Red Star Kunlun – Petrohrad 3:4 (kon.) | Helsinki – Viťaz 5:1 (kon.)
koniec
Jokerit Helsinki
5:1 (1:0, 1:1, 3:0)
Viťaz Moskovská oblasť
cz Pondelok 22.02.2021, 17:30 • Hartwall Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa

    David Sklenička (JOK) 0+0, 1 střela, čas na ledě 18:32
    Jakub Krejčík (JOK) 0+1, 2 střely, čas na ledě 24:06

    Jakub Jeřábek (VTZ) 0+1, 1 střela, čas na ledě 22:10 (19:56:13)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 33:20.
    Zblokované střely – 8:8.
    Vyloučení – 6:9.
    Využití přesilovek 1/9 – 1/6.
    Vhazování – 28:31.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Jokeritu, který svého soupeře porazil výsledkem 5:1. Hostující celek ovšem vstoupil do této periody hodně aktivně, jenomže se mu nepovedlo srovnat krok. Místo toho se Jokeritu povedlo dvakrát v krátkém časovém sledu udeřit, čímž defakto rozhodl o vítězi tohoto zápasu. Viťaz se navíc během své přesilové hry rozhodl o hru bez brankáře, což se mu nevyplatilo, soupeř totiž přidal svůj pátý dnešní zásah, který byl zároveň tím posledním.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Minuta do konce poslední třetiny.
     
    57:57
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Justin Danforth – 2 min., krosček).
     
    57:26
    Domácí Hannikainen zavezl kotouč za branku soupeře, kde se mu povedlo nasbírat cenné vteřinky. Viťaz se v posledních minutách pořádně trápí.
     
    56:47
    Jeden z hostujících hráčů si nyní počínal hodně agresivně a klidně z toho mohl být další trest. Nakonec tomu tak není, sudí totiž nechali pokračovat ve hře.
     
    55:21
    Máme za sebou poslední komerční přestávku tohoto zápasu. Jokerit kráčí za pohodlným vítězstvím, v posledních minutách soupeře nepouští do žádných šancí.
     
    54:24
    Jokeritu se tato přesilová hra zatím moc nedaří, zatím jsme neviděli žádný střelecký pokus. Za vlastní brankou navíc čekal Grant, který rozehrál na Skleničku.
     
    53:14
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    53:04
    Do další zajímavé šance se pro změnu natlačil domácí Mäenalanen, který se přes pravou stranu dostal až do zakončení, se kterým si brankář Ježov poradil.
    52:08 Julius JUNTTILA - 5:1
     
    52:08
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Hosté to zkusili bez brankáře, což se jim ale nevyplatilo! Jukuri nejprve složitě zasahoval, poté se k volnému kotouč dostal domácí JULIUS JUNTTILA, kterému se povedlo z vlastního pásma odehrát kotouč až do prázdné hostující branky.
    Asistence: Saku Mäenalanen, Niklas Friman.
     
    52:04
    U modré čáry operoval s pukem Hultström, který nakonec přenechal k pravému kruhu na volného Bardakova, jehož nahrávka byla ale hodně nepřesná.
     
    51:12
    Do zajímavé šance se před malým momentem dostal hostující Danforth, který se dostal až za záda domácí obrany, jenomže v zakončení nepřekonal brankáře.
     
    50:36
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Marko Anttila – 2 min., podrážení).
     
    50:00
    Do konce řádné hrací doby zbývá poslední desetiminutovka. Viťazu to v posledních minutách zrovna moc nejde, v krátkém časovém sledu inkasoval dvakrát.
    49:15 Niklas FRIMAN - 4:1

    David Suchý

    Góly a asistencie: 8. Regin (O'Neill, A. Grant), 22. Schroeder (J. Krejčík, Kivistö), 49. Nicklas Jensen (Regin, Junttila), 50. Friman (O'Neill, Schroeder), 53. Junttila (Mäenalanen, Friman) – 31. Pylenkov (Jeřábek)


    Jokerit Helsinki: Jukuri (Kalniņš) – A. Grant, D. Sklenička, J. Krejčík, Kivistö, Pudas, Friman – O'Neill (A), Schroeder, H. Ikonen – Nicklas Jensen, Regin, Junttila – Halme, Hännikäinen, Mäenalanen – Anttila (C), Pihlström, Savinainen (A).
    Viťaz Moskovská oblasť: I. Ježov (Todykov) – Pylenkov, Jeřábek, Hultström, Voronkov, Pautov, Golovkov (A), Katičev – Bardakov, Danforth, Tedenby – Daugavinš (A), Dergačov, Moisejev – Laričev, Malychin, Grebenščikov – Arťuchin (C), V. Popov, Smolin – Ivaňuženkov.

    Rozhodca: Kulakov, Birin – Novikov, Šalagin