Vyšehrad – Chrudim 2:3 (kon.) | Ostrava B – Třinec 2:0 (kon.) | Podbrezová – Pohronie 4:1 (kon.)
Ružomberok – L. Mikuláš 2:2 (kon.) | Trebišov – Košice 3:2 (kon.) | Senica – Líšeň 2:1 (kon.)
Wisla Kraków – Žilina sk 2:2 (kon.) | Kraków – Termalica 2:0 (kon.) | Wisła Pł. – Wigry 2:0 (kon.)
Nitra – Púchov 2:1 (kon.) | Raków – Mariupol 2:2 (kon.)
koniec
Slavoj Trebišov
3:2 (1:1)
FC Košice
Sobota 16.01.2021, 11:00 • Umelá tráva Slavoj Trebišov • Prípravný zápas
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 11:00.
     
    Vážení futbaloví fanúšikovia, Vítam vás pri sledovaní prípravného futbalového zápasu medzi Trebišovom a Košicami.

    TREBIŠOV zakončil jesennú časť hladkým triumfom nad Slovanom Bratislava B 5:1. Pre Slavoj je sobotňajší duel prvým v rámci zimnej prípravy pred jarnou časťou sezóny 2020/21.

    KOŠICE na rozdiel od Zemplínčanov padli s najslabším tímom súťaže Popradom po výsledku 0:1. Aj pre zverencov trénera Branislava Benka bude súboj v Trebišove úvodným v rámci zimnej prípravy.
     
    Úvodné zostavy:

    Slavoj Trebišov: Repinský – L. Šimko, Ilinjo, Katunský, P. Chovan, Kovalčík, R. Begala, Sitarčík, Škrepták, Kulich, Vilkovský.
    Náhradníci: Vinclér, Skiba, Vojtovič, Vodilka.

    FC Košice: Kira – D. Keresteš, Magda, Kim, Pavúk, Jakúbek, Gladiš, Karaš, Sabol, Košuda, Liener.
    Náhradníci: Kis, Elexa, M. Novák, Komár, Gáll, Jung, Veliký, Tišťan..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Škrepták vyštartoval oproti hosťujúcemu Kimovi. Ten v súboji s ním prišiel o loptu, ale Košičania neboli vystavení nebezpečenstvu.
     
    2
    Hostia sú trošku neistí v obrannej činnosti. Patrik Chovan následne zabojoval pri postrannej čiare, ale šanca sa nezrodila.
     
    3
    Slavoj to skúšal z pravej strany. Prudký center do šestnástky vytlačil hlavou na rohový kop Košuda.
     
    4
    Trebišov dal gól! Výborne zvládnutá štandardná situácia domácich. MATEJ ŠKREPTÁK išiel naplno za loptou a prestrelil Kiru.
     
    5
    Katunský si vypýtal nahrávku na vlastnej polovici. Hneď na to preniesol hru na Ilinja a Zemplínčania opäť chceli podkúriť hosťom z pravého rohu ihriska.
     
    6
    Košice predviedli prvú výraznejšiu akciu, aj keď sa ku streleckému pokusu nedostali. Trebišovská defenzíva pevne stála na nohách.
     
    7
    Domáci futbalisti sa dostali pod menší tlak hráčov z metropoly východu. Situáciu riešili razantným odkopom smerom dopredu.
     
    8
    Trebišovčania sa opätovne pokúšali presadiť v útočnom pásme, lenže v tomto prípade stratili loptu, ktorá sa stala úlovkom brankára Kiru.
     
    9
    Chovan si zgustol pri čiare na Sabolovi, ktorého elegantne oklamal a získal potrebný priestor, ale krátko na to nevyzrel na jedného z jeho spoluhráčov.
     
    10
    Dobre mierený center domácich, ktorý iba preletel pozdĺž pokutového územia. Kim bol potom jasnejšie pomalší a bez problémov ho prešprintoval Škrepták. Slavoj s rohovým kopom.
     
    11
    Tentoraz sa žlto-modrí netešili zo streleného druhého gólu, keďže sa nepodarilo loptu prepasírovať dovnútra šestnástky.
     
    12
    Martin Sabol po skvelej spolupráci so spoluhráčmi v krídelnom priestore posielal centrovaný pokus, ktorý bol však nasmerovaný po tráve. To bola jednoduchá robota pre domácich obrancov, aby loptu poslali do bezpečia.
     
