další útočnou akci zahájil z vlastního pásma obránce Pylenkov, který za modrou čárou dokázal najít rozjetého Mojsejeva, kterému se povedlo udržet touš.
     
    33:14
    Do protiútoku se poté dostával hostující Malychin, který to zkoušel pouze nahozením směrem na domácí branku, kde se Jukurimu povedlo pozastavit hru.
     
    34:25
    Máme za sebou také druhou komerční přestávku této periody, zatím jsme se dočkali tří branek. V posledních minutách sledujeme celkem dost nepřesností.
     
    35:10
    Jokerit se nyní na delší časový úsek usídlil v pásmu soupeře, kde jsme ovšem neviděli nic nebezpečného. Domácí celek přesto pokračuje v pěkném tlaku.
     
    36:07
    Další zákrok pro brankáře Ježova, který se raději rozhodl přerušit hru. Po vhazování to na sebe vzal hostující Bardakov, který nahrnul kotouč pod brankáře.
     
    36:59
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Jurij Pautov – 2 min., krosček).
     
    37:54
    V mezikruží si našel střeleckou pozici domácí Halme, který ovšem nedokázal zamířit přesně. Nápor domácích ovšem pokračoval, zatím je to bez střely.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    39:11
    Krátce po vhazování se k prudké dělovce dostal domácí obránce Grant, který ovšem mířil doprostřed branky, což bylo snadné sousto pro brankáře.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která nám pro změnu nabídla další dva zásahy. Jokeritu se povedl vstup do této periody, druhou branku totiž přidal v jeho úvodu. Třetí branku tohoto zápasu obstaral soupeř a jednalo se o kuriózní trefu. Puk se totiž ocitl za brankovou čárou, jenomže sudí nechali pokračovat. Viťaz navíc docílil druhé branky, jenomže se rozhodl přezkoumat první zásah, který skutečně nabídl regulérní trefu, a tak místo branky Danfortha, platila ta od Pylenkova.
     
    Střely na branku (celkem): 20 – 14.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který se jako první vydal do vlastního obranného pásma, odkud rozehrával zadák Pylenkov.
     
    40:34
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Michail Smolin – 2 min., podrážení).
     
    41:13
    První střelecký pokus poslední periody ovšem obstaral domácí celek. Konkrétněji se jednalo o Ikonena, který z levého kruhu o kousek minul branku soupeře.
     
    41:58
    Jokerit se dokázal usadit v útočném pásmu, kde si nakonec do zakončení sjel Schroeder. Jeho pokus ovšem směřoval vedle branky a puk směřoval z pásma.
     
    42:14
    Poté jsme sledovali předávku k levému kruhu, kde se znovu nacházel Schroeder. Jeho nepříliš prudká střela směřovala do betonu, Ježov si dokázal poradit.
     
    43:07
    Krátce po vhazování musel brankář Ježov znovu do akce, také v tomto případě se mu povedlo zakročit. Jokerit ovšem nepolevuje stále zkouší útočit.
     
    44:01
    Tedenby to po přejetí modré čáry zkoušel ještě nahrávkou za sebe, kde ovšem nebyl nikdo ze spoluhráčů. Na opačné straně se k zakončení dostal Friman.
     
    44:04
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Antti Pihlström – 2 min., vražení na hrazení).
     
    45:16
    Viťaz musel po vhazování spěchat zpět do středního pásma. Tam se ke kotouči dostal obránce Jeřábek, kterému se povedlo dostat kotouč za modrou.
     
    46:09
    Daugavinš se u pravého hrazení přetahoval o kotouč, který se nakonec snesl mimo hrací plochu. To znamená, že se bude znovu vhazovat ve středním pásmu.
     
    47:21
    Máme za sebou předposlední komerční přestávku tohoto zápasu. Jokerit i nadále vede pouze o jednu branku a v posledních minutách si hodně koleduje.
     
    48:05
    Z velkého úhlu to nyní zkoušel hostující Grebenščikov, který trefil pouze pravé rameno brankáře Jukuriho. Jokerit se stále nemůže dostat z drtivého náporu.
     
    48:28
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Domácí se dostali z náporu a hned z toho je třetí branka! Hostující obrana totiž nezvládla přechod zpět do vlastního pásma, tam se za obranou objevil NIKLAS JENSEN, který si to namířil proti brankáři. Jeho zakončení nakonec přineslo střelu přesně mezi betony, brankář Ježov se snažil reagovat vypíchnutím puku.
    Asistence: Peter Regin, Julius Junttila.
    48:28 Nicklas JENSEN - 3:1
     
    49:12
    Hosté to budou mít znovu hodně složité, prohrávají totiž opět o dvě branky. Přesto do konce zápasu zbývá celkem dost času, výsledek se tak může obrátit.
     
