Mauricio Rua - Paul Craig Vítěz: Craig (kon.) | Katlyn Chookagianová - Cynthia Calvillová Vítěz: Chookagianová (kon.)
Mike Perry - Tim Means Vítěz: Means (kon.) | Valentina Ševčenková - Jennifer Maiaová Vítěz: Ševčenková (kon.)
Deiveson Figueiredo - Alex Perez Vítěz: Figueiredo (kon.)
koniec udalosti
Mauricio Rua - Paul Craig

Vítěz: Craig

cz Nedeľa 22.11.2020, 04:22 • UFC Apex, Las Vegas • UFC
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 04:22.
     
    Krásné nedělní ráno. Vítáme vás u on-line přenosu z nejprestižnější bojové organizace současnosti – UFC. I dnešních pět zápasů na hlavní kartě přinese zajímavou podívanou, a to včetně dvou ženských duelů. Jako první se v oktagonu představí Mauricio Rua a Paul Craig, tedy dva matadoři, kteří ve vzájemném souboji hájí účast v první patnáctce žebříčku polotěžké váhy. Následuje ženský duel v muší divizi, kdy se mezi zájemkyně o titul bude významně hlásit druhá žena rankingu Katlyn Chookagianová , nebo čtvrtá v pořadí Cynthia Calvillová. Také mužský welter bude mít na kartě své zastoupení. Nezkrotný Mike Perry, jehož zápasy vždycky vzbudí vysokou pozornost diváků, se podívá do očí šestatřicetiletého matadora Tima Meanse.

    Hlavní předzápas tentokrát obstarají ženy. Valentina Ševčenková bude znovu hájit svůj titulový pás z muší kategorie, v tomto případě proti trojce váhy Jennifer Maiaové.

    V posledním měření večera, respektive rána, se do klece společně zavřou Deiveson Figueiredo, jenž prohrál jediný ze svých 20 profesionálních zápasů, a Alex Perez. Ten je se svými 29 boji ještě krapet zkušenější a momentálně sídlí na čtvrté příčce muší divize. Hlavní karta by měla odstartovat úderem čtvrté hodiny ranní, hlavní zápas by mohl při rozumném tempu přijít na řadu zhruba o dvě hodiny později.
     
    Utkání mezi Mauriciem Ruou a Paulem Craigem se přiblížilo na dosah a nemůžeme si přát lepší srovnání stylů. V osobě prvně jmenovaného vidíme ryzího strikera s 21 vítězstvími na KO/TKO, Skot zase představuje skvělého zemaře a už 12 mačů ukončil na submisi.
     
    00:01
    Začátek 1. kola
     
    00:03
    Craig rovnou nastupuje se svými ráznými kopy. Nejprve trefil lowkick, pak zvedl cíl na tělo.
     
    00:27
    Kopaná v kleci pokračuje. Oba borci vyčkávají na první možnost rozpoutat bitku v postoji.
     
    00:54
    První vážnější kombinace a Rua hned trefil. Po úderu na tělo našel i hlavu a Craig se musel odrážet od pletiva, kde ho Rua neudržel.
     
    01:21
    Skot perfektně zachytil single leg a teď bude zkoušet rozpoutat ground and pound, případně hledat možnosti k submisi.
     
    01:52
    Rua s obrovským klidem odolává. Navíc unikl do postoje, přestože na cestě nakoupil nějaká ta kladívka.
     
    02:17
    Paul Craig zachytil dart choke, ale Rua je v oktagonu jubilejně počtyřicáté v kariéře. Jeho klid je ohromný, avšak možná se na zemi zavařil.
     
    03:07
    Pomalá reakce Shoguna na takedown a skotský zápasník získává další dominantní pozici.
     
    03:34
    Přechod Mauricia do halfguardu, zápasníci si na zemi vyměnili výhodnější postavení. Zatím se jedná o velmi atraktivní utkání.
     
    04:23
    Shogun má zablokovanou pravou nohu, Paul Craig je zkrátka na zemi mistr a nepříznivou pozici alespoň zremizoval. Rua se vůbec nedostává k úderům.
     
    04:55
    První kolo zřejmě těsně zvládne Rua, ale znovu jde o extrémně vyrovnanou záležitost, tak jako tomu bylo v prvním utkání těchto borců.
     
    05:00
    Konec 1. kola
     
    00:01
    Začátek 2. kola
     
    00:13
    Craig nyní aplikuje podobné prošlapovačky na koleno, jakými byl známý Jon Jones. Pak přidává také tvrdý jab.
     
    00:38
    Tentokrát však nechal Craig ruce dole a Rua se trefil. Jeho levý hák dopadl rovnou na bradu, Skot ovšem stojí, jakoby se nechumelilo.
     
    01:14
    Zatím se Shogun nedostává k delším kombinacím a pálí úspěšné jedničky. Craig chystá takedown a snaží se rovnováhu soupeře rozhodit kopy.
     
    01:32
    Craig opět nakoupil, záměrně se vůbec nebránil, pak ovšem sáhl po noze a chvíli bojoval o výhodnou pozici. Znovu se dostává na zem úspěšně.
     
    02:14
    Submise byla poměrně blízko. Skot zachytil dva háčky, nepřidal ale více síly, aby svou techniku dotáhl. Rua tak pracoval dál a dostal se z kritického bodu znovu do postoje.
     
    03:02
    Nic překvapivého v oktagonu. Craig se opět uchyluje k boji na zemi, navíc soupeře drží na jeho zádech.
     
    03:36
    Je tu konec. Mauricio Rua se octl břichem natočený směrem k podlaze. navíc si zalehl vlastní ruce a dlouho nemohl bránit údery na hlavu. Pak už musel svou snahu zabalit, Craig rozpoutal šílenou salvu střel zejména pravou rukou a po několikerém upozornění ze strany Herba Deana přišlo TKO.
     
    03:36
    Konec zápasu.
     
    Třebaže úvodní kolo přineslo znovu velmi vyrovnanou podívanou a Rua dokonce možná mírně vedl, v další rundě patřila aktivita i přes několik obdržených úderů Craigovi. Ten se znovu dvakrát úspěšně dostal k takedownu, využil neobratného úniku Shoguna, vlezl mu na záda a odtud zvládl po tvrdém ground and pound ukončit zápas. Pro osmatřicetiletého Brazilce je to teprve druhá prohra za posledních pět let a možná známka k ukončení kariéry. Craig už od loňského září připsal třetí vítězství a zůstává neporažený ve čtyřech utkáních v řadě.
     
    Vítěz: Paul Craig (TKO)
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost a sledujte s námi i další zápasy na dnešní hlavní kartě UFC. (04:37:56)

    Patrik Czepiec

    Herb Dean