    13
    Ďalšia lopta, ktorá sa už dostávala do predbránkového priestoru Košičanov. Kim bol v tomto mieste a odvrátil ju do polovice hracej plochy.
     
    14
    Košičania chceli vyrovnať po tejto pomerne zaujímavej akcii. Kim prenechal loptu Dávidovi Kerestešovi, ktorý si ju narazil s Jakúbekom. Na konci snahy bol Sabol, ale jeho krížny center nezariadil vyrovnanie.
     
    15
    Zverenci hosťujúceho trénera Branislava Benka sa očividne viac osmelili a v týchto približne troch – štyroch minútach majú jednoznačne viac z hry. Škrípe im to ale vo finálnej fáze.
     
    16
    Štandardná situácia Košíc. Trebišov si už pripravuje múr. Košický kapitán Pavúk to zobral na seba a fantastickým projektilom o milimetre minul bránku Repinského!
     
    17
    Na chvíľu je hra prerušená, nakoľko Pavúk bol faulovaný a vyžaduje si to prítomnosť lekára.
     
    18
    František Pavúk sa presunul na striedačku. Podľa prvotných informácii má vyskočené rameno. Takže veľká strata pre košický FC.
     
    19
    Košuda sa rozhodol centrovať vo chvíli, keď pred ním stáli dvaja domáci hráči. Matúš Kira nečelil šanci súpera.
     
    20
    Pekná akcia Trebišova! Sitarčík sa ocitol zoči – voči Kirovi, ktorý vytiahol skvelý zákrok! Rohový kop Slavoja!
     
    21
    Košice sa po nevydarenom rohu domácich zmocnili lopty a už sa všetci jeho hráči presunuli na polovicu Zemplínčanov. Avšak domáci gólman Martin Repinský ešte stále nemusel zasahovať. A to sa pomaly blížime k polhodine tohto prípravného súboja.
     
    22
    Chcelo to lepší center k šestnástke Košíc. Kira si ideálne načasoval výskok k lopte, ktorú dokázal skrotiť a stiahnuť si k sebe.
     
    23
    Chovan zašiel s loptou do ľavého rohu hracej plochy. Chcel sa zbaviť brániaceho Kima nasadením takzvaných jasličiek, no mladý košický legionár sa nedal prekabátiť.
     
    25
    Striedanie v tíme FC Košice: z ihriska odchádza Pavúk, prichádza Tišťan.
     
    26
    Trebišov takmer dostal gól na 1:1! Novic na ihrisku Veliký bol posledným jednotlivcom, ktorý mal príležitosť rozvlniť sieť domácich! Zatiaľ sa tak nestalo!
     
    28
    Škrepták sa skvelo vysunul na hrote. Vo veľkej rýchlosti sledoval let centra, a takisto si všímal pohyb brankára Kiru. Bývalý gólman Michaloviec opäť potvrdil svoje kvality vo vzdušnom súboji.
     
    29
    Gladiš zakombinoval s Kimom. Aj tréneri ho vyzývali k streľbe, keďže miesta na to mal dosť. On ale išiel do prihrávky falšom, ktorý Trebišovčania prečítali.
     
    30
    Zaznel hvizd hlavného rozhodcu Dušeka. Slavoj získava loptu na svoje kopačky.
     
    32
    Trebišovskí futbalisti celkom dobre operovali v útočnej fáze, ale teraz si pochvalu zaslúžia aj Košičania, ktorí sa dokázali oslobodiť.
     
    33
    Kimovu prihrávku domáci vystihli, no krátko na to sa znovu dostali hostia k lopte.
     
    34
    Karaš pribehol ku Kimovi na rozohrávku autového vhadzovania, lenže dnes veľmi aktívny Škrepták prerušil hosťujúcu snahu.
     
    35
    Košičania naznačovali, že už by mohli pomýšľať na strelenie gólu. Zemplínčania sú naďalej stopercentní v bránení súperových útočníkov.
     
    36
    Slavoj mieril do sľubnej šance. Škrepták zabojoval v stredovej línii a po krídle uvoľnil Chovana. Jeho strieľaná prihrávka do pokutového územia bola odvrátená hosťami.
     
    37
    Tím FC Košice dal gól!
    Košická gólová chvíľa nadišla. ERIK LIENER vystrelil solídnu ranu z ľavej strany k vzdialenejšej žrdi. Repinský robil, čo mohol, no gólu nedokázal zabrániť.
     