    49:15
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Aby toho nebylo málo, tak je tu další branka finského celku! Přenechání k levému hrazení našlo obránce NIKLASE FRIMANA, který se rozhodl to vzít na sebe. S pukem se dostal až k levému kruhu, odkud náramně přesnou dělovkou poslal kotouč přesně ke vzdálenější brankové konstrukci.
    Asistence: Brian O´Neill, Jordan Schroeder.
    49:15 Niklas FRIMAN - 4:1
     
    50:00
    Do konce řádné hrací doby zbývá poslední desetiminutovka. Viťazu to v posledních minutách zrovna moc nejde, v krátkém časovém sledu inkasoval dvakrát.
     
    50:36
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Marko Anttila – 2 min., podrážení).
     
    51:12
    Do zajímavé šance se před malým momentem dostal hostující Danforth, který se dostal až za záda domácí obrany, jenomže v zakončení nepřekonal brankáře.
     
    52:04
    U modré čáry operoval s pukem Hultström, který nakonec přenechal k pravému kruhu na volného Bardakova, jehož nahrávka byla ale hodně nepřesná.
     
    52:08
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Hosté to zkusili bez brankáře, což se jim ale nevyplatilo! Jukuri nejprve složitě zasahoval, poté se k volnému kotouč dostal domácí JULIUS JUNTTILA, kterému se povedlo z vlastního pásma odehrát kotouč až do prázdné hostující branky.
    Asistence: Saku Mäenalanen, Niklas Friman.
    52:08 Julius JUNTTILA - 5:1
     
    53:04
    Do další zajímavé šance se pro změnu natlačil domácí Mäenalanen, který se přes pravou stranu dostal až do zakončení, se kterým si brankář Ježov poradil.
     
    53:14
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    54:24
    Jokeritu se tato přesilová hra zatím moc nedaří, zatím jsme neviděli žádný střelecký pokus. Za vlastní brankou navíc čekal Grant, který rozehrál na Skleničku.
     
    55:21
    Máme za sebou poslední komerční přestávku tohoto zápasu. Jokerit kráčí za pohodlným vítězstvím, v posledních minutách soupeře nepouští do žádných šancí.
     
    56:47
    Jeden z hostujících hráčů si nyní počínal hodně agresivně a klidně z toho mohl být další trest. Nakonec tomu tak není, sudí totiž nechali pokračovat ve hře.
     
    57:26
    Domácí Hannikainen zavezl kotouč za branku soupeře, kde se mu povedlo nasbírat cenné vteřinky. Viťaz se v posledních minutách pořádně trápí.
     
    57:57
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Justin Danforth – 2 min., krosček).
     
    59:00
    Minuta do konce poslední třetiny.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Jokeritu, který svého soupeře porazil výsledkem 5:1. Hostující celek ovšem vstoupil do této periody hodně aktivně, jenomže se mu nepovedlo srovnat krok. Místo toho se Jokeritu povedlo dvakrát v krátkém časovém sledu udeřit, čímž defakto rozhodl o vítězi tohoto zápasu. Viťaz se navíc během své přesilové hry rozhodl o hru bez brankáře, což se mu nevyplatilo, soupeř totiž přidal svůj pátý dnešní zásah, který byl zároveň tím posledním.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 33:20.
    Zblokované střely – 8:8.
    Vyloučení – 6:9.
    Využití přesilovek 1/9 – 1/6.
    Vhazování – 28:31.
     
    Československá stopa

    David Sklenička (JOK) 0+0, 1 střela, čas na ledě 18:32
    Jakub Krejčík (JOK) 0+1, 2 střely, čas na ledě 24:06

    Jakub Jeřábek (VTZ) 0+1, 1 střela, čas na ledě 22:10 (19:56:13)

    David Suchý

    Góly a asistencie: 8. Regin (O'Neill, A. Grant), 22. Schroeder (J. Krejčík, Kivistö), 49. Nicklas Jensen (Regin, Junttila), 50. Friman (O'Neill, Schroeder), 53. Junttila (Mäenalanen, Friman) – 31. Pylenkov (Jeřábek)


    Jokerit Helsinki: Jukuri (Kalniņš) – A. Grant, D. Sklenička, J. Krejčík, Kivistö, Pudas, Friman – O'Neill (A), Schroeder, H. Ikonen – Nicklas Jensen, Regin, Junttila – Halme, Hännikäinen, Mäenalanen – Anttila (C), Pihlström, Savinainen (A).
    Viťaz Moskovská oblasť: I. Ježov (Todykov) – Pylenkov, Jeřábek, Hultström, Voronkov, Pautov, Golovkov (A), Katičev – Bardakov, Danforth, Tedenby – Daugavinš (A), Dergačov, Moisejev – Laričev, Malychin, Grebenščikov – Arťuchin (C), V. Popov, Smolin – Ivaňuženkov.

    Rozhodca: Kulakov, Birin – Novikov, Šalagin