    38
    Trebišovčania zvýšili aktivitu po nedávnom vyrovnávajúcom góle košického súpera. Prechod do útoku zastavila ruka jedného z domácich hráčov.
     
    41
    Samuel Gladiš perfektne zakončil! Brankár Repinský sa poriadne natiahol a ponad brvno vytlačil loptu končekmi prstov na roh!
     
    42
    Košické prevedenie rohového kopu malo dobré parametre. Prudko posadený center do pokutového územia, ktorý bol však vyboxovaný pozorným trebišovským brankárom Repinským.
     
    43
    Škrepták mal centrovať bez prípravy, čo mu avizovali spoluhráči. Trebišovský hráč išiel ale viac k rohovej zástavke. Tam ho odzbrojil od lopty Magda.
     
    44
    Patrik Chovan spoza stredovej čiary adresoval center do šestnástky hostí. Kira si ho však bez problémov prebral, keďže domáci nemali vpredu nikoho.
     
    45
    Záver prvého polčase v znamení trebišovskej šance. Vilkovského delovku vyrazil Kira na rohový kop.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Na Zemplíne to bol zaujímavý prvý diel úvodného prípravného zápasu Trebišova i Košíc. Tímy schádzajú z ihriska po zmierlivom skóre 1:1. Skóre otváral Škrepták a za hostí vyrovnával Liener.
     
    Druhý polčas sa začne o 11:56.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Slavoj Trebišov: z ihriska odchádza Vodilka, prichádza R. Begala.
    Striedanie v tíme Slavoj Trebišov: z ihriska odchádza P. Chovan, prichádza Vojtovič.
    Striedanie v tíme FC Košice: z ihriska odchádza Kira, prichádza Hudák.
     
    48
    Niekoľko zmien vykonali tréneri oboch celkov, čo je v zimnej príprave pochopiteľné, a tak vstupujeme do druhej časti s obmenenými zostavami.
     
    49
    Vojtovič rozohrával aut Trebišova. Loptu hodil do stredu ihriska na Sitarčíka, ale ten o ňu veľmi rýchlo prišiel.
     
    50
    Košice kopali prvý rohový kop v druhom polčase. Lopta sa odrazila od domácich hráčov naspäť a situácia sa bude opakovať.
     
    52
    Sitarčík v ideálnom čase odkopol loptu mimo dosah Košičanov.
     
    54
    Košičania vysoko napádajú Trebišovčanov.
     
    55
    Matej Hudák, ktorý nahradil Kiru, si až teraz poriadne siahol na loptu.
     
    57
    Odrazená lopta sa dostala pred hosťujúceho Gálla. Snažil sa ju umiestniť do protipohybu Repinského, ale nenamieril presne.
     
    59
    Tím FC Košice dal gól!
    Hostia strieľajú vedúci gól. NIKOLA RISTOVSKI nekompromisne napálil loptu do trebišovskej bránky.
     
    60
    FC Košice budú v dohľadnom čase opäť striedať. Z ihriska pôjde dole Samuel Gladiš. Nahradí ho Kevin Komár.
     
    62
    František Sitarčík mal k dispozícii nebezpečnú štandardnú situáciu. Z hranice šestnástky vyslal center k bielemu bodu, ale jeho lopta nenašla adresáta.
     
    63
    Slavoj vyslal varovný signál strelou z väčšej vzdialenosti! Hudák však nekapituloval!
     
    63
    Striedanie v tíme FC Košice: z ihriska odchádza Gladiš, prichádza Komár.
     
    65
    Trebišov dal gól! JAKUB VODILKA vyčkával na loptu pri bielom bode. Po presnej nahrávke jedného zo spoluhráčov umiestnil strelu k ľavej tyčke Hudákovej brány.
     
    68
    Trebišov dal gól! Väčšia aktivita automaticky prináša želané ovocie. Prestrelka v Trebišove pokračuje. MICHAL VILKOVSKÝ najskôr trafil brankára Hudáka, no vzápätí slávil úspech z dorážky.
     
    69
    Hostia robia veľké chyby a zabúdajú na bránenie. Sitarčík zatiahol Trebišov do nebezpečného priestoru a prenášal hru do stredu ihriska. Košičania tam mali svojho hráča, ktorý to vyriešil k spokojnosti.
     
    70
    Lukáš Šimko sa hlásil o slovo pri snahe zaútočiť. Nebol však úspešný proti košickej obrane.
     
    72
    Striedanie v tíme Slavoj Trebišov: z ihriska odchádza Repinský, prichádza Vinclér.
     
    73
    Tréneri Trebišova sú v tejto chvíli zvedaví na výkon aj Milana Vincléra, ktorý na jeseň bol významnou oporou Slavoja.
     
    74
    Druhý polčas nie je lepší či krajší ako bol prvý, ale rozhodne je gólovo plodnejší. Trebišov vyhráva nad Košicami 3:2.
     
    75
    Ristovski aj s Komárom sa snažili zdolať trebišovský obranný val v jeho pokutovom území. Napriek enormnej snahe sa do koncovky nedostal ani jeden z nich.
     
    76
    Ristovskemu výbornú príležitosť na streľbu odobral Škrepták, ktorý sa výborne vrátil a šikovne spoza súpera zapracoval.
     
    77
    Košičania išli do strely. Lopta sa však niekoľkokrát poodrážala a Slavoj musí ísť do pozoru z dôvodu štandardnej situácie.
     
    78
    Milan Vinclér zažehnal nebezpečenstvo. FC Košice musí ďalej dobiedzať bránku Trebišova.
     
    79
    Gáll, ktorý s nakrčníkom cez hlavu pôsobí ako lúpežník, dokázal sa pri čiare zbaviť domáceho Lukáša Šimka, no už nevedel posunúť loptu do lepšej pozície niekomu na zakončenie.
     
    80
    Ilinjo bol nútený pomáhať svojmu tímu, hoci to bolo v ťažkej pozícii. Po jeho kontakte s loptou po nej skočil brankár Vinclér.
     
    81
    Roman Begala zobral na seba veľmi veľké sústo a okrem toho, že už nestačil s dychom, tak stratil aj potrebnú rýchlosť. Hostia majú loptu.
     
    82
    Sitarčík vypálil poriadnu strelu. Matej Hudák zasahoval nohou pri pravej žrdi a Trebišov smeruje k rohovému kopu, z ktorého môže streliť takzvaný upokojujúci gól.
     
    83
    Hudák tlaku domácich odolal. Navyše ho nikto z Trebišovčanov nedokázal zamestnať.
     
    85
    Filip Kis neuspel zo štandardnej situácie. Prvý brániaci Trebišovčan ju vyrazil.
     
    86
    Vinclérov výkop od vlastnej brány. Škrepták si určite pýta miestenku aj do ďalších súbojov, keďže patrí medzi najlepších chalanov na trávniku spomedzi Zemplínčanov.
     
    88
    Náročnú loptu prsiami spracoval Vojtovič. Trebišov sa však potrebuje dostať dopredu, ale Košice robia všetko pre to, aby zo záverečného tlaku vyrovnali.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    Úvodný prípravný duel oboch tímov sa skončil víťazstvom Trebišova. Za neho skórovali Škrepták, Vodilka a Vilkovský. Z Košičanov sa dokázali presadiť Liener s Ristovskim. Ďakujem pekne za pozornosť. Pekný zvyšok sobotného dňa. Dočítania priatelia. (12:44:18)

    Ivan Harčár


    Hľadáme spravodajcu pre tím Slavoj Trebišov. Viac informácií tu.

    Góly: 4. Škrepták, 65. Vodilka, 68. Vilkovský – 37. Liener, 59. Ristovski


    Slavoj Trebišov: Repinský (72. Vinclér ) – L. Šimko, Ilinjo, Katunský, P. Chovan (46. Vojtovič), Kovalčík, R. Begala (46. Vodilka), Sitarčík, Škrepták, Kulich, Vilkovský.
    Náhradníci: Vinclér, Skiba, Vojtovič, Vodilka.

    FC Košice: Kira (46. Hudák) – D. Keresteš, Magda (46. Kis), Kim, Pavúk (25. Tišťan), Jakúbek, Gladiš (63. Komár), Karaš (46. Ristovski), Sabol (46. Gáll), Košuda (46. M. Novák), Liener.
    Náhradníci: Kis, Elexa, M. Novák, Komár, Gáll, Jung, Veliký, Tišťan.

    Rozhodca: Dušek.

    Diváci: bez divákov.